Hvordan man vælger det rigtige køkken med glasfacader: Et overblik over materialer og typer af strukturer

Hvordan man vælger det rigtige køkken med glasfacader: Et overblik over materialer og typer af strukturer

Hvordan man vælger det rigtige køkken med glasfacader: Et overblik over materialer og typer af strukturer

Facader er elementer af møbler, der dækker kroppen fra forsiden. Det er deres udseende, der afgør, hvor smukt hele headsettet ser ud. I mange henseender påvirker typen og kvaliteten af ​​materialer, hvorfra facaderne er lavet, prisen på møbler. I mode - glas og metal. Glasfacader til køkkenet er praktiske, de ser spektakulære ud. På grund af det enorme udvalg af teksturer og farver i materialet, kan du oprette et smukt originalt interiør. Det vigtigste er at tage hensyn til de særlige forhold i forskellige typer glas og gøre det rigtige valg.

Hemmeligheden om populariteten af ​​glas køkkener

Interiører med glaselementer ser elegante, raffinerede, vægtløse ud. I sådanne rum er der meget luft og lys, selv om de for nogle mennesker synes "kølige" på grund af de skinnende overflader. Det fantastiske udseende af køkkener med glasfacader er ikke den eneste grund til at vælge dette materiale. Han er meget praktisk.

køkken design

Original køkken design

køkken

Køkkenindretning med glaselementer

Glasfacader er let kombineret med elementer fra andre materialer - naturligt træ, MDF, aluminium. De ser altid godt ud, forurener ikke atmosfæren med skadelige stoffer, er ikke bange for fugt og høje temperaturer. Et andet plus er den nemme installation og vedligeholdelse. Glasoverflader er hygiejniske, de absorberer ikke snavs, og til pleje af dem anvendes billige husholdningskemikalier.

køkken

Køkken med glas og MDF facader

Facadeglaset har sine ulemper. Den vigtigste er høj pris. Ud over de høje omkostninger ved selve materialet, skal du betale for særligt tilbehør. Et af funktionerne ved glatte overflader er udseendet af pletter, fingerfletter og lignende.

OBS venligst! Pas på, når du vasker glasfacader, fordi Ikke alle kemikalier er egnede (slibemidler kan ikke bruges). Desuden, hvis du tørrer dråberne dårligt efter tørring, bliver de til nye pletter.

køkken design

Glans og glas - en glamourøs kombination

Hvilken slags materiale er egnet til møbler

Til fremstilling af facader brug glaset af fire hovedtyper:

 • floatglas;
 • lamineret;
 • hærdet;
 • triplex.

Hver type materiale har sine fordele og ulemper. Lad os se nærmere på dem.

facade

Kombination af facader af forskellige typer

Gennemsigtig og tonet floatglas

Facader lavet af glas, lavet med brug af flyde teknologi, er billigere end andre. Denne slags materiale er ikke særlig almindeligt i møbelproduktionen. Årsagen er dårligere teknisk præstation end andre typer. Materialet er ikke særlig stødsikker, hvilket øger risiciene for ejerne af køkkener. Det bør ikke vælges til huse, hvor der er små børn.

glas

Floatglas

Til plusserne af floatglas skal tilskrives utrolig glathed. Materialets overflade er perfekt selv efter fremstillingen. Det kræver ikke særlig behandling, manglen på yderligere teknologiske processer påvirker prisen positivt. For at øge styrken dækker producenter ofte plader med en polymerfilm. Materialet er af to slags - gennemsigtigt og tonet. Indretning - enhver.

floatglas

Varianter af floatglas

Lamination med film - 2 i 1: forstærkning og dekoration

På glasset ridser man nemt. For at undgå dette er den beskyttet med specielle film. Som et resultat bliver facaderne mere praktiske, mindre forkælet og tjener længere. Også deres udseende ændres: filmen giver effekten af ​​matting.

OBS venligst! Glas, lamineret med en film, er egnet til montering i aluminiumsrammefacader. Til plade (rammeløs) anvendes den normalt ikke.

facade

Rammefacader

En gennemskinnelig facade er et konkret plus for et køkken sæt. Hvis ejeren af ​​lokalerne ikke ønsker at sætte på offentlige produkter og husholdnings trivia gemt i frysere, er det bedre at vælge denne form for design. Udenfor er kun objekters konturer synlige, og effekten af ​​"vægtløsheden" i køkkenet vil forblive.

1
facade

Semi-transparente facader af hængende skabe

Triplex - højstyrke materiale

Glasfacader til køkkenet, lavet af en triplex, er virkelig pålidelige og sikre. Dette skyldes selve produktionsteknologien. Triplex er to tynde briller limet sammen af ​​en termohærdende enkeltkomponent polymeriserbar sammensætning.

facade

Facader af en triplex

Flerlags konstruktionen er ekstremt holdbar, det er meget svært at bryde. Hvis materialet bryder op fra et kraftigt slag, spredes fragmenterne ikke, hvilket reducerer risikoen for skade mindst. Takket være disse egenskaber er triplex perfekt til at skabe rammeløse køkkenfacader.

OBS venligst! Vær ikke bange for, at lagene af materiale adskilles under headsettet. Dette er umuligt. Forbindelsen af ​​glasplader forekommer på molekyliveau, de bliver en enkelt helhed.

køkken interiør

Triplex i køkkenets indre

Hærdet glas: Sikkerhed først

Hærdet glas til køkkenfacader er meget stærkt. For sin øgede mekaniske modstand kaldes den også stalinit. Hvis materialet bryder op, bryder det op i mange små terninger uden skarpe hjørner. Det er umuligt at komme til skade med sådan affald. Stalinite er fremragende til fremstilling af rammeløse facader.

debris

Skær af almindeligt og hærdet glas

Manglerne i materialet er dog også tilgængelige. Det kan ikke bores eller skæres, så alle teknologiske huller skal laves, før glasset udsættes for temperaturbehandling. En anden ulempe er høj densitet og masse. Ved montering af møbler med facader af stalinit skal du bruge dyrebeslag af høj kvalitet.

facade

Facader af hærdet glas

Måder at dekorere glasfacader til køkkenet

Åbning af kataloget af glas til køkkenfacader, er købere normalt tabt i valg. Sortimentet af indretning er enormt. Du kan finde snesevis af design muligheder for et headset i enhver stil - fra strenge klassikere til provence og high-tech.

Overvej de mest populære teknologier til udsmykning af køkkenfacader.

vægskabe

Indretning af dørene til det hængende skab

 • Farvet glas. For at fremstille kabinetternes frontpaneler bruges ofte glasmosaik. Dette er en ideel mulighed for værelser indrettet i klassisk stil. Teknologien til at lave farvede ruder er naturligvis fundamentalt forskellig fra den gamle, da tegningerne blev samlet fra stykker af farvet glimmer, men de ser ikke mindre imponerende ud.
ramme facade

Farvede glasrammefacader

 • Fusing. Fremstillingsteknologien er ret simpel: Et gennemsigtigt lag glas er overlejret med et mønster farvet, og så bliver materialet "bagt" i ovnen. Resultatet er et stærkt flerlagsark med en indretning, der ikke kan vaskes eller ridses. Takket være denne teknologi kan du oprette udsøgte mønstrede facader.
indretning af maskiner

Indretning i fusionsteknik

 • Matting. Frostet glas er et smukt og praktisk materiale. Det er lettere at passe på det end for en gennemsigtig. Dens overflade er ruvet af en sandstråle eller en særlig pasta, som opløser materialets øverste lag.
 • Sandblæsning tegning. I katalogerne af glas til køkkenfacader er der materialer med utroligt smukke tegninger anvendt ved hjælp af denne teknologi. Du kan vælge færdige eller rækkefacader med et mønster på din egen skitse.
glasdøre

Matt glas køkken skabsdøre

dør

Sandblæste døre

 • Kobberstik. Mønstre på glasset påføres med en laser. Den mest populære varianter af dekoration er et blomstermønster med blomster, blade, indviklede krøller. Facader med gravering ser godt ud i neoklassisk interiør.
 • Bøjning. Bøjningsteknologien består i at danne glasset i forvarmet tilstand. Plastmassen er bøjet for at opnå buede former. Materialet bruges til fremstilling af smukke døre af hjørne, hjørneskabe.
ætsning

Gravering i det ikke-klassiske interiør

en dør med et glasmosaik

Milled dør med farvet glas

 • Toning. Glas er malet i bulk eller indsat med en speciel farvefilm. Døre af sådant materiale er ikke gennemsigtige og godt skjule indholdet af køkkenskabe. De kan laves af enhver skygge, der er ingen begrænsninger. En yderligere fordel er den lavere pris for sådanne glasfacader sammenlignet med farvede ruder. teknologien i sig selv er relativt enkel.
facade

Farvet glas

garderobeskabe

Den øverste række af skabe med glatte farvede glasdøre ser udsøgt og vægtløs ud

Typer af strukturer - ramme og rammeløs

Facader til køkken sæt kan være af to typer - rammeløs (plade, solid) og ramme. Den første er dørene, helt lavet af glasstykker, og den anden - fra glasset, indesluttet i en ramme.

Hele glasfacaderne ser ud som et enkelt ark materiale. Dens kanter er poleret eller dækket med en tynd metalprofil. Sådanne døre er sikre, smukke, praktiske. Som materiale til deres fremstilling anvendes kun højstyrkeglas - hærdet eller triplex.

glasskabsdøre

Skabsdøre af glasplade

Rammefacader er mere korrekt kaldte ikke glas, men glaserede, fordi i dem udfører glasset funktionen ved indsættelse. Rammematerialet kan være enhver - træ, MDF, metal. Meget moderne køkkener af glas og aluminium, lavet i højteknologiske stilarter, futurisme mv. Er meget relevante.

ramme facader

Rammefacader i det klassiske interiør

I tendensen er aluminiumrammer til glas

I de senere år er populariteten af ​​køkkener fremstillet af glas og aluminium steget. Da indsatserne bruger et gennemsigtigt, tonet, matmateriale med eller uden tegninger. Aluminiumprofil kan være en hvilken som helst farve. Sådanne headset ser godt ud både i minimalistisk interiør og i klassiske.

Designere anbefaler at vælge lys nuancer til facader af hængende skabe og mørkere til gulvbrædder. Dette enkle trick hjælper dig med at visuelt udvide rummet, hvilket er særligt vigtigt for stramme og smalle rum. En god mulighed for et lille køkken er en række vægskabe med lyse frostede døre.

profiler

Profiler til døre til køkkensæt

Fordele ved køkkener af glas og aluminium

 • Modstandsdygtighed over for høje temperaturer. Aluminiumsrammer til glas tolererer perfekt temperaturregimet, typisk for køkkenet.
 • Vandmodstand. Til rammen kan træ og kompositmaterialer baseret på savsmuld anvendes, men de kan svulme ud fra fugt. Med aluminium sker der intet som dette.
 • Styrke. Aluminiumprofilen deformeres ikke, hvilket ofte sker med døre lavet af MDF, fineret spånplade eller naturligt træ.
 • Lethed. Aluminium er lille i vægt sammenlignet med andre materialer. Profilen skaber ikke en ekstra belastning på strukturen.
 • Let at rengøre. Metal vaskes også let fra alle slags forurenende stoffer, som plastik, men i modsætning til det brænder det ikke under direkte sollys.
 • Avanceret design potentiale. Som regel er køkkener med glasfacader lavet med et svingende eller foldende åbningssystem. Hvis der anvendes aluminiumsrammer, kan dørene glide. Dette vil spare plads.
glasdør

Folddør lavet af glas og aluminium

Den eneste ulempe - på facaderne af glas og aluminium til køkkenprisen er ret høj, men disse omkostninger er fuldt berettiget.

OBS venligst! Ved rengøring af aluminiumprofilen må du ikke bruge slibemidler. Metal er meget let at ridse.

facade

Kombinationen af ​​glas, aluminium og plast

Hvad skal du overveje, når du vælger en aluminiumsprofil

 • Style. Ofte gør aluminiumprofilen en lysegrå farve. Dette er en glimrende mulighed for futuristisk, minimalistisk interiør, køkkener i moderne stil, high-tech, techno. Til det klassiske design er malede aluminiumrammer, der simulerer træ, mere egnede.
køkken interiør

Glas og metal - en ideel kombination til et moderne interiør

 • Kombinationer. Facaderne skal kombineres med køkkenets forklæde, vægge, døre. Det er ønskeligt, at der udover profilen var andre metaldele i interiøret.
 • Kvalitet af tilbehør. Et fundamentalt vigtigt spørgsmål er valg af tilbehør. Dette er ikke tilfældet, når du kan gemme. Det er fornuftigt at sætte gode pneumatiske støddæmpere.
 • Glasindsats. Forskellen i pris mellem floatglas og hærdet er, men det er ikke så godt at vælge en billigere løsning. Det er bedre at betale for en kvalitet og holdbar glasindsats end at reparere en brudt dør.
køkken design

Ultra moderne køkken design

Manuel til fremstilling af facaden med egne hænder

Hvis det ønskes, kan du lave et køkken med glasfacader med egne hænder. Pladelåger lavet af enkelte stykker glas kan ikke laves selvstændigt, men rammens rammer er ret nemme at montere. Sådanne materialer og værktøjer vil blive påkrævet:

 • profil af fine kvalitet aluminium eller træ lameller (kan laves af MDF);
 • behandlet glas til indsættelse;
 • hængsler og beslag;
 • lim;
 • silicone;
 • en hammer;
 • square;
 • fræsning.
køkken facade

Hjemmelavede køkken fronter

Arbejdsordre:

 1. Først indsamler vi rammen. Det kan være aluminium, træ eller lavet af MDF. Dimensionerne skal svare til skabet.
 2. I den færdige aluminiumsprofil skal du installere en glasindsats og fiksere med lim. I rammen af ​​træ eller kompositplader er det nødvendigt at skære rillerne ind i glasets bredde. I dette tilfælde er fræseren installeret i midten af ​​døren. De færdige riller er fyldt med silikone, og glasset indsættes i profilen.
 3. I den glaserede profil skal du kontrollere hjørnerne ved krydset af rammerne. De skal være lige. Hvis der er afvigelser fra 90 graders vinkel, er glasset centreret og tændt let med en hammer.
 4. Det er kun at installere håndtagene og hænge den færdige dør på hængslerne. Dette kan gøres efter tørring af silikone og lim. Tilbehør er fastgjort til profilen, og ikke til glasindsatsen, for ikke at beskadige facaden.
dør

Skabsdør

Video: moderne køkken med glasfacader

Glas er en fantastisk bygning og efterbehandling materiale. Det har værdifulde egenskaber: styrke, holdbarhed, miljøvenlighed. Fabrikanter har fundet måder at eliminere den største ulempe - skrøbelighed, og nu er materialet med succes brugt til fremstilling af møbler. Æstetiske og funktionelle køkkener med glasfacader vil ikke gå ud af mode i lang tid. Hvis du vælger det rigtige sæt, vil han glæde øjnene for ejerne og deres gæster i mange år.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map