Hvilken slags hætte er der brug for til et køkken med el-komfur: typer af modeller og en gennemgang af de bedste mærker

Hvilken slags hætte er der brug for til et køkken med el-komfur: typer af modeller og en gennemgang af de bedste mærker

Hvilken slags hætte er der brug for til et køkken med el-komfur: typer af modeller og en gennemgang af de bedste mærker

Madlavning synes at vært vært en simpel og velkendt besættelse, men det er faktisk en kompleks teknologisk proces, der består af mange faser. Under madlavningen er køkkenet fyldt med skadelige dampe, lugte, som ikke alle synes behagelige eller passende i en lejlighed. For at slippe af med dem, sæt hooden. Mange tror, ​​at det ikke er nødvendigt at rense luften, hvis der er installeret en elkomfur. Er det sådan? Tvister om denne score meget. Vi finder ud af, om vi har brug for en emhætte i køkkenet med el-komfur og i bekræftende fald hvilken.

Køkkenekstraktor: luksus eller nødvendighed

For nogle årtier siden var hoods ikke særlig populære, og nu er det en nødvendig egenskab i næsten ethvert køkken. Hvad har ændret sig? Meget - fra livets vej til begrebet komfort. Folk begyndte at være mere opmærksomme på, hvilken luft de ånde. Livets rytme er ændret, og når de kommer hjem, ønsker alle at slappe af, nyd fornemmelsen af ​​renlighed, hjemmekomfort, hvile.

ekstrakt

Køkkenventilator med elkomfur

Køkken dufter imprægnerer tøj, tekstiler, efterbehandling materialer i huset. De begyndte at slippe af med dem hensynsløst. Moderne køkken uden strækning er utænkeligt. Selv hvis pladen ikke kører på gas og elektricitet og ikke udsender forbrændingsprodukter, betyder det ikke fjerne lugten af ​​madlavning. Luften skal enten fjernes fra rummet eller filtreres.

ekstrakt

Hætte under det hængende skab

Æstetik og funktionalitet af moderne interiør

Mange bestiller professionelle designprojekter for at udstyre deres hjem så behageligt og smukt som muligt. For et par årtier siden syntes det som en uopnåelig luksus, og nu er det okay. Repræsentationer af mennesker om det rigtige hus er ændret. Det skal lugte godt, og ikke længere tærter-boller, men friskhed og renlighed.

Det ideelle moderne køkken ligner på billedet - glas, metal, glatte skinnende overflader, klare geometriske former. Området bruges rationelt og forsøger at opnå maksimal funktionalitet i interiøret. Selv i små værelser er alt placeret - fra køleskab til mixer. Tallerkenen uden tegning virker allerede som en anakronisme.

køkken

Ømodel

Hvordan rengøring af luften hjælper med at spare penge

Udvinding forbedrer ikke kun luftkonditioneringen i lejligheden, det er i stand til at spare penge hos sin ejer. Under tilberedningen aflejres små partikler af fedt og sod på afrimningsmaterialer, møbler, tallerkener, husholdningsapparater. Som følge heraf bliver overfladerne hurtigt kedelige, dækket af et gulligt lag, og farverne mister deres mætning. Hvert år er de hårdere for at vaske, og vi skal lave reparationer.

Ekstrakten renser luften af ​​fedtpartikler, så udsmykningen af ​​vægge og møbler facader varer længere uden at ændre dets oprindelige udseende. Hvis familien er stor, og det er nødvendigt at lave mad ofte, er udstødningssystemet et objekt af primær nødvendighed. På flisen og headsettet vokser et tykt lag af klæbrig gulgrå plaque ret hurtigt. Men i familien, hvor de tilberede lidt og sjældent, og el-komfur, kan du gøre på andre måder - ventilation, elektrisk ventilator i udluftningen, osv

arbejdsplan

Ordningen for arbejde med modeller af forskellige typer

3 vægtige argumenter mod udstødningssystemet

Diskussioner om hensigtsmæssigheden af ​​at installere emhætten forringes ikke. Mange internetbrugere hævder, at disse enheder ikke kun er helt ubrugelige, men de kan endda være skadelige. Deres hovedargumenter er:

 • Ventilationssystemet i lejligheden er helt tilstrækkeligt til luftrensning. Hoods er ikke nødvendige, og deres popularitet forklares udelukkende af interesserne hos producenter af husholdningsapparater.

OBS venligst! For små køkkener er der faktisk ikke behov for enheder.

ventilation

Ordning: Forsyning og udsugning i lejligheden

 • På fedtopsamlere af indretningerne sætter partikler sig, hvor bakterierne former sig. Uddrag er en risikofaktor for sundhed. Men hvis du rengør og udskifter filtre i tide, er apparaterne helt sikre.

OBS venligst! Aflejring på møbler og fliser, fedt hjælper kun bakterier vokse.

raid

Plaque på smørefældgitteret

 • Støj, der udsender enheder ved kørsel, irriterende, udtørrer andre lyde. Dette kan virkelig blive et problem, så når du køber det, er det værd at vælge en støjsvag model.

OBS venligst! Køkkenet er altid relativt støjende. Vand, der hælder fra vandhanen, kogende mad, husholdningsapparater gør konstant en form for støj. Tænk over, om det vil blande sig i en anden enhed.

ekstrakt

Extractor i et minimalistisk interiør

At tage eller ikke tage - vi vil forsøge at beslutte

Nøjagtig hætte passer harmonisk ind i rummet, organiseret i overensstemmelse med æstetik og hensigtsmæssigheds love. Den er kompakt, smukt og frem for alt, rense luften for urenheder deponeret på overfladen, og derved holde dem skinnende og spektakulære udseende. I et moderne køkken er det allerede umuligt at undvære en sådan nyttig enhed.

Rådet. Når du træffer en beslutning, skal du overveje alle argumenterne ikke kun for, men også imod. Det er vigtigt at forstå, om en sådan enhed er nødvendig i dit køkken. Det sker, at folk køber hætter, men så bruger de ikke dem. Spild ikke penge, før du er sikker på brugen af ​​købet.

1
ekstraktionsenhed

Opbygningen af ​​emhætteanordningen

Hvilke faktorer kan påvirke hududets funktion

Enhedens hovedfunktion er at fjerne den forurenede luft over pladen og ved siden af ​​den. Hvis enheden ikke filtrerer, men fjerner gasser fra rummet, skal udskiftningen være den samme mængde luft som den blev fjernet. For eksempel, hvis 1000 kubikmeter pumpes, betyder det ikke en fuld flod luftfornyelse flere gange. Hvis alle udluftninger er lukkede, og ingen ventilation i køkkenet, kan luften begynde at strømme fra nærliggende lufthuller (badeværelse, toilet).

Hætten skal installeres og bruges, så luften udskiftes med frisk luft. For at gøre det skal du under driften af ​​enheden åbne blænden lidt åbne eller installere filtreringsmodeller. Det er vigtigt at beregne ydeevnen korrekt, men det er endnu ikke muligt at installere en kraftfuld enhed, der fungerer optimalt. Det er også nødvendigt at tage højde for også afsnittet af ventilationskanalen. Hvis det er for snævert eller ujævnt, vil det påvirke hoodens ydeevne.

Uanset hvor kraftig enheden er, kan den ikke pumpe mere luft ud end det kan passere gennem ventilationskanalen. Tværtimod vil overdreven kraft kun skade kvaliteten af ​​luftrensningen i køkkenet. Det er uønsket at skabe for stort tryk i kanalen for ikke at forstyrre ventilation i hele lejligheden. Dette kan være et problem, selv for de omkringliggende lejligheder, der er forbundet med den samme mine. Sådanne nuancer skal tages i betragtning ved valg af type og beregning af apparatets styrke.

installation af hætter

Ordning: installationshøjde

Typer af strukturer og funktioner i deres arbejde

Der er ikke et enkelt system med kriterier til klassificering af køkkenhætter. Systemerne vælges ud fra designfunktioner, design, monteringsmetode, tekniske egenskaber. Enheder varierer i ydeevne, filtertyper, størrelser, yderligere funktioner.

Moderigtigt mærket udstyr er ikke altid egnet til specifikke driftsforhold. Den bedste hætte - den der passer perfekt ind i konceptet køkkendesign og fungerer godt sine funktioner. Når man vælger, bør man kun fokusere på ens eget behov.

ø model

Stilfuld ømodel

De vigtigste måder at rengøre forurenet luft på

Alle udstødningssystemer kan opdeles i flow- og recirkulationssystemer. Strømmen tager den forurenede luft ud af rummet, og recirkulationen filtreres og vender tilbage. Hvilken slags hood bruges til et køkken med el-komfur, det er op til ejeren at bestemme. Velegnet til begge typer enheder, men når man vælger man, skal man tage hensyn til manglerne.

Således er flow-through hoods kendetegnet ved højere produktivitet. Ejeren behøver ikke konstant at bekymre sig om at udskifte filtre. Disse er ubetingede plus. På den anden side udsender elkomfuret ikke forbrændingsprodukter, hvilket betyder, at høj effekt ikke er det vigtigste krav til udstødningssystemet.

Installation af flowmodellen er mere kompliceret end recirkulation. Enheden skal tilsluttes køkkenventilationssystemet. I praksis betyder det dyrere installation på grund af luftkanaler og betaling for specialarbejderes arbejde. Det vil også være nødvendigt at installere en kontraventil, så udstødningsluften fra ventilationsakslen ikke kommer ind i rummet.

flow model

Den klassiske strømningsmodel

Recirkulationsfilter systemer passer bedst til køkkener med gaskomfurer. De renser luften af ​​skadelige urenheder og fedtpartikler godt, men de slipper af med lugt. For køkkener med elkomfurer er fjernelse af fedt og lugt vigtigere. Recirkulationshætten giver mening at købe, hvis rummet er godt ventileret.

Fordelene ved recirkulationsanordninger omfatter simpel installation, smukt design, rimelig pris, økonomisk elforbrug. En anden fordel er, at de ikke trækker varme, så temperaturregimet ikke ændres, når enheden tændes. Mindre: Filtre i sådanne ekstrakter skal ændres hver 3-5 måneder afhængigt af intensiteten af ​​driften.

OBS venligst! Der er modeller, der kan fungere i to tilstande - luftudvinding og recirkulation. Hvis det er svært at bestemme, og budgettet giver dig mulighed for at overbetale for en smule multifunktionalitet, kan du vælge denne indstilling.

ekstrakt

Recirkulationshætte

Design og funktioner af enheden af ​​forskellige modeller

Når man køber en hætte, kan design spille en afgørende rolle. Udover udseende er modeller af forskellige typer også forskellige i design, arbejdsegenskaber. Der findes flere typer instrumenter:

 • Indbygget (design med et glidende bundpanel). Sådanne udstødningssystemer er indbygget i de hængende skabe af køkkenaggregater eller bordplader. De er kompakte, smukke, kan have mange ekstra funktioner. Disse er dyrere modeller end klassiske vedhæng, men design, multifunktionalitet, brugervenlighed er fuldt ud berettiget til prisen.
ekstrakt

Udtræk indbygget vægskab

 • The dome. Konstruktioner af denne type ligner udseende, en hætte eller kuppel, der hænger over ovnen. De er fastgjort til en væg eller et loft. Disse modeller arbejder oftest på et flowbasis. Design - enhver. Der er enheder med krom, glas, forgyldte elementer. Tekniske parametre, dimensioner og yderligere funktioner afhænger af modellerne, men hvis du vil, kan du finde næsten alle muligheder.
ekstrakt

Original dome design

 • Suspenderet. Fladhængende modeller er fastgjort til bunden af ​​hængekabinetterne. De er meget kompakte, tager næsten ikke plads. Der er enheder af strømnings- og recirkulationstype. Sidstnævnte er mere almindelige. Ulempen ved fladhængende modeller er en lille mængde pumpet luft. De er mere velegnede til små værelser, samt køkkener med elkomfurer.
suspenderet hætte

Flad suspenderet hætte

 • Ø. Disse er kraftige udstødningssystemer designet til store områder. De er i stand til at rense luften ikke kun i køkkenet, men også i de tilstødende værelser. De kan fastgøres hvor som helst, herunder og i midten af ​​loftet. Modeller er universelle, egnet til ø eller halvøen køkken layout. Når du vælger det, er det værd at være opmærksom på yderligere funktioner.
køkken

Ømodel

Hvilke filtre er installeret i køkkenhætter

I udstødningssystemer anvendes to typer filtre - fedt og fin rengøring. Den førstnævnte er lavet af et tyndt metalnet eller syntetisk fiber, mens sidstnævnte er beholdere med aktivt kul. Fedtgitter står i alle hætter, og kulnettet står i dyre recirkulation eller kombinerede modeller.

filter

Kombineret filter - fedt og kul

Funktioner af filtre af forskellige typer:

 • Metal gitter. Filtre af metal er designet til at fange fedtpartikler. De kræver ikke udskiftning, de er designet til langvarig drift. Garnene fjernes let. De kan vaskes med almindelige kogesvampe eller børster ved hjælp af ikke-slibende husholdningskemikalier. Det er uønsket at bruge for aggressive midler.
fedtfilter

Metalfedtfilter

 • Filtre af syntetisk fiber. Det er fedtgitter. De udfører de samme funktioner som metal. Forskellen ligger i funktionerne i operationen. De skal ændres med forureningen, hvilket betyder konstante ekstraomkostninger. De kompenseres af det faktum, at modeller med sådanne filtre virker næsten lydløst.
filtre

Syntetiske filtre

 • Carbonfiltre. Disse er engangs filtre, der er designet til at rense luften fra de mindste partikler og fange lugt. Beholdere med aktivt kul kan tilsættes sølv- eller ionbytterharpikser, der dræber bakterier. Passerer gennem et sådant filter bliver luften renset og desinficeret. Minus er en hyppig erstatning. Hvis du ikke følger filterets renhed og ikke ændrer det i tide, bliver det en kilde til spredning af patogene bakterier.
filtre

Kulfilter

Kontrolsystemer og yderligere funktioner

Når man beslutter, om der er brug for en hætte i køkkenet, er det også værd at overveje de ekstra bekvemmeligheder, der kan opnås. Så alle modeller er udstyret med belysning, men i nogle er der også systemer, der skaber originale farve-lyseffekter. Udover at belysning arbejdsområdet udfører de også en dekorativ funktion.

Meget praktiske modeller, der tændes automatisk, når pladen begynder at fungere. Værtinden behøver ikke at nå kontrolpanelet med våde eller beskidte hænder. Hætten selv bestemmer, hvornår det er på tide at tænde. Hvis modellen er udstyret med en timer, så slukker den sig selv, når den er færdig med at rense luften.

ekstrakt

Model med originalt baggrundsbelysning

Betjeningen af ​​enheden styres ved hjælp af knapper eller sensorer. Begge typer systemer har deres egen fortjeneste og demeritter, men oftere giver de sensoriske modeller. De er komfortable, præsentabel, de passer godt ind i ultramoderne interiører. Dyre multifunktionelle udstødningssystemer kan udstyres med fjernbetjeningssystemer.

kontrolpanel

Tastatur kontrolpanel

Rådet. For en plade uden at strække, skal du tænke gennem belysningssystemet separat, så det giver mening at købe en hætte, selvom du ikke planlægger at bruge den kontinuerligt. Indbygget belysning er ikke bare en god bonus til enheden, men en vital funktion.

sensorisk model

Model med berøringspanel

Gennemgang af de bedste mærker - 14 markedsledere

 • Bosch. En af verdens førende producenter af husholdningsapparater. Bosch-mærket behøver ikke reklame. Allerede sit meget navn er et symbol på ægte tysk kvalitet. Hvis budgettet tillader det, er dette det bedste valg.
ekstrakt

Bosch DWK06G660

 • Zigmund-Shtain. Et andet mærke, der helt svarer til de traditionelle ideer om tysk kvalitet. Det er en pålidelig teknik, der kan tjene i årtier.
ekstrakt

Zigmund Shtain K 296.91 B

 • Ariston. Varemærket har været kendt i mere end 15 år, og i løbet af denne tid har tjent kundernes tillid.
ekstrakt

Ariston

 • Electrolux. Electrolux produkter er præget af høj ydeevne og originalt design. Den elegante model DD8765 M med fjernbetjening fortjener særlig opmærksomhed.
ekstrakt

Electrolux

 • Krona. Fabrikanten fokuserer på avanceret design af maskiner. Hver model ser ud som om den kom ud af siderne i et science fiction magazine. Ideel til højteknologisk køkken.
ekstrakt

Krona Irma 600

6. Miele. Højteknologi og futuristisk design - det handler om Miele hætter. En række farve løsninger er slående. Du kan finde modeller af de sjældneste nuancer - smaragd, bronze, sølv, perle.

ekstrakt

Miele

 • Elikor. Elikors stilfulde multifunktionshætter med touchkontroller er ikke tilgængelige for alle køberne, men de er pengene værd. Ekstrakter Elikor fra Integra serien er kendetegnet ved langvarige filtre. Dette er en rentabel investering.
ekstrakt

Elikor Integra 60

 • Elica. Modeller af dette mærke er kendetegnet ved et simpelt og koncist design. Fabrikanten bruger stærke materialer. Byg kvalitet i højden. Bred vifte af størrelser.
ekstrakt

Elica

 • Cata. Sensoriske hætter med LED-belysning virker næsten lydløst. Køberne var især glad for den kraftfulde OMBU TCC model.
ekstrakt

Cata

 • Bedste. Det prætentiøse mærke er i overensstemmelse med produktets kvalitet. Dette er en meget smuk, lys, elegant teknik med uofficielt design.
ekstrakt

Bedste PASC 580 FPX IX

 • Neff. Gode ​​støjmodeller med touchkontroller som købere og i mange år tjener de uden reparationer.
ekstrakt

Neff DSE3949S

 • Faber. Hoods Faber - det er lydløse, smukke figurer, maksimal praktiskitet. Filtre uden problemer med vask i opvaskemaskinen.
ekstrakt

Faber COCKTAIL BK A80 EG8

 • Küppersbusch. Kuppersbusch-modellernes egenart er en teleskopkasse, som de kan fastgøres hvor som helst i køkkenet, som ø.
ekstrakt

Kuppersbusch KD 8950,0 J

 • Nodor. Økonomiske, lydløse modeller med ekstra funktioner vil ikke forlade nogen ligeglade. Kontrol - touch. Antallet af driftsformer er op til 10. Den mest populære model er Nodor O2.
ekstrakt

Nodor Isla Aroa

Sådan beregnes enhedens dimensioner korrekt

Producenter af udstødningssystemer tager højde for de forskellige modeller af komfurer og producerer enheder af forskellig størrelse. Valget af forbrugeren er ikke begrænset. Du kan finde kompakte modeller 50x60 cm. De er velegnede til installation over små topladede elkomfurer. Der er også dimensionelle modeller designet til installation over store kogeplader.

Ved beregning af størrelsen skal styres af pladens bredde. Normalt er kogepladeens bredde 60-90 cm. Arbejdsområdet på emhætten skal helt dække det og det nærmeste rum. For eksempel til en bredde på 90 cm er det bedst at vælge en hætte med en bredde på 120 cm. Mange modeller af denne størrelse er kompakte på grund af et tankevækkende design. Det er også muligt at installere et recirkulationssystem uden en kanal eller at vælge en indlejret struktur.

ekstrakt

Emhætte til dobbeltbrænderplade

Video briefing: Hvilken slags ekstraudstyr er nødvendig til køkkenet

I videoen nedenfor gives formlen til beregning af spændingens kogeplade, anbefalinger til valg er givet:

I køkkenet med el-komfur er hætteen nøjagtig den samme som med en gaskomfur. Du kan kun undvære det i sjældne tilfælde. En anden ting er valget af modellen. For el-komfuret er en gennemstrømningsmodel eller recirkulationsfilter med et carbonfilter bedst egnet. Når du installerer enheden, skal du være opmærksom på, at for lavt arrangement vil påvirke madlavningens komfort og for høj - på enhedens ydeevne. Den optimale højde er ca. 65 cm. Prøv at placere emhætten i nærheden af ​​stikkontakten, så du behøver ikke at opbygge ledningen. I resten - ingen begrænsninger.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map