Een keukenkachel - een gast uit het verleden of een veelzijdig meubelstuk in een modern interieur

Een keukenkachel – een gast uit het verleden of een veelzijdig meubelstuk in een modern interieur

Een keukenkachel - een gast uit het verleden of een veelzijdig meubelstuk in een modern interieur

Een keukenset met boven- en onderkasten is goed in staat om gebruiksvoorwerpen, voedsel, elektrische apparaten en huishoudelijke artikelen op te bergen. Het gebeurt echter dat er niet genoeg ruimte is of dat je open toegang tot een aantal kleine dingen nodig hebt. In dit geval krijgt u een ruime plank voor de keuken. Als het ook esthetisch is ingericht, kan het een decoratieve decoratie van de kamer worden. Overweeg welke modellen beschikbaar zijn, hoe u ze op de juiste manier kiest en zoek ze in de keuken.

Edge: verouderde meubels of nieuwe functies

Het feit: ultramoderne keukens zijn meestal ingericht met sets met gesloten kasten en vloerkasten. Ontwerpers bedachten een heleboel manieren van rationeel ruimtegebruik. Elke centimeter van de kamer kan extreem functioneel worden gemaakt. Tegelijkertijd is er voldoende lucht en licht, vooral als de eigenaren van de gebouwen weigeren de bovenste rij kasten te gebruiken.

schappen

Boothutten gemaakt in verschillende stijlen

schappen

Kunststof hoekmodellen

boekenkast

Esthetische en praktische oplossing voor de stijl van de Provence

Het lijkt erop dat de moreel verouderde planken niet thuishoren in moderne keukens, maximaal - in interieurs ingericht in vintage stijl. Maar nee! Licht tuinmeubilair is opnieuw relevant. Fabrikanten produceren vele modellen die met succes in zowel landelijke stijl als minimalistisch ontwerp passen. De vloer is niet alleen geschikt in een modern interieur, het kan ook de hoofdstijl van het bouwelement worden.

boekenkast

Mooi modern model

Dit ongecompliceerde meubel heeft een uitgebreid ontwerppotentieel. Bovendien is het moeilijk om een ​​gebruiksvriendelijk opslagsysteem te bedenken voor dingen die altijd bij de hand moeten zijn. Het is logisch om tijd te besteden aan zoeken, het juiste model te kiezen en het prachtig in het interieur te passen. Als gevolg hiervan kunt u een esthetische, uniek ontworpen en functionele keuken krijgen.

boekenkast

Handig multifunctioneel model

Wis de randen en combineer de ruimte

Het ontwerp van de boekenkast voor de keuken is uiterst eenvoudig. Het is een open plank, verenigd door rekken. Toegang tot de items die op de schappen zijn opgeslagen, is vanaf beide zijden mogelijk. Meestal zijn de modellen zo ontworpen dat ze het "voorste" gedeelte niet kunnen definiëren, zodat u ze kunt installeren zoals u wilt.

Vanwege de ontwerpkenmerken is meubilair universeel. Het kan worden gebruikt om ruimte te combineren en te zoneren, afhankelijk van hoe te installeren. De afwezigheid van gevels is een enorm pluspunt, want het is mogelijk om de keuken te vergemakkelijken en "op te splitsen" zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit.

boekenkast

Decoratief schilderij

Als u een licht model in lichte kleuren kiest, kunt u het effect van het uitzetten van de kamer bereiken. Dit maakt de boekenkast een onmisbaar meubelstuk in smalle, krappe keukens. Een goede optie voor het maken van een kleine kamer is een set zonder de bovenste rij met kasten. Dus de kamer zal breder en ruimer lijken.

In plaats van de gebruikelijke pennenzak die het ontbreken van hangende kasten compenseert, is het beter om een ​​compacte en ruime stapel te installeren. Dit levert veel voordelen op. Door de afwezigheid van dove gevels ziet de ruimte er ruimer uit en op de planken kunt u prachtige gerechten, bloemen en decorstukken neerzetten.

boekenkast

Stevig en mooi model

Voor- en nadelen van de vloeren in het interieur

De voordelen van het gebruik van de vloer in het interieur liggen voor de hand: het zijn handige opbergsystemen die weinig ruimte innemen. Het ontwerp kan worden ingeschreven in de reeds afgewerkte decoratie van de keuken en het ziet er erg organisch uit. Indien gewenst kan het ook eenvoudig worden verwijderd.

Een goede oplossing is een boekenkast in combinatie met een open scharnierend schap in dezelfde stijl. Twee soortgelijke meubels zien eruit als een kit en de keuken heeft een apart accentgebied. De vloeren kunnen ook worden gecombineerd met andere meubels. Het belangrijkste is om het stijl- en kleurenschema te matchen.

1
boekenkast

Open keukenmodel

Het nadeel van de ontwerpen is slechts één, maar belangrijk. Vanwege het ontbreken van gevels zijn ze zwaar vervuild. In de keuken met een gasfornuis wordt voortdurend roet gevormd. Bezittend op de planken creëren deeltjes van vet en roet een kleverige geelachtig grijze coating. Om ermee om te gaan, moet je huishoudchemicaliën gebruiken.

Evenzo bedekt plaquette en items opgeslagen op de planken. Dit is een ongemak. Los het probleem op met behulp van een goede kap, wat tot extra kosten leidt. We zullen ons ofwel met hen moeten verzoenen, of regelmatig van de planken moeten afwassen, met het risico de afdekking te ruïneren.

boekenkast

Eenvoudige plank op wielen voor keuken

Welke vorm te kiezen voor een moderne keuken

Er zijn veel verschillende soorten vloeren voor de keuken. Ze verschillen in vorm, grootte, wijze van plaatsing, materiaal van vervaardiging, decoratief ontwerp. Kies moet zijn, gericht op het gebied, stijl van het interieur van de keuken, vooral het gebruik van meubels.

Een rechthoekig model is bijvoorbeeld geschikt voor een strakke ruimte met een lineaire reeks met één rij. Als er een vrije hoek in de kamer is, past een compacte hoekplank er perfect in.

hoekmodel

High Angle Model

De vorm van het model kan elk zijn:

 • rechthoekig;
 • square;
 • ovaal;
 • round.
boekenkast

Klassieke versie met smeden

Voor een interieur waarin vloeiende lijnen en bochten domineren, zijn ovale en ronde modellen het meest geschikt. In een minimalistisch ontwerp met duidelijke rechte lijnen zien vierkanten en rechthoeken er goed uit.

Raadsontwerper. Een uitstekende zet - een combinatie van een headset met rechthoekige kasten en een ongewone asymmetrische boekenkast. Het zal het monotone interieur doen herleven.

gesmeed model

Ovaal gesmeed model

Populaire materialen voor het maken van vloeren

Het materiaal voor de productie van de boekenkast kan zijn:

 • boom;
 • Spaanplaat of MDF;
 • metaal;
 • plastic;
 • glas.
Keukenplank

Metalen keukenplank

Alle ontwerpen hebben hun voordelen, maar bij het kiezen ervan is het de moeite waard om niet alleen de profs maar ook de minnen te overwegen. Let ook op het materiaal waaruit de keukenset is gemaakt. Goedkope plastic verliest bijvoorbeeld sterk aan meubels met gevels van natuurlijk hout. Maar de metalen plank is in elke stijl geschikt voor de keuken.

Hieronder bespreken we de kenmerken van modellen uit verschillende materialen.

boekenkast

Kunststofmodel op wielen

Optie 1: natuurlijk hout

Presenteerbare houten looks, dus zelfs eenvoudig meubilair ziet er degelijk uit. Interieur met houten elementen creëert een sfeer van speciaal comfort. Meubels gemaakt van natuurlijk materiaal veroorzaken geen allergieën, stoten geen giftige stoffen uit in de atmosfeer. Het is duurzaam en behoudt vele jaren een ongerept uiterlijk. In het geval van breuk, kunnen houten producten worden gerepareerd of zelfs radicaal worden gewijzigd door eenvoudig te schilderen of decor toe te voegen.

boekenkast

Houten plank voor bloemen in vintage interieur

Natuurlijk hout kan perfect worden verwerkt met conventionele gereedschappen, dus het is gemakkelijk om een ​​boekenkast met je eigen handen te maken, te versieren met houtsnijwerk. Formulieren - alle. Houten meubels gaan niet uit de mode. Het is passend in de klassieke stijl, de Provence, eco, ziet er goed uit in ultramoderne interieurs. Dit is een uitstekende optie voor mensen die waarde hechten aan kracht, veelzijdigheid en duurzaamheid.

boekenkast

Eenvoudige houten constructie

Ondanks alle voordelen is hout niet zonder tekortkomingen. Alle houten meubels zijn zwaar, ze zijn moeilijk te dragen en te verplaatsen. Nog een nadeel: hoge kosten, zo vaak wordt de boom gecombineerd met andere materialen. Dit maakt maximaal gebruik van hun voordelen mogelijk en compenseert tekortkomingen.

Let op! De natuurlijke boom is bang voor vocht, dus het is beter om de plank uit de gootsteen en de kachel te installeren. U kunt het reinigen met een vochtige spons met niet-agressieve huishoudelijke chemicaliën.

mand

Een model met rieten manden

Optie 2: EAF en MDF

Oplossen, van wat en hoe een boekenkast met eigen handen te maken, stoppen veel vakmensen met de keuze voor composietmaterialen. Spaanplaat of MDF - een waardig alternatief voor natuurlijk hout. Het is een duurzaam, waterdicht materiaal. Als u spaanplaat koopt met een laminaatcoating, kunt u meubels maken, niet alleen voor de keuken, maar ook voor de badkamer. Vaak combineren spaanplaat en MDF, waardoor de ontwerpmogelijkheden worden uitgebreid.

Spaanplaat is moeilijk om een ​​milieuveilig materiaal te noemen, omdat het is gemaakt met formaldehydeharsen. Lange tijd verschenen echter al kwaliteiten platen die volledig voldoen aan de Europese normen voor kwaliteit en milieuveiligheid. Ze kosten iets meer, maar deze kosten werpen hun vruchten af.

Helga-model

Model "Helga" van beuken en MDF

Het grootste nadeel van MDF is de hoge prijs. Meubels gemaakt van dergelijke panelen zijn goedkoper dan hout, maar duurder dan spaanplaatproducten. MDF-platen zijn gemaakt van zaagsel en lijmen ze onder invloed van hoge temperatuur en druk. Kleefstof is lignine. Het is dus veilig in termen van milieuvriendelijkheid, MDF heeft de voorkeur. Extra plus - een breed ontwerppotentieel.

Raad. MDF - stilistisch veelzijdig materiaal. Met de kleur, textuur en vorm van de boekenkast kunt u een origineel interieur creëren in elke stijl - van strakke klassiekers tot hightech.

plank voor de keuken

Zelfgemaakte rekken voor in de keuken

Optie 3: metaal

Tot voor kort werd metaal in beperkte mate gebruikt in de meubelproductie. In de regel werd het gecombineerd met hout, glas of samengestelde platen. Nu zijn de trends in de interieurmode enigszins veranderd. Metalen schappen voor de keuken passen perfect in de moderne stijl van decoratie van het pand. Elegante modellen zijn geschikt in klassieke, minimalistische, hightech interieurs.

Metaal is duurzaam, betrouwbaar, duurzaam, milieuvriendelijk, universeel. Moderne manieren om het materiaal te verwerken, stellen u in staat echte kunstwerken te maken. Nieuwe coatings zijn goed beschermd tegen corrosie, dus de metalen planken zijn geschikt voor de keuken, badkamer, terras. Sommige modellen kunnen herhaaldelijk worden gedemonteerd en geassembleerd zonder de sterkte van de verbindingen in gevaar te brengen.

boekenkast

Model van metaal en hout

Metalen meubels zijn erg zwaar. Om zelfs een kleine boekenkast te verplaatsen of verplaatsen, zijn er 2 personen nodig, omdat het moet boven de vloer worden opgetild, anders kunnen de poten de coating krassen. Een goede keuze - een gaasrek op wielen voor de keuken. Je kunt het netjes netjes rollen.

Let op! Grote metalen voorwerpen zijn onwenselijk om te gebruiken in een huis waar kinderen zijn. Er bestaat gevaar voor stoten en verwondingen. Als het metaal als het materiaal wordt gekozen, is het de moeite waard om bij het model te blijven met vloeiende lijnen, zonder scherpe hoeken.

boekenkast

Gesmeed model met witte coating

modern interieur

Praktisch modern interieur

Optie 4: kunststof

Plastic plank op wielen voor de keuken - een win-win-optie, als u een plek nodig heeft voor het opbergen van huishoudelijke spullen, wasmiddelen en lichte gerechten. Fabrikanten maken gedemonteerde modellen. Ze vervoeren, dragen, verplaatsen gewoon. Kleuren, vorm, inrichting - alles, en de prijs is meer dan acceptabel.

plastic model

Demontabel kunststof model

Er wordt aangenomen dat plastic een onveilig materiaal is, omdat releases giftige stoffen in de atmosfeer. Dit is maar gedeeltelijk waar. Bij een sterke verwarming geeft brandend materiaal echt giftige gassen af, dus het is beter om geen meubels bij de kookplaat te plaatsen. Als het plastic niet oververhit raakt, is het volkomen veilig.

Stellingmuur

Kunststof legbord "Eliza"

De voordelen van kunststof meubilair zijn eenvoud in zorg en goedkoop. De nadelen zijn een specifiek uiterlijk. Wat de kwaliteit van het materiaal ook is, het ziet er altijd goedkoop uit en is niet geschikt om een ​​presentabel interieur te creëren. De plastic stapel moet zo worden ingesteld dat er geen speciale aandacht aan wordt besteed.

mand

Intrekbare manden

Optie 5: Glas

Glazen meubels zijn buitengewoon mooi. De vloer, gemaakt van metaal en glas, past perfect in het interieur van de moderne keuken. Als u het correct installeert, kunt u het effect van het vergroten van de ruimte bereiken. Glas weerkaatst licht, dus de kamer lijkt gevuld met lucht.

boekenkast

Model van gekleurd glas

Gebruik voor de vervaardiging van meubels een transparant en mat materiaal van verschillende kleuren. Oranje, geel en roze zorgen voor een goed humeur en de kleuren blauw en groen kalmeren. In de afgelopen jaren zijn producten van crashglas - "gebroken" materiaal met kraakeffect - in de mode geraakt.

crashglas

Crash Glass

Glas heeft zijn nadelen. Uitgehard materiaal is bestand tegen zware belastingen, maar een sterke impact kan nog steeds niet worden uitgesteld. Het aanraken van glazen oppervlakken is onaangenaam. ze voelen koud aan. Wanneer de gerechten op de schappen worden geplaatst, geeft het glas een hard geluid.

Raad. Elegant materiaal ziet er in elke stijl goed uit: country, provence, classic, high-tech. Door de juiste vorm en kleur te kiezen, kunt u de keuken mooi en ongewoon decoreren.

boekenkast

Ongebruikelijke boekenkast gemaakt van glas en metaal

Hoe maak je een houten plank met je eigen handen

De eenvoudigste manier is om een ​​plank te maken met je eigen handen gemaakt van natuurlijk hout. Het werk zelf vereist het materiaal zelf, bars en dergelijke hulpmiddelen:

 • elektrische decoupeerzaag;
 • boor;
 • zelftappende schroeven;
 • Schroevendraaier.
elektrische puzzel

Elektrische figuurzaag

Voor oppervlaktebehandeling heeft u een slijpmachine, lak of verf nodig, een borstel. Als er geen schuurmachine is, kunt u normaal schuurpapier kopen.

Aandacht alstublieft! Gebruik meubels die alleen goed gedroogd hout gebruiken. Als het nat is, kan het product vervormen.

schuurmachine

Houtschuurmachine

Stapsgewijze instructies voor de vervaardiging van het product

 1. Alle lege ruimtes voor de volgende boekenkast worden verwerkt met een slijpmachine. Het oppervlak van het hout moet perfect glad zijn. Als schuurpapier wordt gebruikt, moet het hout worden behandeld met schuurpapier van korrel 80-120.
 2. Maak eerst een frame. Het wordt verzameld uit houten staven van dezelfde grootte. De poten van de boekenkast worden bij elkaar gehouden door horizontale balken. Er zouden twee grote details moeten zijn.

Het is belangrijk om de kniplijn te volgen. Als de hoek niet juist is, is het niet mogelijk om de onderdelen in een geheel te assembleren.

blank

Knuppels voor de boekenkast

 1. Delen van de boekenkast zijn verbonden door de planken te bevestigen met behulp van schroeven, een boor en een schroevendraaier.
 2. Na de montage is de structuur geverfd of gevernist. Wanneer de compositie droog is, is de plank klaar voor gebruik.
de details

Delen van de boekenkast

Masterclass: een uitgesneden staaf maken

De vloer is een universeel meubel voor de keuken. Het kan worden aangepast aan de opslag van objecten. In de schappen kun je borden, snijplanken plaatsen. Ontwerpen met uittrekbare manden zijn uitstekend voor groenten, brood, specerijen, granen en andere producten die niet moeten worden gekoeld. De plank zelf kan worden versierd met houtsnijwerk, ornamenten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het belangrijkste is om ze te zien en te gebruiken.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

95 − = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map