Er det muligt at sætte en mikrobølgeovn i køleskabet, eller er det bedre at vælge et andet sted til en mikrobølgeovn

Er det muligt at sætte en mikrobølgeovn i køleskabet, eller er det bedre at vælge et andet sted til en mikrobølgeovn

Er det muligt at sætte en mikrobølgeovn i køleskabet, eller er det bedre at vælge et andet sted til en mikrobølgeovn

Mikrobølgeovn hjælper med til hurtigt at varme op morgenmaden, frosne hakket kød og lave mad. For en husmor er hun bare en ideel assistent i køkkenet. Installation og drift af sådant udstyr er så simpelt som muligt, det er nok at sætte det i stikkontakten. Men er det muligt at sætte en mikrobølgeovn i køleskabet, da begge enheder forbruger elektricitet og producerer varme. Hvor sikkert er deres umiddelbare nærhed med hinanden?

Mikrobølgeovn på køleskabet: Hvad er problemet

De fleste moderne mikrobølgeovne er udstyret med en intern ventilator. Det får den opvarmede luft til at cirkulere gennem kogekammeret, sprænge opvasken og fremskynde tilberedningsprocessen. Nogle af disse luftmasser forlader mikrobølgeovnen gennem ventilationshullerne, som leveres i forskellige modeller på husets bagside, bund eller side.

ovn

Det er svært at forestille sig et moderne køkken uden mikrobølgeovn. Det er lige så svært at finde et passende sted til enheden, især i et lille rum

Det er denne varme nok luft, der er det største problem. Hvis ventilationshullerne er lukket, vil mikrobølgeovnen hurtigt blive overophedet og svigt. Mikrobølgeovne anbefales at installeres, så der er fri plads på 15-20 cm rundt om dem. Kun med korrekt installeringsvarme fjernes fra husholdningsapparater uden at skabe forudsætninger for overophedning.

hul

Ventilationsåbninger, hvorigennem varmluft kommer ud af mikrobølgeovnen, skal altid være åben

Varmeflowet i køkkenet kommer ikke kun fra mikrobølgeovnen. Gassens kondensator bag køleudstyret udsender også meget varme. I betragtning af dette anbefaler producenterne af husholdningsapparater ikke at placere mikrobølgeovn i køleskabet. Ikke desto mindre afhænger meget af brugen af ​​mikrobølgeovnen.

Køleskabet virker konstant, men mikrobølgeovnen tændes kun lejlighedsvis. I det første tilfælde er varmestrømmen konstant, og i det andet tilfælde med kortvarige indeslutninger kan udelukkende udelukkes for at opvarme mad.

Vigtigt! Ovenpå på mikrobølgeovnen for at sætte noget tungt er forbudt. På den kan du kun sætte lyse genstande, maksimum - læg en lille brødkasse eller vase.

Hvis ovnen bruges til fuld madlavning med lange driftscykler på 30-60 minutter eller mere, skal den installeres i et åbent område. Kun på denne måde vil det blive blæst af rumluft, hvilket vil tjene som en garanti for at slippe af med overskydende varme. Det er varmt at være indeni, ikke uden for enheden. I tilfælde af alvorlig overophedning er det farligt at selv røre huset.

Mikrobølgeovn

I et lille køkken, skal mikrobølgeovnen undertiden placeres næsten under loftet

Selv et lille køleskab eller fryser er i stand til at modstå vægten af ​​en mikrobølgeovn, der er ingen problemer med denne side. Den største hindring for at installere en mikrobølgeovn på køleskabet er varme, som dannes under tilberedningen. Det er nødvendigt at slippe af med det på en eller anden måde, ellers vil sådanne køkkenmaskiner ikke fungere i lang tid.

Hvor sikkert er det at placere en mikrobølgeovn på køkkenudstyr?

På grund af varmen fra mikrobølgeovnen er det ikke muligt at placere andre husholdningsapparater på den. Desuden er dets krop simpelthen ikke designet til yderligere tyngdekraften ovenover. Tekande og tv-apparater skal finde et andet sted, mikrobølgeovn til dem vil ikke fungere.

mikrobølgeovn

Hvis mikrobølgeovnen er ophængt over gaskomfuret, skal der være et beskyttelsesskærm fra ubrændbare materialer under ovnen eller en hætte

Udover varm luft fra madlavningen har mikrobølgeovnen en anden varmekilde. Til arbejde har den brug for en transformer og en ensretter, som også opvarmer under drift. Deres overophedning er en bevidst nedbrydning af husholdningsapparater. Samtidig øges risikoen for tænding af et elektrisk apparat kraftigt.

Men i en lille lejlighed kan du ikke vælge. Generelt er det muligt at sætte en mikrobølgeovn i køleskabet, men fabrikanter i kategorisk form forbud ikke det, men husk følgende:

1
 1. En sådan drift af husholdningsapparater kan tjene som årsag til afslag på garantireparation i tilfælde af sammenbrud.
 2. Køleskabets elektriske strømforbrug vil forbruge mere, da mængden af ​​varme på kondensatoren og inde i kammeret vil stige.
 3. Når du bruger en mikrobølgeovn, skal du begrænse dig til "Defrost" og "Heating" -tilstandene.

I sig selv er køleskabet ret spændende at rumme en række andre husholdningsapparater og varmekilder. Det anbefales ikke at installere det i nærheden af ​​kogepladen, ovn og radiatorer i varmesystemet. Mikrobølgeovnen på køleskabet er en ekstra belastning for kompressoren. Hvis der er mulighed for at sætte en mikrobølgeovn på et andet sted - det er det værd at bruge.

støtte

Vægmontering til mikrobølgeovn suspension

Installation af mikrobølgeovnen er bedst udført på specialbeslag. De er oprindeligt designet til vægten af ​​denne teknik. Alt dette gøres på en sådan måde, at det ikke forstyrrer mikrobølgeovnen. På væggen kan de fastgøres næsten hvor som helst. De vil ikke forstyrre installationen af ​​enheden direkte over køleskabet.

Hvor bedre at installere en mikrobølgeovn i køkkenet

Regler for placering af mikrobølgeovnen

Der er flere enkle regler for at placere en mikrobølgeovn i køkkenet:

 1. Ventilationsgab til at aflede varm luft fra skroget skal være mindst 15 centimeter bredt.
 2. Installation af enheden udføres udelukkende på en flad og stabil overflade, uden løse eller upålidelige understøtninger.
 3. Afstanden fra gulvet til mikrobølgeovnen skal overstige 90 cm.
 4. De mindre nærliggende varmekilder (andre husholdningsapparater og varmebatterier), jo bedre.
 5. Selv kortvarige lukninger med snavs eller et køkkenhåndklædehul på kroppen er uacceptabelt.
 6. Under mikrobølgeovnen er det nødvendigt at lægge den varmeisolerende liner, som vil tage varmeneslag.
 7. Ovnen skal stå på justerbare ben, direkte kontakt af bunden med overfladen bør undgås.

Tip! Som varmeisolator kan der anvendes et stykke krydsfiner eller gummi. De har tilstrækkelige varmeisoleringsegenskaber og har en tæt struktur, som ikke sælges under vægten af ​​et elektrisk apparat. Fra en olieklud eller en duge i dette tilfælde vil sansen ikke være nok.

mikrobølgeovn

Installation af en mikrobølgeovn på køleskab er en ekstraordinær sag, når der simpelthen ikke er andre muligheder

Højden af ​​placeringen af ​​mikrobølgeovnen må ikke overstige en og en halv meter fra gulvet, ellers vil det være ubelejligt at åbne døren. Og for at få retter med varm mad, holde den på en udstrakt hånd, er risikabelt. En brænde i stedet for et lækkert måltid er usandsynligt at behage nogen, og det er en tvivlsom fornøjelse at lægge en skammel eller skammel ved siden af.

Tip! Hvis mikrobølgeovnen skulle lægges på køleskabet, er det bedst at bruge det kun til opvarmning af fadene. Anvendelsen af ​​teknologi i dette tilfælde som en ovn bør udelukkes.

Køleskabet under mikrobølgeovnen skal være lavt, 90-120 cm højt, ellers vil den daglige drift af enheden blive tortur. I stedet for hjælp og bekvemmelighed vil husmoren kun komplicere hendes liv som følge heraf. Ja, og tag varme retter fra ovnen, når den er ved eller over hovedet, er simpelthen farlig.

mikrobølgeovn

En yderst ubelejlig og usikker løsning

De mest vellykkede indkvartering muligheder

Husets parlamentsmedlemmer er små i størrelse. Der er modeller med volumetriske indvendige kamre og overordnede boliger, men de er sjældne i husholdninger. Dette er mere en mulighed for kommerciel brug. At varme op morgenmaden i en hurtig nok lille ovn.

mikrobølgeplacering

De mest succesfulde muligheder for at placere en mikrobølgeovn i køkkenet

I et lille køkken, selv for en lille mikrobølgeovn, er det nødvendigt at søge et sådant hjørne for at bruge enheden var praktisk, og at den ikke besætter dyrebare centimeter af plads.

ovn placering

Optimal højde af placering af MP - 7-8 cm under hostessens skulder og ikke mere end 130 cm fra gulvet

MP i køkkenet kan installeres:

 • på parentes eller hængende hylde
 • under kogepladen i stedet for den sædvanlige elektriske ovn, eller køb en ovn med mikrobølgeovn
J14
J15
J16
 • på køkkenbordets bordplade;
 • i skabet under eller over skæreområdet;
J11
J12
J13
 • indlejret i en hængslet, gulvskab eller kolonne
 • på vindueskarmen i køkkenvinduet.

Alle muligheder har ret til at eksistere, men hver af dem har sine fordele og ulemper. For eksempel, når du installerer en mikrobølgeovn på vindueskarmen om vinteren, vil det være nødvendigt med strømning af glaspakker på grund af varme luftstrømme. Og hvis du placerer MP på bordpladen eller inde i headsettet, skal du tage højde for, at rummet der næsten altid er "besat" med retter eller krukker med krydderier.

mikrobølgeovn

Du kan kun placere en mikrobølgeovn på en vindueskarm, hvis den er bred

Når du vælger en placering til MP, er det vigtigt at huske at det ikke er tilladt at hænge det fra overfladen. Alle fire ben skal være stabile. Selv om det er suspenderet på parentes, skal mikrobølgeovnen på deres "ben" holde fast og uudsletteligt.

Videooversigt over den forskellige installationsmetode

Når man anbringer husholdningsapparater i køkkenet, er det nødvendigt at tage hensyn til både operationelle begrænsninger og æstetiske problemer. Selvfølgelig kan du lægge en mikrobølgeovn på køleskabet, men hvor smukt vil dette design se ud i interiøret? Og glem ikke om sikkerhed. Hvis køleaggregatet har to kamre og en højde på to meter, er det bedre at finde et andet sted til mikrobølgeovnen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 61 = 68

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map