Buer til køkkenet fra gipsplader i stedet for døren - udsmykning med egne hænder

Buer til køkkenet fra gipsplader i stedet for døren – udsmykning med egne hænder

Buer til køkkenet fra gipsplader i stedet for døren - udsmykning med egne hænder

Bue i køkkenet er ikke kun et alternativ til en dør, men en selvforsynende designløsning, som helt kan ændre interiørets karakter. Originalitet, funktionalitet, visuel udvidelse af rummet er kun en lille del af fordelene ved dette arkitektoniske element. Men det vigtigste er at installere buen i stedet for døren i køkkenet med egne hænder - hvis du grundigt nærmer dig sagen, er det ikke svært at opbygge en effektiv konstruktion fra gipsvæggen. Hvordan implementere dette venture? For at forstå, overvej hele processen med at skabe en bue - fra valg af form til dekoration.

Buet åbning i stedet for en dør til køkkenet

Bøjede gipspladerkonstruktioner skifter i stigende grad traditionelle døre ud af køkkenet - dette bekræftes af en lang række billeddesigner af interiør designet i en lang række forskellige stilarter. Og dette fænomen har to grunde: Et solidt sæt fordele ved buer og deres brede dekorative muligheder - vi vil kende hvert øjeblik mere detaljeret.

Fordele ved køkkenbuer

Buet konstruktion er en fordelagtig variant af udformningen af ​​døråbningen under forudsætning af følgende fordele:

 • Eksklusivt design. For det første ser båden sig selv mere oprindelig ud end den sædvanlige skabelondør. For det andet giver det ubegrænsede muligheder for udformningen af ​​passagezonen: enhver form, farve, indretning - alt afhænger kun af din fantasi. Buet konstruktion kan begge fungere som et uovervindende overgangselement mellem indretninger og fungere som en accentuel udsmykning af rummet, men i hvert fald får du et eksklusivt design.
bue

Den indviklede form af buen gør døren til et lyst element af indretning

 • Letvægt. Gipsvæggen har en lav vægt, så den arkitektoniske struktur lægger ikke op på understøttende vægge, men det er muligvis massiv.
 • Forøg pladsen. Buen sletter den klare grænse mellem køkkenet og det tilstødende rum, som giver dig mulighed for at gøre rummet visuelt mere voluminøst.
klassisk bue

Den udvidede klassiske bue øger visuelt lofterne

 • Maskeringseffekt. I hulrummet af gipspappens bue kan du omhyggeligt skjule forskellige kommunikationer. For at gøre dette behøver du ikke at tyve på, som i tilfælde af mursten eller blokstrukturer.
 • Finansiel tilgængelighed. Gipsplader er meget billigere end andre efterbehandling materialer til buer og døre. Derudover kræver vedligeholdelse af den færdige struktur ikke alvorlige finansielle investeringer, fordi der ofte er en deformerbar armatur, som er den største omkostningerskilde ved betjening af døren.
 • Nem installation. Materialet er praktisk og nemt at behandle, derfor er der ikke brug for specifikke byggeværktøjer eller faglig viden til at dekorere døråbningen - det er nok at overholde den grundlæggende instruktion.

Buer og kolonner i køkkenet - anbefalinger til design

Efter at have gennemgået billedet af buenes design, vil du bemærke, at de alle ikke ser ens ud - sådan en sort forklares ikke kun af de mange forskellige finish, men også af muligheden for at udføre dekorativ dekoration af sig selv. Den oprindelige udsmykning af den arkitektoniske struktur ligger inden for alles magt - du skal bare bestemme hvilket materiale du vil arbejde med:

 • Baggrund - en traditionel finish, der ikke mister sin popularitet på grund af et stort udvalg af farver og teksturer. Optimal mulighed for køkkenbue - ikke-vævet eller vinyl tapet, da de er slidstærk og gør sig til vådrensning.
 • Maleri er en praktisk indretning, som ikke er bange for fugt eller forurening. Til køkkenet er vandemulsionsmaling bedst egnet, da de ikke indeholder giftige stoffer og ikke udsender akrid lugt.
bue

Ydre vægge af den buede struktur er malet i tone til det overordnede indretning

 • Stenen er en solid og pålidelig foring med lang levetid. Gipsvæg modstår ikke belastningen af ​​natursten, så det er ønskeligt at anvende kunstige dekorative fliser, der efterligner naturlige analoger. Teksten af ​​den sidste kan være enhver: en mursten, en skal, skifer, granit, marmor - det kan ses på billedet, at denne indretning praktisk talt ikke skelnes fra natursten.
bue

Klassisk bue dekoreret med dekorative mursten

 • Stucco molding er en elegant dekoration, der ikke har nogen form begrænsninger: flade eller krøllede lister, søjler, rosettes, bas-reliefs. Det anbefales at bruge polyuretanstik - det er let, så læg ikke pres på gipspladen.
støbte lister

Støbte lister giver interiørdesign elegance

 • Stof - dekorative tekstiler gør døren mere raffineret og ædel. Til dekoration er det bedst at bruge stærke stoffer: jacquard, brokade, tæpper.

Vær opmærksom! Buen kan indrettes ikke kun med efterbehandling materialer, men også med lamper: spot, side og kontur LED'er vil dekorere døråbningen og give køkkenet med yderligere belysning.

Hvis designen af ​​døråbningsområdet involverer installation af flere buer, er det nødvendigt at have søjler - søjler til deres pålidelige vedhæftning. De kan også være lavet af gipsplader og dekoreret til stilen af ​​de vigtigste arkitektoniske elementer. Bemærk dog, at denne mulighed kun er egnet til rummelige køkkener - som det ses på billedet, skjuler kolonnerne visuelt en masse nyttig plads.

bue

Arch med kolonner i stedet for døre

Indretningen af ​​en bue fra gipsokartona egne hænder - 7 trin

For at føle alle de erklærede fordele ved køkkenbuen og få ikke kun en original men også en funktionel holdbar døråbning, er det vigtigt at forstå teknologien for montering af det arkitektoniske design grundigt. Denne komplekse øvelse omfatter en række fundamentalt vigtige stadier, hvoraf ingen kan forsømmes.

Vælg typen af ​​bue

Hovedkriteriet for klassificering af gipspladerbue til køkken er en formular. Baseret på denne funktion adskilles fem mest almindelige modeller.

 • Klassisk. Buen er halvcirkulær i form, hvis buer strækker sig sagte ind i åbningens vægge. På grund af dets universelle design er det velegnet til alle indretninger, men det ser især godt ud i køkkener med smalle ganger og højt til loftet. Det andet navn er romersk, som har en historisk begrundelse: det var romerne, der først begyndte at udstyre halvcirkelbue i stedet for almindelige døre.
bue

Romerske bue i det klassiske interiør

 • Portal. Arch er rektangulær og gentager omridset af døråbningen. På grund af formens enkelhed er det nemt og hurtigt at gennemføre. Foto viser, at strukturen ser tilbageholdende og endnu mere strengt, men netop på grund af denne nøjsomhed, det er den bedste løsning til køkkenet i stil med hi-tech eller minimalisme, hvor uhensigtsmæssige praksis ekstravagant reorganisering af plads.
bue

En simpel men effektiv portal i stedet for en dør

 • Moderne. Hybrid variant, der kombinerer funktionerne i klassiske og rektangulære buer: strukturens bue er afrundet, men en klar overgang fra buen til de lige vægge i åbningen er mærkbar. Denne form passer primært til store værelser med lave lofter. På grund af dens koncistens passer harmonisk ind i indretningen af ​​enhver stilretning.
bue

Moderne - et kompromis mellem klassikere og en streng portal

 • Elliptisk. Strukturen er i form af en langstrakt regelmæssig eller uregelmæssig ellipse med bløde glatte buer. Hvelvet er noget fladt øverst, hvorfor designet ikke kræver høje lofter og ser harmonisk ud end i miniaturekøkkener. Hvis du ønsker at visuelt udvide døråbningen og gøre grænsen mellem de to rum den mest præcise, ville den ideelle løsning være præcis elliptiske form af buen af ​​gipspladerne til et køkken, et billede af, som direkte støtter dens stigende effekt.
bue

Ellipsoidal bue med let fladt top

 • Trapezius. Ikke-standard arkitektonisk element med skårne hjørner. Det gør dørområdet en aktiv spiller i indretningen og giver pladsen et dynamisk humør. Effekten af ​​skår hjørner er skabt på grund af de delvis dekorative syninger af hjørnerne af den grundlæggende rektangulære åbning. Som du kan se på billedet, er denne type bue kun egnet til rummelige værelser med brede gangene.
trapezformet struktur

Trapezformet design passer harmonisk i landekøkkenet

Subtilitet af arbejde med gipsplader

Manglende bevidsthed om arbejdet med gipsplader er fyldt med en lang række problemer, som kan få dem til at føle sig allerede i færd med at dekorere døråbningen. For at undgå problemer er det ikke overflødigt at afklare de grundlæggende nuancer ved håndtering af dette materiale.

For det første skal der vælges ark med en tykkelse på mindst 9,5 mm til plating af en buestruktur. Og hvis du planlægger at bruge tunge produkter, for eksempel glas eller fliser, som indretning, så mindst 12,5 mm. Til buede bøjninger er det bedre at købe et specielt tyndt materiale - 6,5 mm, da det er lettere at behandle. I betragtning af at buen vil være en del af køkkenrummet, anbefales det at bruge et fugtresistent gipsplader - dette vil øge levetiden for det arkitektoniske element.

For det andet, for ikke at deformere gipsplader, når det bukkes, danner den øvre bue, før deres samling arbejde forberede: laminat med indersiden spiked rulle og let fugtet med vand under anvendelse af en svamp eller blød børste. Efter de angivne procedurer skal du vente på det behandlede ark for at blødgøre lidt og bøje det forsigtigt i form af buen.

1

Vigtigt! Overdrive ikke gipsvægningen, ellers vil den miste sin form og krybe langs kanterne.

gipsplader

Bended gipsvægsstrimler

For det tredje, hvis det er nødvendigt at skabe et lille dekorativt bøje bedre befugtning og nægte materiale cut "tørre" på den ene side af arket skære papir og gips lag; luk let del af arket langs de færdige slots, men således at gipset forbliver på det ubeskadigede anden side papir; fastgør bøjningen, lim slidsen med en slange og behandle med kitt.

Forberedende procedurer

Før man fortsætter med installationen af ​​køkkenbogen, skal der udføres en vis forberedelsesarbejde. Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme størrelsen af ​​den arkitektoniske struktur. Her skal du ikke kun fokusere på personlige smag præferencer, men også på andelen af ​​køkkenet - buen skal harmonisk passe ind i indretningen. Mindste dimensioner for behagelig bevægelse: bredde - 1,2 m, højde - 2,1 m.

Vær opmærksom! Efter at have løst spørgsmålet med størrelserne, udfør tegningen af ​​buen i fuld størrelse - det vil hjælpe med efterfølgende skæring af gipsplader.

Dernæst tager sig af arbejdsredskaber og materialer. Du skal bruge:

 • Gipsplader af forskellig tykkelse;
 • metalprofiler;
 • Fastgørelsesanordninger: metal skruer og plast dykker;
 • perforator og boremaskine;
 • skruetrækker;
 • hacksav til metal;
 • en kniv til gips eller et stik
 • tænger;
 • Nålrulle;
 • roulette, niveau, ledning og blyant;
 • papirvarer kniv;
 • perforerede hjørner;
 • en slange;
 • spatel og gips
 • primer;
 • en slibeskind;
 • efterbehandling materialer.

Vigtigt! Glem ikke at forberede et arbejdsområde - skræl overfladen af ​​åbningen fra den gamle fladende finish og snavs.

Rækkefølgen af ​​bue montering

De, der ikke har nogen erfaring i installation af buer, men ønsker at drage deres egne hænder spektakulære døråbning, der elegant design, der matcher et køkken, er det bedst at tage på den klassiske krumme struktur - nemlig dets udfaset installation med forklarende billeder og tilbyde at overveje yderligere:

 1. Åbn gipsvæggen. Ved hjælp af den tidligere oprettede tegning tegner du den første side halvdel af bukekroppen i fuld størrelse og skærer den med et elektrisk stiksav. På det resulterende mønster skærer du anden halvdel af kroppen ud. Igen henvises til tegningen, tegner en bue af den krævede radius på arket og skærer sluthalvdelen og derefter en af ​​dens skabelon.
skæreark

Med skarpe plader, den elektriske stiksav

 1. Profilskæring. Fra metalskinnerne skæres otte segmenter: to - i bredden af ​​åbningen fire-i højde, to-bueformede mønster af endebåndet.

Vær opmærksom! For at bøje, men ikke bryde metalprofilen, lav overfladiske snit langs sine kanter med et trin på 5 cm.

nedskæringer

Klippe langs kanterne af profilen vil forenkle sin bøjning

 1. Montering af rammen. Fiks profilerne parallelt med hinanden på begge sider af passagen: bred - til "loftet" af buen og lange til væggene. Som følge heraf skal du få en dobbeltramme som på billedet. Derefter fikseres de bueformede profiler på de vertikale styringer.
ramme til gipsplader

Rammeramme til gipsplader

Vær opmærksom! For at øge stivhedens stivhed skal der installeres tværgående baner mellem de vertikale profiler. De kan også forbinde vandrette og bueformede profiler.

jumper

Lintels vil gøre rammen mere holdbar og pålidelig

 1. Montering af sagen. Alternativt kan de vertikale sidedele fastgøres ved hjælp af selvdrejende skruer og dowels.
forberedelse af

Montering af sidebogsdelene

 1. Fremstilling af slutstrimlen. Skær gipspappestrimlen til bundens bund - dens længde skal være bredden på åbningen + 10-15 cm, afhængigt af buenes radius. Derefter giver strippen den nødvendige bøjning ved hjælp af en af ​​de tidligere beskrevne metoder.
endebåndet

Buet endestrimmel

 1. Fastgør rumpen. Med selvdrejende skruer fastgør du de to endehalvdeler til den vandrette og lodrette profil og endebåndet til den bueformede stang. Fæsternes gennemsnitlige stigning er 10 cm.
båndfiksering

Endestrimlen er fastgjort til den bueformede profil

 1. Clearance. Luk hjørnerne med perforerede hjørner og en slange, og pund og tramp ned hele gangens overflade. Derefter kan du fortsætte for at afslutte buetstrukturens design.
behandling

Det sidste trin i udsmykningen af ​​det arkitektoniske element er behandlingen med en primer og kitt

Video: GKL arch med egne hænder

Detaljeret procesbeskrivelse

Sådan bøjes gipsvæggen på en "våd" måde

Trin-for-trin konstruktion af gips pap arch i stedet for døren

Design af buer i køkkenets indre - billeder og video

Foto eksempler på buer i køkkendøråbningen

D21
D22
D23
D24
D25
D26
D27
D28
D29

Video: Ideer til design af buer og søjler i køkkenet

Efterbehandling buen med gips

Variant med kolonner

Eksempler på design

Gipsbordet er som en skarp, men overkommelig udgave af indretningen af ​​køkkenindretningen, som du kan se. Før du går i gang med de vigtigste faser af installationen og konstruktionen af ​​bue strukturen med et foto - der fokuserer på dem, kan du selv oprette et originalt arkitektonisk design, som bliver en ikke-triviel og funktionel udskiftning af den velkendte dør.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

52 + = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map