Az ólomüveg a konyhában: az ólomüveg használata a belső térben és a gyártás technológiája

Az ólomüveg a konyhában: az ólomüveg használata a belső térben és a gyártás technológiája

Az ólomüveg a konyhában: az ólomüveg használata a belső térben és a gyártás technológiája

A konyha utilitárius terem, melynek célja a komplex feltételek megteremtése, ezért a bútorok követelményei megnövekednek, és a dekorációs lehetőségek ezzel szemben csökkentek. A lélek azonban a harmónia, a szépség, a megérzés és az eredetiség, az egyedi ház sajátos légkörét kéri. Az egyik módja annak, hogy a belső rendkívüli az, hogy ólomüveg. De vannak ólomüveg ablakok a konyha számára? Megértjük, mi az ólomüveg, hogyan készülnek és használják őket.

Hogyan készítsünk ólomüveget

A festett üvegablakok gyártási technológiája gyakorlatilag nem változott több évszázadon keresztül. A klasszikus ólomüveget a színezett üvegből gyűjti össze, a feldolgozott éllel vágva a minta. Rögzítse a részleteket egy fémlemezzel, majd forraszolja az üvegre. A fém két funkciót valósít meg: haszonelvű (színezett üveg) és esztétikai (a kép szélén). A klasszikus ólomüvegek méretének növekedésével talán csak a mester képzelőerejét és fizikai képességeit. Bár a felhasználás helye - a termékek nagyon szilárdak. De a kis díszes részletek létrehozása komplex díszekhez korlátozza a fémet. De a "Tiffany" technika jön a mentésre.

Színes üveg készítése a "Tiffany"

A szabványos áthúzás helyett rézfóliát (szalagot) használnak. Természetesen a fólia nem tart semmit, mert ón forrasztót használnak. Az üveg részleteit megkapják a szükséges alak, élekkel kezelik őket, rézszalaggal húzzák meg és az elemeket forrasztják össze. A "Tiffany" technikában létrehozott üvegfesték sokkal könnyebb, mint a klasszikus és a mennyezet számára. A töredékek önkényesen kicsiek, bizarr formában. Az üveg kézi feldolgozásra kerül.

Videó: ólomüveg a "Tiffany"

És itt minden egyes résznek van egy fémszéle. Nem tetszik? Ezután a beolvasztás az Ön szolgálatában van.

Színes üveg készítése a "Fusing"

A név neve - kölcsönzés angolul: fúziós fúzió, ötvözet, olvadt tömeg. Vagyis az olvadással egyesül. Így jön létre az ólomüveg: előkészített üvegelemek alapulnak, díszítéssel; Helyezze a munkadarabot olyan kemencébe, ahol a részek szinterezettek - egyetlen díszítőüveget kap. És nincs fém élek (azonban ízlés).

Vastagság, textúra, dombornyomás, dimenzió, méret, forma - mindez más. A legfontosabb, hogy a Fusing technológiával készült festett üvegablakok nem félnek a nedvességtől, még fürdőszobát is díszíthetnek (ha ilyen vágy hirtelen megjelenik). Úgy tűnik, hogy az ideális technikát, de az ólomüveg méretét a sütő mennyisége korlátozza. Ennek ellenére a legszélesebb alkalmazás az e technológiával készült üvegfestékek.

Pszeudo-ruhák alternatívaként

A gazdaság talán fő előnye. Mégis - a gyártási sebesség. A többieknél biztosan nem egy színes üvegablak és egy nyomorúságos hamis, bár távolról természetesnek tűnik.

A közelben nyilvánvaló, hogy az üveg nem feldolgozott. Ezt egy kitsu-nak tartanánk: a német kitschen-ből - felületesen, sietve; Kitsch - hackwork, rossz íz, "olcsó".

"A giccs mechanisztikus és a képletek szerint működik. A Kitsch helyettesítő élmény és hamis érzések. A giccs stílusosan változik, de mindig ugyanaz marad. Kitsch a mindennapi élet megtestesítője, ami a modern életben nem fontos. "

Clement Greenberg

A pszeudotemporárok elárasztva és filmre vannak osztva. A különbség köztük elhanyagolható: a teremtés első alkalmazott lakkok és festékek, második - színes film. Bármely töredékek hogy nem - az egész üveget alkalmaznak a rajzsablon, majd festeni (vagy beillesztés át) „részletek” különböző színekben. Rajz lehet tetszőlegesen bonyolult, és az ár közötti különbség a jelenlegi és psevdovitrazhom - hatalmas bonyolultsága miatt az egyik dolog, minden darab vágott és kezelni, egészen más -, hogy dolgozzon egy mintát. Azonban az ő résszel psevdotitrazhi találtak könnyen és gyorsan. Kitsch - ez mindent elmond.

1

Ezeknek a népszerű technológiáknak a mellett van egy aspektusa is. Különleges helyet az ólomüveg homokfúvása foglal magában, amelyet klasszikus színes üvegablakok gyártásában és a hagyományos üveg homlokzatok díszítésében használnak.

Videó: a "festett üveg" gyártása a DecraLed technikájában

A videó bemutatja az ólomüveg gyártását a DecraLed technikájában. Ez egy szabványos módszer filmek, ólomhajó és facet elemek használatával.

Üvegfestésű Bossy és Bevels

A Bossy technika a fusing és a DecraLed kombinációja. Facet elemek előállítására foltos előzetesen tesztelt hőkezelés - ez a szerepe fixáló (az alkalmazott technológia a gyártás dekoratív részletek, és nem festett üveg, de ha tesz dekoratív nem sült üveg és gombok, gyöngyök, sörét papír foltos origami ???) . A mesterek előregyártott elemeket használnak felhajlással vagy anélkül, egyszerűen elhelyezni őket a megfelelő sorrendben és rögzíteni ragasztóval. A ragasztókompozíció keményítése érdekében az ólomüvegeket ultraibolya sugárkezelésnek vetik alá.

Technika nem új -, hogy a kép a mennyiség és a művészek évszázadok óta használják a betétek, csak tette őket a drága és féldrágakövekkel és a sült és csiszolt gránit. Módszer közelebb lerakódást, mint fixáló, annak ellenére, hogy a terméket át a sütő - valójában egy nagyon hosszú ólomüveg hőkezelés semmi köze. A díszítés egészen kristálytiszta elemekből állhat - ilyen színes üvegablakokat neveznek Bevelsnek.

festett üvegablakok

Jelenlévő és pszeudo-ruhák

Üveg homokfúvása

homokfúvás módszer alapja a kinetikus energia: tömege koptató szemcsék betáplált levegő (gáz, folyadék) jet nyomás hat a felületen - löki üveg mikrorészecskék, és ez lesz átlátszatlan. A szőnyeg mértéke a nyomás és a csiszolófrakció megváltoztatásával szabályozható. Felületének simaságát, attól függ, hogy az expozíciós időt és a csiszolóanyag - üveg kapott lapos vagy szemcsés.

emelt üveg

A fotó egyáltalán nem víz - ez egy dombormű a homokfúvás után

Hogyan alkalmazzunk egy képet az üvegen?

Nyitott rácsok, komplex dísztárgyak, plotkompozíciók sablonok segítségével kaphatók. Először is a mintát a Corel DRAW programban hozza létre. Ezután a mintát kinyomtatja, és a sablon kivágódik. Az anyagot a feladattól és a berendezéstől függően választják ki. A fémlemez nem rossz, de valamilyen módon rajzoljon egy képet és vágja le. Ráadásul a hírhedt élettartam (a fém stencilek egyik előnye) csak akkor játszik szerepet, ha hatalmas alkatrészeket készít, ugyanazzal a díszítéssel.

A stencilek előállításához leggyakrabban öntapadó fóliát és programvezérelt plottert használnak, és azonnal kivágják a mintát nyomtatás nélkül. A díszek lehetnek archetipikusak - a jó felszereléshez ez nem jelent problémát.

A sablon ragasztása után az üvegeket homokfúvással táplálják. A sablon teljesen lefedi az üvegfelületet, így csak a kép nyitva áll a feldolgozásra, vagy fordítva - ez egy dísz (a feldolgozás után áttetsző minta látható matt háttéren).

ww3
ww4
ww5

Az egyik díszítési lehetőség az üveg feldolgozása mindkét oldalon. A felület elveszti az átlátszóságot, de vizuálisan ömlik. Ez kiderül valami hasonló a 3D-s hatás. Az ilyen feldolgozásnál nagyon fontos a sablonok pontos kombinálása.

A feldolgozási idő növelése a kép elmélyítéséhez, hasonlóságának a gravírozáshoz vagy a bázis megkönnyítéséhez vezet. A többszörös sztringek rétegének használata egy többszintű kép elérésének egyik módja. Az eredeti képek a tükrökre néznek - az eltávolított amalgám mennyiségétől függően akár fagyos mintát, akár tükör dísz is megjelenik. A tükör elülső oldalán alkalmazott rajz tükröződik - a kötet láthatósága létrejön.

Ismerje meg: ez egy robbanás

Csiszolóporszórás, homokfúvás - nehézkes szó-kombinációk. Sikeresen felváltják az angol - robbantás (robbantás, robbanás, homokfúvás - homokfúvás) kölcsönzését. A homokfúvó pisztolyt blasternek hívják. A módszer feltalálója, Benjamin Tillman, a philadelphiai amerikai, a folyamatot homokszórásként írta le, amely a teljes mértékben kifejezi a módszer lényegét.

üveg

Kezelt üveg

Tilman 1870-ben szabadalmaztatta a találmányt. Majdnem száz év és fél telt el. Ma a részecskék keménysége nem elsődleges fontosságú - szárazjég (kriobázás), nátrium-hidrogén-karbonát (szódás robbantás) és így tovább, de a módszer maga nem változott sokat.

Nem kezdeményezi előállítására ólomüveg, és a felületek tisztítása, az edzés, eltávolítása foltok (sorja, skála), majd - a dekoráció (szintező, megszerzése szemcsés, ütődés). Koptató már nem csak kvarchomok - használt kerámia, vas, ólom, lövés, bármilyen más szilárd részecskék a típus hasonló a homok.

Természetes csiszolóanyagok:

 • gyémánt,
 • gránát,
 • infúziós föld,
 • kvarc,
 • korund,
 • vörös vasérc,
 • kréta,
 • Emery,
 • habkő,
 • földpát,
 • tripoli.

Szintetikus csiszolóanyagok:

 • gyémánt (mesterséges);
 • borazon;
 • ón-dioxid, titán és cérium;
 • bór és szilícium karbidjai;
 • zöld és vörös sáfrány;
 • ásványi salak;
 • alumínium-nitridek, szilícium, szén;
 • cirkónium-oxid;
 • bór-karbonát és szilícium ötvözet;
 • kondenzált.

Új irány - mágneses robbantás (csiszolóanyagként nagymágneses tulajdonságokkal rendelkező anyagokat használva). Az így kezelt üveg nem veszíti el az átláthatóságot - ez megőrzi haszonelvű funkcióját egyedülálló megjelenésében.

üveg

Stílusos megoldás

Mivel abban az esetben, ólomüveg, nem nélkül giccs: homokfúvás speciális utánozzák mattító paszták (maratás, lerakódás díszítésére stencil).

Az ólomüveg használatának változatai a konyhában

Úgy gondolják, hogy az ólomüveg használata a konyhában merész döntés. Ami a bátorságot illeti, nem fogjuk mondani, de az opció nem teljesen olcsó - az ál-esküvők nem kívánatosak, mert rosszul alkalmazkodnak a helyiségekben rejlő feltételekhez: hőmérsékletkülönbségek, magas páratartalom. A belső tér nagyon jelentősen átalakul, de sokba kerül (manuális munka mindig drága) klasszikus vagy tiffany választék esetén.

konyha

Exkluzív színes üvegablakok, nemes patina - dekoráció a klasszikus prémium konyha számára

Üvegfestő bútor homlokzatokhoz

Hagyományosan ólomüveget használnak bútor homlokzatok gyártásában. Általában az anyagot bizonyos mértékig használják homokszórásnak. A képen klasszikus ólomüveg ablakok találhatók. A szemüveg áttetsző és kissé homályos, ami a fagy és a bizarr fagyos minták hatását hozza létre.

Nincs semmiféle feldolgozás: az üveg átlátszó, a vörös töredékek minimális száma, de a részletek formája a csipkés könnyedség benyomását kelti.

Az ólomüveget a "Tiffany" technikájából készítik, de a központi képet speciális üvegekkel (a porcelán munkában használják) a hátsó oldalon - egyébként évtizedekig gyártani. A kép töredékei a technológia szerint kapcsolódnak. Ügyeljen a jó világításra. Ennek eredményeként a kötény zóna központi szerepet kap, vonzza a figyelmet, érvényesül.

ww9
ww10
ww11

Úgy tűnhet, hogy a színes üvegablakok a múltból származtak, de ez nem mindig így van. Természetesen, amikor az ólomüveg ablak hasonlít az alábbi képre, a hivatkozás nyilvánvaló, és még a retro stílusban is nehéz elképzelni az ilyen homlokzatokat - nem engedi a középkori "illat", az antik motívumokat.

A klasszikus belső térben a legtöbb organikus homlokzat festett üveggel néz ki.

ww12
ww13
ww14

De az ólomüveg (beleértve a klasszikus technológiával készülteket) geometrikus mintákkal tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe. A konyhában is harmonikusak lesznek, a csúcstechnika stílusában, és megtalálják a helyet a padláson.

Üvegfestő ablakok és ajtók

Azok, akik nem fogadják el az üveg homlokzatokat, de szeretnék ólomüveg ablakokat elhelyezni a konyhában, segítenek az ablakoknak. Teljesen díszíthetőek (ha fénycsövek vannak a szobában).

ww17
ww16
ww15

Az ablak formája, a belső tér egyszerűen ólomüvegre van szüksége - a szoba hasonlít a palota szobájához.

ww18
ww19
ww20

Ismét a hagyományos növényi motívumok nem szükségesek. By the way, geometriai díszek könnyebb megtenni, ami azt jelenti, hogy a színes üveg ablak olcsóbb.

ww21
ww22
ww23

Az üvegablak részleges cseréje ólomüveggel is nagyon vonzó - és a konyha természetes fényt biztosít.

Rostálás szőnyegezi az üvegt, de elegendő mennyiségben kihúzza a fényt. Néhány színes részlet - és az üveg jobban hasonlít a képekre, mint a szokásos ablak.

ww24
ww25
ww26

Folytathatja az ablakot ólomüveggel. A megfelelő díszítéssel a kompozíció vizuálisan jelentősen kiterjeszti a térséget.

Az ablak formájának megváltoztatása nem jelent problémát, ha kreatívan és kompetens módon megközelíti az ügyet, különösen a világítás tekintetében.

A pszeudo ablak létrehozása egy váratlan helyen is lehetséges, ólomüveggel.

ww27
ww28
ww29

A tradicionális és pszeudoimitációkat használhatják zoning elemek - ajtók, válaszfalak díszítésére.

ww36
ww37
ww38
ww39
ww40
ww41

Szokatlan megoldások

A furcsa színes üvegablak a nyúzás helyett nem túl praktikus (nehezen mossa: ebben a tekintetben előnyös a sima felület), de semmi sem akadályozza a technológiát töredékekben. Homokfúvás, kis festett üvegbetétek átalakítják a "kötény" területét, így műalkotásokká válnak.

Itt mutatjuk be a legegyszerűbb verziót - a film és a díszítés szabványát, mint a homlokzat pszeudo-ábrázolásának elemét.

Függesztett mennyezetek színes üvegbetétekkel és beépített világítással különleges légkört teremt a szobában.

ww33
WW34
ww35

A plafon exkluzív díszítése a hagyományos technológiák egyikében készült, üveges csillár vagy lámpaernyő lesz.

Valamennyi ötletet nem lehet megismételni - az ólomüveg használatának lehetőségei, beleértve a konyhában is, tiltva szélesek. Az üvegből szinte bármilyen díszet gyűjthetsz - a csillagos égboltról a kocsijelölésre, a katicabogárról a Semiramis kertekre. Színes üvegablakok ablakok, ajtók, bútorok homlokzatai, mennyezetek, külön panelek, válaszfalak és még tartozékok - minden lehetséges.

ww30
ww31
ww32

A legfontosabb dolog a vágy. Engedje el az akarat fantáziáját - vissza fog térni nemes zsákmánygal, és a konyhája féltékeny lesz a ház többi részéről, nem csak az emberekről.

Videó: ólomüveg a konyhában

Kiváló ötletek:

Konyha design festett üveg motívumokkal:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 − = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map