Buffet i inredningen: en mormors arv eller en modern trend?

Buffet i inredningen: en mormors arv eller en modern trend?

Buffet i inredningen: en mormors arv eller en modern trend?

Bekväma och ergonomiska inbyggda garderober tvingas ut från det nära utrymmet i Chrusjtsjovs vackra möbler - skåp, konsoler, glidor och skänk, utan vilket ingen köksinredning tidigare var tillgänglig. Med tillkomsten av rymliga lägenheter med en ny layout återvände köksdisken åter till sin rättmätiga plats och blev inte bara ett annat funktionellt förvaringssystem, utan förvandlades till ett utsökt dekorativt element i matsalen.

Modern buffé i köket

Stängda och halvöppnade skåp för förvaring av köksredskap, köksredskap, bordsduk, livsmedel förekommit för länge sen för mer än fem århundraden sedan. Vid första bekväma möbler fascineras europeiska länder, då Ryssland. Nu har du en elegant garderob som är trendig och prestigefylld. Det finns i en elit matsal, i ett rymligt kök, i vardagsrummet, studio och även i hallen.

kök

Modern modell i vit färg

Utanför skiljer sig moderna analoger litet från sina forna föregångare: en skåp med hyllor eller en genomskinlig fasad är fixerad på den nedre massiva delen, oftast stängd med blinda dörrar. De övre "våningarna" tjänar för demonstration av matsalar med matsalar, kristall-, te- och kaffesatser, på de nedre hyllorna lagras krukor, vattenkokare, salladsskålar. I lådorna ligger under kantstenen är det bekvämt att vika besticket.

möbler

En uppsättning möbler för en matsal i en klassisk design

Det finns inget stort behov av att köpa ett skåp för disk i köket, eftersom dess funktioner enkelt implementeras av de inbyggda mönstren. Det är ganska viktigt som en estetisk detalj av inredningen, betonar rummets stil eller representerar ett visst familjevärde. Den senare kategorin omfattar möbler från det förflutna och seklet innan förra, vilket är ärft och bevarat som en familjeliv.

pollare

Antik kantsten för matsal

Den så kallade "replica" - moderna mönster, gjorda i olika stilar - är ofta en del av matsalarna i modulära sviter. Det finns möjlighet att komponera intressanta lakoniska kompletta uppsättningar från bordet, stolar, skänk till köket. För ett stort område köps ofta en uppsättning av skåp, skåp och skåp i det traditionella utförandet.

Inredningslösningar för kök och matsal

När man väljer ett nytt interiörelement bör man styra av de stilistiska egenskaperna hos den omgivande situationen, främst är det nödvändigt att ta hänsyn till färgen och strukturen hos det redan installerade headsetet. Ibland är rummets form, närvaron av en nisch eller utskjutande i väggen. Låt oss försöka förstå de färdiga versionerna av köksskåp för rätter i modern och klassisk stil.

skänk

Tocalo-skåp av den italienska Minacciolo-fabriken i modern stil

Vilket material ska jag föredra?

Var uppmärksam på designen, var noga med att fråga om tillverkningsmaterialet - kostnaden för produkten beror till stor del på det. Idag kan du hitta exklusiva mästerverk från värdefulla träslag med en prislapp på flera hundra rubel och praktiska modeller av träplattor för 15-20 tusen. Beroende på materialet beror tekniska egenskaper och livslängd.

möbler

Ek - traditionellt trä för tillverkning av dyra möbler

Så, för produktion av skåp möbler används oftast:

 • Spånskiva - spånskiva, det billigaste alternativet, producerat genom limning av chips med olika typer av harts;
 • Fiberbräda - som spånskiva, men istället för spån är fyllmedel resterna av trä, uppdelad i fina fibrer.
 • MDF - plattor av småflis, fästa med naturlig lignin och kompakt, anses vara den säkraste och dyraste typen av plattor;
 • en matris av naturligt trä - ett naturmaterial, det mest miljövänliga och säkra.

Alla material har tillräcklig fuktmotstånd, styrka och stabilitet, men vissa kräver ytterligare bearbetning eller speciell beläggning (till exempel slipning eller laminering). Hartar som ingår i EAF är gjorda på basis av formaldehyd, så plattorna kan inte värmas upp och möbler ska installeras i lokaler där allergiker och små barn lever.

möbler

Moderna modulära möbler gjorda av MDF och fiberboard

För att bevara det estetiska värdet av möbler, men för att sänka kostnaderna, går många tillverkare på tricket: fasaderna är gjorda av MDF eller massivt trä, och de återstående delarna är gjorda av fiberboard. Bearbetningstekniken har nått en sådan grad av perfektion att vid en enkel inspektion kan även specialister inte särskilja ett material från en annan.

1

Modell "Palermo" med skrov av inhemsk spånskiva och fasader av MDF

Strukturella egenskaper och dimensioner

I ett sortiment av skåp är det lättare att förstå om du delar upp alla modeller i flera olika kategorier. Beroende på installationsplatsen finns två typer:

 • Linjär, vars fasad ligger i en rak linje;
 • Vinklad, skapad speciellt för installation i ett hörn.
bakgrundsbelysning

Linjär modell med frostat glasfasader och inbyggd belysning

Den första typen är ganska vanligt, och hörnskåpen är mycket sällsynta. Oftast görs dessa modeller för beställning på en viss storlek. Båda typerna skiljer sig åt i stilistisk mångfald och i alla möjliga dimensioner är den enda skillnaden mellan vinkelvarianter den stora kapaciteten som kan förklaras av strukturella egenskaper.

vinkelmodell

Kompakt hörnmodellglas av körsbärsfärg

Designen av moderna mönster avviker ofta från de klassiska kanonerna. Nu i modellutbudet kan du hitta följande alternativ:

 • Skivor av traditionell form med 2-3 dörrar;
 • Skåp utan överdelar;
 • kantstenar med överbyggnad;
 • glas showcases;
 • laconic berg-och dalbana-penna fall.
buffet

Buffé som ett accentelement i inredningen

Piedestalerna åtföljs ofta av separata element som är fästa på väggen (hyllor, en spegel) och liknar lådor, men i deras syfte - för lagring av diskar - förbli de kökets inredningsprodukter. Särskilda barmodeller installeras i matsalen eller vardagsrummet, och de tjänar endast för att servera festbordet.

pollare

Servering klassisk typ av skåp med tre dörrar och lådor

Tillägg som installeras direkt på en bänk eller fast med lockigt står, ibland bära en dekorativ roll. Emellertid en mer praktiska utföringsformer försedd med liten uppsättning hyllor eller lådor, som kan vikas i olika böter Serving - servettringar, sockertänger, bestick för teceremonier.

buffet

Buffé med överbyggnad monterad på bänkskivan

Klassisk prestanda är den vanligaste och mest populära bland köpare. Stora två eller tre dörr skåp tillåter att rymma ett stort antal rätter, och en inglasad övre delen av den användarvänliga uppsättning vackra uppsättningar och tema souvenirer (som tallrikar på brickor hämtades från utlandsresor).

möbler

Elegant inredda möbler i barockstil

Showcases, vars väggar är gjorda av transparent glas, är typiska för moderna interiörer. De kännetecknas av enkelheten i konstruktionen och linjens svårighetsgrad, lämplig för inredning av rummet i en högteknologisk stil eller minimalism.

showcase med belysning

Tvådelat displayfodral med bakgrundsbelysning

Dimensionerna beror på sort och designfunktioner, men det finns allmänt accepterade standarder .: Bredd - 1,2 meter, djup av botten av 60 cm, de övre - 45 cm, höjd på inte mer än 2 m skillnad lagring för kläder, som inte godtas köksskåp att göra "under ett tak".

buffet

Buffé - mast-hev för mat i Provence, land eller cheby-chic

Så här bestämmer du installationsplatsen

Vanligtvis orsakar installationen av enskilda interiördelar inte svårigheter, eftersom de ingår i möbelset. Till familjefester finns till exempel kit med ett stort bord, flera stolar och en buffé, och det är logiskt, om de ligger i matsalen, rummet som gränsar till köket.

uppsättning

Svart färg för matsal

Ett stort område i köket möjliggör installation av matbord och skåp för att betjäna bredvid arbetsplatsen, ett liknande alternativ är lämpligt i studionens planlösningar. Små lägenheter med 5 meter kök och smala vardagsrum har inte ett betydande utrymme, så för dem är det enda rimliga alternativet den inbyggda strukturen.141

bar

Baren är en del av köksmöblerna

Det finns dock modeller som inte ingår i headsetet. Oftast är dessa antikviteter, som är av speciellt konstnärligt värde. De tjänar till att dekorera vardagsrummet, salen, matsalen och används minimalt för sitt syfte.

interiören

En utmärkt "utställning" för vintageinteriören

Vilka tillverkare borde lita på

Möbelmarknaden är så stor att du enkelt kan göra ett misstag och köpa en vacker men otillförlitlig modell. Innan du köper, se till att kontrollera informationen på tillverkaren. Om den finns på marknaden i mer än 20 år och har ett brett spektrum, är det troligt att möblernas kvalitet uppfyller konsumenternas strikta krav.

uppsättning

Kök uppsättning av det inhemska företaget "Elkor"

Traditionellt präglas den högsta kvaliteten och den vackra designen av italienska möbler. Kostnaden för inredning av märkesvaror når hundratusentals rubel, men det finns också budget headset, vars utgåva är avsedd för en bred konsument.

uppsättning

Magnifik bordsuppsättning av den italienska tillverkaren BORDIGNON CAMILLO

Glöm inte att ett av urvalskriterierna är felfri funktionalitet, så försök att personligen se till att hårdvarans styrka och kvaliteten på mållinjen är personliga, be om närvaro av ett intyg om överensstämmelse.

buffet

Buffé StanleyArrondissement - den här stiliga mannen från ett naturligt träd kommer att lyckas med framtida ägare mer än i 3 tusen år

Trämodell med egna händer

Om du inte gillar fabriksprodukter kan du självständigt utforma och bygga en praktisk modell för ditt hem. Tänk på hur man gör en buffé av trä till köket eller matsalen med egna händer, med ett minimum av material. Som ett prov tar vi den enklaste lösningen - ett litet skåp för enkel service, vars huvudsakliga syfte är att lagra en festlig tjänst. Det måste installeras bredvid matbordet.

Instruktioner för montering av skåp

Material - billiga tallstänger 8x8 cm, plywood, 1,5-2 cm tjocklek brädor och av godtycklig längd, som är beroende av produktens storlek, rördelar (handtag, gångjärn), fästelement (skruvar). De optimala dimensionerna på den färdiga piedestalen är 1,2-1,5 m långa, 45-50 cm djupgående. Att arbeta behöver också hacksåg, plan, nazhdachka, skruvmejsel och en uppsättning skruvar.

Tillvägagångssätt:

 1. Utarbeta ett projekt med en korrekt indikation av dimensionerna på alla delar.
 2. Bygg rammen från staplarna - vi kopplar dem med skruvar så att en tredelad ram med ett fack för hyllor och lådor erhålls.
ram

Rammen på produkten monterad

 1. Vi förbereder tre dörrar, varav en är en rektangel, monterad från 2 brädor.
 2. Vi kontrollerar korrespondensen mellan dörrens och ramens dimensioner, som de kommer att fästas i framtiden.
 3. Vi dekorerar botten: vi lägger ramen på sidan och vi fäster ett ark tjockt plywood i bottenramen.
 4. Vi sätter in och fixar interna partitioner, sedan ytterväggar, laterala och bakre.
 5. I den övre delen sätter vi ledarna till lådorna - två trälister. Du kan använda en metallprofil.
 6. Vi samlar in lådor och försöker ta hänsyn till storleken på de avdelningar som är avsedda för dem. Platser för anslutning av "trädgårdsdelarna" till trälim.
aggregatet

Montering i mitten av processen

 1. Vi skruvar handtagen, kontrollera korrespondensen av storlekarna, sätt in lådorna på plats.
 2. Vi dekorerar dörrarna med handtag så att de ser ut som lådor. Vi hänger dem på gångjärnen.
 3. Vi fixar omslaget.

Ryggstenen är klar, den återstår för att ge den ett färdigt utseende. Mala alla synliga ytor med finkornigt sandpapper, ta bort damm. Vi dekorerar ett träd med hjälp av en lack eller en färg - vi lägger i två tunna lager. Du kan använda en fläck för att ge trädet en viss nyans.

buffet

Färdiggjord buffé i form av ett skåp med lådor och slutna hyllor

Det visade sig vara en bekväm, vacker miljövänlig möbel, som är användbar i stadslägenheten och i stugan.

Möjliga dekorationsalternativ

Målning av den färdiga produkten med lack eller färg är en av de möjliga ytorna. Faktum är att det finns många intressanta lösningar som du kan implementera dig själv, känna till nyanser av dekorativa teknologier. Alla material för clearing säljs i byggvaruhus och inom avdelningen för handarbete. Vi erbjuder 5 intressanta idéer, som kan vara användbara i framtiden:

 • Figur med akrylfärger

Det här alternativet är lämpligt om du snabbt vill dekorera en träyta utan att dela in nyanser av ny teknik. För att arbeta behöver du en liten akrylfärg (bas av vit färg) och olika färger. Vi väljer en tematisk ritning (floristic, animalistic, still life, ornament), vi väljer nyanser, vi förbereder färger enligt instruktionerna. Med hjälp av en mall eller en stencil applicerar vi en ritning, vi målar - dekorationen är klar.

buffet

Bilder med akrylfärger

 • decoupage

Tekniken för decoupage är enkel, men du kan preliminärt få din hand på mindre föremål, till exempel på en flaska ovanlig form. Lämpliga tunna servetter med ett mönster (ljus eller pastell - beroende på stil) och en speciell lack. Vi skär ut den bild du gillar med sax (många slår bara av med händerna), sätt den på rätt ställe och täck den med lack - från mitten till omkretsen. När det första lagret torkar, sätt en annan. Siffrorna är belägna i mitten av dörrarna, på sidorna av handtagen och prydnaden - längs väggarna eller längs omkretsen.

glaserad fasad

Dekoration av den glaserade fasaden med hjälp av decoupage teknik

 • Brashirovka

En teknik som kräver tålamod och färdigheter - brasning, en bra möjlighet att åldra veden med en metallborste. Men kom ihåg att för att borsta är det bara sådana träd som passar i vilka mjuka fibrer lätt avlägsnas, och hårda ändrar inte sin konsistens: ek, tall, aska, lark, valnöt. Som ett resultat av behandlingen får du en vacker texturerad yta med ett uttalat trämönster.

headset

Mognningen av en möbel som sätts av brashing

 • patinerad

Attraktivt ser patinerat trä - behandlas med flera lager färg. Experimentera med lagrets antal och tjocklek kan du uppnå en unik effekt. För det första slipas träytan, primeras och målas, skällas sedan och målas igen. Ett intressant resultat kan uppnås om du använder guld, silver eller svart färg.

pollare

Komplex behandling med patina och akryl

 • Gilding och silvering

Förgyllningen av ändelementen och dekorativa detaljer kommer att tilltala älskare av palatsstilen. För efterbehandling behöver du en guldfärg i ren form eller blandad med samma typ av lackering. Guldplätering kan bytas ut med silver eller bronsplätering.

dekoration

Silverpläterade detaljer som ett inslag av inredning

Alla typer av dekorativa ytor bidrar till estetisk variation och förvandlar en inredning till en exklusiv dyr sak.

Videoval av bufféidéer och mästarkurser

En intressant video introducerar dig till originaldesignlösningar.

Vacker videoserie med alternativ för inredning:

En gåva för dem som älskar Provence stil:

Den gamla förvandlingen:

Oavsett om du köper en ny buffé eller återställ en gammal mormors kulle - blir ditt interiör märkbart mer intressant och funktionellt. Och för att installera ett hem exklusivt är bättre där du äter eller tar emot gäster, för en vacker användbar del av situationen - det är alltid extra komfort och en mysig atmosfär.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map