Kök utan garderober: 6 idéer för att lagra saker, 5 layoutalternativ och 40 bilder för inspiration

Kök utan garderober är en modern och elegant lösning, men hur mycket är det motiverat med tanke på användarvänlighet och lagring? Låt oss ta reda på hur du kan kompensera för bristen på övre sektioner, vilken layout och design av köket du ska välja och vilka enkeldäckshuvuden som förlorar standard två-tiered.

Kök utan hängande skåp

6 idéer för att organisera ett lagringssystem

Huvudproblemet i ett enda stegskök är bristen på utrymme för lagring av redskap, apparater, matvaror etc. Därför bör hela utrymmet vara genomtänkt och optimerat så mycket som möjligt. Här är några sätt att göra detta:

 1. Med hjälp av kolonnskåp – om köket är mer än 20 kvadratmeter. m, då kommer bristen på övre skåp att kunna kompensera helt för sektioner från höga pennafall, sk kolorådor, i vilka bygga i kylskåp och annan utrustning och lagra de flesta köksredskap och saker. Kolonnskåp och en enda nivå kan placeras antingen på motsatta väggar mot varandra eller på intilliggande väggar. Exempel på sådana layouter och inredningsdesign ser i nästa val av bilder.

Kök utan garderober med skåp-kolonner

Kök utan garderober med skåp-kolonner

Kök utan hängande skåp med skåp-kolonner

Kök-matsal utan garderober med skåp-kolonner

 1. Med hjälp av ett skåp eller ett pennahus – om litet kök eller fördela en hel vägg till skåpkolumnerna, och du behöver inte ett så stort lagringssystem, så kan du byta ut dem med ett skåp, rack eller ett pennafall där en del av saker och redskap kommer att lagras.

En nivå kök med ytterligare förvaring

 1. Använda öppna hyllor – Öppna hyllor ser mycket “lättare” ut än gångjärnsskåp med fasader och kan om så önskas helt ersätta dem. Å andra sidan, om du hänger många hyllor, kommer köket att sluta vara en-tiered och det kommer att bli en helt annan design. Dessutom de öppna hyllorna kräver dubbla fokus – den vanliga torka damm, snyggt förvaring av saker, etc. Men du kan hänga bara en eller två hyllor på rätt plats -. Vid diskbänken och / eller direkt över arbetsområdet som visas i bilden nedan (rulla åt höger ).
 • Öppna hyllor ovanför golvskåp
 • Öppna hyllor ovanför golvskåp
 • Öppna hyllor ovanför golvskåp
 1. Använda skenor – Skenorna kommer förstås inte att lösa lagringsproblemet, men de kommer fortfarande att göra enhetssatsen mer funktionell. På dem kan du hänga köksredskap av essenser och krukar av kryddor. Men tänk på att, minimalistisk inredning, där och köket var planerat utan överskåp blir lite trasig, eftersom skenorna kan skapa en känsla av en liten röra.

Skenor i köket utan hängande skåp

 1. Använda golvstående skåp med ökad kapacitet och funktionalitet – att välja en köksuppsättning på en nivå, du måste tänka över fyllningen av piedestalerna noga. Speciellt handlar det om kantstenen under diskbänken och hörnsektionen. Tja, när de ger utdragbara bokhyllor, korgar, karuseller och hyllor.
 2. Använda … väggskåp – och äntligen kan du välja en linjär, vinkelformad eller U-formad enstegsats och häng de monterade modulerna endast längs en vägg eller helt lokalt. Exempel på sådan utformning av köket ser i följande bildskärm.
 • Delvis en nivå kök
 • Delvis en nivå kök
 • Delvis en nivå kök

Layoutalternativ

Beroende på formen och området på köket kan du välja följande layoutalternativ:

 • linjär – Ett system där golvskåp helt eller delvis delar sig längs en vägg. Arbetsområdet med handfat och spis är bredvid varandra, helst nära kokplatsen och kylskåp för att göra det bekvämt att laga mat. Denna variant av planering är särskilt relevant för smala kök;
 • Linjär layout av en nivå kök
 • Linjär layout av en nivå kök
 • Linjär layout av en nivå kök

Linjär layout av en nivå kök

 • parallell – detta är den version av planen, när eller golv kapslingar är motsatta till varandra, eller, när framför en enda nivå headsetet är uppfödd längs väggskåp, kolonn (som i bilden nedan), och bordet-ön kan stå mellan de rader eller matsal. Det parallella arrangemanget för möbelarrangemang är lämpligt för mycket rymliga eller långa smala kök (i detta fall är matsalen placerad inte i mitten, men i slutet av rummet).

Parallell kökslayout utan övre skåp

 • vinkel – Ett rationellt och bekvämt alternativ för att placera ett köksaggregat, när golvskåp har en vinkelkonfiguration eller en vinkel längs de intilliggande väggarna bildar skåpkolonnerna och golvskåp. Vid hörnplanering, observera “arbets triangelregeln” (när diskbänken, kylskåp och spis finns i rimlig närhet till varandra) blir enklare. Hörnsatsen är optimal för alla kök, särskilt små. om hörnet ställa mer här.

Hörnkök utan skåp

 • U-formade – När headsetmodulerna placeras i form av ett brev P längs tre väggar. Å ena sidan är detta en utmärkt typ av planering, eftersom det också är lätt att observera regeln för “arbetstriangeln” och effektivt utnyttja utrymmet, men å andra sidan – inte varje kök har möjlighet att inse U-formade möbler.
 • U-format kök utan hängande skåp
 • U-format kök utan hängande skåp
 • ön – i detta fall, är en ö i mitten av köket, den huvudsakliga arbetsytan som även kan inkludera inbyggda apparater, och handfat, och förvaringsutrymme, men eftersom väggarna är teoretiskt helt tomma. Men oftast kompletteras ösköket med skåpkolonner eller svit som visas på bilden nedan. Denna variant av möbler är endast lämplig för rymliga kök (från 20 kvm).

Island kök med skåp-kolonner

Island kök layout utan övre skåp

Läs mer om ön i köket här.

I vilka kök utan gångjärnskåp vinner, och i vad förlorar de standarden?

fördelar:

 • Kök utan hängande garderober ser rymligare, “lättare” och mer exakt;
 • Ändå är dekorativa och möjligheten att inse ovanliga designidéer de främsta fördelarna med ett kök på ett nivå, medan praktiken och funktionaliteten går in i bakgrunden. Om du vägrar från de övre hyllorna kan du dekorera ditt lediga utrymme med något liknande mosaikpanel eller glasrutan med fotoutskrifter, eller fokusera på texturerad väggdekoration, till exempel murverk.

Köksdesign utan övre skåp

Köksvägg utan hängande skåp

 • Med sådan inredning kommer skuggan av de övre skåpen inte att falla på arbetsområdet;

Kök utan hängande skåp i inredningen

 • En-tier kök passar särskilt bra in interiörer av kök i skandinavisk stil, i land, Provence, loft, indastirial och minimalism.

Kök utan övre skåp i stil med Provence och Land

nackdelar:

 • Headset utan överskåp två gånger mindre rymlig än standard headset och utrusta köksskåp-kolonner kan användas endast om dess område är större än 20 kvadratmeter. m.;
 • Kök väggskåp utan oblige att föra de kala väggarna till perfektion, eftersom, även om det inte kommer att vara i fokus för interiören, kommer fortfarande att väcka uppmärksamhet;

En nivå kök

 • Genom att hålla hushåll och matlagning i ett kök med ensamrätt måste du bli van vid, för att få disk eller produkter från bottenlådorna måste du böja oftare;
 • Dessutom kan du inte ha gömt, till exempel, gasskolan inuti skåpet och andra kommunikationer, och huven måste köpas utan kanal. Rör och sladdar kan ibland bli slagna, så att de inte bara kommer att fördärva inredningen, utan också pynta den.
 • Kök utan hängande skåp i stil med Provence
  Kök utan hängande skåp i stil med Provence
 • Kök utan hängande skåp i stil med Provence
  Kök utan hängande skåp i stil med Provence
Extraktor med kanal för enstegskök

Extraktor med kanal för enstegskök

decor

Leave a comment