A konyha redőnyei - mindent, amit meg kell tudnia vásárlás előtt

A konyha redőnyei – mindent, amit meg kell tudnia vásárlás előtt

redőnyök a konyhába

Roletta (árnyékolók, vagy vakok) - szövetszalagból, amelyek miatt a meglévő lánc mechanizmus és a rögzítőelemet (típusa vakok), amikor felemelve a hajtás tekercs, és ezek hossza állítható, és zárva bármely szinten.

A szabványos redőny vakolatának kialakítása

Vannak redőnyök is, amelyek automatikus beállítással rendelkeznek (az elektromos hajtás miatt).

Milyen redőnyök és mi a különbség?

A belső redőnyök a következő típusok közül választhatók:

 1. Classic, amely mind a falra, mind az ablaknyílásra felfüggeszthető. A képen a standard redőnyök a Provence stílusában lévő konyha belsejében. Ne feledje, hogy az ablaknyíláson belül helyezkednek el, nem a falon.

Klasszikus (standard) redőnyök a konyhában az ablaknyíláson belül

Ezeket a típusú redőnyöket még mindig nyitottnak hívják - olcsóbbak, mint a kazetták, de kicsit gyakoribb tisztítást igényelnek. Az ára közvetlenül a méretétől függ. A szabvány tekercsek szélessége 50-300 cm, a hossza 100-300 cm.

Klasszikus (standard) redőnyök

 1. Kazetta (UNI rendszer) - ellentétben a klasszikus tekercsekkel, a kazettás modelleknek van egy műanyag dobozja, amelybe a tekercs tekercselt. Így néz ki a kazettás redőnyök a konyhában.

Kazettás redőnyök a konyha belsejében

A doboz jelenléte miatt az összecsukott formájú függönyök majdnem láthatatlanok az ablakkeretre, mintha nem lennének ott. Ezért nemcsak a vászon színeit, hanem a kazetta színét is meg kell választani. A következő képen látható, hogy a dobozok harmonikusan egyesülnek egy fehér műanyag és fából készült ablakkerettel.

Roller kazetta függöny a konyhában

1

Egy másik jellemző, hogy a kazettás redőnyöket felemelik és leeresztik az oldalsó vezetőkre, ami miatt a kiegyenesített szövet nagyon szorosan érinti az üveget.

A saját kezű kazettahenger felszerelése

Az UNI rendszer kazettás redőnyei a legköltségesebbek mindenféle redőnykapuhoz, és átlagosan 500 rubelre kerülnek. drágábbak, mint a klasszikus és a mini függönyök.

A konyhában kazettás redőnyök beszerelését javasoljuk:

 • ha nem gyakran homályosítja a konyhát;
 • ha gyakran szellőzteti a konyhát és szögben nyitja meg az ablakot;
 • ha a függönyeket vagy a tüllöt kombinálják.

A telepítés a következőképpen történik:

 • A keret tetején egy műanyag kazettás dobozt kell elhelyezni. Fúrható és csavarozható önfúró csavarokra vagy egyszerűen ragasztva egy kétoldalas szalagra;
 • Rolls szövet bujkál a szalagot, és az oldalán a keret ragasztott a gyöngy útmutató - akkor lezárja a szakadékot a függönyt, és a keret, és rögzítse az anyagot az ablakon, hogy amikor kinyitjuk megdöntött helyzetben a vak nem lóg.

Ne feledje, hogy a kazettás hengerrel való felszereléshez háromféleképpen választhat.

Kazettás redőny beszerelése - telepítési módszerek

 1. A MINI redőnyök - a mini redőnyök közvetlenül az ablak szárához kapcsolódnak anélkül, hogy fúrnák a kereteket. Ezek a szerkezetek nyílt és zárt típusúak lehetnek, és gyakran kiegészítik a hagyományos függönyöket.

A MINI függönyök mérete: 30-160 cm szélesség, 140-180 cm hosszúságú.

Mini Roller Blinds

A mini árnyékolók felhúzásához használjon speciális tépőzárat vagy tűzőkapcsokat. Így nyitott, vagyis klasszikus kis redőny a modern konyha belsejében.

Mini redőnyök a konyha belsejében

Mini redőnyök a konyha belsejében

Annak ellenére, hogy a vakok az ő szűkszavú forma közelebb áll a modern stílusok, mint a skandináv és a hi-tech, ezek tökéletesen illeszkednek és belső, a klasszicista stílus, modern, és a fúziós art deco. A legfontosabb dolog a megfelelő anyag, szín és formatervezés kiválasztása.

Mini redőnyök az ebédlőben

 1. Rácsos redőnyök a konyha számára Zebra (Day-night). Ez egy kétrétegű függöny, amely átlátszó és átlátszatlan szövetből áll. Ezeknek a szöveteknek a csíkjai váltakoznak, és ahogy felemelkednek és esnek, a függöny mozgatja a szalagokat közöttük. Ennek köszönhetően beállíthatja a konyha megvilágítását.

Roller függönyök Day-night (Zebra) a konyhában

Hogyan határozható meg a megfelelő méret?

A konyhai redőnyök megrendelését megelőzően helyesen kell méréseket végezni az ablaknyílásból. Mérje meg a következő értékeket:

 • A teljes szélesség, a nyílás magassága;
 • Szélesség, ablaklevelek magassága;
 • A megállapított üvegezés gyöngyök vastagsága;
 • Szélesség / magasság minden üveghez külön;
 • A szemüveg és a fogantyú közötti távolság.

Hogy ne tévedj az anyaggal és a tervezéssel?

A tekercsfüggönyök esetében különböző összetételű és sűrű textíliákat lehet választani, amelyek nem csak díszítő tulajdonságokkal, hanem fényáteresztő képességgel is bírnak. A redőnyszöveteket általában porvédő és antisztatikus impregnálással kezelik, ami nagymértékben leegyszerűsíti a karbantartást és az élettartamot. Ez a másik ok arra, hogy a konyhai redőnyöket válasszák.

Között a népszerű anyagok:

 • nylon;
 • poliészter;
 • Kevert szövet;
 • pamut;
 • Len;
 • Bamboo.

A belső tér a skandináv konyha, klasszikus, minimalista, vagy a „rusztikus” (Ország, Provence, Shabby chic) ​​style bambusz tökéletesen, ágynemű, pamut és kevert szövet. Íme, hogyan illeszkedjen a bambusz redőnyökbe a konyha belsejébe.

Bambusz rolling mini redőny a konyha belsejében

Bambusz pálmafüggönyök a konyha belsejében

A függöny felületén fényképeket vagy mintákat készíthet, amelyek megfelelnek a belső dekoratív elemeinek. De jobb elkerülni a túl bonyolult tervezést.

A redőnyök tervezése

A redőnyök a konyha belsejében lévő képen

Az alacsony mennyezetű konyha vizuálisan húzza meg a tekercseket egy függőleges csíkban, és a keskeny tér kiterjed a vízszintes csíkokra.

Csíkos redőnyök a konyha számára

Egy kis, keskeny vagy sötét konyha számára fehér redőnyök használhatók. Azonban ez a szín univerzális minden konyhában, a konyha minden stílusában és színsémájában.

Fehér redőnyök a konyha belsejében

Meg kell akasztani áttetsző függöny, ha csak kell egy kis fényszórás és teljes lezárásához helyiségben a fény, válassza sűrű anyag, vagy akár eszméletvesztést.

Nyitott redőnyök a konyha belsejében

Az alábbi képen látható, hogy a konyha természetes fénye elfojtott, és a konyha bézs színének köszönhetően a konyha melegebb lett.

Félig átlátszó redőnyök a konyha belsejében skandináv stílusban

Ha a konyhaablakok az északi oldalon találhatók, akkor a választás arany, narancssárga, sárga vagy krémszínű.

Narancssárga redőnyök a konyhában a régi moszkvai stílusban

A redőnyök a konyha eklektikus belsejében

A redőnyök a konyha eklektikus belsejében

Az ablak délre néz? Érdemes lógni a lila, szürke, gyöngyház, kék vagy zöld szövet.

Szürke redőnyök a konyhában

Zöld függönyök a konyha-nappali belsejében

Amikor kiválasztunk egy színt a konyhába vakok, vezetett a célba, és színes bútorok (kötény, padló, fal, suite, étkező csoport), vagy a színe konyhai textíliák és dekoráció (terítők, szék kárpitozás, párnák, stb.)

Kék redőnyök a konyha belsejében

Szeretne igazán harmonikusan alakítani a belső térben? Fontos megfontolni a falak színét - ha diszkrét és lakonikus, akkor a függönyöket fényes vagy kontrasztos árnyalatokban lehet végrehajtani. De vegye figyelembe, hogy a kontrasztok nem alkalmasak minden konyhának. Ha nem fél a sötét függöny, de befejező nincs tele minták és színek, akkor lehet, hogy függöny kiemelő színt, ahogy ezen a képen.

Redőnyök a sötét színű - kontrasztos design konyhához

Minden "falusi" stílus és a klasszikus változatok esetében ajánlott kombinálni a függönyökkel, tollal vagy lambrequinnal ellátott redőnyöket.

Rozsdák a konyha belsejében Provence stílusában

Telepítési módszerek

Hogyan erősítsük meg a saját kezű redőnyöket, amit korábban ismertettünk. Ez fúrással és anélkül, öncsévélő csavarokkal vagy kétoldalas Scotch szalaggal végezhető el.

 • A nagy és nehéz függönyöket önfúró csavarokkal fúrással kell felszerelni;
 • Mini-redőnyök, kazettás típusú lehet ragasztani a tépőzárat, és ragaszkodni az oldalsó vezetőket a szokásos kétoldalas szalagot a klasszikus mini-vakok lehet használni unió zárójelbe.

A redőnyök felszerelése saját kezével - utasítás

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kell a konyhai görgöket a saját kezével felakasztani, olvassa el a következő videót:

És a következő videóban többet tudhat meg arról, hogyan lehet helyesen mérni és telepíteni a telepítést roller rolókat:

Hogyan takaríthat meg pénzt és készíthet függönyöket a konyhára a saját kezével mindössze 1 ezer rubelre, javasoljuk, hogy nézzen meg ebben a videóban:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 − = 31

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map