Traditionella och ovanliga sätt att fästa hyllor på väggen

Traditionella och ovanliga sätt att fästa hyllor på väggen

Traditionella och ovanliga sätt att fästa hyllor på väggen

Hyllorna i det moderna rummet har två huvudfunktioner: de blir ett bekvämt ställ för böcker, användbara föremål eller trevliga prydnadsföremål, och hjälper också till att betona den ursprungliga stilen. Viktigt är inte bara den estetiska komponenten utan också den tekniska sidan, det vill säga produktkvaliteten och hur de fixas. Låt oss försöka lista ut när det är nödvändigt att använda traditionella hyllor på väggen, och när - hemligt eller ovanligt.

Hyllor som en oumbärlig möbel

De moderna lokalerna utan hyllor verkar oavslutade: ofta är de en touch som sätter stopp för inredningen. Om du tittar i katalogen av möbelsatser kommer du att märka att förutom skåp, sängar och byråar är dessa miniatyrartiklar nödvändigtvis närvarande. De kommer i olika former, färger och storlekar, men motsvarar alltid den allmänna stilriktningen.

dekoration

Två i en: ljus inredning och bekväma inredningsdetaljer

Och visuella intryck, funktionalitet och kvalitet är i hög grad beroende av en stark och pålitlig montering hylla på väggen, så den här artikeln kommer att vara mer inriktad på metallområdet, bekvämt för monteringsfästen, list osynliga krokar och nitar.

hyllor

Diskreta fästen förringar inte uppmärksamhet från designen

Vid inköp av färdiga möbler, levereras fittings och fastsättningsmaterial normalt, men ofta är det en önskan att göra originalinredningen med egna händer, och då är det viktigt att välja rätt sätt att fästa.

Enkel fastsättning på hörnen: detaljerade instruktioner

Det verkar som att ingenting är lättare än att hammar in i en vägg ett par naglar och hänger en hyllning på dem med förmonterade "öron". Men inte allt är så enkelt. Förutom den viktigaste uppgiften - för att hitta den lämpligaste platsen - är det nödvändigt att svara på ett antal andra frågor: vilka naglar, var exakt är det nödvändigt att fästa "öronen", kommer sådana fästningar att klara vikten av strukturen?

metall hörn

Vackra metall hörn "smidda"

Tänk på den enklaste versionen med hörn. Antag att vi har en vanlig trähylla - en enkel horisontell produkt utan dekorativa element. Verktyget och materialet väljs utifrån följande lista:

 • metallhörn (2 eller 3 stycken, beroende på längd);
 • linjal, penna, byggnad mätband;
 • laser nivå;
 • borr och borrar;
 • skruvar eller dowels.

Om basen är trä, kan du istället för skruvar använda vanliga naglar.

hörn

Ett av alternativen för att fästa hörnet

instruktioner:

 1. Välj den lämpligaste platsen. Försök att välja en webbplats som är i räckhåll - det är inte för högt (felet från många amatördesigners). Röra inte ytan, redan tidigare zadekorirovannoy (till exempel bilder eller foton), det är bättre att välja en ledig plats. Vi applicerar produkten och ser om den passar bra in i interiören. Om allt passar dig - gå till nästa steg.
 2. Vi överväger noggrant den nedre delen av brädet och försöker välja platserna för tillbehören. En uppsättning färdiga metallfästen för hyllor till väggen kan köpas på byggmaterialbutiken. Vi fäster dem på underdelen av strukturen: med en liten borr borrar vi små hål och fixerar metallelementen med skruvar.
 3. Vi gör markeringen. Sätt igen hyllan på den valda platsen, i hålen i hörnen gör du ett pennmärke, helst i varje hål.
 4. Borra borrhål i basen, försök att falla i märket korrekt. För betongplattor är det bättre att använda klämmor.
 5. Vi sätter hyllan på plats så att hålen i hörnen och i väggen sammanfaller. Vi dra åt skruvarna, försöker få dem att gå smidigt och smidigt. Hängprocessen är klar.
 6. Vi beundrar resultatet, vi ordnar leksaker, vaser, böcker.
mount

Dekorativa fästingar är en extra dekoration

Vi rekommenderar att du bekantar kopplingsschemat i förväg, annars finns det möjlighet att få en borr eller en skruvmejsel i kabeln, vilket är mycket farligt.

Konstruktionstrumpor: hemliga fästanordningar

Alla typer av metall hörn för hyllor på väggen, praktiska konsoler, en byggprofil är endast lämplig om de är korrekt anpassade och fullt ut uppfyller rummets stilistiska egenskaper. Men ibland är tekniska detaljer inte förenade med miljön, och man måste gå för tricket - att använda ett sätt för hemlig fästning.

1
kök dekor

Dekorativ komposition utan onödiga detaljer

Det finns flera allmänt accepterade alternativ, med vilka osynliga element ger snäv förbindning och stel fixering. Tänk på de tre mest populära:

 • gömda loopar;
 • en träbar;
 • metallstavar.

Den första metoden är den mest populära. Hängslakade gångjärn är fästa på hyllans baksida, och sedan hänga upp strukturen på de förskruvade skruvarna. Det viktigaste är att noggrant mäta avståndet mellan slingorna, annars kommer de extra hålen att "ge ut" den tekniska listen och förstöra tanken. För att nivåera horisonten rekommenderar vi att du använder byggnivån.

hyllor i köket

Modern strikt stil

Det andra sättet - tråda produktens bas på starka metallstift, implanterade i en betongplatta eller murverk. Spjällens roll kan spelas med bitar av förstärkning eller ståltrådarna av den önskade diametern som är avsedda för detta ändamål. Ju tyngre produkten (tillsammans med den potentiella påfyllningen), desto fler stift måste skruvas in i väggen. För garanterad stabilitet bör tvärsnittet av fästanordningar för trähylsor inte vara mindre än 12 mm, längden beror på villkoren.

Det tredje alternativet är installationen av en stapel med en kvadratisk eller rektangulär sektion, som därefter fungerar som en bas. Maskering kommer att äga rum om tjockleken på stången och tjockleken på hyllorna hängde på den passar perfekt. Anslutningsdetaljerna mellan de två ytorna är naglar - träpinnar. För att stärka styrkan innan de går ihop med delarna limas de med lim.

väggmonterad kit

Väggmonterad uppsättning av tre olika mönster

Om designen av ditt interiör inte innehåller användningen av ytterligare synliga element, kommer hemliga möbler att hjälpa till.

De ursprungliga sätten att hänga hyllor

Traditionella metoder är lämpliga för att placera i inredningen av enkla, okomplicerade strukturer i form av en enda horisontell styrelse eller en produkt som liknar en glaserad låda. Imidlertid är fantasin hos moderna designers så rik att det tillåter att skapa fantastiska strukturer i form av labyrinter, träd, blommor, ormar. Fästelement kan vara så ovanligt som reoler, men i vissa fall är samma hemliga loopar eller dekorativa hörn lämpliga.

Låt oss överväga några varianter hur det är möjligt att fästa hyllor på en vägg om man inte väljer ett utförande som inte är helt vanligt.

Icke-standardiserade interiörlösningar

Med hjälp av en bekant föremål - en träskiva 17-20 mm tjock - kan du skapa en unik design struktur. Utspridda på väggen i geometriska former i olika färger, silhuetten av en fladdermus med vingar, vinkel gren av ett träd, en enorm spiral - står för inredning tillbehör kan göra de mest otroliga inkarnation.

vägghylla

Den ursprungliga sammansättningen av en hyllplan på flera plan i väggen i tonårens rum

En mycket enkel men intressant lösning är skapandet av ett släktträd. Grenhyllor på båda sidor är fästa på en vertikalt placerad panel - bagageutrymmet. Designen är så enkel att den kan byggas på egen hand på en kväll. För att matcha ämnet är individuella kartor målade i naturliga färger. Fixeringsmaterialet i båda lösningarna förblir osynligt.

släktträd

Släktträd i bilder

Ljus och elegant sammansättning av element i kontrastfärger kan dekorera kök, vardagsrum eller sovrum. Var uppmärksam på fästelement: lakoniska ljus hörn förstöra inte den övergripande bilden, eftersom de framgångsrikt sammanfogar tonens bakgrund. Produktens vikt är liten, så du kan använda dolda stift för montering.

hyllor

Kontrastkomposition

Om du använder dekorativa träställ, får du en mer seriös bild.

Alternativ på läderbälten

Ibland är det mest överraskande enkla lösningar, och ett par improviserade delar kan bli en storslagen dekoration av inredningen. Som ett fästelement för en trähylla (ett konventionellt polerat bräde) står ett läderband. Tillverkningsmaterialet är inte nödvändigtvis äkta läder, det kan vara en artificiell analog eller, i allmänhet, en bred textiltejp. Huvudkvaliteten på hängare är styrka.

retro sammansättning

En mysig retro komposition med bälten

Det är uppenbart att en horisontellt placerad doosochka på suspensioner, inte dessutom fixerade, inte kan motstå en hög med tunga böcker och inte är ett tillförlitligt stöd för kristallisiner. Dess syfte är att fungera som ett dekorativt väggelement, och det är möjligt att ordna små souvenirer, tillbehör, lätta föremål på den.

hylla

Elegant hyllning av grova element

Element av fästanordningar för bälten är ett par långa skruvar med plastdoppar, vilket kommer att vara något avstånd över originalinredningen. Förfarandet är följande:

 • vi målar brädorna i önskad färg om det är nödvändigt att bevara konsistensen - vi täcker med lack;
 • förbereda två gamla identiska bälten (eller nya köpta i butiken);
 • vik ändarna på varje bälte, trimma, 2-2,5 cm från kanten, borra små hål;
 • med hjälp av en borr och en hammare på ett avstånd av 60-70 cm fixa klämmorna;
 • Fäst ändarna på knölarna så att bältena i form av loopar hänger ner;
 • vi sätter in i de förberedda slingorna ett bräde, vi nivån på det horisontella.

Det visade sig vara ett snyggt vackert dekorativt stativ. Du kan komplicera kompositionen genom att bygga under eller över en annan liknande nivå.

Varning: sprött glas

Glas i inredningen spelar en särskild roll. Å ena sidan är det ett pålitligt material som kan motstå en stor vikt, å andra sidan - bräcklig materia, som lätt kan brytas med en besvärlig rörelse. För hyllor använd ett speciellt härdat, extra starkt glas vilket är svårt att bryta med en hammare. Det rekommenderas inte att självständigt bilda de nödvändiga dimensionerna, så att det är bättre att beställa i tjänsten, engagerad i bearbetning av glas.

metallfästen

Dekorativa metallfästen för fixering av glashylsor

Det är överraskande: genomskinliga plan skapar en illusion av gratis, inte rörigt utrymme, så glasinredning används ofta i rum med ett begränsat område. För att fixa glasskivorna använder du speciella fästen av metall och plast med mjuka elastiska dynor på insidan.

fästdon

Som ett fästelement sticker långa metallnålar ut

För att göra installationen, fixa först hakarna: fixa klämmorna, de sätter in skruvarna som följer med fästet, inte glömma att placera brickan. Vi fäster fästena, kontrollera om de är inriktade i förhållande till varandra. Vi sätter i hyllan. Ibland använder i stället för vägghållare ännu mer nyfikna element - tunna metallkablar eller långa stift som liknar stickningsnålar.

metallkablar

Metalkablar gör att du kan skapa en viktlös, stigande i luftkonstruktionen

I kursen finns praktiska material

I inredning, ursprungliga lösningar, kreativa idéer, fantastiska inkarnationer av till synes vanliga projekt uppskattas alltid. Med vanliga fästelement, men ersätter den traditionella horisontella linjen med ett objekt från miljön, kan du bygga en ovanlig komposition som blandar sig harmoniskt med den övergripande stilen.

låda

Gips papplåda i polypropen baguette

Vi kommer att använda rester av byggmaterial, till exempel trimning av stora avloppsrör, som kvarstod från anordningen av rörledningen vid dacha. Vi fixar detaljer av samma längd på långa stilettklackar eller utan fästelement alls: vi knyter rören med ett bunt och installerar dem på golvet.

Skoförvaringsrör

Mysiga förvaringssystem för skor av plaströr

Gamla tillbehör förlorar inte deras relevans, så småningom flyttas från kategorin modeartiklar till kategorin vintage. Det är dags att ta resväskor från mezzaninen och dekorera en av de fria väggarna med dem - du kommer att få en lyxig dekorativ komposition med en nacke av nostalgi.

resväskor

Nytt liv på gamla resväskor

Även från ett bortkastat material kan du skapa ett mästerverk om så önskas. Åldrade lådor för frukt efter rengöring, polering och bearbetning blir lätt till underbara hyllor, som inte skäms för att dekorera plantans, hall eller sovrum.

lådor

Gamla lådor - retro inredning

Titta runt - kanske ser du ut ett intressant objekt uttråkat i hörnet, och dina händer kommer att göra det till en ovanlig väggdekoration. Men glöm inte intressanta lösningar och för att fixera hyllor till väggen: armerade träfästen, smidda öppna hörn, knappt märkbara hårnålar, dolda stift.

Arbeta med gipskartong: exakt och exakt

Genom att hamra naglar i träskogar eller piercinghål för en dowel i en betong eller tegelvägg, vet vi säkert att fästena inte kommer att misslyckas och kommer att hålla så lång tid som nödvändigt. Men med gips kartong är allt svårare. Praktiska, snabbt uppställda inredningsdetaljer är inte en tillförlitlig grund för hängande väggdekorationer.

hyllor

Hyllor upplysta inuti gipsskivan

Det finns två sätt att fästa hyllorna på gipsskivans botten. Den första är konstruerad för ljus, små volymer, den andra - för tunga tunga produkter.

För att montera en ljushylla bör du utföra det vanliga tekniska förfarandet: Borra försiktigt hålen, försök att inte krossa materialet, skruva in knölarna och sedan skruvarna. Tillförlitligheten kan ökas med hjälp av speciella dugglar - "paraplyer" eller "fjärilar".

schema

Diagram över fjärilstavinstallation

Massiva inredningsdetaljer fixas annorlunda. Deras installation måste planeras redan innan partitionen är uppbyggd. På de platser där de kommer att vara placerade måste du installera en extra vertikal eller horisontell metallprofil eller trästänger, till vilka självtappande skruvar eller bultar ska fästas.

montering

Installation av inbyggd träbar

Experter insisterar på förankringsbultar, eftersom de anser dem vara mest pålitliga för att hänga tunga föremål.

Relaterade videoklipp

Intressanta videor innehåller användbar information, vilket är säkert att komma till nytta för dig under reparation eller förbättring.

Hur man hänger en hylla i affären med gömda gångjärn:

Ett av sätten att osynlig fästning är excentrics:

Arbeta med gipsskiva:

Som du kan se, erbjuder olika fästelement ett utmärkt tillfälle att välja hyllor av alla typer av design. Att känna hemligheterna av hängande väggelement kan du dekorera rummet själv med en ny möbel. Om det ändå kommer att finnas komplikationer eller frågor - adress till de professionella som känner en känsla i fixtur.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map