Direkt kök - ett universellt alternativ för att skapa en elegant inredning

Direkt kök – ett universellt alternativ för att skapa en elegant inredning

Direkt kök - ett universellt alternativ för att skapa en elegant inredning

Utformningen av köket har utvecklats tidigare än reparationen, eftersom dekorationen av väggar, tak och golv är helt beroende av montering av möbler. Det finns många system för att installera ett headset, men en av dem är universal - det här är ett direkt eller linjärt arrangemang av skåp, arbetsytor och utrustning. Låt oss försöka ta reda på hur olika kompakta kök kan vara: Fotoinredning i olika stilar fungerar som visuellt material.

Fördelar och nackdelar med direkta köksapparater

När det gäller direkt headset menar vi en relativt kompakt uppsättning möbler, eftersom skåp och piedestaler, inriktade i en oändlig serie, vänder rummet till en lång smal korridor. En liten möbel uppsättning kan installeras både i ett rymligt rum, kombinerat med en matsal och i ett litet 5 meter utrymme.

kök

Ett elegant alternativ för ett litet kök

Fördelar med en linjär inre lösning:

  • Finns för självdesign
  • upptar ett litet område
  • är mycket billigare än hörn och U-formade analoger;
  • har en enklare enhet, kräver inte en "snygg" inbyggd hårdvara.

En annan fördel är inköp av färdiga modeller: Ett kompakt kit kan köpas omedelbart i färdig form, eftersom det bara krävs en vägg för installationen. Om rummet har en kritiskt liten storlek eller väggen kompliceras av en nisch (kant) kan köket beställas.

kök

Linjär placering av headsetet i kökets matsal

Nackdelarna rör besväret med rörelsen i arbetsområdet. Alla tekniska anordningar, ett handfat och en tallrik är upptagna på en linje, därför förloras en sådan användbar kvalitet som ergonomi. Väggar 2-3 m lång kan inte rymma kylskåpet, och arbetsytan mellan spis och diskbänk är mycket liten.

Design och design av enradiga modeller

Trots storleksbegränsningarna kan även små konstruktioner göras bekväma och attraktiva. Det viktigaste är att tänka på de viktigaste arbetsobjektens plats, närvaro av slutna skåp och hyllor, möjligheten att installera utombordningsutrustning. Utformningen av moderna direktkök är så mångsidig att du enkelt kan välja stil, färg, dekorelement eller skapa din egen prestanda.

kök

En rymlig lösning för ett stort område

Var är det bästa stället att tvätta

VVS-utrustning är nödvändig för matlagning och rengöring, så det borde vara på ett bra ställe. Det bästa området för att installera diskbänken är ett ställe nära arbetsytan, och å andra sidan har vanligtvis en häll. Bordskivans längd är från 50 till 80 cm: allt är nära och det finns tillräckligt med utrymme för bearbetning av produkterna.

tvättning

Snygg diskbänk, inbäddad i bänkskivan

Vinkelsystemet i vasken är ganska förståeligt: ​​det är "bundet" till vattenledningar, som vanligen ligger i standardutrymmena i början av väggen. Men försök inte att stänga diskbänken till sidoväggen, lämna ett litet gap. Den är användbar för diskmaskin och ger dig frihet att handla, medan ett väggarrangemang kommer att störa.

låda

En låda för bestick, bra beläget i arbetsområdet

VVS och avloppsrör arrangeras i en zon, så diskmaskinen och tvättmaskinen (om någon) är bäst approximerad till diskbänken.

Höjd och djup på skåp

Med hjälp av djupet på skåpen kan du justera storleken på det fria utrymmet, till exempel det stora rummet för att minska väsentligt. För att göra detta, beställa piedestaler med ett djup på 0,6 m - de blir rymligare och kommer att skapa ett lättanvänt lagringssystem. För ett smalt rum är detta förslag inte lämpligt, eftersom det kommer att begränsa den redan smala passagen mellan sviten och bordet.

1
kuhya

Direktversion med breda piedestaler och inbyggda apparater

Kapaciteten beror också på höjd: ju fler hyllor, desto mer varierande kommer deras innehåll att vara. Om det finns tillräckligt med utrymme, kan blinda skåp ersättas med glasutställningar eller öppna hyllor.

headset

Ställ 2 meter med kylskåp

Fördelar med pennafall och kolumner

Om det inte finns tillräckligt med utrymme för att placera diskar och produkter, är det inte nödvändigt att lämna hela utrymmet mellan skåp och hängande skåp längs hela längden. Moderna garderober-kolumner hjälper till med att lösa detta problem. Utseende de liknar de gamla "gliderna" under sovjetens tider eller "pennafall".

kök

Multifunktionellt block av kolumner

Intern fyllning kan vara annorlunda: Fack med inbyggd ugn eller mikrovågsugn, förvaringssystem för bulkprodukter, hylla för matredskap, minibar.

skåp

Cases-kolumner är idealiska för att placera inbyggda apparater

Behöver jag en mezzanin?

underskottsområden i små rum påverkar mängden lagringsutrymme - inte tillräckligt med utrymme i ett standardskåp 0,7 m hög Det finns flera alternativ för att expandera bilagor "förvaring", en av dem -. Installation av tak säregna mezzanine, en ytterligare serie av slutna avdelningar.

kök med mezzanine

Direkt kök med mezzanine

Mezzaninen kan bytas ut med skåp med ökad höjd - upp till 0,9 m, förutom de uppåtriktade föremålen av inredningen höjer taket visuellt.

skåp i köket

Många skåp - rationell användning av arbetsområdet

Island som ett sätt att zonera

Ön är en orealiserbar dröm om ägare av långa smala utrymmen, men för ett kvadratformat utrymme är detta en av de bästa lösningarna. Istället för traditionella bänkskivor kan du installera inbyggd utrustning och lagringssystem och flytta diskbänken och hällen till mitten av rummet.

arbetsområde

Island - arbetsområde med handfat och spis

Om det finns tillräckligt med utrymme, kan ön expanderas, och å andra sidan kan du ordna ett matsal genom att placera barnstolar som liknar barkrakar runt omkretsen.

matplats

Ön på arbets- och matplatsen

När är det bättre att välja en linjär variant

Med tanke på de många alternativen för att placera direkta köksapparater, kan vi dra slutsatsen att de harmoniskt passar in i alla situationer. Till exempel är detta praktiskt taget den enda sanna lösningen för att ordna miniatyrrum i Khrusjtjov.

rakt kök

Ett ljust alternativ för ett litet rum

Komplex layout, framgångsrikt placerade fönster och dörröppningar, väggnischer, vinklade ledningar - det finns många hinder för att installera uppsättningar av andra konfigurationer.

köksdesign

Snygg design av kompakt kök

Om du inte behöver ett fullt utrustat rum för att laga luncher med mycket utrustning och tillräckligt med tvätt och mikrovågsugn för att värma upp den färdiga maten, kan skåpet sänkas till ett minimum.

pentry

Hemkök

Kök-vardagsrummet innebär placeringen av en soffa eller ett mjukt hörn, ett mysigt sittområde med en TV, för att spara utrymme, välj även en kompakt linjär version.

köksdesign

Köket kombineras med matsal och vardagsrum

En annan av de goda skälen till att välja en direkt konfiguration är kraven på inredning. Antag att du behöver ett ledigt utrymme för att rymma andra möbler eller vacker golvdekoration.

kök

Rak kök med en blank fasad

Vilka kök att välja på en lägenhet-studio

Ökningen av nytta tariffer har lett till det faktum att de flesta lägenheter i nya byggnader är så kallade ekonomiska bostäder. Enkelt uttryckt, ettrumslägenheter eller studiolägenheter, där eleverna villigt bosätta sig, ensidiga pensionärer eller personer som föredrar ledigt utrymme och inga hinder i form av inredningar.

kök

Kök i studion är tilldelat ett minimum av utrymme

För att separera köksblocket från sovplatsen är utrymmet zonat: indelat i delar med hjälp av en bardisk, stoppade möbler, olika inredningsdetaljer.

barräknare

Bar disken spelar rollen som en matbord och studiebord

För att göra kroppsstrukturen den mest rymliga är det möjligt att ordna från en eller två sidor skåp i ett fodral med inbyggd teknik och uppsättning hyllor

kök

Bakom fasadens fall finns ett kylskåp

En av de framgångsrika lösningarna är väggens design med ett stort antal hängande skåp i 2-3 rader. En del av hyllorna kan vara öppna eller glaserade.

- Fasad med många sektioner

Förtvivlan inte om den linjära versionen är den enda möjliga: även med 2 meter hörlurar kan du skapa en bekväm och lyxig miljö.

Snygga detaljer i inredningen

Om rummet är litet i området minskas förmågan att ta projektet med den här eller den här stilen drastiskt. Till exempel är en palatsstil i en liten Khrushchev nonsens. Du kan emellertid medföra att dekorationen av situationen närmare önskad riktning med hjälp av enskilda delar, inklusive sättet att välja en köksuppsättning.

kök

Klassiskt vitt kök

Ägare av en studio eller ett stort kök är mycket lättare att förverkliga drömmen om ett elegant kök med en magnifik fasad och en mängd olika tekniska enheter.

kök

Direkt kök, stiliserat i land

För att göra det inre atmosfären i stil med Provence är nog att välja en ljus pastell nyans av möbler, plocka upp de ursprungliga, något som görs gamla tillbehör, dekorera väggar och golv med trä element som hänger på fönstret gardiner med en blommönster.

köksmöbler

Provence stil möbler

Inredningen i Art Deco-stilen är alltid ett lyxigt, dyrt naturmaterial, glans och förgyllning. Men för dem är det nödvändigt att lägga till oklanderlig funktionalitet av alla inredningsdetaljer, inklusive ett köksaggregat.

kök

Dekoration i art deco-stilen

Högteknologi anses vara en ungdomsstil, men ganska mogna människor föredrar det, uppskattar bekvämligheten med modern teknik och fördelarna med minimalism. Användningen av moderna material och tekniska anordningar, enkla geometriska former och avsaknaden av onödiga detaljer anses vara tecken på högteknologisk riktning.

kök

Högteknologisk - bekväm ö och inbyggda apparater

Relaterade videoklipp

I följande videoklipp - intressant information om designen och apparaten i kökets inredning.

Videoöversikt av sviten för småhus:

Idéer om ljusa interiörer, vars element kan användas för att modellera ett direkt kök:

Modern prestanda i spansk stil:

Med råd från designers och exempel från videomaterialen kan du skapa en original design av ett direkt kök, långt eller kompakt - beroende på rumsytan. Välj din favoritstil och försök att göra det så att alla detaljer i interiören helt motsvarar den.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 − 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map