Slik lager du et kjøkken: trinnvis instruksjon og praktisk råd

Slik lager du et kjøkken: trinnvis instruksjon og praktisk råd

Slik lager du et kjøkken: trinnvis instruksjon og praktisk råd

Det er ikke trivielt å dekorere kjøkkenet med praktiske og effektive møbler. Hvor vanskelig å møbler passe perfekt inn i interiøret, bringer store funksjonene i det lokale klimaet, like hele familien, og deres verdi vil ikke ødelegge familien budsjettet? Hvis mediet er utarbeidet forslag ikke fant en "gylden middelvei" kunne prøve det gjøre det selv? Tross alt, for å samle kjøkken med hendene hans akkurat nok - med riktige målinger og nøyaktige beregninger slikt arbeid under kraften av noen som noen gang har personlig strammet skruen eller saging bord. Tro ikke på meg? Overvei trinn for trinn alle nyanser av de kommende verkene!

Viktige regler for nybegynnere

Den vanligste feilen til mange innenlandske håndverkere er revurderingen av ens egne styrker. Etter å ha bestemt seg for å utstyre kjøkkenet med selvlagde møbler, begynner de å planlegge de mest "heaped" alternativene, styrt av bildet de likte fra designmagasinet, og til og med sin egen fantasi. Men samtidig tar de absolutt ikke hensyn til deres reelle ferdigheter både i utformingen og i den banale forsamlingen. Derfor, nybegynnere møbler beslutningstakere før å lage et kjøkken sett med egne hender, anbefales det å høre på råd fra mer erfarne mestere.

kjøkken sett

Den enkleste versjonen av kjøkkenet for en hytte

Regler for notatet:

 • Prinsippet "den enklere, jo mer pålitelige" fungerer perfekt for nybegynnere i møbelbransjen. Ta utgangspunkt i klassiske rettlinjede design - de er enkle både i målinger og i montering.
kjøkken

Kjøkken med egne hender laget av treplater

 • Et tegn på profesjonalitet i å skape et kjøkken sett er en velfungerende symmetri i arrangement av individuelle møbler og dekorasjon av fasader.
kjøkken sett

Symmetriske skap under den ferdige cornice ser veldig pent ut

 • Selv det enkleste modulære settet, innskrevet i interiøret uten hull og utragende deler, ser vakkert og estetisk ut. Og funksjonaliteten vil legge til bruk av lys i ytelsen til nye produkter, for eksempel last, arrangører eller bokser med utgangssystemer.
bokser

Lastbokser er enkelt opprettet for smale hull

http://mtdata.ru/u1/photoF241/20683887948-0/original.jpg

Arrangør separatorer kan kjøpes klare eller laget av deg selv

 • For å få en touch av "eksklusivitet" kan skyldes de originale møblerfasader, som vanligvis kommer til forkant. De kan være helt laget av deg selv, du kan bestille klare eller dekorere til din egen smak.
fasade

Fasader med fotoutskrifter vil være en effektiv dekorasjon av ethvert interiør

kjøkken

Kjøkken i vintage stil

Dekorerings klistremerker

Vinyl klistremerker for budsjett dekorasjon

Til notatet! Hvis du legger til grunn et sett med standardmøbler, kan du redusere kostnadene for materialer og deres behandling betydelig.

Standard eller eksklusiv - hvilke materialer som skal gi preferanse til

Hvis du er den første som tar opp produksjonen av møbler, velger du materialer av middels og lav prisklasse - tross alt, fra feil og skade på emner, er ingen immune. Etter å ha trent i arbeid med billigere deler av rammen, kan fasadene allerede være laget av naturlig tre eller glass. Men uansett hvilket alternativ du velger, er det viktig å ta vare på å beskytte fremtiden for hodesettet fra endringer i temperatur og fuktighet.

For å skape et pålitelig kabinett, kan du bruke en hvilken som helst type trebearbeiding og trefiberplate med et eksternt belegg:

 1. Laminert sponplater - det mest vanlige "møbler" -materialet, som brukes til både montering av rammen og for fasaddannelse. Det er ikke for tungt, sterkt nok, og høykvalitets foring av platen gir god beskyttelse mot fuktighet. I tillegg er materialet billig, har et bredt spekter av farger og imitasjoner av dyre belegg. For kjøkkenmøbler er en standard arktykkelse på 16 mm tilstrekkelig.
sponplater

ЛДСП - budsjett materiale for selvmontering av møbler

Ulemper: Sponplaten må være lukket med ekstern beskyttelse - ellers kan komfyren ved oppvarming gi en ubehagelig lukt og fordampe formaldehydforbindelser. Selv om installasjonsmaterialet er enkelt nok til å montere / demontere kroppen eller vri flere ganger, vil skruen være - på grunn av det store antallet indre hull, løsner festeene og ikke holder seg ordentlig.

Viktig! Den mest holdbare er vendt mot platene med plast (postforming). Beskyttelseslaget påføres under høyt trykk og sikrer bokstavelig talt med treet, uten flak selv ved temperaturendringer og langvarig kontakt med vann.

spon

Sponplate med beskyttelse mot plast

 1. MDF -drevesnovoloknistaya plate helt holder montering, betyr det ikke fordampe skadelige stoffer, lett å prosess (inkludert tykke, fresing) som lar deg opprette egendefinerte skjemaer og original innredning. Som beskyttende belegg brukes laminat, PVC-film, naturlig eller kunstig finér, plast, maling og lakk.

Ulemper: Prisen på emner er 1,5-2 ganger høyere enn analogene fra sponplaten.

forskjell i tetthet

Forskjellen i tetthet mellom MDF og sponplater

 • Trefiberplate eller MDF-tynt sponplater - et praktisk og enkelt alternativ for produksjon av bakveggene på hodesettet.

Men for fasader er valg av materiale med treplater ikke begrenset. Her kan du bruke en rekke naturlige tre, rotting, bambus, glass ... Hoveddelen er mesterens tillit til sine egne evner når det gjelder bearbeiding og montering.

1

Til notatet! Fasader er "ansiktet" av kjøkkenet. Derfor, hvis de praktiske ferdigheter i møbler du har nok, og ønsker å lage et sett med den opprinnelige tegningen eller fresing, kan bestilles ferdige fasader eller gi en blank for å dekorere mestere med profesjonelt utstyr.

fasade

Du kan velge ferdige fasader for enhver interiørstil

Alle ovennevnte materialer (med unntak av fiberplater) brukes også til å lage bordplaten med egne hender. Ser bra ut og vendt mot akryl eller annen kunstig stein, plast, metall, men slike produkter blir vanligvis laget på bestilling.

Tips! Når du velger materiale, ikke vær lat til å gå til byggematerialebutikken og studer nøye alle mulige alternativer. Med denne tilnærmingen blir det mye lettere å forestille seg utseendet på fremtidige møbler.

materialer

Valget av materialer til selvlagde møbler er svært bredt

Forberedende stadium

Lejonens andel av prisen på møbler er brukt på design og beregninger, siden selv en ikke-profesjonell samler vil kunne lage et kjøkken med hånden fra de behandlede emner. Derfor lager du ditt eget kjøkkenveggdesign for et spesifikt interiør, du sparer virkelig. Og ikke bekymre deg, mesteren forsikrer at for slike beregninger vil ikke høyere matematikk være nødvendig - det er nok å kjenne grunnleggende om aritmetikk.

Nøyaktig beregning er grunnlaget for suksess

For å måle på riktig måte, arm deg med et målebånd, nivå, kalkulator og et ark papir for å registrere dataene. Det ville være fint å ta med på jobben og en assistent - faktisk dimensjonene til mange møbler overstiger rekkevidden av hendene på én person, og beregninger kan gjøres med unøyaktigheter.

Vi opererer i etapper:

 • Først den generelle utmålings fasiliteter for å beregne lengden og høyden på veggene, så vel som spesifiserer den nøyaktige plassering av vinduer og dører, vinduskarmer, kommunikasjon (gass, kloakk, varme og vann rør, ventilasjon, stikkontakter og brytere).

Viktig! Alle dimensjonale parametere blir prøvd minst tre ganger (for eksempel er veggens lengde bestemt under taket, på grunnbordet og i midten) for å avjevne avvikene på grunn av mulig krumning.

 • De målte målingene blir brukt på tegningen (hvis det er forskjell i målingene, blir minimumsverdien tatt for beregninger). En slik ordning kan gjøres både på papir og i et grafikkprogram. Den mest praktiske for nybegynnere er PRO100, men du kan bruke andre - AutoCad, BlumDynalog eller Basis-furniture maker. I noen av disse programmene kan du få en ferdig skisse i 3D-format, og i noen (for eksempel BlumDynalog) også en modul for kutting av deler med alt oppstart og monteringskjema.
kjøkkendesign

Opprette et kjøkkenprosjekt ved hjelp av et dataprogram

 • Deretter beregnes det for hvert element i hodesettet. Og du må vurdere og husholdningsapparater - kjøleskap, komfyr (eller ovn og separat komfyr), hette, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, tørketrommel og andre generelle eller ikke veldig utstyr.

Viktig! I tillegg til dimensjonene av teknologi, bør det plasseres stikkontakter for det.

ordningen

Ordningen med kommunikasjon for kjøkkenmuren

 • På siste stadium er detaljert merking av hver skap og natt står under hyllene, boksene, festene og annet tilbehør gjort. Hvis du skal installere de kjøpte standarddelene i dem, vennligst spesifiser størrelsene på forhånd for ikke å gå glipp av beregningene.
funn

Ferdige fyllstoffer til kjøkkenkasser

For de som har en velutviklet romlig fantasi, er en enkel papirtegning nok. For de andre vil en mer fargerik 3D-skisse bli mer synlig, takket være at du ikke bare kan gjøre nøyaktig markering, men også bestemme utformingen av hodesettet.

kjøkkendesign

Utformingen av kjøkkenet kan avbildes på papir

Oppmerksomhet vær så snill! For å bestille sagingen av materialet til et fremtidig sett, er det nødvendig å ha et dimensjonsdiagram over hver del.

ordningen

Et eksempel på en detaljert skjema for fremstilling av en hjørnesvitter for vasking

Bestilling og mottak av materialer

Fullstendig bestemt hvordan man lager et kjøkkensett med egne hender, og ferdige tegninger overføres til verkstedet, hvor de kutter delene. Kostnaden for arbeidet vil avhenge av slike faktorer:

 • kompleksiteten av materialbehandling;
 • overensstemmelse med møbler standarder;
 • antall blanks (for en stor ordre kan du få en konkret rabatt);
 • Behov for ytterligere behandlingskutt
 • haster.

Viktig! Hvis det, når det ble merket, viste seg at i noen detaljer er det behov for ytterligere hull for rør eller andre elementer, må du sørge for å spesifisere plassering og diameter på tegningen. For selvskjæring må du i det minste ha et elektrisk stikksag, og dette er langt fra å garantere nøyaktige kutt.

rørene

Hull for rør

Etter noen få dager blir alle bestilte varer levert. Pass på å sjekke tilgjengeligheten til hver del og deres størrelse, samsvar og fargefeil, samt kvaliteten på kuttet selv.

blank

Blanks for montering av kjøkken sett

Oppmerksomhet vær så snill! Belegget bør ikke ha store flis og sprekker - de kan føre til et for tidlig tap av dets beskyttende egenskaper og deformasjon av hele produktet.

defekt

En feil i behandlingen av skiver kan ødelegge utseendet til det nye headsettet

Kanting av endene av deler

Kantene på de oppnådde emnene fra sponplaten eller MDF må behandles videre, da de forblir ubelagte. (Arket kan enkelt dekkes med maling, lakk eller voksoljeimpregnering). Til dette formål utføres kanten (eller vendt) - limer bare områder med smal melamin eller plastbånd. Du kan utføre denne prosedyren hjemme.

Viktig! Størrelsen på klebebåndet bestemmes av dimensjonene til delene med skiver. Kanten må være 4 mm bredere enn slutten av delen og matche fargen med hovedbelegget.

Kanting utføres i henhold til følgende skjema:

 • Delen fra sponplaten er installert med kutt, det er ikke nødvendig å fikse det, du kan bare holde den.
 • Kantbåndet presses mot baken ved hjelp av klebemiddelsiden innover.
 • For å forbedre adhesjonen, bør limet tape oppvarmes (melamin nok jern jern, satt for middels varme, men plasten skal varmes opp mer og lenger, for eksempel ved hjelp av en hårføner).
sluttbehandling

Avslutt ansiktsbehandling hjemme

Til notatet! For ikke å skade belegget på båndet, kan det dekkes med et stykke papir eller en tynn klut når du arbeider med strykejernet.

 • Etter at kanten har sittet fast og avkjølt, er det nødvendig å fjerne de fremspringende kantene. Overskudd melamin tape er lett å kutte med en vanlig tapet kniv, for plast er det bedre å bruke et hacksaw blad.
 • Til slutt anbefales det å bearbeide skiver med middels sandpapir eller en liten fil for å fjerne ujevnheten og litt rundt hjørnene.

Tips! Selv om prosessen med å lukke endene ikke er komplisert, tar det mye tid og krever omsorg og nøyaktighet. Denne tjenesten kan tilbys på verkstedet hvor sagingen ble bestilt, og hvis de har en kantemaskin, er det verdt å godta.

kanter arbeidsstykker

Kanting av emner på profesjonelt utstyr - raskt og pålitelig

Forberedelse av deler merking og boring hull

På dette stadiet er det nødvendig å markere plassene til festene på arbeidsstykkene og å bore hullene til skruene.

arbeid med en bore

For å lage hull trenger du en bor og en bor for tre

Vi opererer i etapper:

 • Først jobber vi med sideveggene. Vi plasserer dem på en jevn overflate med den indre siden opp (som en åpen bok). Ved å sjekke med den skisserte planen, beregner og merker du konturens kontursteder - bunn, deksel og hyller. For å gjøre dette kan du bruke et brett av samme tykkelse som materialet til arbeidsstykkene - det er lett å tegne en jevn linje i riktig avstand. For å markere plasseringen av hyller bruker vi roulette og samme brett.
 • I midten av konturens merkede konturitet (dvs. i en avstand på 8 mm fra de trukket linjene med en bretttykkelse på 16 mm) merker vi borepunktene. De skal være 50-100 mm (avhengig av dybden på skapet) fra ytre kant. For klarhet kan du punktere små depressioner på disse stedene med en øl.
 • Bor hull fra innsiden av sideveggene med en borekrone 4 mm.
 • Fra utsiden lagrer vi chamfers under hatter av selvtankende skruer. Dette er lett nok til å utføre en enkel bor med en 9 mm borer inkludert på baksiden.
 • Vi legger den nedre horisontale linjen til den behandlede sideveggen - vinkelen kan festes ved hjelp av den vinklede skruen eller be noen om å holde delene slik at de ikke beveger seg. Gjennom hullet som allerede er laget i sidevegget, bor det horisontale med en borekrone 2 mm.
fiksering

Vinklede viper bidrar til å fikse veggene vinkelrett på hverandre

 • Gjenta disse trinnene for de andre konturene og den andre siden.

Slike forberedelser skal gjøres for sideflatene til alle skap og nattbord, hvoretter du kan ta på forsamlingen.

Montere et kjøkkensett med egne hender

For å montere hodesettet må du utføre merkingen på veggen ved hjelp av et nivå, og fortsett å montere arbeidsstykkene, som starter med de massive piedestalene.

Montering av grunnrammen

Fra fullt forberedte deler samler vi bunnlinjen - grunnlaget for det fremtidige headsettet.

Handlingsalgoritme:

 • Vi reparerer detaljene med de vanlige 55 skruene for tre og skrutrekker.
 • Vi kontrollerer monteringens korrekthet ved å måle diagonalene til det resulterende rektangel.
 • Fra de synlige ytre sidene av selvdempende hetten dekker vi med spesielle plastpropper.
 • For hengende skap til den øvre horisontale fikser vi de valgte beslagene, som vi skal fikse skapet på veggen.
 • I skapene med skuffer fester vi på innerveggene eller lukkene.
 • På bunnen av den nedre delen av møbler monterer vi beina.
bollard montering

Montering av et gulvstativ med ben

 • Lukk den resulterende rammen med en bakvegg laget av fiberplate. Festingen kan gjøres med stifter eller med enkle galvaniserte studs i trinn på ca. 100-150 mm. Fiksering utføres langs sidene og alle horisontale - fra oven, fra under og på hyllenivå.
kjøkken sett

Nedre nivå av kjøkkenet sett

Hovedrammen er klar, det er fortsatt arbeider med fasader, hengende skap og bordplaten.

Installasjon av kjøkkenfasader

I de fleste tilfeller er fasadeelementene i kjøkkenmøbler dører laget av glass, massivt tre eller trebaserte paneler. For å feste dem i rammen brukes hurtigmonterte løkker, hvor installasjonen kun kan håndteres av en mester med nødvendig utstyr.

Arbeidet gjøres slik:

 • Døren er merket med et hengsel. Det er verdt å fokusere på en avstand på 50-100 mm fra toppen eller bunnen og 21-22 mm fra kanten av sideveggen.
 • Forstner cutter er boret 35 mm rundt et hull for sløyfer til en dybde på 10 mm. Hvis denne sporet er laget for grunt, så når hengslet er festet med skruer, kan fasaden bli ekstrudert fra utsiden.
 • Løkker er montert i fordypningene, justert med en linjal, hvorpå hull er laget for skruene ved hjelp av en 2 mm borer.

Viktig! Det er nødvendig å handle nøye for ikke å bore døren gjennom og gjennom.

 • Vi løser sløyfer til fasadens indre overflate ved hjelp av sink-selvskruende skruer 4x16.
sløyfe

Feste sløyfer

festing av tilbehør

Festing av tilbehør på dører

 • Vi installerer inngangsdøren på plass. For å gjøre dette, bruker vi en linjal i rammens slutt for å få den nødvendige klaringen for riktig åpning og lukking av døren.
 • Vi setter fasaden med utfoldede løkker, vi markerer poengene for boring.
 • Lag en hullbor 2 mm til en dybde på ikke mer enn 10 mm.
 • Vi fester hengslene til sidevæggen med sinkskruer 4x16. Om nødvendig justerer vi hengslene for en jevn montering av døren.

Fasadeplater, lukkekasser, monteres mye lettere. Hvis du har kjøpt spesielle bokser som metabox eller tandembox, kommer de alltid med ferdige festebånd. Hvis esken er den vanligste, er fasaden festet med selvuttakende skruer (sink) 4x16.

Metabox-box

Box-metabox for kjøkkenet

Tie-in av elementene i headsettet og installasjon av benken

For å slå alle skap og skap inn i et enkelt design, må du kombinere nabomodulene. For å gjøre dette, bruk et skjæringsrør 5 mm. De tilstøtende veggene bores gjennom to steder - fra oven og fra under. Hoveddelen av screed er satt inn i hullet, og den andre - festeskruen - er skrudd inn i den.

møbler screed

Interseksjon av møblene

Installasjon av disken er ikke noe komplisert. Vi reparerer det bare på de spesielle festene som er installert på boksen til de nedre skapene. Men installasjonen av vasken bør tas alvorlig. Når alt kommer til alt, reparerer du ikke bare strukturen, men sørger også for riktig tetting av leddene med silikon (men avhenger mye av typen modell, fordi overhead, mortise og integrerte vasker har nyanser i installasjonen).

Slik lager du et kjøkken: en detaljert videohåndbok fra en spesialist

Som du kan se, var den håndlagde samlingen av kjøkkensettet egentlig ikke så vanskelig. Selv den vanskeligste delen av å skape et prosjekt og korrekte beregninger er også mulig for alle som har studert matematikk i skolen. Og likevel er ikke alle av oss klare til å bruke tid og krefter på hva som kan overlates til fagfolk og få et kjent kvalitativt resultat. Så tenk nøye - er du klar til å oppnå arbeidsprosesser innen møblerproduksjon, eller betro denne prosessen til kvalifiserte mestere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map