Hur man gör en bar i köket med egna händer: idéer och rekommendationer

Hur man gör en bar i köket med egna händer: idéer och rekommendationer

Hur man gör en bar i köket med egna händer: idéer och rekommendationer

"Bartender, dubbel whisky! Och ingen is "- från inhemska everyman denna fras i samband med vilda västern, Clint Eastwood och tuffa killar på Wall Street, slänga ut transaktioner med aktier i de miljontals dollar per dag. Att inte kunna köpa en möblerad herrgård på havet stranden i Miami-området, är många tvingas nöja sig med endast ett fåtal tillgängliga attribut av "ljuva livet".

Ett av dessa ikoniska objekt - en bar i ditt eget kök. Det förbinder oss med den globala konsumtionskulturen rätt till frukost, lunch och middag. Dock kommer bartendern måste utföra själva funktionen, men det är bara en ursäkt för att vara smart. I avsaknad av en whisky och soda och is tabell kan tjäna en smakfull holodnenkoy vodka med krispig gurka eller gorilka med doftande salsa kan aristokrater smutta champagne på morgonen.

Bar-räknare

Vi anser att baren är demokratisk, kreativ och främjande för kommunikation. Det här är coolt!

Även om baren är hemma och är drömmen till många av våra medborgare, är hon än så länge ganska sällan i den privata inredningen. Är det möjligt att skriva ett element av vackert amerikanskt liv i hemmet i hemmet på ett praktiskt och smakfullt sätt?

Detta är bordet - de äter det

Höjden på matbordet av den europeiska typen är 75 cm. Det klassiska stället i dricksanläggningen stiger över golvet med 120 cm, alternativen från 110 till 130 cm stöter på. Det är nödvändigt att klättra höga stolar. Men, efter att ha lämnat institutionen efter libation, är starten på en hög pall avtaget. Att förlita sig på en hög armbågsstand anses inte vara skamlig, i motsats till en hård landning vid matbordet.

Människor bakom disken

Vid dricksanläggningar används endast höga barräknare. Ju högre du sitter desto bättre ser du stripparen

Mått kök i modellen hem tillåter inte att praktiseras alla snygga design. Om det inte finns plats för ett "fullstor" rack är ett kompromissalternativ möjligt. Bardisken för köket kan fungera som en fortsättning på köksbänken. Det vill säga ha en höjd av 90 till 95 cm, beroende på höjden på botten av köket. Kanske det skulle se ut inte så "cool", men betydligt ökar funktionaliteten skrivbordet kommer att fungera som ett arbetsområde för matlagning, är ganska bekvämt bord för att äta, dricka alkoholhaltig dryck, även stör ingen. Enligt vår mening är "medel" -formatet på 90 cm mer lämpligt för hemmet.

Bar disk med arbetsområde

Stativet, tillverkat på en höjd (90 cm) med arbetsområdet, är dess fortsättning

Det är en stol - den sitter på den

Det finns två typer av barstolar tillgängliga: universal med justerbart säte och fast höjd. Med den första typen av allt är enkelt: Sätt dig ner vid bordet och sänka-höja sätet så att vi var bekväma. Oreglerade modeller måste köpas i en viss höjd på den installerade bänkskivan. För en bordsskiva på 120 cm, bör stolens höjd vara ca 85 cm, för 90 cm - 63 cm.

Höjd på stolarna

Höjden på de platser som rekommenderas av de amerikanska specialisterna inom ergonomi i förhållande till bordsskivans olika höjder. Vem bryr sig, 1 tum - 2,54 cm

När det gäller utformningen av stolar - det är en smakfråga. Man kommer att tycka om en trälstol i stil med ett land, en annan hög halvstol med ryggstöd och armstöd i högteknologisk stil. Barstolar ska ha en crossbone för fötterna. Särskilt omnämnande förtjänar barnstolar, med två tvärbalkar som samtidigt betjänar som trappor. Detta är en praktisk sak för en lägenhet med högt i tak i ett litet område, där en fullsträckt stegladder för att placera helt enkelt ingenstans. En extra bonus: Tack vare den andra, toppen, tvärstången för trappan, kan du sitta barn med korta ben som inte når bottenfältet.

Barstolar-stegladder

Barstegs stegladder har två tvärgående steg

Hur man skapar egen bar med egna händer: Råd från designers

En liten smältning av designidéer för personer som är intresserade av hur man gör egna händer en bardisk i köket i olika typer av bostäder:

Lyxig lägenhet eller lantgård

För glada ägare av rymligt bostadsutrymme är frågan om var man ska placera möbler inte relevant. Det viktigaste är hur man gör det bekvämt och vackert. Men det är inte meningsfullt för rika människor att själva göra inredningen, det är lättare (och bättre) att anställa en specialutbildad person. Om du har plats och pengar kan du njuta av dig själv och ett matbord för 12 personer och ett frukostbord för 4 personer och en separat ö för matlagning och en hög barbänk. Det här är korrekt: Frukost följer ett bord, middag - efter en annan och dricker martini - för det tredje. Precis som fitness-balletten behöver besöks på morgonen, och diamanter och höghåriga skor ska bäras på kvällen.

1
Kök med frukostbar

I det här köket, hela vägen. Pristennaja två-bands arbetsområdet, en arbetsplats med en hög-ö bar 120 cm och en arbetsyta, en ö, i kombination med en bar höjd av 90 cm fastställdes över den. Resten är bara för att passa i ramen

Studio lägenhet och privat hus

I allt större utsträckning, särskilt i stora städer, är studiolägenheter där de inte bygger (om huset är nytt) eller rivs (i det gamla huset) inredningsskivor. Det här gör naturligtvis inte bostadsutrymmet större, men det utdelade utrymmet uppfattas som rymligare än när det planeras för rumburar. Att organisera livet i ett stort rum måste delas in i funktionella områden. För detta kan den handgjorda baren användas förresten. Ligger på gränsen för zonerna, sker det praktiskt taget inte, samtidigt som rymden tydligt fördelas.

Zoning kök

Kompetent funktionell zonering i studion. Bordräknaren i köket delar upp utrymmet och hindrar utsikten från soffan till den smutsiga disken om den ackumuleras nära sinken

Den stora höjden på bänkskivan är i detta fall en klar fördel: Sitter på soffan i gästområdet ser gästerna inte att köket är en röra och berg med otvättade rätter. Racket kommer att täcka och dölja denna skam. Denna metod är också typisk för privata hus, där köket ofta kombineras i ett rum med matsal och har ett område på 16-20 m2.

Soffa i baren

Utöka soffan till tv-framsidan och tillbaka till köket, placera ett rack bakom det - också en bra lösning för det öppna utrymmet

Kök i ett typiskt seriehus

Att ordna möbler i ett köksområde på 10-15 m2 är det svåraste. Det verkar som om det finns många ställen i jämförelse med "Khrushcheb". Men i själva verket visar det sig att man klämmer in i detta område ett vanligt headset med ett tillräckligt arbetsområde, ett matbord och en bardisk är mycket svårt. Det är nödvändigt att offra dimensionerna och minska allt, vilket negativt påverkar funktionaliteten. Enligt vår uppfattning kan ett försök att flytta ett medelstort rum till en rik full uppsättning möbler inte vara en fullständig framgång.

Skiss av köket

Designern från möbelbolaget försökte placera allt som lägenhetsägarna ville ha i ett rum på 12 m2. Tydligen visade det sig inte heller det heller. Varken bord eller står

På något sätt komma ut ur denna situation är verklig, om du kommer upp med en ovanlig design flyttning och placera racket så att det nästan inte tar upp utrymme.

Fönsterkarmstol

Du kan ordna hyllan på minsta yta genom att kombinera den med fönsterbrädan, om höjden tillåter. Det är önskvärt att fönstren inte går ut i papperskorgen

Litet kök

Ägare av ett litet kök har inget att tänka på och sätta allt de vill ha i den. Du måste välja: ett matbord eller en bardisk. Vissa människor föredrar att överge bordet. Bardisk i stället för ett bord i ett litet kök är ett "bachelor" -alternativ, som i själva verket kan vara ganska bekvämt. Det rekommenderas att montera bänkskivan i en höjd av 90 cm, till nivån med arbetsområdet. Då blir det universellt: det används både som ett skärbord, för att äta och för arbete.

Bar disk i köket

Bar disk i köket i ett litet rum på endast 5,6 m2

Det "normala" bordet måste offras. Samtidigt för matlagning är all nödvändig modern teknik, och bordsskivan är ganska bekväm för både att äta och arbeta, och för att hänga med vänner. Lyckligtvis faller höjden på fönsterbrädan med nivån på bänkskivan.

Litet kök

Ett annat mycket litet kök. I förgrunden - inte en lunch, som det verkar, men IKEA barbordshöjd på 90 cm

Vad man ska göra en barräknare

Från vad och hur man skapar en egen bardisk? Först och främst talar vi om bordsskivans material:

  • Postforming. Billiga, arg.
Bänkskiva från postforming

Bänkskiva från efterformning och ett metallbenrör som stöd. Billigare sker inte

  • Trädet. Levande naturmaterial kommer att vara lämpligt i interiören i vilken stil som helst. Veden är behaglig att ta på, lätt att hantera. Som beläggning kan du välja en speciell vegetabilisk olja, impregnerad med en bänkskiva är inte rädd för vatten
Barräknare i trä

Om du har röd cederträ i stugan ska du inte klippa den för ved. Från den massiva bagageutrymmet kommer det att bli en underbar bardisk i köket

  • Glass. Det bör förstås att glaset kommer att behöva tjockare, från 8 mm, slipa kanterna och klistra fast fästelementen måste beställas på fabriken, så produkten kommer att kosta en öre. Vackert, men genomskinligt material kräver vård och är kallt vid beröring
Glasbordstopp

Glasbordet passar perfekt med den moderna minimalistiska designen

  • Stone. Dyrt, elegant, hållbar. Vi rekommenderar inte användning av marmor, matfärger lämnar det svårt att spåra. Mer granit, inklusive artificiell, är mer praktisk.
Sten bänkskiva

Sten bordsskiva - vacker, prestigefylld, praktisk. För övrigt är dyr dyra, till skillnad från billig efterformning, möjlig att reparera, repor och mindre defekter är relativt lätt eliminerade

Trä och sten i kökets inredning

En kombination av sten och trä ser bra ut i ett interiör

Bänkskivan kan installeras på skåp, när du behöver spara utrymme.

Bordsskiva på två nivåer

Om basen för hyllan är skåpen, är det önskvärt att det skjuter ut för sina gränser, så att det finns var att placera benen. I illustrationen - en bardisk med en bordsskiva på två plan

Murverk i köket

Ett exempel på en bar i köket är loftstil. Skåp och apparater dolda bakom en brutal tegelvägg

Om du inte behöver delvis stänga räknaren av köks- och skåpets arbetsdel, kan bordsskivan installeras på benen.

Modernt kök

"Transparent", som på bilden, underlättar baren räknaren på grund av bristen på möbler eller skärm underifrån visuellt inredningen

Förstå hur man gör baren med egna händer och hur mycket tid och pengar det kommer att kräva, du kan bestämma om det är värt att göra jobbet själv. Eller det är bättre att ta itu med experter.

Hur man gör en bar själv: en mästarklass

Slutligen ett litet foto mästerklass hur man gör en barstativ med egna händer. Ge inte dimensionerna och ritningarna på det här stället, det är ganska stort och konstruerat för en specifik inredning. I vilket fall som helst kommer varje ägare av en lägenhet eller ett privathus att lösa designproblem baserat på personliga preferenser. Husets bar är alltid ett individuellt projekt. Vårt material är inte så mycket en instruktion för att göra en bardisk, men en mästerklass för produktion av högkvalitativa inbyggda möbler. Erfarna skåp tillverkare kommer att bekanta oss med några hemligheter av deras skicklighet. Vi hoppas att detta kommer att vara användbart för vissa läsare.

Husets ägare bestämde sig för att utrusta baren med ett rymligt köksperspektiv, redan inrett med möbler, vars stil behövdes stödjas. Beslutat med material: mörkt trä, förkromad metall och rökigt glas.   

hyvlade ekbjälkar

Av träelementen för produktion av hyllan användes ekplankor 32x48 mm, ekfaner, björkplywood med en tjocklek av 20 och 5 mm

slipstänger

Barerna var gjorda och polerade i butiken, men i övrigt var möblerna helt på plats. Försiktigt och i rätt vinkel skärs stavarna med en mitsåg. De är beredda under bordsskivans ram

bänkskivor

På en prefabricerad 15 mm plywoodmall läggs bänkskivorna med smältstänger

glasinsatser

För att sedan montera glasinsatserna, i stapelformiga spår

anslutande delar

Delarna är anslutna på plug-in-stiften, under vilka hålen väljs av en fräsmaskin

bredder

På korsbalkar - avfasade kanter

aggregatet

Först producera en preliminär montering på tapparna, men hittills utan lim

limmontering

Efter att ha kontrollerat att alla detaljer i konstruktionen kombineras, fortsätt att montera med lim. För att säkerställa det bästa resultatet dras det limmade elementet samman av en bandklämma

montering av delar

Individuella delar monteras i en enda struktur

bänkskivans ram

Bordskivans ram är tillfälligt fixerad på mallen och justerad just för att passa mallen av fräsen

ram

Mallen och rammens yttre konturer sammanfaller nu, i första hand är de raka stavarna avrundade

buttress slipning

Mala räcket av bänkskivan

slaktbearbetning

Profilklipparen behandlar rammens yttre kontur

Kantprofil

Så här ser kantprofilen ut

krökt baffelframställning

Mästare börjar göra en krökt partition, bestående av separata paneler. Huvudmaterial - björkplywood

ram

Av spånskivan är en skelettmatris gjord, vilken upprepar radien av de framtida panelerna. På sin ände, böja och i fyra lager lim en plywoodtjocklek på 5 mm. Efter torkning behåller den sin form. Paneler är malda i storlek direkt på matrisen

en router bearbetning

Panelerna avlägsnas från matrisen och faneras. De utskjutande kanterna av ekfaner behandlas med en kantkvarn

panel bearbetning

Fasader och kanter av paneler. När de bearbetas placeras två paneler sida om sida så att fräsarna förblir horisontella

arbeta med trä

Endast nu skärs panelerna längs längden

arbeta med trä

Ändarna på panelerna kommer att täckas med penslar, deras kanter är förrunda

hål för spikar

Välj hål för spikar i paneler och stänger

panel

Panelerna är klara för limning ihop

barer

Stavarna är något tjockare än panelerna, där ett spår är fräsat, vilket kommer att gömma delarnas fog

panel

Paneler och ändstänger limmas till spetsen

cornice making

Fortsätt att tillverka rackens övre hörn, som kommer att vara inbyggda strålkastare. Dess grund kommer att fungera som en plywood bänkskiva mönster. På omkretsen är ett spår 14 mm bred och 6 mm djup fräsat några centimeter från kanten. Han kommer att gömma fästpunkterna i hörnet till taket

plywood

Planet är flankerat från ytterkanten till spåret. Finér bör väljas så att fibrerna ligger över konturen

konturslipning

Sand konturen genom att avlägsna limet

kantjustering

Justera kanten på faner i spåret med en fräs

utjämning av faner

Slita finéren från utsidan

fanering

Extern återvinning avslutad

finering av inre plan

Fortsätt att finera det inre planet och välja finér enligt ritningen

kantjustering

Justera kanten på finerens inre plan i spåret

borrning med fräs

Borra routerens spår för att fästa kromrör i spånen

fördjupning

Spåren är klara

borrning av rör

Rör kommer att passera genom bänkskivan, hålen i den görs genom. Så att när borrning inte uppstår är ett träblock fäst underifrån

färdigt hål

Hålen är klara

detaljerna är klara

Delarna är klara, de måste fortfarande tonas och lackas

färdig cornice

Cornice är klar, spåret är stängt med en träpärla

installation av en bar rack

Installationen av en barräknare börjar. Kornet är fastsatt i taket, fästet kommer att gömma glaspärlan

barräknare

Montera botten

barräknare

Montera glaset i bänkskivans celler

barräknare

Baren är klar

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map