Kjøkkenbord til et lite kjøkken - de subtilitetene du ønsker og plassering med bildeeksempler

Kjøkkenbord til et lite kjøkken – de subtilitetene du ønsker og plassering med bildeeksempler

Kjøkkenbord til et lite kjøkken - de subtilitetene du ønsker og plassering med bildeeksempler

Å velge et bord til kjøkkenet kan være en vanskelig oppgave hvis den har et beskjeden område. Du må styres ikke bare av stilløsningen til interiøret og økonomiske muligheter, men også av mange andre faktorer. Hva skal være kjøkkenbordet for et lite kjøkken slik at maten etter det er behagelig?

Hvilken tabell er best for et lite kjøkken - nyansene ved å velge en modell

Ikke bekymre deg for at det å kjøre et bord til et lite kjøkken vil føre til vanskeligheter. En liten teoretisk underdrivelse, sunn fornuft og et bredt spekter av møblerprodusenter - alt dette vil lette oppgaven mot deg.

kjøkken

Hvilken tabell er best for et lite kjøkken - nyansene ved å velge en modell

Kompakt kjøkkenbord - størrelse er viktig

Det ser ut til at alt er åpenbart - for et lite kjøkken trenger du et lite bord. Men hvor liten skal det være?

Husk først at hvert familiemedlem på bordet skal ha nok plass til en tallerken, glass, bestikk, et stykke brød. Ideelt sett er det et rektangel med benkeplater som måler 60x40 cm.

kjøkkenbord

Kjøkkenbord

For det andre, start fra hvor mange medlemmer av familien din som spiser mat på samme tid. Noen ganger i leiligheten bor 4-5 personer, men på grunn av de spesielle egenskapene til dagens regime, møtes bare to personer ved bordet.

Tredje, ikke glem stolene! Hvis du ikke har tenkt å stadig ta dem ut av kjøkkenet, bør bordplaten være av en slik størrelse at stolene er plassert under den, skyve og frigjøre plass.

kjøkkenbord

Kjøkkenbord

Hvis familien din har vanlige fellesmåltider, eller du ofte møter gjester, anbefales det at spisestuen flyttes til stuen. I dette tilfellet vil et lite bord være nok til kjøkkenet for de individuelle behovene til hvert familiemedlem.

Lite bord på kjøkkenet - funksjoner i valg av form

Bordet kan være rundt (ovalt), trekantet, firkantet, rektangulært eller uregelmessig. Geometrien til dette møbelet er spesielt viktig for et lite rom. Det endrer signifikant sin visuelle oppfatning, bestemmer komforten og sikkerheten til bevegelsen.

Rundbordet virker mer kompakt og enkelt. Den fyller rommet med mysighet, hjemmevarme og passer for de fleste interiørstiler. Du kan enkelt bruke hver tomme av bordplaten. Men i strenge geometri i rommet er et slikt møbel vanskelig å "feste" i et hvilket som helst hjørne.

runde bord

runde bord

runde bord

Rundbord

Hvis du fortsatt er likegyldig til de glatte linjene, anbefaler designerne å stoppe valget på halvcirkulære produkter. De kan festes til en ledig del av veggen.

1
halvcirkulært bord

Halvsirkelbord

halvcirkelformet bord

Halvsirkelbord

Firkantet eller trekantet bord. Praktisk, men mindre sikkert alternativ. Tilstedeværelsen av skarpe hjørner gjør ofte bevegelsen rundt kjøkkenet til hinderkursens passasje. Unntaket er benkeplaten, som etter måltider kan brettes, skyves eller helt fjernes.

firkantet bord

Firkant bord

Et rektangulært bord plassert langs veggen. Det vil være et godt alternativ hvis kjøkkenet er langstrakt. Imidlertid har denne løsningen en ulempe - det er ikke veldig hyggelig å sitte og se på veggen under et måltid.

bord

Tabell rektangulær form

Et godt alternativ, hvis konfigurasjonen av rommet tillater det, kan være plassering av bordet foran vinduet.

bord foran vinduet

Tabell foran vinduet

bord foran vinduet

Tabell foran vinduet

Bordet er uregelmessig i form. Passer for kjøkkenet av ikke-standard layout på grunn av gjentakelsen av geometrien. Et slikt produkt kan ikke alltid finnes i møbelsalongen, så det er bedre å bestille det i henhold til dine standarder.

Utformingen av kjøkkenbord for et lite kjøkken

Det finnes et stort antall alternativer for kjøkkenbord. Avhengig av design, kan de være:

 • faststoff;
 • folding;
 • modifisert;
 • Reach.

Produkter av "solid" type har en solid benkeplate og står på et forhåndsvalgt sted, som vanligvis forblir uendret i mange år. De er enkle å bruke, men ikke egnet for hvert kjøkken. I et lite område er det vanskelig å ordne et solid bord for 4-5 personer.

bord

Bord med solid bordplate

Den falsede bordplaten av kvadratisk eller halvcirkelformet form (oftest) er festet til veggen på spesielle løkker. Om nødvendig stiger den og festes ved hjelp av en spacer-foot. Etter å ha spist, blir den fjernet, og bordplaten presser mot veggen og påvirker ikke bevegelsen.

bord

Bord med sammenleggbar bordplate

bord

Brettbord

Tabeller i form av vinduskarmer og stolper brukes vanligvis til å bli endret. De sparer ikke bare kjøkkenplassen, men ser også opp til å være originale. Den utvidede stangtelleren, som det er en tilnærming fra begge sider, gjør at du kan plassere opptil 5 personer bak disken. Du kan også bruke den som arbeidsflate for matlaging.

stativ

Bar telleren

stativ

Bar telleren

stativ

Bar telleren

Fjern standard vinduskarmen og erstatt den med en bordplate laget av paneler (tre, MDF, plast, etc.). Som et resultat vil du betydelig spare plass på rommet og få et originalt sted for et måltid.

tabletop

Bordplaten av paneler

bord

Tabell på underleders sted

Pull-out tabeller kan være av flere typer. Det kan være ganske selvforsynt møbel, om enn beskjeden i størrelse, og besitter et sted i nisjen til et kjøkkensett. Om nødvendig kan han rulle ut helt og flytte rundt leiligheten.

uttrekkbar tabell

Uttrekkbar tabell

uttrekkbar tabell

Uttrekkbar tabell

Det andre alternativet er egnet selv for mikrokroker. Det er en tallerken som strekker seg ut av hodesettet. Hun har ikke ben, hun tar ikke ut helt og antall personer som tar maten, er vanligvis begrenset til to personer. Men med en total mangel på plass på kjøkkenet og et beskjeden antall familiemedlemmer, er dette et utmerket alternativ.

mikrokuhnya

Mikrokuhnya

Spesiell oppmerksomhet bør settes på kjøkkenbord-transformatorer for små kjøkken.

Transformatorbord - den mest populære løsningen for en liten plass

Transformere bord - en finne for et lite kjøkkenområde. Som et resultat av transformasjonen, som oppstår på grunn av utfoldingen av benken, kan du til enhver tid øke antall seter, noen ganger to ganger. Når det er foldet, har dette bordet et ganske vanlig utseende og beskjedne dimensjoner, så det er lett å bevege seg. Spesielt originale modeller og i det hele tatt ser ut som en boks, som i et blink i et øye blir til et spisebord.

Se på bildene av uvanlige transformatorbord.

bord

Tabell transformator

bord

Tabell transformator

Når du kjøper, vær særlig oppmerksom på måten utformingen av produktet. Dette kan være et eget vingefeste, en glidende overflate eller en spesiell flate. I møbelsalongen kan du prøve å legge ut ulike modeller av bordtransformatoren for å velge det mest praktiske alternativet for deg selv.

firkantet bord

Folding firkantet bord

bord

Sammenleggbare bord

tabell transformator

Tabell transformator

Det er interessant! Et klassisk eksempel på "transformatoren" er den velkjente tabellboken. Det mister fortsatt ikke relevans i dag, og tar bare et mer moderne utseende.

tabell transformator

Tabell transformator

Plassering av spisebordet i et lite kjøkken: tips til designere

Hvis du vil at bordet skal passe organisk inn i et beskjeden kjøkkenområde, bruk råd fra designere.

 • Bordplaten og bena bør ikke være for tykk. Dette gjør produktet tyngre, noe som gjør det tungt, til tross for størrelsen.
 • Mulighet for å arrangere et bord og et kjøkken satt langs tilstøtende vegger.
 • Glassbordet gjør kjøkkenet visuelt mer luftig og romslig. For å sikre sin gjennomsiktighet, gir designet ikke deg en konstant frykt for sin integritet, du kan kjøpe et produkt med en topp av frostet glass.
 • Jo lettere bordet er, jo mer kompakt det ser ut.
 • Utformingen av bordet skal svare til utformingen av kjøkkenet.
 • Bordduk vil gjøre et kompakt møbel mer romslig, så hvis det er mulig, gjør det bedre uten det. Et alternativ kan være et åpent serviet i midten.
 • Hvis bordet er plassert overfor matlagingsområdet, bør avstanden mellom dem være minst 60 cm, noe som vil sikre en komfortabel bevegelse i kjøkkenet.
kjøkken

Kompetent opprettholdt avstand mellom møbler

kjøkken

Arbeidsområdet går inn i en lunsj

Hvordan velge og hvor å sette stoler til et lite kjøkkenbord

Valget av stoler er ikke mindre viktig enn valget av bordet. Ideelt sett, hvis du klarte å finne en spisegruppe, hvor stolene utfyller bordet og passer til kjøkkenets dimensjoner. Ellers må stolene kjøpes separat. Og her er det flere grunnleggende øyeblikk - deres størrelse, produksjonsmateriale og en mulighet til å spare plass i rommet.

Den siste nyansen er den viktigste. Her har du et valg. Du kan velge sammenleggbare stoler eller passer for størrelsen og gjemmer seg under benken. Folding produkter kan rengjøres i et annet rom, på balkongen eller i en spesiell boks - i noen moderne modeller leveres den direkte under bordet.

sammenleggbare stoler

Sammenleggbare stoler

bord

Bord med lagringsplass for stoler

Tips! For enkelhets skyld kan du legge 1-2 stoler i utfoldet form slik at de kan sitte når som helst, og resten kan fjernes "før arrangementet".

Når det gjelder materialer til fremstilling, er alt her ganske enkelt. For bord laget av tre eller laget "under et tre", vil de samme stolene gjøre. Alternativ - kurvprodukter.

bord i tre

Bord av tre

Et verdig parti av glass benkeplater vil være stoler av forkromet base og plast seter eller dekket med stoff, kunstlær.

bord

stol

glassbord

Glass rundebord

Vær oppmerksom! For et komfortabelt fellesmåltid må avstanden mellom stolene ikke være mindre enn 40 cm. Setet i seg selv må ha en bredde på 45-50 cm.

Selv i et lite kjøkken er det et sted for et vakkert, moderne og praktisk spisebord. Det er bare nødvendig å nøye vurdere hans valg.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map