Montering af hjørnetabellen til køkkenet med egne hænder: forbindelse gennem baren og ifølge europipe

Montering af hjørnetabellen til køkkenet med egne hænder: forbindelse gennem baren og ifølge europipe

Montering af hjørnetabellen til køkkenet med egne hænder: forbindelse gennem baren og ifølge europipe

Vinkel køkken er den mest almindelige variant af møbler arrangement i standard lejligheder. Ikke fordi det er praktisk, nej. Og fordi væglængden på 2,4-2,8 m er for kort til at rumme alle nødvendige køkkenmøbler og udstyr langs den. Vi skal lægge skabene langs to vægge, bogstavet "G". Desværre, for at få redskaberne fra de vanskelige at nå "gyderne" af hjørneskabene, faldt ned på punkene - det er en anden fornøjelse. Men hjørnetabellen er en meget rationel løsning. Lad os snakke om, hvordan du kan komme sammen med bordpladens detaljer pænt og pålideligt.

Forberedelse af et hjørne køkkeninstallationsrum

Teoretisk skal det indre hjørne af rummet, hvor "G" køkkenet skal installeres, være strengt lige 90 °. I praksis er det ikke altid tilfældet. Og hvis der i panelhusene, der er monteret fra de færdige elementer som designer, observeres designmålene helt præcist, kan de uagtsomme bygherrer sætte mursten skævt.

køkken

Ofte arrangere møbler med bogstavet "G" i et standardværelse - den eneste måde at placere det nødvendige udstyr og redskaber, hvilket giver plads til bordet

Hvis hjørnetabellen sluttes til 90º, og der ikke er nogen ret vinkel i planen, vil der være en afstand mellem møblerne og væggen på den ene side af køkkenet. Afstanden mellem bordpladen (arbejdsfladen) og væggen overstiger ikke flere millimeter, du kan lukke soklen. Men du kan ikke skjule et stort hul. Du kan selvfølgelig installere møbler ikke i rette vinkel (hvordan man gør det, se nedenfor), men det er ikke den bedste løsning, og det er ikke muligt for alle typer af bordplader. Det vil være mere korrekt at afhjælpe manglerne hos bygherrerne, hvis nogen, før møblerne installeres.

Dette kan gøres ved at plastere den korteste af væggene med lag af forskellige tykkelser. Enten ved at udføre en udligningsbeklædning med arkmateriale (GCR, OSB osv.).

lige vinkel

Tilstedeværelsen af ​​en ret ret vinkel i hjørnet køkken installationsstedet vil hjælpe med at undgå problemer ved bestilling og montering af møbler

Hjørne bordplade konfiguration

Mindst om, at langt de fleste af vores læsere er ejere af standardlejligheder med rektangulære køkkener, vil vi kun overveje de to mest almindelige konfigurationer af vinklede arbejdsflader:

Docking rektangulære elementer i rette vinkler

 • En ret vinkel dannes af to elementer, der er strikt vinkelret på hinanden. Dette er den mest økonomiske måde at skære materialet på.
fælles af elementer

Samlingen af ​​elementer i en ret vinkel er simpel i udførelse og økonomisk i materialet forbrug

For små køkkener er det indvendige hjørne et bekvemt sted at placere en vask i den. Det skal tages i betragtning, at vasken ikke må krydse delens fælles linje. Til hjørneinstallation skal du vælge en vask af ikke meget stor dybde, hullet for det skal ikke skæres med fastgørelseselementerne (skruer-klemmer, se nedenfor). Hullet selv er bedst klippet kun, efter at arbejdsfladen er fuldstændigt monteret og fikseret.

vask

Stedet i hjørnet er velegnet til at placere vasken, det kan placeres overalt i elementet ved siden af ​​væggen

bordplade

På den side af bordpladen, der vender mod det tilstødende element, anbefales det ikke at lægge huller til det indbyggede udstyr tættere end 30 cm fra leddet

Arbejdsoverflade med trapezformet element og to led

En anden udførelsesform af hjørnet konfigurationen af ​​arbejdsfladen - når de to rektangulære elementer placeret en anden, trapezformet, danner flere yderligere facade plan indsat i en vinkel på 135º til de to andre.

bordplade

Hjørnebordet med en trapezformet indsats har to led

Imidlertid bør det tages i betragtning, at den standard lamineret spånplade anvendes til samling af køkkenborde, har en bredde på 60-62 cm. En trapezformet element dimensioner er omtrent lig med 90x90 cm, hvis locker er placeret under det, indstille døren ikke længere 40 cm. Ved en lavere adgangsdør Adgangen til skabet vil være meget svært. Hvordan laver man et lignende trapezformet segment? Der er tre løsninger:

 • For at købe det færdige element tilbyder nogle producenter af laminerede toppe sådan "trapezium". Men denne løsning har ulemper: Valget af fabriks-trapezformede dele er begrænset i farve og størrelse, de er ikke dyre.
del

Om ønsket kan du finde den færdige trapezformede del til et hjørnebord med to led

 • Saml "trapeziet" fra elementer lavet af en standardpladebredde på 60 cm. I dette tilfælde er en ekstra ledning tættere på væggen, hvilket er grimt og ubelejligt.
vask

Det trapezformede segment er lavet af to elementer med en bredde på 60 cm. Vaskningen ses tydeligt ikke særlig smuk sammenføjning

 • Alternativet ligner det forrige, men forskellen er, at den del af "trapeziet", der ligger langt fra fronten (nær væggen) er sat adskillige centimeter over arbejdsfladen. Dette gør det muligt at undgå leddet på et plant plan, og den formede hylde tjener som et bekvemt sted til at placere vaskemidler.
trapeziumelement

Det vinklede trapezformede element er lavet af en standardplade, og vægdelen, på hvilken der ikke var en typisk bredde på 60 cm, hæves

Trapezformet hjørneelement tjener som et bekvemt sted til at placere en speciel vask, som har en tilsvarende form.

vask

Vasken, beregnet til montering i kabinettet, er placeret under trapezformet element i køkkenets hjørnearbejdende overflade

Hjørne bordplade lavet af lamineret spånplader

Laminerede bordplader (postforming, top), lavet af spånplade og dækket af trykbestandigt laminatlaminat) er de billigste og derfor de mest populære. Bredden på toppen er 60 eller 62 cm.

1

Tip! Hvis rummet er stadig ikke i stand til at sikre, at der er strengt en ret vinkel på det sted, der vil være vært for fælles tabel dele, er det nødvendigt at vælge en større top, 62 cm. Hvis det er nødvendigt, kan køkkenbordet være et lille skub tilbage, med skabene udenfor og prostrogat tilbage overflade til et par millimeter, som giver dig mulighed for at fastgøre arbejdsfladen tæt på væggen, hvis divergensen ikke overstiger 1,5 cm.

Et andet punkt at overveje - vandtæt er en plastbelægning, men ikke træspånplader. Hvis stedet er skåret, ikke forarbejdet ved kantning, vil fugt komme ind, det trænger ind i spånpladen, hvorfra det uundgåeligt svulmer. For at undgå sådanne problemer er det nødvendigt at omhyggeligt dække pladens "blotte" ender med vandtæt fugemasse, den mest overkommelige er en universal eller sanitetsbyggende silikone.

Vær opmærksom! Det er bedre at bruge en farveløs forbindelse. Sæt alle de savede ender: hjørnesamlingen af ​​bordpladen, sidekanterne, udskæringerne til den indbyggede vask og komfuret.

Kan et hjørne køkkenbordet til køkkenet samles af en lægmand, en "tekande"? Ja, men det kræver en vis vedholdenhed, nøjagtighed og tilgængeligheden af ​​specialværktøjer.

Værktøj og materialer til montering af hjørnetabellen

Udover tænger, en skruetrækker, en skruenøgle 10 mm og savklingen for spåntagende bearbejdning, der er tilgængelige i næsten hver bygning kræver boremaskine med konventionelle bor til metal og manuel fræser med 8 mm endefræser. Og også Faustner's 35 mm boremaskine, som fabrikanter og møbelbyggere laver dørene til hullet til installation af sløjfer. Fraser og bore til rådighed for udlejning, men boret Fraser (ikke billige, ved den måde) nødt til at købe eller låne, hvis der er en.

borekrone

De hjemmestere, der selvstændigt skal montere køkken og indbyggede møbler, giver mening at købe en billig Faustner-boremaskine med en diameter på 35 mm til personlig brug, da omkostningerne vil blive afbetalt som følge heraf

Af materialerne skal du udover postforming selv have brug for:

 • Docking aluminium bar (kan undvære det, i denne udførelsesform, monterings cm. Nedenfor) svarende i vending form retning, tværsnittet og tykkelsen af ​​den laminerede plade.
aluminiumstænger

Typer af aluminiumstrimler til postforming tilslutning. I vores tilfælde vil det tage et hjørne. Stængerne adskiller sig (højre, venstre), afhængigt af bordets drejning

Stangen skal vælges i overensstemmelse med tværformatet af postforming under hensyntagen til dens tykkelse, kurvens diameter.

strop snit

Barens tværsnit skal helt svare til bordets profil

 • Særlige skruer-klemmer til at forbinde dele af arbejdsfladen, du har brug for 2 stk pr. En samling af bordpladen. Hvis køkkenet har en standardkonfiguration, anvendes der på 100 mm længde.
si

Skrue-type fastspænding gør det muligt at skabe en pålidelig forbindelse af bordplader, det tvinger begge elementer mod hinanden, med undtagelse af deres efterfølgende vandrette forskydning

 • Gennemsigtig tætningsmiddel til isolering af de ubeskyttede ender af pladen fra fugt.

Forberedelse af nederste række af møbler til installation af toppe

Ved udsættelse af den nederste række af kabinetter er det nødvendigt at observere flere betingelser:

 • Samlingen af ​​laminerede plader bør ikke "hænge i luften". Under den skal der altid være en pålidelig støtte på begge sider i form af skabsvægge.
 • Alle skabe skal indstilles strengt vandret i alle planer, der danner en ensartet flad bund af arbejdsfladen.
 • Skabe skal forbindes med hinanden ved hjælp af specielle skruebånd.
 • Det er nødvendigt at forudbestemme metoden til fastgørelse af bordpladen til kabinettet. Møbelproducenter uden at gemme på bagateller, foran og bagved oversiden af ​​frysere monterede strimler (ribben), som ikke blot giver en ekstra stivhed møbler, men også tjener til fastgørelse af bordpladen. Hvis søjler ikke at være boltet til sidevæggene af skabe, stål hjørner, gennem hullerne, hvori det vil være muligt at stramme skruerne i bundpladen. Forresten er tilstedeværelsen af ​​ribber af stivhed for skuffer med skuffer obligatorisk.
mount

Bordpladen skal være stift fastgjort til hver af de nederste køkkenskabe. Hvis kabinetterne har ribber af stivhed, udføres fastgørelsen gennem dem. I mangel af kanter skal der anvendes stål hjørner, de skal installeres på forhånd

 • Hjørneskabe i den nederste række må ikke berøre hinanden. Mellem dem er der et hul og monteres en indsats 3-5 cm bred. Den samme stang er placeret på forsiden af ​​et tilstødende, vinkelret placeret skab. Hvis dette ikke er muligt, kan dørene ikke åbnes helt. Hvis det ikke var muligt at justere væggene i rummet på en sådan måde, at der i planen blev et hjørne på 90 ° i stedet for det hul, der er dækket af indsatsen, kan du udfolde rækkerne af kabinetter i den ønskede vinkel og sætte dem tæt på begge vægge.
garderobeskabe

Hjørneskabe bør ikke røre ved, mellemrummet mellem dem lukkes med en indsats. På billedet er indsatsen forberedt, men endnu ikke installeret

Skæring lamineret brædder i den rigtige størrelse

Bør mærkes og skæres i størrelse (på langs), de to tabletop dele, når snittet blev ikke fremmet af sælgeren materialer. Brug af docking stropper tillade at lukke små fejl og chips, der kan opstå, når der skæres postforming, men stadig nødt til at skære pladen så omhyggeligt som muligt, en rundsav. Teoretisk er det muligt at save et godt skærpet nedstryger med fine tænder og endda puslespil, men i dette tilfælde er vanskeligt at sikre den vinkelrethed af brædder savet endeflade.

sprække i hjørnet

Det resulterende hul i hjørnet af bordelementerne er resultatet af det faktum, at pladens ende ikke er savet vinkelret på dens overflade, stangen er tiltrukket af den ujævnt afskårne ende af skruerne

For det første er det bedre at afskære den del af bordpladen, der støder op til det indre hjørne af væggene, og derefter midlertidigt indstille den på plads, prøv og afskær den anden del. Hvis toppen af ​​elementerne ikke kan dockes ved 90º, skal den anden halvdel af bordet skære i en vinkel. Derfor er det særligt vigtigt at måle syv gange før skæring.

cut plade

Billedet viser processen med at skære et lamineret bord med en cirkelsag, hvor styringen er en klemmonteret lineal. Bemærk, at postformningen er placeret nedad, så der er mindre chipping

Boring og fræsning til riller

Den næste fase - mærkning, boring af blinde huller og fræsespor til placering af koblingsklemmer. Sporene til beklædningerne skal have form af en håndvægt. To halvdele af "dumbbell" er for hver af de elementer, der skal tilsluttes. På ét led er det nødvendigt at sætte to beklædningsgenstande.

Afstanden fra for- og bagkanten af ​​toppen til aksen på "dumbbell" vælges inden for 70-150 mm under hensyntagen til konstruktionen af ​​de nedre kabinetter, tilstedeværelsen af ​​forstærkningsstænger i dem. Afstanden fra bordpladens ende til blindhullet er 55 mm, når der anvendes en 100 mm lang screed.

layout ordningen

Skema markering boring og fræsning af blinde huller og riller til bånd i elementerne af hjørnetabellen

Ved bestemmelse af afstanden fra kanten af ​​bordpladen til de blinde huller er det tilrådeligt at tage hensyn til formen af ​​aluminiumsplejsningen. Mest sandsynligt har den allerede spor til at hoppe over skræftet. De kan være mindre eller bredere, der er ingen enkelt standard for deres placering. Hvis du ikke kan passere screed skruen gennem hullet i baren, er det nemt at lave en rille på et andet sted på en temmelig blød aluminiumplade.

lægte

Der er som regel spor i aluminium docking bar for at hoppe over klemklemmen

Dybden af ​​prøven til beklædningen skal være mindst 20 mm, men på en 30 mm tyk bordplade er det ikke nødvendigt at boreformet dybere end 25 mm og på en 40 mm tykkelse til 30 mm. Begrænse dybden af ​​fræsning er let, at sætte cutteren ud på boret, skal du installere en linjalbegrænser, som leveres komplet med alle anstændige værktøjer.

limiter

Borestopperen tillader ikke boring et døvhul dybere end beregnet

rille

Grooving rille klar

Ved hjælp af klemmer er det muligt at tilslutte pladerne i enhver vinkel. Hvis vi taler om at samle et vinklet bordplade, der er anbragt i en stump vinkel og indbefatter et smalt element, hvor det er umuligt at placere bånd i samme afstand fra kanten af ​​bordpladen, gør rillerne under dem en forgrund.

bordplade

Ved hjælp af bånd er det muligt at samle toppe af kompleks form, sammenføjning af elementer i enhver vinkel og længde. På det korte hjørneelement af pladen placeres tilfældigt på forskellige afstande fra bordets indvendige hjørne

Montering af hjørnetabellen

Sekvensen af ​​trin til montering af hjørnetabellen skal være som følger:

 1. Det er nødvendigt at sørge for, at begge dele af postformningen er klare til montering: Slots til skræk er lavet, endefladerne af pladen modsat fra hjørnet er bearbejdet.
 2. Installer den på plads, men skru ikke pladen til kabinettet endnu, som støder op til væggen til væggen i hjørnet.
 3. Vi arbejder med fugemasse af den ubeskyttede plastik ende af det andet element i toppen.
silikoneforseglingsmiddel

På den ubeskyttede ende af pladen er det nødvendigt at påføre silikonforseglingsmiddel og omhyggeligt fordele det på hele overfladen, hvilket giver ingen chance for, at fugt trænger ind i spånpladen

 1. Skru skruerne til kanten af ​​pladen. Vent til silikonen til at fange, behøver ikke.
 2. Vi sætter silikone på den anden del af toppen. Det er ikke nødvendigt for beskyttelse, men for ikke at få mudder under baren. Vi installerer den anden plade på plads og går i bordet fra to dele gennem baren. Således er det nødvendigt at klare at presse i en rille en koblingsklemme. Fjern overskydende fugemasse.
bordplade

Begge dele af bordpladen er docket over baren

 1. Vi bevæger os under bordet og med en skruenøgle strammer vi begge bånds bolte tæt.
 2. Vi er overbeviste om, at samlingen er pænt, elementerne i bordet er fast forbundet, toppen er på plads. Bordpladen er fastgjort til de nederste frysere.
 3. Vi laver huller til det indbyggede udstyr. Når du markerer hullerne, skal du sørge for, at de ikke påvirker fastgørelserne.
 4. Saml toppen og væggene med en sokkel. Hjørne bordplade lavet af lamineret spånplade med ledning, lukket med aluminiumstrimmel, klar.
arbejdsflade

Arbejdsoverfladens forbindelse ved hjælp af stangen kan laves ikke kun under en retlinie, men også i en stump vinkel. Op til 135º ser samlingen pænt ud

Lamineret bordpladeforbindelse uden strop

Plus forbindelsen af ​​elementerne på arbejdsfladen ved hjælp af stangen - med nem montering og forberedelse af pladen. Plank hjælper med at skjule små defekter i skæring, lukker små chips. Ulemper: Baren rager ud over overfladen, det er ikke særlig flot og forhindrer dig i at rydde op på bordet.

Begge dele af køkkenet stempel kan præcist tilslutte og uden stropper, hvilket gør både ligger an lamineret plade "evrozapil". Den ene endeplade er bearbejdet, den anden - en langsgående kant. Funktionen "evrozapila", der direkte næsten hele længden af ​​snittet på plads krumningsradius slab kant går til vinklen for ½ af vinklen på docking elementer.

Evrozapil

Eurosapil giver mulighed for behandling af begge sammenføjede elementer

Æstetisk ser hjørnet countertops, forbundet med eurosaw, mærkbart bedre end fugen, dækket af en plaster. Ja, og brug en glat, uden fremspring, arbejdsfladen, det er mere bekvemt. Sømmen er praktisk taget usynlig, kun forskellen i laminatmønsteret kan give den.

bordplade

På en ikke meget lys bordplade med en ensartet tekstur er sømmen ved krydset mellem de to elementer med eurosaven næsten usynlig

bordplade

På vinkletoppen med et lineært mønster vil det være mærkbart, hvor elementernes led passerer

Eurosaw er meget vanskeligt at producere på plads, det kan kun gøres af en højtuddannet tømrer ved hjælp af et professionelt værktøj. Det er bedre at bestille udførelsen af ​​europipe af bestyrelserne, der skal tilsluttes i god produktion, hvor der er tilstrækkeligt udstyr.

Montering af hjørnetæppet med eurosaw udføres med samme teknologi som med baren: Brug klemme-klemmer. Forskellen er, at når elementerne er forseglet med tætningsmiddel, blæser begge ender og efter deres tilslutning følger de nøje, at overfladen af ​​begge dele af bordet er strengt niveau, indtil spændingsmøtrikken er strammet. Montering af toppen med eurosaw er vanskeligere og dyrere end at forbinde gennem baren. Ved hjælp af en forbindelse, der er lavet ved hjælp af euro-savteknologi, kan du sømløst tilslutte elementer fra næsten enhver vinkel.

docking

Diagrammet viser tydeligt forskellen i princippet om dockingelementer i hjørnepladerne ved hjælp af en bar og eurosaw

Hjørne bordplade lavet af træ

Træ er et materiale, der nemt kan behandles og limes sammen. Arbejdsoverfladen, som er samlet i værkstedet, vil være mere holdbar, og hjørnesamlingen er lavet på dykker og limet sammen under en presse. Men hvis træbordpladen har store dimensioner, er det svært at levere det i samlet form. I dette tilfælde kan samlingen foregå på stedet. På de allerede nævnte bunker eller velkendte skruer-klemmer.

I øjeblikket anvendes kvalitetssnivearbejder. Dem, der beslutter sig for selvstændigt at montere hjørnetabellen fra et træ, anbefaler vi at bestille fuldt færdige elementer, præcis savet og skåret i størrelse allerede i produktionen.

træbænk

Sågning og samling af elementerne i træhjørnebordet er lavet vinkelret, krydset punktet er mærkbart på grund af den lodrette orientering af træstrukturen

tilslutning af bordpladen

Elementer er savet og docket diagonalt. Med dette design øges materialet forbrug, men træmønsteret passer godt

Hjørne bordplade lavet af sten eller fliser

Sten, naturlig eller kunstig - meget billigt, men effektivt materiale til køkkenplader. Den leveres i store plader, hvorfra elementer af den ønskede konfiguration skæres ud i produktionen. Teknologiske begrænsninger på bordets form er minimal - du betaler penge og næsten alle dine luner vil blive opfyldt. Arbejdsstykker af komplekse former er lettere at lave af kunststen, limet og poleret fælles på toppen er næsten umuligt at bemærke.

Stenhøjdebordet til køkkenet, hvis pris er meget høj, og fremstillingsteknologien er kompliceret, bør kun installeres af specialister, og den maksimale del af forarbejdningen sker på stationært udstyr i butikken.

bordplade

Afrundet bordplade af kunstig akrylsten. Der er ledd på det, men de er helt usynlige

Arbejdets overflade er en smuk, men vanskelig udførelse og billig teknisk løsning. Derfor findes der sjældent indenlandske køkkener. Hvordan man laver en bordplade fra fliser til køkkenet er et emne for en separat artikel. Vi bemærker kun den afgørende betydning af at have en ideel retvinkel mellem to vægge i rummet. Den mindste unøjagtighed - og på flise sømme straks synlige fejl.

bordplade

For at sømme på hjørneflisen skal konvergere, skal de nedre kabinetter indstilles strengt i rette vinkler. Derfor skal der observeres en nøjagtig vinkel på 90º mellem vinkelrette vægge

Metoderne til sammenføjning af laminerede spånplader, som beskrives af os, er de mest almindelige på grund af enkelheden af ​​udførelsen, er det muligt at samle et bord ved hjælp af lignende teknikker af en hjemmemester. Der er dog avancerede professionelle teknologier, som giver mulighed for at opnå en optimal tilslutningskvalitet, høj fælles styrke.

Video: Tilslutning af lamineret spånplader ved hjælp af GetaCore teknologi

Afslutningsvis bemærker vi, at vi efter vores opfattelse kun bør montere køkkenmøbler, hvis der er et stort ønske om fritid og i det mindste de første færdigheder inden for tømrerarbejde. Hvis du ikke har nogen af ​​ovenstående, vil det være mere korrekt at overlade køkkeninstallationen til fagfolk.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map