Hoe een koelkast succesvol in een kleine keuken te plaatsen: eenvoudige oplossingen voor een complex probleem

Hoe een koelkast succesvol in een kleine keuken te plaatsen: eenvoudige oplossingen voor een complex probleem

Hoe een koelkast succesvol in een kleine keuken te plaatsen: eenvoudige oplossingen voor een complex probleem

Het vullen van een kleine keuken met meubels en huishoudelijke apparaten is veel ingewikkelder dan het inrichten van een interieur, bijvoorbeeld een bescheiden woonkamer. Immers, dit alles is noodzakelijk, past niet alleen op een paar vierkante meter, maar ook correct verbinden. Vooral acuut is de vraag waar de koelkast in een kleine keuken moet worden geplaatst, zodat deze goed werkt en lange tijd comfortabel was in gebruik. Zonder bewezen advies en kennis van een aantal belangrijke regels is hier onmisbaar.

Hoe een plaats voor een koelkast te kiezen

Naast het feit dat in een kleine keuken de plaats voor een koelkast moet worden gekozen, rekening houdend met het tekort van vierkante meters, is het belangrijk om ook te onthouden van andere nuances.

Ten eerste is de koelkast een huishoudelijk apparaat dat een elektrische aansluiting vereist. Het vereist de installatie van een apart stopcontact met een speciale stroomkabel (vergeet niet om een ​​notitie in het schakelbord te maken). Sluit het apparaat nooit aan via een verlengsnoer. De uitlaat zelf moet zo worden geplaatst dat u de koelkast kunt uitschakelen van het lichtnet. Meestal is deze afstand tot 10 cm vanaf het vloerniveau.

klep

Schakelbord met getekende vermogenslijnen

Ten tweede moet het oppervlak van het apparaat worden gekoeld. Om deze reden mag het niet dicht bij een muur of een hoge kast worden geplaatst. Er moet minstens 2-3 cm vrije ruimte aan de zijkanten zijn, het wordt aanbevolen om een ​​afstand van 15 cm van de muur naar de achterkant van de koelkast te bewaren.

Dit is belangrijk! Als de koelkast vrijwel gelijk staat met een meubelstuk, moet er een tussenruimte van minstens 10 cm overblijven, dit is nodig om de deur onbelemmerd te kunnen openen.

Ten derde, let op de kwaliteit van de vloerbedekking op de plaats waar u het apparaat wilt plaatsen. De vloer moet waterpas zijn, zonder sterke hoogteverschillen, kuilen en andere defecten.

Aandacht verdient ook: de configuratie van de kamer, de hoogte van de plafonds, de locatie en de grootte van het raam, de beschikbaarheid van andere huishoudelijke apparaten.

Het is ook noodzakelijk om duidelijk te begrijpen waar de koelkast niet categorisch geplaatst kan worden, zelfs als er heel weinig ruimte is.

 • In de directe nabijheid van een gas- of elektrisch fornuis. In deze zone zijn er regelmatig veranderingen in de luchttemperatuur, die de werking van het apparaat negatief kunnen beïnvloeden.
 • Dichtbij de kachel. Om dezelfde redenen.
 • Bij de gootsteen. De verhoogde luchtvochtigheid in dit gebied brengt ook het risico met zich mee dat de koelkast niet goed werkt.
 • Dichtbij het raam, dat direct zonlicht "verslaat". Door hun impact raakt het apparaat oververhit en draagt ​​het bij aan een snelle uitval.
kookplaat

Niet-succesvolle plaatsing van platen en koelapparatuur

Opties voor het plaatsen van een koelkast in een kleine keuken

Er zijn verschillende opties om dit huishoudelijke apparaat in een bescheiden keuken te plaatsen. Ze worden getest door talloze ontwerpers en de ervaring van bewoners van kleine appartementen. De keuze voor een specifieke oplossing hangt af van uw mogelijkheden, behoeften en kamerconfiguratie.

De koelkast in een uitsparing plaatsen

Dit is een van de handigste en handigste opties. In de nis wordt het gedeeltelijk beschermd tegen vervuiling, zonlicht en mechanische invloeden. Het belangrijkste is dat alle regels voor het aansluiten van het apparaat in acht worden genomen en niets belet dat de deuren worden geopend.

Als de koelkast klein is, kan de vrije ruimte erboven planken of kasten voor het bewaren van keukengerei, specerijen, enz. Nemen.

nis

Een ruime nis is een goede oplossing om ruimte te besparen

keuken

Een chique versie voor de keuken in retrostijl

nis

Nis voor een hoge koelkast

keuken

Optie voor keukeninterieur in klassieke stijl

Bij afwezigheid van een niche voorzien in technische documenten, kan deze onafhankelijk worden geregeld. Raadpleeg de architect. In sommige gevallen is dit een re-planning en vereist passende coördinatie in overheidsinstanties.

1

Om te werken heb je metalen profielen, bevestigingsmiddelen en vellen vochtbestendige gipsplaat nodig. De volgorde van werken is als volgt:

 1. Kies een locatie voor de niche van het apparaat.
 2. Indien nodig, in dit deel van de kamer niveau de muren, vloer, plafond.
 3. Voer alle noodzakelijke metingen uit, rekening houdend met de "reserve" afstanden en de afstanden die nodig zijn voor de luchtcirculatie.
 4. Installeer de uitlaat.
 5. Monteer het frame van metalen profielen, bevestig ze tussen elkaar en op de hoofdoppervlakken van de kamer. Gebruik voor controle het gebouwniveau.
 6. Naai de afgewerkte structuur met vellen gipsplaat.
 7. Gruntuete, shpaklyuete en niche in overeenstemming met hun voorkeuren.
 8. Je verbindt de koelkast door hem eerst in het waterpas te zetten.

Dit is belangrijk: als er geen luchtcirculatie in de nis is, zal de koelkast oververhit raken, dit zal zijn normale werking verstoren. In de instructies voor moderne producten specificeren fabrikanten meestal de minimale nisformaten voor insluiting.

Plaatsing van het apparaat op het balkon grenzend aan de keuken

Als er een loggia of balkon aan uw keuken hangt, is het logisch om daar een koelkast te installeren.

Echter, zelfs met een tekort van vierkante meters van de keuken, wordt deze optie zelden gebruikt, omdat er verschillende bepalende momenten zijn:

 • Maximale isolatie van de kamer. Zelfs in de strenge winter moet de temperatuur op het balkon overeenkomen met de waarden die zijn aangegeven in de bedieningshandleiding van het apparaat.
 • Kwalitatieve ventilatie van het balkon. Het is noodzakelijk om oververhitting van de koelkast of, omgekeerd, overvloedige condensatie te voorkomen.
 • Correcte installatie van het apparaat. Het mag geen neerslag en direct zonlicht ontvangen.
 • Gewicht van het apparaat. Natuurlijk, als je wereldwijd werk verrichtte aan het opwarmen van de loggia, dan zorgden ze zeker voor de versterking van de fundering. Maar gezien het aanzienlijke gewicht van de koelkast en de staat van de plaat, is dit misschien niet voldoende.
 • Verbod om een ​​stopcontact op de loggia te installeren. Het is vermeldenswaard dat veel mensen dit verbod verwaarlozen, evenals het verbod op het gebruik van een verlengsnoer.
koelkast

In dit geval is het apparaat niet juist gearceerd - dit is niet correct

Dus als je in eerste instantie geen rekening houdt met de verbetering van het balkon, kan het plaatsen op de koelkast je een aardige cent opleveren. Om nog maar te zwijgen over het verlies van tijd en zenuwcellen bij de coördinatie van al uw acties bij de relevante autoriteiten.

keuken

Het verwijderen van de koelkast naar het balkon is alleen mogelijk als aan bepaalde voorwaarden is voldaan

Hoekige plaatsingsmogelijkheden

In een kleine keuken is het belangrijk om elke centimeter van het gebied goed te gebruiken, dus zelfs met een lineaire lay-out bevindt de koelkast zich meestal in de hoek.

plaatsing van de koelkast

Hoekige plaatsing van het apparaat in een zeer kleine keuken

keuken

Ideaal - het samenvallen van de diepte van de hoek en de afmetingen van de koelkast

Gezien de basisregels voor het installeren van een koelkast, kunt u hem een ​​plaats in de hoek vinden:

 • Dichtbij het raam. In dit geval wordt het van een plaat en een gootsteen gewoonlijk gedeeld door een kleine snijtafel. Let op: deze optie is niet geschikt als de koelkast boven een deel van de muur uitsteekt en het venster overlapt.
 • In de eetzaal. In dit geval moet u echter goed nadenken over waar en hoe de tafel voor het eten zich zal bevinden. Misschien moet hij naar een andere kamer worden verplaatst.
koelkast

Zelfs zo'n knappe man werd in een hoek gezet, als een naakt kind

Let op! Dergelijke oplossingen zijn vooral relevant voor ruimtes met een lineaire en L-vormige lay-out.

Het voordeel van het installeren van een koelkast in de hoek is dat deze het vrije verkeer in de keuken niet verstoort. Als u het apparaat alleen maar hoeft aan te schaffen, kiest u voor smalle modellen met een kleine diepte.

koelkast

De koelkast in de hoek en de kachel zijn gescheiden door een klein tafelblad

Koelkast bij de ingang van de keuken - een belemmering of een goede oplossing

Vaak is er vlakbij de ingang van de keuken een vrij groot "dood" gebied waar niets staat. Soms is er een vrij aantrekkelijke hoek, nis. Het is de moeite waard om deze plek eens van dichterbij te bekijken, want een kundig geassembleerde koelkast die daar is geïnstalleerd, kan de ruimte volledig veranderen.

Ten eerste zal de rest van de keukenruimte er eenvoudiger en ruimer uitzien. Versterken dit effect kan licht meubilair en decoratie materialen zijn. Ten tweede kan het heldere, originele ontwerp van het apparaat dat accent worden, wat het begin van een van de functionele zones in het appartement bepaalt.

koelkast

Heldere koelkast - een echte keukendecoratie

koelkast

Koelkast bij de ingang van de L-vormige keuken

koelkast

Om zo'n solide apparaat één lijn met de set te maken, wordt het achterste deel ervan in een nis geplaatst

Let op! Deze optie is niet geschikt voor langwerpige kamers en keukens, die leiden naar smalle gangen.

Wat de tekortkomingen betreft, leidt deze beslissing vaak tot de weigering van de keukendeur. Niet iedereen is klaar voor dergelijke offers. Maar als u er klaar voor bent, kunt u verder gaan en de deur openen. Dan zal de koelkast zelf anders worden waargenomen. Op de achtergrond van een brede opening visueel lijkt het minder.

keuken

Een nette opening zonder een keukendeur

Je kunt het apparaat ook bij de ingang van de keuken plaatsen, maar aan de andere kant - in de gang. Natuurlijk, in dit geval, is het noodzakelijk om duidelijk te beoordelen hoeveel het de beweging tussen kamers zal verstoren. Maar als je kunt bogen op een ruime gang, dan is dit een goede oplossing voor een kleine keuken.

Dit is belangrijk! De koelkast in de gang mag er niet uitzien als een vreemd voorwerp, dat daar tijdelijk staat en op het punt staat verplaatst te worden. Een zorgvuldig interieurontwerp zal dit effect helpen voorkomen. Waarschijnlijk is het zelfs nodig om het apparaat zelf te versieren. Hiervoor zijn er magnetische en leisteenplaten, stickers, enz.

keuken

Niet de beste oplossing, maar soms de enige mogelijke oplossing

Inbedding van de koelkast - maskeren en ruimtebesparend

Ingebouwde koelkasten voor meerdere jaren zijn op het hoogtepunt van populariteit. De mogelijkheid om een ​​vrij groot apparaat te verbergen en in te passen in elke stijl van het interieur, dankzij de goed gekozen gevels van meubels, is voor velen favoriet.

Inbedding onder het aanrecht

Als je een keuze hebt, is een klein apparaat, ingebouwd onder het aanrecht, een goede optie. Evenzo in de keuken een afwasmachine of afwasmachine plaatsen.

camera

Twee kleine camera's onder het aanrecht

Let op! De meest bescheiden modellen hebben een hoogte van slechts een halve meter. Het segment met koelkasten met een hoogte van 60-100 cm is het populairst.

Deze oplossing omvat verschillende variaties en is afhankelijk van de aanwezigheid en locatie van de vriezer.

 1. Alleen koelhuis. Het is geïnstalleerd onder het tafelblad en behaagt met zijn grootte zonder verlies van functionaliteit. Alleen geschikt voor u als u geen vriezer nodig heeft - voor het langdurig bewaren van voedsel.
 1. Koelvak met een vriezer. Deze box vervult zijn onmiddellijke functie, maar heeft zeer bescheiden afmetingen.
 1. De koelkast staat in de keuken, de vriezer bevindt zich in een andere kamer. Een van de meest populaire opties. U spaart ruimte in de keuken, maar verliest niets aan de functionaliteit van het apparaat. De enige nuance - alle regels voor het aansluiten van de koelkast moeten twee keer worden nageleefd.
compacte koelkast

Compacte koelkast met vriezer

Dergelijke lage koelkasten passen meestal gemakkelijk onder het aanrecht, zonder de integriteit van het interieur van de keuken te schenden en zonder de beweging in het werkgebied te belemmeren. Voor de beste overeenstemming van het apparaat en het meubel qua afmetingen, is het aan te raden om ze tegelijkertijd te kopen.

koelhuis

Kleine koelkast voor de meest noodzakelijke producten

Ingebouwde koelkasten onder het aanrecht voldoen niet aan de behoeften voor het opslaan van gezinsproducten van 3-4 personen, maar voor 1-2 personen is dit voldoende.

De koelkast in de kast inbouwen

Voor de meubelgevel kunt u niet alleen een compacte koelkamer verbergen, maar ook dimensionale apparatuur. In dergelijke gevallen lijkt de koelkast meer op een kast met één deur en versmelt hij volledig met de rest van het meubilair in de hoofdtelefoon.

De kenmerken zijn als volgt:

 • Afwezigheid van een dove achterwand. Het vervangt met succes de grill, die ventilatie "achter" biedt.
 • De doos is strikt gemaakt volgens de grootte van de koelkast.
 • Het apparaat zelf bevindt zich niet op de vloer, maar op de bodem van de kast.
 • Meubelgevels worden opgehangen aan de deuren met behulp van speciale bevestigingsmiddelen.
keuken

Rationeel gebruik van hoekige ruimte

Het resultaat bevalt met zijn esthetiek, maar het moet worden opgemerkt dat het interne volume van dergelijke koelkasten minder is dan dat van vergelijkbare zelfstandige modellen die in hetzelfde gebied werken.

gevel

De meubelgevel maskeert met succes zelfs de grootste koelkast

Hoe om ruimte te besparen in de keuken

Om de koelkast in een kleine keuken te plaatsen, wordt u geholpen door totale ruimtebesparing. Gebruik hiervoor een aantal praktische tips.

Een van de belangrijkste manieren om ruimte in de keuken te besparen, is het aantal huishoudelijke apparaten te verminderen.

 • Denk eerst na over wat je kunt weigeren. Misschien kan het leven worden aangepast en zonder een vaatwasser. Iemand heeft zelfs geen oven nodig.
 • Ten tweede geef je de voorkeur aan multifunctionele apparaten. Het heeft geen zin om een ​​groentesnijder, een vleesmolen en een mixer apart te kopen, wanneer u een keukenmachine kunt kopen.
 • Ten derde, evalueer de mogelijkheid om sommige huishoudelijke apparaten in een andere kamer te installeren en op te slaan. Misschien past de wasmachine nog steeds in de badkamer?
keukenmachine

Compacte keukenmachine

Denk aan de noodzaak om een ​​eethoek in de keuken te plaatsen. Het is niet nodig voor een gezin van 3-4 personen aan een tafeltje om zich te schamen. Maaltijden kunnen ook naar de woonkamer worden gebracht. Als u deze optie categorisch weigert, overweeg dan om een ​​volledige tabel op een smalle toog of een inklapbaar aanrecht te vervangen. Klapstoelen zijn ook handig.

tafel

Een kleine tafel door het type barrek

tafel

Tafel voor een kleine keuken

Gebruik de maximale hoeveelheid vrije ruimte. Dit geldt met name voor verticals. Draaibare planken, kasten, rails en andere op de muur gemonteerde opslagsystemen worden onmisbare hulpmiddelen voor 4-7 vierkante meter. Zelfs aan de binnenkant van de kastdeur kunt u kleine planken hangen voor specerijen. Vergeet niet over de vensterbank - het kan ook dienen als een plank. Om ervoor te zorgen dat u de gratis stoffen gordijnen niet hindert, kunnen deze worden vervangen door rolgordijnen of zelfs jaloezieën.

keuken

Mooi gebruik van vrij gebied van muren

Een kleine kamer is geen zin. Uw verbeeldingskracht en de bevindingen van de ontwerper, gekruid met een rationele benadering van het kiezen van meubels en huishoudelijke apparaten, zullen helpen om de meest bescheiden keuken functioneel, praktisch en gezellig te maken!

Video-ideeën voor koeling voor kleine keukens

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

65 − = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map