Welke koffiemolen is beter om thuis te kiezen: met messen of molenstenen

Welke koffiemolen is beter om thuis te kiezen: met messen of molenstenen

Welke koffiemolen is beter om thuis te kiezen: met messen of molenstenen

Echte koffieconnaisseurs weten dat van het malen van granen tot het bereiden van een drankje een minimale hoeveelheid tijd moet worden doorstaan. Dan zal de geur geweldig zijn. Hoe kies je een koffiemolen die het bereidingsproces van de drank aangenaam maakt, en de drank zelf is geweldig?

Hoe een koffiemolen te kiezen

Het proces om koffie te maken fascineert

Gemalen koffie, bewaard in een vacuümverpakking, behoudt zijn geur alleen tot het moment dat u het pakket opent. Na het uitpakken zal de geur vervagen, zelfs als het poeder in hermetisch afgesloten vaat wordt gegoten. Wanneer het blik wordt geopend, komt er lucht in.

Welke koffiemolen te kopen voor thuis

Een molen met messen wordt gekozen door fans van een geurend drankje

Het apparaat met messen vult de keuken met een heerlijk aroma 

Alle apparaten kunnen in twee groepen worden verdeeld: met slijpmachines - messen en slijpmachines - molenstenen.

In messenslijpmachines is er een groot scherp mes dat met hoge snelheid ronddraait. Hoe langer de bedrijfstijd, hoe fijner het malen. Het belangrijkste nadeel van de methode is dat de koffiedeeltjes van verschillende groottes zijn. Als we een Turks drankje willen brouwen in een Turks, zal het malen goed zijn. Maar het is niet geschikt voor koffiemachines van het geysertype of een koffiemachine.

De modellen met de molenstenen komen te hulp. Ze zijn technisch ingewikkelder. Maar de kwaliteit van het malen is gewoonweg uitstekend.

U moet de vraag beantwoorden, hoe vaak en in welke volumes u koffie drinkt. Als je het in een kopje of in het Turks brouwt en 's morgens één kopje gebruikt, en soms iemand uit je familie uitnodigt, betekent dit dat er een kleine hoeveelheid verwerking wordt aangenomen. Overweeg een economische optie - roterende instrumenten met centrifugaal mes. Ze kunnen dienen om granen te malen voor het koken van babyvoeding.

Als je allemaal koffie drinkt, heb je een fijne, uniforme vermaling van een bepaalde grootte nodig. Selecteer in dit geval de moleneenheden.

Kenmerken van koffiemolens met messen

Roterende koffiemolen Vitek - de leider onder koffiemalers voor thuis

Roterende koffiemolen Vitek - een populair model voor thuisgebruik

Het is eenvoudig om het principe van de werking van een dergelijk apparaat te beschrijven. Messen voor het malen zijn in dezelfde hoedanigheid, waar de koffiebonen worden gegoten. Wanneer ingeschakeld, beginnen de rotatiemessen snel te roteren en snijden ze het graan.

Bij het kiezen van een mes-type apparaat, is het noodzakelijk om rekening te houden met parameters zoals de capaciteit van de container en de kracht van de motor. Voor één portie van de drank heeft u 6-7 g koffie nodig. De standaard serveert is 7 g poeder per kop espresso. Houders kunnen tussen 40 en 120 g bevatten. Onmiddellijk kunt u een poeder bereiden voor 6-18 kopjes.

1

Kook niet meer - bewaar het gemalen poeder, hoe het te kopen in de winkel. Ervaren zul je berekenen hoeveel koffie je moet schenken voor het malen. Er zijn geen batches in het rotorapparaat.

Het vermogen is evenredig aan de snelheid van het apparaat. Typisch variëren vermogenswaarden van 130 tot 270 watt. Hoe groter het volume van de laadcontainer, hoe groter de capaciteit. Als je koffie voor een of twee koppen maalt, koop dan een apparaat met een kleinere capaciteit en een laadcontainer.

Voor koffiemolens met grinder is het optimale vermogen 180 watt. In de uitverkoop is het mogelijk om apparaten te vinden met een vermogen van 100 W, ze gaan hun werk niet slechter aan, hoewel het iets meer tijd kost. Hetzelfde aantal korrels van machines met een verschillend vermogen wordt ongeveer tegelijkertijd gemalen. Het verschil per minuut is bijna onmerkbaar. Maar als de kracht te hoog is, worden de granen verhit en zelfs verkoold, krijgt de drank een bittere smaak.

Heeft direct invloed op de levensduur van het materiaal waaruit de behuizing van het apparaat is gemaakt. Er zijn koffiemolens die zijn gemaakt van kunststof, roestvrij staal (bijvoorbeeld Moulinex 843, Bork CG MGN 9227, Vitek VT-1545). Messen zijn ook gemaakt van roestvrij staal.

Kies de beste koffiemolen voor messen

Koffiemolen met een kleine container voor een klein gezin

Roterende machine 

Om kopers aan te trekken, kwamen fabrikanten met extra functies. Sommige modellen zijn uitgerust met dubbele messen. Dit verhoogt de snelheid (Zauber X 480). In een poging om de intensiteit van het mengen te verhogen, om het slijpen meer uniform te maken, werden aggregaten met een hellende bodem gecreëerd (Bosch MKM 6000). Te koop vindt u koffiemolens, die zijn uitgerust met een exclusief systeem van pulserende rotatie (Tefal 8100). Dankzij deze innovatie wordt het slijpen van de rotormachine kwalitatief. Model Delonghi KG 30 is uitgerust met een slijpregelaar op drie niveaus - klein, middelgroot, groot.

Er zijn verschillende soorten messenmachines met bescherming tegen oververhitting. Als de motor te veel wordt verwarmd, wordt de koffiemolen automatisch uitgeschakeld. Dit zorgt voor breuk door oververhitting van de motor.

De meeste rotors zijn veilig in gebruik. Ze zijn uitgerust met een vergrendelsysteem wanneer de kap wordt verwijderd. Tot het goed gesloten is, gaat het apparaat niet aan. Voor messen is deze functie vooral belangrijk, omdat de messen zich in de graancontainer bevinden.

Het apparaat voor het oprollen van het snoer is in veel modellen. Dit is erg handig als de koffiemolen constant van de tafel wordt verwijderd. Het apparaat met een verborgen binnenkabel wordt compacter voor opslag.

Nadelen van roterende instrumenten

Van de juiste molenkeuze hangt af van de smaak van de drank

Echte kenners kiezen heel voorzichtig voor een koffiemolen

De meeste modellen gebruiken een bak voor granen en voor een kant en klaar koffiepoeder. Als dit punt belangrijk voor u is, let dan op modellen met verwijderbare containers.

Er is geen dispenser van koffiebonen, dus de gebruiker moet de hoeveelheid koffie berekenen die nodig is om te koken. Standaardberekening - een eetlepel granen per kopje.

Messenkoffiemolens breken vaker molenstenen. Als de motor is verbrand, kan het apparaat niet worden gerepareerd. Gebroken plastic delen van de behuizing (vooral vaak breekt de knop "Start"), dan kunt u contact opnemen met het servicecentrum. Om geen klant van deze instelling te worden, vermijd goedkope Chinese vervalsingen. Bewaar na aankoop een cheque en een garantiekaart. In het feit dat er in uw stad een servicecentrum is dat een koffiemolen accepteert, is het beter om dit van tevoren te doen.

Veel huisvrouwen gebruiken koffiemolen niet alleen voor koffie, maar ook voor andere producten - suiker, walnoten en zelfs zwarte peper. Dit wordt niet aanbevolen, omdat het grootste deel van de mechanismen geen verwijderbare container heeft, wat betekent dat het onderhoud van het apparaat moeilijk is. De container zal de geur van deze producten behouden, die onveranderlijk de geur van de drank zal beïnvloeden. U kunt een mixer gebruiken om de producten te malen.

Hoe een machine te kiezen met een molensteen

Koffiemolen met molenstenen - maximale voordelen, minimale nadelen

Een keuze voor diegenen die de echte smaak van een favoriet drankje weten

Het mechanisme is gebaseerd op conische of cilindrische schijven. Dit zijn molenstenen die zijn gemaakt van roestvrij staal, dus de mate van slijpen van graan wordt idealiter aangepast door de afstand tussen de molenstenen te verkleinen of te vergroten. Voor de bereiding van bepaalde soorten koffie (espresso, mokka, cappuccino, moccasino) is de uniformiteit van het malen van het grootste belang.

Slijpmachines met molenstenen hebben meer kracht dan draaiende - 250 - 300 watt. Conische modellen gaan langer mee en hebben een hoger vermogen. Ze roteren ongeveer drie keer langzamer, vergeleken met cilindrisch, dus de koffiebonen worden niet dichtgebrand.

Let niet alleen op de vorm, maar op het materiaal van de productie. In hoogwaardige koffiemolens wordt een speciale legering met een titanium coating gebruikt. Dergelijke molenstenen zijn zeer slijtvast. In de modellen wordt staal goedkoper gebruikt, dat verslechtert met de tijd, wat leidt tot breuk.

Het belangrijkste verschil met centrifugale koffiemolens is de beschikbaarheid van een afzonderlijke container voor het verzamelen van gemalen poeder. Je kunt de container een keer vullen door er een pak koffie in te gieten, en daarna vraag je alleen het nodige aantal kopjes en de mate van vermaling. Het volume van de te nemen granen wordt bepaald door de molen zelf.

Zorg ervoor dat de graancontainer goed sluit. Dit draagt ​​bij tot het behoud van de kwaliteit van granen tijdens langetermijnopslag in een container. Ook is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de veiligheid van het apparaat (het blokkeren van het werk wanneer het deksel gesloten of losgemaakt is), het apparaat voor het oprollen van het snoer. Maar het belangrijkste kenmerk is de kwaliteit van de maling.

De meest populaire slijpmachines met molenstenen zijn Kenwood CG 600, Braun KMM 30, Gaggia MM Steel.

Als je jezelf een echte koffieliefhebber vindt, kun je niet zonder dit apparaat. Je kunt experimenteren met verschillende graden van malen en verschillende soorten koffie mengen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

41 + = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map