Køkkenfacader lavet af naturligt træ: Fordele og ulemper ved træ og finerede køkkener

Køkkenfacader lavet af naturligt træ: Fordele og ulemper ved træ og finerede køkkener

Køkkenfacader lavet af naturligt træ: Fordele og ulemper ved træ og finerede køkkener

Overfladen af ​​nye former, lyse materialer, de mange muligheder for individualisering af køkkenmøbler gør behagelige interiørdekorationer til et ægte måltid. De, der ikke accepterer at ændre varmen og luksusen af ​​naturligt træ til fashionabelt plastik og aluminium, vil producenterne tilbyde træfacader i hundredvis af designmuligheder. Gebyret for naturlighed er højt, men der er et alternativ - kombinationen af ​​arrayet med andre materialer.

Hvad ligger bag træfacaden: et array eller spånplade

Naturligt træ, især værdifulde hårdttræer, er ikke billigt. Og når man ser på de mange forslag til facader af træ i forskellige prissegmenter, tvivler man ind i: Er alle varer lavet af massivt træ?

møbler

Træmøbler: luksus og varme

relief

Aflastningen på træoverfladen

Faktisk er der flere muligheder for fremstilling af træfacader. Dørene til headsettet kan fremstilles:

 1. Af træet - det dyreste materiale. Enkeltstænger sættes sammen ved hjælp af "groove-spike" -metoden. Forbindelsen styrkes med et klæbende lag. Normalt anvendes hårdttræ.
indsætte

Massive trædøre med kontrast integreret indsats

 1. Møbler skærm. Mere tilgængelig end en matrix. Små stykker træ ved presning limes sammen i en enkelt web.
møbelbræt

Møbler skærm

 1. De sammensatte materiale: frame paneler døre fremstillet af en matrix og indsatsen (et panel) - fra fineret spånplade, glas, lamineret plade.
kombination

Kombination af materialer

 1. Fineerede facader: MDF eller spånplader anvendes som basis, lamineret bord af billige bløde klipper, modstående er naturlig finer.
detaljerne

Finerede dele

Prisen på træfacader til køkkenet afhænger direkte af omkostningerne ved materialer og deres kompleksitet. Foldede møbelbrædder er billigere, fordi når de fremstilles, er der næsten ikke noget affald tilbage.

facade

For at bestemme fremstillingsmaterialet "ved synet" vil kun en mester være i stand til

De mest tilgængelige er de kombinerede døre. Skyggen af ​​det dekorative lag af træ og indsatsen er valgt, så det er umuligt at skelne materialet visuelt fra træ og plader.

Overdækket med finer fra dyrebare racer, kan headsets koste mere end møbler fra en række billige racer.

Køkkener fra naturligt træ: typer facader og produktionsfunktioner

Hvis tidligere træfacader udelukkende var forbundet med klassiske retter på det traditionelle format (dør med et panel, gesimser og vinduer i den øverste lag), i dag blandt de fremstillede varer - møbler og moderne kortfattet køkken: med blinde døre, bøjede former, usædvanlige teksturer og nuancer .

møbler

Massivt træmøbler i loftet

Fordele og ulemper ved træfacader til køkkenet

Træ er et dyrt og lunefuldt materiale. På trods af kompleksiteten af ​​forarbejdning og behovet for særlig pleje har facaderne til køkkener af træ ubestridelige fordele:

møbler

Luksus sæt til landejendomme

 • Holdbarhed. Når du vælger kvalitetsprodukter fra hårde klipper, kan du sikkert forvente, at møblerne vil blive nydt af flere generationer af familien.
 • Økologisk kompatibilitet. Kun en harmløs PVA-lim anvendes i behandlingen, syntetiske harpiksbaserede klæbemiddelsammensætninger anvendes ikke. Træfacader kan ikke blive en kilde til usunde dampe, selvom de bruger polyurethanbaseret lak til finishbeklædningen.
 • Unikhed og bredt udvalg af farve løsninger.
sæt

Set i et usædvanligt design

Træmøbler om et par år kan opdateres ved at fjerne det øverste laklag. En af de største fordele er muligheden for restaurering og reparation. Små chips, ridser, revner repareres nemt hjemme, og efter en professionel restaurering vil der ikke blive opdaget spor af fejl, selv af en specialist.

Naturligvis er møbler af facade af træ ikke uden mangler. Køkken - et værelse med det mest uegnede til naturlige træforhold. Konstante udsving i temperatur, varm damp, høj luftfugtighed er faktorer, der skal tages i betragtning ved valg af facader.

1
møbler

Fordel: Møbler kan genoprettes flere gange

For at sikre, at møblerne ikke har mistet sin appel, skal du installere en kraftig hætte, foretrække en elektrisk ovn og kogeplader, der ikke overdriver luften. Se fugtighedsniveauet - indikatoren skal være stabil hele året rundt.

Temperaturen i rummet må ikke overstige 24cirka C. Headset med tonede døre, der er dækket med lak, skal beskyttes mod for stærkt lys fra vinduet, så overfladen ikke brænder ud med pletter.

Krav til materialet: Hvilken slags træ gør køkkener

Uanset hvilken slags møbler køkkenmøbler er lavet af, skal materialet blive jævnt tørret. Fugtigheden skal kontrolleres: Træ må ikke indeholde mere end 10% fugtighed.

facade

Producenter bruger kun dokumenterede råmaterialer

At producere custom dele til et headset ikke anvendes træ, tørret på forskellige måder: materialet kan opføre sig uforudsigeligt i fremtiden. Arrayet behandles med beskyttelsesmidler, der trænger dybt ind i fibrene. Imprægnering er absolut umærkelig på færdige produkter, men det beskytter helt møblerne mod fugt, svampe, insekter.

facade

Eg: udsøgt tekstur og fremragende præstation

De mest almindelige hårdttræer til facader lavet af træ til køkkener er bøg, eg og aske. Den lyseste er bøg. Næsten hvidt træ er let tonet i enhver skygge, og mønsteret har en udtalt pink tone. Et udvalg af eg er værdsat for en interessant tekstur med et dybt mønster. Ofte tonet i gyldne umættede nuancer, der fremhæver træets naturlige skønhed.

facade

Lys tone og smuk tekstur: Kirsebær

Blandt de populære racer er den søde kirsebær. Materialet er meget blødere end en eg eller bøg, men dette sortiment er valgt af kendetegnende af et rigt naturligt mønster.

askedetaljer

Detail af aske i emalje og patina

Budgetfacader lavet af bløde klipper er lavet af kirsebær, birk, alder. De mest tilgængelige er fra fyr, gran.

standardfarver

Døre fra billig træfarve under en dyr race

Bløde trætyper er mere modtagelige for deformation og krakning. Derfor er det for køkkenerne bedre at vælge hårde klipper. Møbler af blødt træ skal beskyttes mod støt.

Paneler facader: faste døre af smeltet træ

Moderigtige facader af træ til køkkener i moderne stilistik er solide. Hovedindretningen er et naturligt mønster, tekstur og tone af træ. Det er manglen på indretning i form af paneler, udskårne overlays, cornices, der giver sådanne sæt elegance. Designere anbefaler at skjule jævnlige udvendige beslag og udstyre glidende og svingede døre med sensorsensorer.

køkken

Solid blind døre uden tråde og paneler

Fremstillingsmaterialet kan være anderledes. Den dyreste er facaderne af en smeltet stråle af dyre racer: eg, valnød, bøg. Brug og eksotiske sjældne racer - palisander, wenge. Men prisen på møbler kan blive simpelthen himmelhøje.

køkken

Køkken i træ med blinde facader

Tilgængelige facader - fra kirsebær, alder, kirsebær, nåletræ. Flere faste faste produkter fra lamineret plade. Hvis de døde køkkendøre virker kedelige, er der et alternativ: Fabriksfaste facader med et falsk panel. Færdige døre er malet, hvilket skaber et traditionelt "panelet" udseende. Du kan også bestille en manuel tråd på panelprodukterne.

Paneldøre: fremstillingsfunktioner

dør

Fladskærm døre

Træ facader med et panel - en klassiker, aldrig ude af mode. Dørens design er de samlede og limede separate dele:

sæt

Døre med et klassisk og trellised panel

 • Rette steldetaljer, formalet på den ene side under indsatsen og dekoreret med en kalevka - et dekorativt afrundet snit.
 • Indsæt med en tynd sektion omkring perimeteren, der forbinder til rammens rille.

Delene forbindes sammen ved limning. Færdige facader klemmes på specielle maskiner før tørring.

panel konstruktion

Ramme konstruktion

Prisen på produkterne afhænger af materialet på rammen og indsatsen. For rammen er det tilrådeligt at vælge massivt træarter.

Materiale af paneler:

indsætte

Indsætningsindstillinger

 • MDF - bruges i bøjede facader, fordi bøjning af skærmen under den ønskede form er vanskelig og dyr.
 • Gitter lavet af træ. Brug skinner af enhver art: elementet er ikke udsat for stress.
 • En indsats fra billig blødt træ.
 • Glas eller glasmosaik bruges ofte til fremstilling af døre til den øverste del af møbler.
dør

Døre med glas, grill, standardindsats

Paneldelen er lavet af dyre træ, men prisen i dette tilfælde stiger. Tilgængelig mulighed: Solid stenramme og billig limet eller MDF indsats med finer.

Luksus udskårne facader: håndarbejde eller høj præcision computer teknologi

Den dyreste og svært at lave - udskårne facader lavet af træ. Indtil nu i workshops tilbyder manuel udskæring. Hver detalje af mønsteret på træet skæres og slibes med hånden. Sådanne møbler er unikke, og på anmodning fra kunden overfører mesteren enhver tegning til dørene.

udskæring

Manuel gevind

I industriel skala blev manuel design udskiftet med præcisionsfræsearbejde. Hele processen - fra tegning tegningen til færdiggørelse af tråden styres af computerprogrammer.

foring

Skåret Foring

Typer af udskæring på køkkenfacader:

 • Gevind langs rammens kontur.
konturmønster

Geometrisk konturmønster

 • Openwork udskårne indlæg.
dekoration

Varianter af indretning

 • Tråd på solide facader.
mønster

Simpelt mønster

3D facader lavet af træ

Nyheden på møbelmarkedet er de solide 3D-facader. Disse døre er lavet af faste eller MDF plader. Volumetriske bølger, honningkager, asymmetriske mønstre er skabt af specielle fræsemaskiner.

fræsning

Volumenfræsning

Teksturerede produkter er ikke finer. Varianter af indretning - maling, toning, lakering. Facader med en tredimensionel tekstur er ideel til moderne byinteriør.

køkken

3D facader i køkkenet

Valg til efterbehandling: toning eller maling

Klassiske udgaver af designet af træfacader - toning og lakering. Imprægneringen af ​​facaden med specielle farvestoffer (ofte på alkoholbasis) dækker ikke helt overfladen. Sammensætningen absorberes ujævnt og understreger det naturlige mønster, hvilket giver træet en nødvendig skygge. Efter at tintlaget er tørret, er produkterne lakeret.

facade

Toning og lak

Påfør lak på vand eller polyurethan basis. Vandlak er absolut uskadelig, har ikke en særlig lugt, tørrer hurtigt. Men i køkkenet er det bedre at bruge en klassisk lak. Laget beskytter træet mod vand og pletter. Den lakkerede overflade kræver omhu og omhyggelig håndtering: laget er hurtigt dækket af ridser, og hvis overophedning og eksponering for visse kemikalier kan mørkere.

efterbehandling lag

Afslutningslag: glans, emalje

En anden behandlingsmetode er imprægnering med speciel olie. Olien trænger ind i facaden til en dybde på 3 mm. Effekten er et udtalt mønster, en dæmpet glans og en naturlig gyldenfarve. Ulempen - Facaden, der er dækket af olie, kan ikke males, anbringes en lak, skift farve. For at slippe af med oliefasen, skal du sande overfladen til dybden af ​​imprægnering.

mat facade

Patineret matfacade

Maling med emalje er en fremragende mulighed for køkkener fra billige racer. Der er teknologier til at skabe en mat, blank overflade. Malede facader patiniruyut, der anvender kontrasterende lag på konturerne af paneler, rammer.

Finerede facader: et alternativ til dyre køkkener af massivt træ

Fineer facader fra møbler fabrikanter - en overkommelig erstatning for dyre træ headset. Eksternt er det praktisk taget umuligt at skelne MDF-pladen, færdig med finérfiner, fra facaden af ​​en massiv masse. Forskellen er kun synlig på bagsiden af ​​dørene. Hvis der anvendes et snedkerarbejde, er overgangen mellem den finerede overflade og bunden helt usynlig.

fineret køkken

Fineret headset

Imitation of luxury: typer af finer til køkken

Ved fremstilling af finerede facader anvendes naturlige hårdttræfiner. De mest almindelige arter er eg, ahorn, valnød. Populære produkter er belagt med eksotiske arter - zebrano, wenge, merbau.

finer

Eksotisk finer: Zebrano

Fremstil en finer af sluschivaniya tynde ark af træ fra en solid stråle. Strimlerne tørres. Sæt naturlig finer på facaden med kold lim og varm metode. Faktisk er finer et ret stærkt lag af naturligt træ. Standardtykkelsen på plader anvendt til møbelproduktion er 3 mm.

toning

Toning af egetræsfiner

Men materialet fra hårde og eksotiske klipper er dyrt. Som et billigt alternativ, brug en ny type finer - fayn-line. Dette er en naturlig efterligning af finere værdier. Råmaterialer til produktion er billige bløde klipper. Tynde ark skæres fra en bar. Special knive lærred lærred af forskellige tykkelser.

lyse tegning

Walnødrod: lyst mønster

De resulterende ark tørres. Farve den tørrede finer i forskellige nuancer, afhængigt af farve og tekstur af klippen, det mønster, som det planlægger at genskabe. Malede striber samles i stabler, der kombinerer flere nuancer. Behandling med lim med et farvestof. De samlede stabler limes under pressen. Derefter skæres en bånd af finer, klar til foring, fra den limede bunke.

materiale

Materiale lavet ved hjælp af fillinjens teknologi

Finerede facader i efterbehandling scenen farve, farvetone, lak.

Fordele og ulemper ved finerede køkkener

Den største fordel ved et køkken sæt dækket med finer er en overkommelig pris. Møblerne vil koste lidt mere end et sæt træfiberplade, dækket med plastik. Fordeler af finerede facader:

 • Stabilitet af materialet. Finérede møbeldøre sprækker ikke ved temperaturforskelle, de deformerer ikke.
finer

Wenge: finer med matt finish

 • Overfladen kan repareres. Skrotede websteder genoprettes, færdigbeklædningen genoprettes.
 • Perfekt udseende. Fineer kan ikke skelnes fra træ til berøring, men det har ingen små fejl, der ikke kan gemmes i produkterne fra gruppen: knuder, små revner, uregelmæssige mønstre.
sæt

Glosset headset

 • Fleksibilitet. Du kan dække med finér både konkav og buede paneler. Radius døre er lavet af MDF, som let tager den ønskede form, derefter fineret.
 • Naturlighed og holdbarhed. Med passende pleje kan en kvalitativt lavet facade tjene i årtier.
facader fra MDF

Solid MDF facader med finer

Manglen på finer - behovet for omhyggelig rengøring. Anvendelse til vask af facaderne bør kun være specielle, ikke-aggressive forbindelser designet til at passe til træ og lak. Svage steder af døre dækket med finér kant kanter.

Design: luksus køkken med træ og finerede facader

I de rummelige køkkener i landejendomme ser luksuriøst klassiske køkkener med træfacader, dækket af matemalet med kontrastfarve patina. Designere tilbyder at kombinere i et niveau nogle få nuancer.

møbler

En-trins møbler med solide facader

Forbindere af traditionelle løsninger som køkkenet med hvide facader og gitterindsatser i skabene i den øverste del.

dør

Døre med gitter og bøjede facader af den øverste del med glas

De nederste og øverste dele kan tones i forskellige nuancer: en lysere tone til hængende skabe, en solid matgrå til de nederste.

møbler

Hjørne møbler

Det naturlige træ har naturlig skønhed. Selv uden udskårne detaljer, gyldne patina og udskæringer, ser trædørene af kabinetter dyre og elegante ud.

sæt

Tonede dele i matlak

I moderne køkkener, i stedet for udskæring, kompleks maleri og troskab, udformes designere i en ikke-standardform. Multilevel headset fra arrayet i kombination med den lyse glans af metal - et nyt udseende på traditionelt køkken.

køkken møbler

Buede døre og ikke-standard form

Selv et lille køkken vil dekorere træet og kvalitetsfiner. For at understrege træets tekstur skal du vælge en kontrastfarve i væggene og en blød varm belysning.

designer møbler

Naturfiner: designermøbler

Detaljer fra billige racer er tonet i mørke farver. Set i japansk stil fra bløde klipper med farvning "under wenge" - et valg til en bylejlighed.

køkken

Originalopløsning: mørkfarve og frostet glas

Eksperimentér! Kombiner facader af massivt træ, finerede paneler med andre materialer. Dovne blanke finerede facader af den nederste del udtyndet med snehvid akrylglans.

køkken

Nederste lag - finer, over - akryl

Når du vælger facader fra træ eller finer, skal du ikke forsøge at spare på kvalitet. Foretrække fabriksoplysninger. Du vil være sikker på, at døren ikke vil "lede" om et par måneder, de vil ikke forekomme revner, og lakken forbliver gennemsigtig og skinnende.

Video instruktion om fremstilling af en facade lavet af naturligt træ

I videoen er det i trin vist, hvordan man laver en møbelfasade lavet af naturligt træ på et fræsebord ved hjælp af en ankerkniv:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 85 = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map