LED belysning til køkken: valg og installation af egne hænder

LED belysning til køkken: valg og installation af egne hænder

LED belysning til køkken: valg og installation af egne hænder

Moderne køkkenudstyr gør madlavning mindre belastende. Korrekt belysning af rummet og LED-belysning til køkkenet under skabene skaber et behageligt miljø for hjemmekokken.

Hvorfor lysdioder

Alle ved om fordelene ved LED-belysning sammenlignet med traditionelle glødelamper og energibesparende lamper. Dette er en ekstremt høj økonomi og holdbarhed. Det er også vigtigt, at lysdioderne tændes med fuld effekt øjeblikkeligt, uden at det kræver tid til opvarmning, afhænger deres levetid ikke af antallet af on-offs. Den eneste ulempe er den relativt høje pris. Men omkostningerne berettiger sig selv: LED-belysning i køkkenet varer i flere årtier, hvilket sparer mange penge på grund af lavt strømforbrug.

Hvis du allerede har en højdepunkt i en anden type køkken, skal du ikke skynde dig at skifte den til en ny. Producenter producerer LED-lamper til næsten enhver form for hætte og sandsynligvis vil du kun kunne erstatte lampen selv, uden at ændre noget i lampen eller begrænset til en mindre ændring.

Køkkenbelysningssystemer

Anbefalede ordninger med ergonomisk køkkenbelysning

Hvor skal man placere højdepunktet

Den korrekte belysning i køkkenet skal være multi-zone. Dette er generel belysning, lys over spisebordet og selvfølgelig LED-belysning til køkkenområdet.

Den sofistikerede forbruger, teknisk kyndig og bekendt med noveltyet af indretning, er ofte ikke begrænset til kun funktionel belysning.

Hvor skal og kan være belysningen til køkkenet?

 • Arbejdsområde - Belysning under kabinettet.
Arbejdsområde belysning

Belysningsniveauet i arbejdsområdet skal være det højeste

 • Hætten over pladen har et indbygget lys.
Belysning i emhætten

Hvis lampens lys synes at være utilstrækkeligt, kan standardlamperne erstattes med lysere og mere økonomisk diode

Tilføjer bekvemmelighed eller simpelthen dekorerer interiøret med yderligere belysning på følgende steder:

 • Belysning af glasskabe. Hvis du ikke har opbevaringsartikler, sæt et matteret glas i døren, det er ikke mindre smukt.
Belysning af skabe

Blødt lys, der kommer fra de glaserede skabe, lyser visuelt køkkenet

 • Ovennævnte overkarakterer, hvis rummet har en tilstrækkelig højde. Lyset rettet mod loftet vil gøre rummet visuelt højere
 • Under den nederste del af kabinetter. Lyskilden bør ikke være synlig, derfor er det tynde og næppe mærkbare lysdiodebånd til køkkenet det bedste.
Loft og gulvbelysning

LED-baggrundsbelysningen i loftet og gulvbelysningen i køkkenet over og under kabinettet er ikke beregnet til arbejde, så det kan ikke være hvidt, men farve. Det øverste lys kan være lyst, og den nederste skal være dæmpet, mærkbart blødere end i arbejdsområdet

 • LED stripe i køkkenet kan installeres under bordpladen og er rettet langs facaderne af de nederste kabinetter, fremhæver deres indhold.
Belysning af en kasse i køkkenet

Båndet er fastgjort direkte under bordpladen. Bordpladen selv skal stikke ud fra møbelfronten i en afstand, der ikke er mindre end lyselementets bredde

 • Det er muligt at belyse bordpladen indefra, for den skal være gennemsigtig. Gør dem limet i flere lag glas, en transparent polymer.
Bordbelysning

På konturen af ​​den halvt transparente bordplade er der en LED stripe

Skjult LED-belysning

En anden mulighed er den skjulte LED-belysning af glaspladen. Lyskilden sendes fra slutningen. For at maksimere effekten er bordpladen lavet af gennemsigtigt kvartsglas med matdele på overfladen. Det er dem der vil lysere

 • Backlight bar, hvis nogen.
Baggrundsbelysningstast

Diodebelysningen til køkkenet i barområdet er som regel nedadrettet

 • Den glødende hudhoved er den sidste knirk i mode. Lyset falder ikke på det udefra, men kommer indefra.
Baggrundsbelysning køkkenforklæde

Luminous Skinal kom til køkkenet indvendigt fra reklame belysning. Dette er et fladt diodepanel med et billede af et mælkeglas

Faktisk kan LED-belysning i køkkenet placeres næsten hvor som helst. Begræns din fantasi kan kun økonomiske overvejelser.

Hvad er LED lysarmaturer til køkkenet

Med deres hænder kan LED-baggrundsbelysningen laves ved hjælp af færdige armaturer, eller belysningssystemet kan faktisk monteres uafhængigt af de enkelte elementer. Vi beskriver de vigtigste typer af enheder, der anvendes:

 • Overhead lineære lamper. Solgt som et stykke og sæt, hvor flere moduler med en speciel adapter er forbundet i serie i en enhed.
Moduler til belysning

LED belysning til køkkenets arbejdsområde med egne hænder fra færdige lineære moduler

 • Overhead belysning punkt type.
LED arbejdsområde belysning

LED belysning af arbejdsområdet, lavet af hjørne lamper

Til salg var der armaturer, både lineære og prikkede, udstyret med sensorkontakter. Det er nok at røre deres krop på et bestemt sted for at tænde eller slukke for lyset.

1
Originale armaturer

Berøringsbryderen angives normalt ved en permanent blåt LED

 • Indbyggede lysarmaturer, lineære og punkt. De er meget tynde, og de er monteret i nederste hylde af kabinettet, der er fladt med bundfladen.
Flush diode belysning

Embedded diode belysning til køkkenet er helt skjult i den nederste hylde. Dette er praktisk, men installationen af ​​et sådant armatur kræver visse kvalifikationer

 • LED-strimler til belysning af køkkenet anvendes ikke mindre end færdige armaturer. Årsagen til sådan popularitet i et bredt udvalg af lysstyrke og farve, og som er meget praktisk - båndet kan skæres nøjagtigt til den ønskede længde. Det er billigere end færdige armaturer.
Diode Ribbon

Valget af lysstyrke og farve er meget forskelligartet

Montering af et LED-bånd med dine egne hænder

Med færdige lamper er alt mere eller mindre klart, men hvordan man laver belysningen på køkkenet med dine hænder fra en LED-bånd?

Fra hvad vil LED-baggrundsbelysningen være baseret på båndet

For at montere en brugbar armatur har du brug for følgende materialer:

 • Diode tape af den krævede længde.
 • Hvis det er nødvendigt, en aluminium guide profil.
Diode strip i aluminium profil

Køkkenets belysning vil se bedre ud, hvis den placeres i en speciel aluminiumsprofil. Denne løsning letter installation af belysning

 • Strømforsyning 12 W.
 • Afbryderen.
 • Elektrisk kabel og stik eller klemme, afhængigt af tilslutningstypen. Kablet anbefales at bruge kobber multicore i dobbelt fletning med et tværsnit på mindst 2х0.75 mm2.
 • Varmekrympeslang til tætning af leddene.
LED Lighting Kit

LED strip sælges ofte komplet med strømforsyning og styreenhed

Sådan vælges en LED strip

LED stripe i køkkenet skal beskyttes mod vand, dette er en af ​​betingelserne for sikker drift. Minimumsniveauet for fugtbeskyttelse er IP44 (kan modstå enkelte dråber vand), bedre IP65 (vandstråle). Spændingen er 12 W, som den sikreste.

LED-belysning til køkkenets arbejdsområde skal være lyst, spektret ligger tæt på det naturlige dagslys. Vi anbefaler at bruge et bånd med tre-chip SMD 50x50 lysdioder fra 30 dioder på 12 lumen hver per meter længde. Hvis du vil have et lysere lys, især når du udsender baggrundslyset med en lysdæmper, er det bedre at vælge et produkt med 60 dioder. Farvetemperatur i området fra 3300 til 500 K.

Yderligere belysning til køkkenet bør som regel ikke være lyst. Ofte nok flux SMD 35x28 fra 30 dioder på 5 lumen pr. Meter. Farven på en væsentlig praktisk rolle spiller ikke og afhænger mere af design ideen.

Band egenskaber

Tekniske egenskaber ved anbefalede bånd

Sådan vælges en strømforsyning og en kontakt til LED-strimler i køkkenet

For at LED-belysningen i køkkenet skal fungere stabilt, anbefaler vi, at du vælger en strømforsyning med en strømmargen på ca. 25%. Effekten af ​​båndet afhænger af modellen, specifikationer kan fås hos sælgeren. Så, SMD 50x50 fra 30 dioder "tager" 7,2 W per meter længde. Således, hvis længden er, for eksempel 4 m, vil den totale effekt være 28,8 W. Derfor er strømforsyningsenheden med en 25% margen 36W. Vælg en kompakt model, det bliver lettere at skjule.

Med hensyn til kontakten er følgende muligheder mulige:

 • Enkel trykknap.
 • Tryk på fra berøring.
 • Infrarød, reagerer med en bølge af hånden.
 • Dimmer regulerer lysstrømmen. Kontrol kan være mekanisk, i form af et roterende håndtag eller berøring.
 • En kontrolenhed, der får lyset til at blinke eller skinne i farvede lys, hvis der vælges et flerfarvet RGB-bånd. Selvom disse effekter sjældent anvendes.
Korrekt baggrundsbelysningstilslutning

En diodelygte til et køkken baseret på flere bånd skal kun udføres af en parallelforbindelse

Montering af et LED-bånd i køkkenet med egne hænder

LED-baggrundsbelysning skal samles i overensstemmelse med følgende regler:

 • Båndet kan ikke skæres i længderetningen vilkårligt, kun på visse steder. Til dette formål sættes der særlige mærker på den.
 • Brug om nødvendigt flere bånd til at forbinde dem til strømforsyningen parallelt.
 • Det elektriske kabel, der kommer fra strømforsyningen, skal tilsluttes båndet ikke med stik, men ved lodning er dette mere pålideligt. Forbindelsen skal forsegles ved at krympe det varmekrympelige rør. Du kan også bruge elektrisk tape, men det er sværere at gøre og vil ikke se så pænt ud.
Lodning af båndforbindelsen til kablet

Steg-for-trin anbefalinger til lodningstape til kabel

 • En konventionel nøgle eller trykknapkontakt er placeret opstrøms for strømforsyningen.
Backlight-forbindelse

Tilslutningsskema med en konventionel kontakt

Dimmer eller RGB-enhed - efter strømforsyningen.

LED stripe i køkkenet

LED stripe i køkkenet: Billeder af forbindelsesskemaet med justerbar lysdæmper

 • Monteret LED-belysning til køkkenet under kabinettet med dobbeltsidet tape. Først skal du bare rette båndet lidt flere steder og sørge for at det er på det rigtige sted og ligge fladt, skub hårdt mod hele længden.

Hvis du ikke har tilstrækkelig viden og færdigheder til at arbejde med elektrisk og elektronisk udstyr, skal du instruere installationen af ​​belysningsspecialister.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map