Buer for kjøkkenet fra gipsplater i stedet for døren - dekorasjon av egne hender

Buer for kjøkkenet fra gipsplater i stedet for døren – dekorasjon av egne hender

Buer for kjøkkenet fra gipsplater i stedet for døren - dekorasjon av egne hender

Buen på kjøkkenet er ikke bare et alternativ til en dør, men en selvforsynt designløsning som helt kan forandre interiøret. Originalitet, funksjonalitet, visuell utvidelse av rommet er bare en liten del av fordelene ved dette arkitektoniske elementet. Men det viktigste er å installere buen i stedet for døren på kjøkkenet med egne hender - hvis du nærmer deg saken, er det ikke vanskelig å bygge en effektiv konstruksjon fra gips. Hvordan implementere dette prosjektet? For å forstå, vurder hele prosessen med å skape en buke - fra valg av form til dekorasjon.

Buet åpning i stedet for en dør til kjøkkenet

Arkeformede gipsplattformkonstruksjoner driver i økende grad tradisjonelle dører ut av kjøkkenet - dette bekreftes av en rekke fotoutforminger av interiør designet i et bredt utvalg av stiler. Og dette fenomenet har to grunner: Et solidt sett med fordeler av buer og deres brede dekorative muligheter - vi vil bli kjent med hvert øyeblikk mer detaljert.

Fordeler med kjøkkenbuer

Buet konstruksjon er en fordelaktig variant av utformingen av døråpningen, forutsatt følgende fordeler:

 • Eksklusiv design. For det første ser buen seg mer opprinnelig ut enn den vanlige malerdøren. For det andre gir det ubegrensede muligheter for utformingen av passasjen: enhver form, farge, innredning - i denne saken alt avhenger bare av fantasien din. Buet design kan tjene som lite synlig som en overgangselement mellom det indre og handle accentual dekorasjon av plass, men i alle fall, får du en eksklusiv design.
bue

Den intrikate formen på buen gjør døråpningen til et lyst element i interiørdesign

 • Lett vekt. Gipsvegget har en lav vekt, så den arkitektoniske strukturen laster ikke støtteveggene, men det kan virke massiv.
 • Øk plassen. Buen sletter den klare grensen mellom kjøkkenet og det tilstøtende rommet, noe som gjør at du kan gjøre plassen visuelt mer voluminøs.
klassisk bue

Den utvidede klassiske buen øker visuelt takhøyde

 • Masking effekt. I hulrom av gipsplaten kan du forsiktig gjemme ulike kommunikasjoner. For å gjøre dette behøver du ikke å ty til strobing, som ved murstein eller blokkstrukturer.
 • Finansiell tilgjengelighet. Gipsplater er mye billigere enn andre etterbehandlingsmaterialer for buer og dører. I tillegg krever vedlikehold av den ferdige strukturen ikke alvorlige finansielle investeringer, fordi det ofte er en deformerbar beslag, som er den viktigste kilden til kostnader ved drift av døren.
 • Enkel installasjon. Materialet er praktisk og enkelt å behandle, derfor er det ikke nødvendig med spesifikke konstruksjonsverktøy eller faglig kunnskap for å dekorere døråpningen - det er nok å følge grunnleggende instruksjon.

Buer og kolonner på kjøkkenet - anbefalinger for design

Se bilde utforming buer, vil du legge merke til at alle av dem er like hverandre - dette mangfoldet skyldes ikke bare til stor variasjon av etterbehandling, men også muligheten til å utføre design av hånden. Den opprinnelige innredningen av den arkitektoniske strukturen ligger innenfor kraften til alle - du må bare bestemme hvilket materiale du vil jobbe med:

 • Bakgrunn - en tradisjonell finish, som ikke mister sin popularitet på grunn av et stort utvalg av farger og teksturer. Optimal valg for kjøkkenbue - ikke-vevd eller vinyl tapet, da de er slitesterke og gir seg til våtrengjøring.
 • Maleri er en praktisk innredning, som ikke er redd for fuktighet eller forurensning. For kjøkkenet er vannemulsjonsmaling best egnet, siden de ikke inneholder giftige stoffer og ikke gir akutt lukt.
bue

Ytre veggene i den buede strukturen er malt i tone til det samlede interiørdesignet

 • Stenen er en solid og pålitelig foring med lang levetid. Gipsvegget tåler ikke belastningen av naturstein, så det er ønskelig å bruke kunstige dekorative fliser som etterligner naturlige analoger. Teksten til det siste kan være noen: en murstein, et skall, skifer, granitt, marmor - det kan ses fra bildet at denne innredningen praktisk talt skiller seg fra naturstein.
bue

Klassisk bue dekorert med dekorative murstein

 • Stucco molding er en elegant dekorasjon som ikke har noen form limitasjoner: flat eller krøllete lister, kolonner, rosettes, bas-reliefs. Det anbefales å bruke polyuretanstukk - det er lett, så legg ikke press på gipsplaten.
støpte lister

Støpte lister gir interiørdesignets eleganse

 • Stoff - dekorative tekstiler gjør døråpningen mer raffinert og edelt. For dekorasjon er det best å bruke sterke stoffer: jacquard, brokade, tapet.

Vær oppmerksom! Arch kan være dekorert ikke bare etterbehandling materialer, men lamper også: punkt, side- og høyde lysdioder pryder døråpningen og kjøkken gir ekstra belysning.

Hvis utformingen av døråpningsområdet innebærer installasjon av flere buer, for å ha pålitelig vedlegg, trenger du pilarer - kolonner. De kan også være laget av gipsplater og dekorert til stilen til de viktigste arkitektoniske elementene. Vær imidlertid oppmerksom på at dette alternativet bare passer for store kjøkken - som vist på bildet, skjuler kolonnene visuelt mye nyttig plass.

bue

Bue med kolonner i stedet for dører

Enheten til en bue fra gipsokartona egne hender - 7 trinn

For å nyte alle fordelene med den påståtte buen kjøkkenet og få ikke bare originalen, men også funksjonell holdbar døråpning, er det viktig å grundig forstå den arkitektoniske utformingen av installasjonen teknologi. Denne komplekse øvelsen inneholder en rekke fundamentalt viktige stadier, ingen av disse kan ikke overses.

Velg typen av bue

Hovedkriteriet for å klassifisere gipsplankbue til kjøkken er et skjema. Basert på denne funksjonen er fem mest brukte modeller skilt.

 • Klassisk. Buen er halvcirkulær i form, hvor buene passerer forsiktig inn i åpningens vegger. På grunn av sin universelle utforming passer den til alle interiører, men det ser spesielt godt ut i kjøkken med smale ganger og høye tak. Det andre navnet er romersk, som har en historisk begrunnelse: det var romerne som først begynte å utstyre halvcirkelformede buer i stedet for vanlige dører.
bue

Romerske buen i det klassiske interiøret

 • Portal. Arch er rektangulær, gjentatt oversikten av døråpningen. På grunn av enkelheten i skjemaet er det enkelt og raskt i utførelse. Bildet viser at strukturen ser behersket og enda mer strengt, men nettopp på grunn av dette nøysomhet, er det det beste alternativet for kjøkkenet i stil med hi-tech eller minimalisme, hvor uheldig praksis ekstravagant omorganisering av plass.
bue

En enkel men effektiv portal i stedet for en dør

 • Modern. Hybridversjonen som kombinerer de klassiske funksjonene og rektangulære buer: avrundet bue utforming, men bemerket en tydelig overgang fra taket til den høyre vegg av åpningen. Dette skjemaet passer hovedsakelig for store rom med lave tak. På grunn av sin konsistens passer harmonisk inn i interiørdesignet av enhver stilretning.
bue

Moderne - et kompromiss mellom klassikere og en streng portal

 • Elliptiske. Strukturen er i form av en langstrakt vanlig eller uregelmessig ellipse med myke glatte buer. Hvelvet er noe flatt på toppen, på grunn av hvilket designet ikke krever høye tak og ser harmonisk ut, selv i miniatyrkjøkken. Hvis du ønsker å visuelt utvide døråpningen og gjøre grensen mellom de to rommene de mest nøyaktige, ville det ideelle alternativet være nøyaktig elliptiske formen på buen på gips for et kjøkken, et bilde av som direkte støtte sin økende effekt.
bue

Ellipsoidal bue med litt flatt topp

 • Trapezius. Ikke-standard arkitektonisk element med kutte hjørner. Det gjør dørsonen en aktiv spiller i interiøret og gir plassen et dynamisk humør. Effekten av kutte hjørner er opprettet på grunn av den delvise dekorative sømmen av hjørnene til den grunnleggende rektangulære åpningen. Som du ser på bildet, er denne typen buen kun egnet for romslige rom med brede ganger.
trapesformet struktur

Trapesformet design passer harmonisk i landekjøkkenet

Deler av arbeid med gipsplater

Mangel på bevissthet om arbeidet med gipsplater er en del av en rekke problemer som kan få seg til å føle seg allerede i ferd med å dekorere døråpningen. For å unngå problemer, er det ikke overflødig å avklare de grunnleggende nyansene for håndtering av dette materialet.

Først for å plette en buestruktur, velges ark med en tykkelse på minst 9,5 mm. Og hvis du planlegger å bruke tunge produkter, for eksempel glass eller fliser, som innredning, så minst 12,5 mm. For buede bøyer er det bedre å kjøpe et spesielt tynt materiale - 6,5 mm, siden det er lettere å behandle. Gitt at buen skal være en del av kjøkkenplassen, anbefales det å bruke et fuktresistent gipsplater - dette vil øke levetiden til det arkitektoniske elementet.

For det andre, for ikke å deformere gipsplater når den bøyes, som danner den øvre bue, før deres monteringsarbeid for å fremstille: laminat med innersiden piggrulle og lett fuktet med vann ved hjelp av en svamp eller myk børste. Etter de angitte fremgangsmåter, vente til den behandlede arket vil mykne noe, og bøyer det forsiktig i form av en bue.

1

Viktig! Ikke overdrive mykningen av gipset, ellers vil det miste form og krype langs kantene.

gipsplank

Bended gipsvegg stripe

For det tredje, hvis den er nødvendig for å skape en liten dekorativt bøy bedre fukting og nekte materiale cut "tørr" på den ene side av platen kutte papiret og gipslagene; nadlomayte lett bevegelse av platen gjort av slissene, men slik at gipsen forblir intakt på den andre side av arket; Fest bøyen, lim sporet med en slange og behandle med kitt.

Forberedende prosedyrer

Før du fortsetter med installasjonen av kjøkkenbuen, bør det utføres en viss forberedelsesarbeid. Først av alt er det nødvendig å bestemme størrelsen på den arkitektoniske strukturen. Her må du ikke bare fokusere på personlige smakpreferanser, men også på andelen av kjøkkenet - buen skal harmonisk passe inn i interiørdesignet. Minimale dimensjoner for behagelig bevegelse: bredde - 1,2 m, høyde - 2,1 m.

Vær oppmerksom! Etter å ha løst spørsmålet med størrelsene, utfør tegningen av buen i full størrelse - det vil hjelpe med etterfølgende kutting av gipsplater.

Deretter skal du ta vare på verktøy og materialer. Du trenger:

 • Gipsplater av forskjellige tykkelser;
 • metallprofiler;
 • Festemidler: metall skruer og plast dowels;
 • perforator og borer;
 • skrutrekker;
 • hacksaw for metall;
 • en kniv for gips eller et stikksag;
 • tang;
 • Needle roller;
 • rulett, nivå, ledning og blyant;
 • skrivesaker kniv;
 • perforerte hjørner;
 • en slange;
 • spatel og gipsgips;
 • primer;
 • et slipeskinn;
 • etterbehandling materialer.

Viktig! Ikke glem å forberede et arbeidsområde - skyll overflaten av åpningen fra den gamle flakende overflaten og smuss.

Bestillingen av buemontering

De som ikke har noen erfaring i installasjon av buer, men ønsker å trekke sine egne hender spektakulære døråpning som stilig design som passer et kjøkken, er det best å ta på den klassiske buede struktur - nemlig sin faset installasjon med forklarende bilder og tilby å vurdere videre:

 1. Åpne gipset. Bruk den tidligere opprettede tegningen, tegne den første sidehalvdelen av buekroppen i full størrelse og klipp den med et elektrisk stikksag. På det resulterende mønsteret, kutt ut den andre siden halvdelen av kroppen. Det vises igjen til tegningen, trekke på et ark av ønsket bueradius og den kappede enden halvdel, og deretter i sin mal - en mer.
skjæreark

Med skarpe ark, elektrisk stiksav

 1. Profilskjæring. Av metall-strimler skåret åtte stykker: to - på bredden av åpningen, fire - i høyde, to - buet mønster av endelisten.

Vær oppmerksom! For å bøye, men ikke bryte metallprofilen, gjør grunne snitt langs kantene med et trinn på 5 cm.

kutt

Kutting langs kantene på profilen vil forenkle bøyningen

 1. Montering av rammen. Fest profilene parallelt med hverandre på begge sider av passasjen: bred - til "taket" av buen og lange til veggene. Som et resultat, bør du få en dobbel ramme, som på bildet. Fest deretter de bueformede profilene på de vertikale styrene.
ramme for gipsplater

Rammeramme for gipsplater

Vær oppmerksom! For å øke stivhetens stivhet skal du installere tverrgående baner mellom de vertikale profilene. De kan også koble horisontale og bueformede profiler.

genser

Lintels vil gjøre rammen mer holdbar og pålitelig

 1. Montering av saken. Alternativt, ved hjelp av selvskruende skruer og dykker, fest de vertikale sidedelen til rammen.
forberedelse av

Montering av sidebue deler

 1. Produksjon av endestrimlen. Skjær en strimmel av gipsplate for den nedre ende - sin lengde er + åpningsbredde på 10-15 cm, avhengig av radius settet. Deretter, ved hjelp av en av de tidligere beskrevne metoder, gi stripen den nødvendige bøyningen.
endelisten

Buet endestrimmel

 1. Feste rumpa. Skruer å feste de to ende halvdeler av den horisontale og vertikale profil og endelisten - til den krumme plate. Gjennomsnittlig tonehøyde på festene er 10 cm.
båndfiksering

Endestrimlen er festet til den bueformede profilen

 1. Klaring. Lukk hjørnene med perforerte hjørner og en slange, og pund og tramp ned hele overflaten av gangen. Deretter kan du fortsette for å fullføre utformingen av buestrukturen.
behandlingen

Det siste trinnet i dekorasjon av arkitektonisk element er behandlingen med en primer og kitt

Video: GKL arch med egne hender

Detaljert prosessbeskrivelse

Hvordan bøye gips på en "våt" måte

Steg-for-trinns konstruksjon av gipspappebue i stedet for dør

Design av buer i kjøkkenkroken - bilder og video

Fotoeksempler på buer i kjøkkendøråpningen

D21
D22
D23
D24
D25
D26
D27
D28
D29

Video: Ideer til utforming av buer og kolonner på kjøkkenet

Etterbehandling buen med gips

Variant med kolonner

Eksempler på design

Som du ser, er gipsplaten buen en spektakulær, men rimelig versjon av innredningen av kjøkkeninnredningen. Her de viktigste fasene av installasjon og design av bue struktur med et bilde - med fokus på dem, vil du være i stand til på egen hånd å skape et originalt arkitektonisk utforming, som vil være ikke-triviell og funksjonell erstatning for den vanlige døren.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 57 = 62

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map