Små kjøkken: god design i lyse bildeeksempler

Små kjøkken: god design i lyse bildeeksempler

Små kjøkken: god design i lyse bildeeksempler

Hvem drømmer ikke om et stort og romslig kjøkken, hvor alt vil finne sin plass? Drømmer er drømmer, men du må sette opp med de innfødte med 5-8 kvadratmeter. Eller kanskje bør du prøve å konkurrere? Attraktiv, komfortabel og funksjonell design av et lite kjøkken - en ekte utfordring for eierne, som krever mye vits og oppfinnsomhet. Ofte ligger problemet ikke i antall meter, men i den irrasjonelle organisasjonen av rommet. Gjenopprett her vil bokstavelig talt hver tomme, tenk gjennom alle de minste detaljene, men det er verdt det, for selv den mest beskjedne boarealet må bare være komfortabelt og komfortabelt. Det faktum at dette er ekte og gjennomførbart, er bevist av store og små designtricks som kan brukes til å forvandle et lite kjøkken.

Hvordan en god design av et lite kjøkken vil bidra til å øke plassen

  • Radikal gjenoppbygging
Å planlegge et lite kjøkken er verdt å gjøre på forhånd

Tilstedeværelse av lite kjøkken antar det store ansvaret, derfor er det nødvendig å planlegge på forhånd alt

 Den mest radikale og effektive måten å ikke visuelt, men ekte utvidelse av plassen til en liten kjøkkenkrok, er ombygging ved å koble kjøkkenet med gangen eller tilstøtende rom. Faktisk, hvorfor bry deg med sine dype designbeslutninger, hvis det er lettere å rive veggen, kombinere rommet og kjøkkenet i ett stort studio, visuelt delt inn i funksjonelle områder med kjøkkenkrok, bar-teller eller ulike typer gulv. Det er ikke nødvendig å rive hele veggen, for å utvide plassen er nokså bred bueskyting mellom de to rommene. For slike alvorlige tiltak vil det imidlertid være nødvendig å få tillatelse fra de relevante tilsynsorganene.

  • Ergonomisk kjøkkenoppsett

Øya, halvøya, U-formede og to-rads oppsett er i de fleste tilfeller ikke egnet for et lite kjøkken. Du må velge mellom en-rad (lineær) og L-formet layout. For maksimal komfort bør bredden på gulvplassen være tilstrekkelig til å tillate flere personer å bevege seg fritt uten å forstyrre hverandre. Enkelruten-alternativet gir nok plass til et fullt spisestue, men hvis kjøkkenet ikke tillater å plassere en plate, et kuttbord, en vask, et kjøleskap og et gulvskap i en rad, er det bedre å ty til L-formet layout. På den måten må du prøve å maksimere bruken av vinkler: Sett et hjørneskap, skap eller vask.

Det beste alternativet er å plassere kjøkkenutstyr langs en vegg

Hvis du klarer å plassere alt nødvendig kjøkkenutstyr langs en vegg, kan du frigjøre et betydelig rom

  • Bytt inngangsdøren

Standard inngangsdør, spesielt åpning innover, "spiser" opp til 1 kvadratmeter brukbart område. Løs problemet ved å bytte ut den vanlige døren med en skyvedør eller en akkorddør. Alternativt kan du helt fjerne døren, lage en bue-type passasje som kombinerer kjøkkenet med korridoren, som er ønskelig å tåle i en enkelt fargeløsning.

To-nivås sonering endrer kvalitativt kjennetegnene til kjøkkenet

To nivåer sonering av kjøkkenet skaper inntrykk av romslighet i et relativt lite område

  • Mer lys!

 De verste fiender i små kjøkken er mørke og mørke, visuelt "spiser" plass og dreper minst ønske om å være i en slik "kennel". Derfor er det nødvendig å fylle rommet med naturlig og kunstig belysning. Hjelp i dette gjennomsiktige lysgardinene, reflekterende lysmøbler med glanset fasader, speil, speilfliser, glassplattformer og dører, kromtilbehør, spotbelysning rett over arbeidsflatene og spisestue. Forresten vil spotbelysning bidra til å spare strøm og dele kjøkkenet i uavhengige funksjonsområder.

Ekstra belysning i et lite kjøkken

I et lite kjøkken er riktig kombinasjon av møbler og belysning vanskelig å oppnå, så det er bedre å installere ekstra armaturer

  • Neutrale farger i utformingen av et lite kjøkken

Visuelt utvide plassen til et lite kjøkken hjelper og riktig fargeløsning. I utgangspunktet anbefaler designere å satse på monokrom, alderen i nøytral hvit, lysegrå, sand, beige. Ta gjerne i innredningen stille, lyse, nøytrale farger, reflekterer lys og visuelt skyver grensene. Ideell - pastell nyanser og myke utskrifter, ikke overbelastet med obsessive mønstre og mønstre. For å utfylle monotonyen kan det være lyse eller mørke aksenter, men de skal ikke være for mye, fordi alle prangende og kontrastfylte, straks tiltrekker oppmerksomheten, gjør veggene "krympe".

Hvit farge øker visuelt kjøkkenet

Hvit farge utvider visuelt utrykket, så for små rom er design det beste alternativet

Rett møbler for et lite kjøkken

Den beskjedne størrelsen på rommet betyr ikke at møblene skal se ut som et leketøy fra et barns hjørne. Mange små møbler og små detaljer skaper en forvirring og gjør rommet til å virke mindre enn det egentlig er. Det er bedre å bruke møbler av standardstørrelser, men for å begrense antall møbler.

Praktiske og vakre møbler på kjøkkenet

Nøye designet møbeldesign i dette kjøkkenet er den viktigste praktiske karakteristikken, og en vellykket kombinasjon av farger er estetisk

Et element, for eksempel et kjøleskap eller et blyanthus, må nødvendigvis strekkes oppover, og skaper et vertikalt perspektiv og løfter visuelt taket.

Møbler av lysdempede nyanser, som nesten fusjonerer med fargene på veggene, ser mindre massiv og besværlig ut.

Enkle møbler i begrensede toner - en beskjeden attraksjon

Fastholdelsen og enkelheten i linjene og farger på dette kjøkkenet gjør det elegant og attraktivt

For å forbedre følelsen av lyshet, luftighet og åpen plass, gjennomsiktige møbler av glass eller plast, samt speil og skinnende overflater, vil det hjelpe: glasshyller, et glassbordstopp på et spisebord eller en stolpe, gjennomsiktige plaststoler. Jo mer "reflekterende" og lettere - jo bedre for en liten plass.

1

Rasjonal bruk av vertikal plass kalles høye hengende skap for oppbevaring av kjøkkenredskaper og forsyninger. Fyll dem med tankene, plasser objekter i høyde i henhold til hyppigheten av bruk - jo mindre objektet blir brukt, jo høyere er det.

Elementer av dekorasjon og dekor som ekstra aksenter i interiøret

Minimalisme i valg av møbler i dette tilfellet kompenseres av den originale utformingen av veggene og dekorative elementene

Velg skap med plassbesparende dører - glidende, folding eller stigning i form av rullebørster. Plassbesparelse er også assistert av romslige hjørne skap, utstyrt med komfortable hyller-rundkjøringer.

Bruk mellomrom mellom veggskapene og arbeidsflaten ved å bruke hengende kroker med kroker, metallgriller og skinner, hvor du enkelt kan plassere de mest brukte kjøkkenredskaper, krydder, krydder og andre små gjenstander. Samtidig ser alt ut organisert og ordnet.

En vellykket kombinasjon av forskjellige materialer i kjøkkendesignet

Nesten en vinn-vinn-kombinasjon av tremøbler og metalloverflater av husholdningsapparater gjør dette kjøkkenet både koselig og teknisk moderne samtidig

Lagre verdifull plass kalt glidende skjærebrett, brett og glidebord, samt bord med rund og oval form.

Husholdningsapparater og kjøkkenutstyr

Et lite kjøleskap som et alternativ for å spare plass

Hvis familiens behov i produktene er små, er et lite kjøleskap et ideelt alternativ for å spare plass

Den optimale løsningen for et lite kjøkken er innebygde apparater som ikke roter arbeidsflatene og bordet. I stedet for et bredt todørs kjøleskap er det bedre å bruke en høy og smal vertikal modell. Hvis familien er liten, kan du komme med et lite kjøleskap, og det er lett å legge en benkeplate som strekker arbeidsflaten. Det samme trikset kan gjøres med vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Oppkjøp av husholdningsapparater og kjøkkenutstyr er basert utelukkende på de reelle behovene til familien. Hvis fjellene av servise du bare har dannet på store helligdager, er det sikkert at du ikke kan gjøre oppvaskmaskinen. En herdet bachelor som tilbringer ingen tid på kjøkkenet, vil bli fornøyd med en liten kokeplate for to kokeplater.

Kompleks med nødvendig kjøkkenutstyr i en modul

En slik opprinnelig integrert tilnærming til kjøkkenutstyr til mange små kjøkkeneiere har blitt en virkelig finne

Eiere av små kjøkken bør gi preferanse til multifunksjonsenheter. For eksempel, i stedet for å kjøpe en separat blender, juicer og kjøttkvern, kjøpe en matprosessor.

Og selvfølgelig, ikke glem om den stilistiske enhet av design, oppfattet mer holistisk og harmonisk enn akkumuleringen av forskjellige elementer. Pass på at kjøkkenet ikke er rotete med unødvendig liten ting. Skinnende kolander, polerte gryter av panner, malte hakbrett, fargerike krukker med pickles og syltetøy, store treskjeer dekorere kjøkkenet bedre enn noen suvenirer og pyntegjenstander.

Fotoeksempler på interiør av små kjøkken

Plassering av møbler og utstyr langs en vegg

Plassering av alle kjøkkenapparater langs en vegg er en populær løsning for små kjøkken

Riktig belysning og fravær av unødvendige detaljer skaper en følelse av romslighet

I det indre av dette kjøkkenet er det ingen unødvendige detaljer, og det vellykkede utvalg av farger og belysning forsterker følelsen av et romslig rom

Vindu på kjøkkenet som en del av interiøret

Den opprinnelige tolkningen av vindusåpningen, som ble en del av den fungerende kjøkkenveggen, fikk lov til å bruke kjøkkenplassen effektivt

Store vinduer øker visuelt kjøkkenet

Kjøkken i lyse farger, dekorert i høyteknologisk stil, virker det enda mer romslig på grunn av den vellykkede utformingen av vinduåpninger

Fargekontrast i kjøkkenets indre

En kjent tilnærming i dette interiøret er realisert ved hjelp av skarp fargekontrast mellom møbler og vegg- og gulvflater

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 + = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map