Vi studerer egenskapene og velger det optimale settet med innebygde apparater til kjøkkenet

Vi studerer egenskapene og velger det optimale settet med innebygde apparater til kjøkkenet

Vi studerer egenskapene og velger det optimale settet med innebygde apparater til kjøkkenet

Planlegging av kjøkkenets indre, ta hensyn til ikke bare de tekniske egenskapene til rommet og området. Det er nødvendig å plassere møbler og utstyr i det generelle stilistiske bildet av huset. Teknologien som er innebygd i kjøkkenet i hodesettet, vil bidra til å gjøre det lille rommet i det lille rommet ergonomisk og komfortabelt. Mulighetene for å bygge inn utstyr og små apparater i romslige rom er ikke begrenset: selv kokken på Moskva-restauranten vil misunne det teknisk perfekt kjøkkenet.

Innebygde apparater: en hyllest til mote eller et must-ha for et moderne kjøkken

Innebygde kjøkkenapparater funksjonelt avviker ikke fra klassiske prøver, installert separat. Ytterligere funksjoner kan legges til standardfunksjonene av produsenten. Kardinalt annerledes innebygd teknologi bare i størrelse, mangel på utvendig dekorativ side og bakpaneler, utstyr for festing inne i suitene.

utstyr

Sett med utstyr

Funksjoner av den innebygde teknologien: fordeler og ulemper med å bruke

Er de innebygde kjøkkenapparatene i stand til å spare plass i et lite rom? Faktisk varierer dimensjonene til enhetene fra ultrakompakt til mye større enn standardstørrelser. fordeler:

 • Plasssparing på grunn av separat plassering av kokeplater og ovner.
kjøkken

Ergonomien til en kompakt plass

 • Estetikk og soliditet i kjøkkeninnredningen.
 • Stort utvalg av designalternativer for frontpaneler.
utstyr

Løsninger for enhver stil

 • Kompakte modeller er egnet for montering i ikke-standard hodetelefoner med redusert dybde.

Mangelen på teknologi er bare en: etter installasjonen er det allerede umulig å endre konfigurasjon og arrangement av maskiner og møbler. Skapet for innebygde hvitevarer på kjøkkenet må fullstendig gjengis, inkludert utskifting av fasaden.

kjøkken

Facial paneler i tonen av fasaden av møbler

Naturligvis er avgiften for individualitet høy. Et sett med innebygde apparater for matlaging koster mer enn en gass- eller elektrisk komfyr med et lignende sett av funksjoner.

Stort og lite kjøkkenutstyr: Hva kan bygges inn i hodesettet

Antall enheter som kan skjules bak møblerfasader, avhenger kun av budsjettet for utstyret og dimensjonene på rommet. Det mest populære utstyret:

 • Kokplaten, hvis dimensjoner er bestemt av antall brennere.
 • Ovnen er installert under kokeplaten eller i et stort skap.
 • Hette, forkledd som et toppnivå skap.
apparater på kjøkkenet

Klassisk sett med innebygde apparater

I små kjøkkener kan du frigjøre en annen kvadratmeter, hvis i stedet for et klassisk kjøleskap, bygg inn hodesettet 2 separate kjøleskap: en fryser og et oppbevaringsområde med en temperatur på ca 0omtrent.

I skapet for kjøkkenapparater kan du samtidig bygge både ovnen og mikrobølgeovnen - du trenger ikke finne et sted for en mikrobølgeovn på benken.

Produsenter av små kjøkkenapparater tilbyr innebygde modeller for alle populære apparater. Inne i boksene, bak fasadene, i skapene finner de sitt sted bakere, kaffemaskiner, miksere og kombinere.

Hvordan velge det optimale settet: mini eller maxi kit

Før du går til butikken, definerer du dine egne behov for teknologi. Etter å ha kommunisert med ledere, vil du kjøpe mye ekstra. Enig, det er ingen mening å fikse møbler inne i møbler, som brukes noen få måneder.

1
kjøkken

I større kjøkken er det flere muligheter for å installere maskiner

Dimensjoner og funksjonalitet til det valgte utstyret, basert på en standard liste over retter som utarbeides regelmessig. Bestem volumet av ovnen, det interne kjøleskapet, og ta hensyn til antall familiemedlemmer: hvorfor overpay for en stor fryser som vil være halv tomme? Husk at skapene for kjøkkenapparater tar bort det nyttige området fra oppbevaringsboksene.

Minste sett med utstyr for kompakte kjøkken i leiligheter:

 • Ovn og kokeplate.
 • Mikrobølgeovn.
 • Kjøleskap.
curbstone med en skrivemaskin

Oppvaskmaskinen forkledd i en kantstein

Hvis størrelsen på rommet tillater det, anbefales det å installere en oppvaskmaskin, spesielt hvis en familie på 3 til 4 personer regelmessig samles ved et bord. En nyttig enhet, som er installert i vasken, er en avfallshuggere. I tillegg til gjenvinning av matrester som faller i vasken, vil utstyret redde kjøkkenet fra utseendet av en ubehagelig lukt fra sifongen.

I små urbane leiligheter er det ofte behov for å installere en vaskemaskin på kjøkkenet - innebygde modeller er ideelle.

vaskemaskin

En vaskemaskin kan også finne et sted i et trangt kjøkken

Kaffemaskinene vil gjerne komplementere settet med en innebygd espressomaskin og latte: kaffemaskinen tar ikke mye plass.

elektrisk kaffemaskin

Kaffemaskin i skapet

Ovner for kjøkkenutstyr: valg og installasjon

Den første oppgaven er å bestemme hvordan og på hvilke punkter ovnen og koketoppen skal installeres. Det finnes uavhengige produkter som kan installeres separat og avhengig. I de avhengige settene er utstyrsstyringen plassert på frontpanelet på kokeplaten. Det mest populære og praktiske alternativet er et uavhengig sett med gass komfyr og elektrisk ovn.

design av ovnen

Retro design av ovnen

Operasjonsprinsipp: Typer av ovner

Ovner, installert i skapene for de innebygde apparatene til kjøkkenet, produserer 2 typer - gass og elektrisk. Kostnaden for gass er lavere enn elektrisk. Det er ikke verdt å spare. Ovnen med en elektrisk varmeovn er mer praktisk: temperaturen forblir stabil, avviger ikke fra den angitte indeksen, hele den indre overflaten varmes jevnt, uten "kalde" områder. Det er nesten umulig å justere den ideelle driften av gassovnen.

kjøkken

Gassskap med mekanisk justering

Sideflatene på utstyret er forsiktig isolert for å beskytte tilstøtende overflater mot overoppheting. Vær oppmerksom på frontflaten og måten å åpne døren på. Standardalternativet er klaffdøren. Mye mer praktisk å benytte en ovn med en skyvedør: med døren tas ut av kameraet pan, brenne og hånd å trekke ut varme kaker kabinett, er det umulig.

kjøkkenutstyr

Skyvedør

Overdøren til frontdøren skal være laget av varmebestandig laminert glass - temperaturen på frontpanelet under kabinettet kan ikke overstige 40omtrent. Designalternativer er mange.

kabinett

Elektrisk skap

I klassiske kjøkken ser emaljerte overflater med klart glass og innredning, kobberbeslag, keramiske roterende retropenner ut. Et moderne interiør vil bli dekorert med en ovn med svart glass på døren eller en dør av teksturert metall med mørkt glass og berøringsregulatorer.

design av maskineri

Design for klassisk og retro kjøkken

Funksjonalitet og dimensjoner: Kompleksitet av valg

Ovnenes størrelse kan velges individuelt. Dybden på enhetene varierer fra 55 til 60 cm - dette er standarddybden på det nederste tierhodesettet. Super kompakte modeller produseres med en dybde på 50 cm.

generelle dimensjoner

Standard dimensjoner: skjema

Bredden og høyden på vanlig ovn - .. 60 cm for små kjøkkener og lave skap, velger modellen høyde 45 cm tross for tapet av indre volum inn i ovnen innbefatter en standard stekebrett og samtidig to retter er sjeldne.

ordningen

Ordning for montering i et høyt skap

For ikke-standard- og rombegrensede lokaler tilbyr produsenter modeller med en bredde på 45 cm og en klassisk høyde på 60 cm. I slike tilfeller kan du bake i to tier på smale bakervarer. Avhengig av dimensjonene til den innebygde ovnen, kan det interne volumet være fra 35 til 65 liter.

Pass på å planlegge oppsettet før du velger en teknikk: Innebygde ovner med standardstørrelser er mye billigere.

dimensjoner av ovnen

Ovnstørrelser: alle tilgjengelige alternativer

Funksjonelle fordeler ved elektriske ovner - i et stort antall programmerbare driftsmoduser. Selv i budsjettinnretninger er det minst 5-8 fabrikkprogrammer. I tillegg til bakemodusene er det programmer for grilling, konveksjon, tørking og tilberedning av komplekse retter.

stekeovn

Smal ovn

Nyttig funksjon - selvrensende internt kamera. Slike ovner trenger ikke å vaskes. Rengjøring utføres ved katalytisk eller pyrolytisk prinsipp.

Installasjon: Beregning av innsettingspunkt og installasjon

Installasjonen av den innebygde ovnen starter med valg av monteringssted. Hvis det er valgt et uavhengig sett av utstyr, er det bedre å integrere ovnen i en høyere høyde fra gulvet. I dette tilfellet trenger du ikke å bøye seg for å sjekke parabolenes ferdighet eller få bakverk.

montering

Installasjon i det nederste tierhodesettet

På hvilken høyde skal jeg installere ovnen? Valget av monteringshøyde avhenger av veksten av vertinnen. Det er nødvendig å velge installasjonsstedet slik at det ikke er nødvendig å løfte hendene over brystnivået for å trekke ut skuffen. Det beste alternativet er å legge inn utstyret i et høyt blyanthus i en høyde på 40 til 80 cm over gulvet.

montering

Montering i et høyt blyanthus

Før du installerer ovnen, er det nødvendig å kontrollere ledningens og stikkontaktens samsvar med forholdene med økt belastning. Elektriker må sjekke testen: Noen modeller med en kapasitet på mer enn 3,5 kW krever tilkobling gjennom en ledning med økt tverrsnittsareal. Stikkontakter for tilkobling av utstyret er installert med en obligatorisk jordforbindelse. I tillegg er automatiseringen installert for nødstop av nåværende forsyning.

forbindelse

Installasjons- og ledningsdiagram

Teknikerne monterer utstyret i skapet er eksperter som samler hodesettet. En ovn er installert i nisje. Produsenter er sikker på å indikere i instruksjonene de minste hullene mellom ovnpanelene og veggene i nisjefri plass er nødvendig for luftcirkulasjon.

Skapet i nisje er festet med fabrikkfikseringer.

fiksering

Feste ovnen

Det er uønsket å utføre installasjonen med egne hender. I tilfelle utstyret svikter på grunn av feil tilkobling, gjelder ikke bruken av utilstrekkelig elektrisk ledning.

Kokplater for kompakte og store kjøkken

En ekte redning for små kjøkken og dekorasjon for romslige kjøkken-spisestuer - kokeplater. Dimensjoner på overflater - fra kompakte, til 2 brennere, til store paneler for 6 til 8 brennere.

kjøkkenpaneler

Koker Kjøkkenpaneler

Typer av varmeelementer av innebygde paneler

Hovedtyper av paneler:

 • Gas.
 • Elektrisk.
 • Kombinert.
gasspanel

Gasspanel av standardstørrelse

Gasspaneler er koblet til gassrøruttaket. Antall brennere - fra to. Et utmerket valg for små kjøkken, hvor maten er forberedt for 1 - 2 personer. Minste bredde er kun 28 cm. Slike smale plater er egnet for sett med redusert dybde og lengde, som er gjort på bestilling. Som et alternativ kan du konsekvent bygge 2 matlagingsflater med minimale dimensjoner - antall brennere vil doble.

smal plate

En smal plate av glasskeramikk med gassbrennere

Kostnaden for paneler med gassbrennere avhenger av materialene til fremstilling av rist, brennere og belegg. Det er ikke verdt å spare. Velg enheter med massive gitter laget av støpejern eller sterk stål. Tynne senger i budsjettgitteret deformeres om noen måneder, og det er vanskelig å kjøpe en rist for en ikke-standardplate separat. De fleste gassflatene er dekket med et emaljert dekorativt lag. Blant de populære modellene - metallpaneler laget av rustfritt stål.

elektrisk panel

Elektrisk panel med berøringskontroll av ikke-standard form

Elektriske komfyrer presenteres i flere designalternativer. Toppplaten kan være laget av herdet glass eller glasskeramikk. Fordelen med glassoverflater er et upåklagelig utseende og enkel rengjøring.

komfyr

Kombinerte flater

Funksjoner av elektriske paneler:

 1. Det er nødvendig å bruke retter med en perfekt flat bunn.
 1. Overflaten må beskyttes mot støt og fallende skarpe gjenstander.
 1. Væsken som spilles på panelet må fjernes umiddelbart - sukkeret gir uutslettelige merker på overflaten av glasset og glasskeramikken.
komfyr

Induksjonskokeren forblir alltid kald

De dyreste og moderne - induksjonspanelene. Når oppvarmingen er på, forblir panelets overflate kald, og bare oppvaskene blir oppvarmet. Men for matlaging på denne tallerken må du bruke spesielle retter.

komfyr

Multifunksjons kompakt panel

Standard elektriske paneler er også utstyrt med soneoppvarming. Overflaten oppvarmes kun langs varmeelementets radius, resten av panelet forblir kaldt.

Grunnleggende installasjonsregler

Installasjon av gass- eller elektriske kokeflater begynner med valg av størrelser. Standardbordet er 60 cm bredt. Nesten hvilken som helst modell kan bygges inn for hånd.

skrivebordsmerking

Markerer benkeplater under sidepanelet

Produsenter fullfører utstyret med en mal-stencil for å markere overflaten under sidepanelet. Det er nok å tegne en kontur med en markør. Kutt i sponplaten eller MDF-hullet kan være elektrisk puslesag.

installasjonssted

Forbereder installasjonsstedet

Gassplaten er koblet til gassrøret. Bruk av fleksible gassrør er tillatt. Leddene må forsegles med tetningsbånd og kontrolleres for gasslekkasje.

ledningstilkobling

Koble ledningen til panelet

Elektriske paneler er koblet til strømnettet. Avhengig av strømmen velges en ledning med optimal tverrsnitt. Bruk en stikkontakt med bakken.

trykk

Tetning før installasjon

Etter at du har kontrollert tilkoblingen, kan du fikse panelet i bordplaten. I tillegg anbefales det å styrke fikseringen med tetningsmasse.

Kjøleutstyr: er det verdt å skjule fryseren i skapet

Valget av kjøleutstyr er stort. Solo modeller på markedet kan velges for innredning og størrelse på rommet. For små kjøkken, velg det innebygde kjøleskapet på kjøkkenet. Det er bare en begrensning knyttet til installasjonsteknologien: først velg en teknikk, og i størrelse gjør møbler. Hvorfor er det slik? Det finnes 2 typer innebygd kjøleutstyr:

 1. Fullt innebygd.
 1. Delvis innebygd.
innebygde kjøleskap

Fullt integrerte kjøleskap

Ved delvis installasjon er side- og bakpanelene skjult i fordypningen, og dørene står igjen åpne. Du kan bygge kjøleskap med standard dimensjoner og høyde opptil 2,1 m. Denne løsningen er egnet for mellomstore og romslige rom.

lagringsområde

Island Oppbevaringsområde

I små kjøkken er området ofte begrenset: det er nødvendig å installere en fryser og kjøleskap separat. Fullstendig innebygd teknologi er usynlig: dørene er skjult bak fasaden til hodesettet. Hvordan bygge et kompakt kjøleskap på kjøkkenet? Mestere beregner dimensjonene av nisje til innenfor en millimeter. Kjøleskapets dører er utstyrt med guider som er festet til innsiden av skapdøren. Når skapet er åpnet, åpnes kjøleskapet.

under disken

Kompakt teknologi under bordplaten

Fordeler med den innebygde teknologien:

 • Kjøleskap og fryser kan installeres på forskjellige steder.
 • Kompakte modeller er ideelle for små bykjøkkener.
 • Skaper et monolitisk overflateheadsett, som øker visuelt rommet.
to-dørs kjøleskap

Delvis innebygd todørs kjøleskap

Innebygde mikrobølgeovner for skap

Standardstørrelsen på mikrobølgeovnen er forenet med ovnsdimensjoner for montering i kjøkkenskap. Volumet av klassiske modeller er fra 28 liter. dimensjoner:

 • Mikrobølgehøyden er 45 cm.
 • Bredden er 60 cm.
 • Dybde - opptil 50 cm.
stekeovn

Monterer standardmodellen over ovnen

Standardiserte dimensjoner tillater at ovnen og mikrobølgeovnen installeres i ett skap, og plasserer utstyret vertikalt. Ulempen med denne installasjonsplanen er behovet for en nøyaktig beregning av monteringshøyden. Ovnen er satt lavere, i en høyde på 30 - 40 cm fra gulvet, over den - en mikrobølgeovn. Pass på å sikre at monteringshøyden til mikrobølgeovnen gjør det mulig å få platen uten å hevde hendene.

kjøkken

Montering over bordplaten i et hengende skap

Funksjonaliteten til ulike modeller varierer drastisk. Til grunnleggende funksjoner - oppvarming og opptining - produsenter legger til baker, konveksjon, grilling. Er det fornuftig å betale ekstra for den funksjonelle som allerede er i ovnen? Absolutt ikke. Modeller med et utvidet sett med driftsmoduser vil være nyttige for de som bestemmer seg for ikke å installere en fullverdig ovn. I dette tilfellet er det bedre å velge et produkt med forstørret kamerastørrelse. Maksimalt internt volum er opptil 40 liter.

Video: Selvmonteringsovn

Videoopplæring for de som bestemmer seg for å integrere ovnen under kokeplaten med egne hender.

Viktig poeng: velge en teknikk, fokus på gjennomsnittlig priskategori. Å økonomisere, kjøpe utstyr av ukjente produsenter, er uhensiktsmessig. I tillegg til at utstyret må demonteres for å bli tatt for reparasjon, kan det vise seg at det er umulig å kjøpe reservedeler.

Vær oppmerksom på garantiperioden - jo lenger perioden med gratis vedlikehold, jo mer pålitelig teknikken. Store produsenter har vanligvis representasjonskontorer og servicesenter i alle byer. Så, du kan finne delen og reparere den raskere.

Prioriterte arbeider ved bytte av møbler og utstyr: Velg først et sett med utstyr, og bare etter det bestiller en suite med skap. Pass på å gi instruksjonene og tekniske passene til instrumentet. Ikke eksperimentere med selvinstallasjon av elektrisk utstyr - eksperter vil gjøre alt mye bedre og raskere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

25 − 20 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map