Hoekset met een bar en zonder het ontwerp van een kleine keuken en ruime studio

Hoekset met een bar en zonder het ontwerp van een kleine keuken en ruime studio

Hoekset met een bar en zonder het ontwerp van een kleine keuken en ruime studio

De comfortabele en ergonomische hoekkeukenset geniet al lang de liefde van huisvrouwen, omdat het ruimtebesparende problemen oplost en een comfortabele werkomgeving creëert. Door de hoekkeuken is het eenvoudig om de interieurstijl van de kamer te benadrukken en de afmetingen aan te passen. Foto's van keukensets met een bar kunnen dienen als een idee hoe je het beste de grenzen van een kleine kamer kunt verleggen, gebruik effectief het gebied van een grote hal, zonirovat studio-appartement.

Voordelen van hoekkeukens

De vraag in de hoeksets bleek dankzij de indeling van de keukenfaciliteiten. Meestal een standaard keuken wand bezetten de raamopeningen, de tweede dient voor het opnemen dineren groepen blijven twee wanden en de hoek daartussen - in deze ruimtepak functionele werkzone. Met andere woorden, de hoekkeukenset bevindt zich langs twee aangrenzende muren.

keuken set

Hoekkeuken in klassieke stijl

Het vullen van hoekmodellen verschilt niet van de gebruikelijke lineaire sets:

 • werkoppervlak - tafels, gootsteen, kachel;
 • wandmeubels - kasten, gesloten en open planken, mezzanine;
 • ingebouwde moderne apparatuur - koelkast, fornuis, oven, vaatwasser;
 • handige accessoires - rails, stands, interne opslagsystemen.

Er zijn echter functies die specifiek zijn voor dergelijke structuren: bijvoorbeeld de hoekige opstelling van de spoelbak of een speciaal intrekbaar opslagsysteem voor een hoekkast met een verhoogd volume.

Functionele "carrousel" voor de hoekmodule

Voordelen van hoekkeukensets:

 • vergroot het werkgebied door de hoekmodule;
 • capaciteit, waardoor de nodige gebruiksvoorwerpen en gerechten te regelen;
 • ergonomie - de afstand tussen de belangrijkste objecten (koelkast - spoelbak - fornuis) wordt verminderd;
 • compactheid, handig voor kleine appartementen;
 • Maximaal gebruik van de hoek (handige opstelling van de gootsteen van een groter formaat).

Een ander voordeel is het nu traditionele element - de toog. Het is handig voor bestemmingsplannen, omdat het netjes het werkgebied scheidt van de eetkamer of woonkamer in het studio-appartement. Er is een grote kans om het ontwerp van de bar te kiezen, die volledig afhankelijk is van het doel en de stijl van het interieur.

aanrecht

Laconische uitvoering van een barrek

In de bar kunt u een echte bar regelen met vintage wijnen of frisdranken, een klein rek en een afgesloten kluisje. Ondanks de beperkte afmetingen van het aanrecht, is het handig om keukenapparatuur, boekenplanken of een glazen vitrinekast eronder te plaatsen. De vorm van het rek kan worden gewijzigd, afhankelijk van de stijl.

Dat is beter: een afgemaakt project of een keuken om te bestellen

Begrijpelijk verlangen om gehoekt kopen altijd voor een keuze gesteld: een kant set (2-3 dagen met inbegrip van levering en installatie) te kopen, om het model in zijn omvang (1-2 maanden) bestellen of proberen om het oorspronkelijke project met zijn eigen handen (1 maand + realiseren ... ). Natuurlijk is de derde optie alleen mogelijk als je vaardigheden hebt op het gebied van timmeren en timmeren. Overweeg alle drie soorten keukensets - elk heeft zijn eigen voordelen.

Voordelen van fabriekssets

Met een gebrek aan vrije tijd en onbeperkte materiële mogelijkheden, kunt u altijd kant en klare keukenmeubelen kopen. De aanwezigheid van modules van verschillende groottes stelt u in staat om de suite te "passen" op het gebied van een kleine of ongemakkelijk voor de indeling van de kamer. Overigens zijn er onder de modemodellen ook budgetmodellen, gemaakt van spaanplaat en MDF.

Collectie "Daniela" van de binnenlandse fabrikant - meubelbedrijf Maria

De keuze van modellen is simpelweg enorm - van democratische opties van een bescheiden laconiek ontwerp van de binnenlandse productie tot de beroemde Italiaanse merken die de elite-keuken kunnen versieren. Russische merken zijn altijd aan het horen:

1
 • Stolplit;
 • Maria;
 • Borovichi;
 • Shatura;
 • Zetta;
 • Bel;
 • aankondiging;
 • Planeet van de keuken, etc.

Onder buitenlandse merken kan worden opgemerkt Leroy Merlin, Arca, Scavolini, Brummel Cucine, IKEA, hoewel bekende merken lijst heeft geen zin - alleen de Italiaanse fabrikanten op de Russische markt voor meer dan tweehonderd. Elk van hen produceert niet minder dan tien nieuwe modellen per jaar, modulair en geïntegreerd in een verscheidenheid van stijlen en configuraties.

keuken

Kitchen Impero Italiaanse fabriek Concreta (Konkrata)

Wat is, afgezien van een acceptabele prijs en een breed assortiment, nog goed voor het fabrieksmodel? Eenvoud van aankoop, met zowel een snel ontwerp als een professionele installatie en een snelle reactie op mogelijke tekortkomingen in het onderhoud.

keuken set

Een set met een bar - een klassieker van L'OTTOCENTO

Prijzen voor fabrieksproducten zijn afhankelijk van vele factoren: merkpopulariteit, materiaal van vervaardiging, stijl, ontwerp. Bovendien is het altijd mogelijk om een ​​goedkoop compact model voor de Chroesjtsjov te vinden en een luxe suite voor appartementen met meerdere meters.

Op maat gemaakt meubilair volgens uw eigen ontwerp

Hoe rijk het assortiment fabrieksproducten ook is, op maat gemaakte keukenmeubelen worden steeds populairder. De redenen voor deze keuze liggen in het ontwerp van moderne appartementen, in individuele, soms te kleine maten (soms is zelfs de extra 10-15 cm belangrijk) en in de mogelijkheid om een ​​eigen idee te realiseren.

toog

Zwart satijn en toog

De zinsnede "U bent niet hetzelfde, maar met parel knoppen?" Is actueler dan ooit - vaak niet gevel schaduw of vormmontage niet voldoet aan de smaak van de klant. In dit geval is het algoritme van de acties is eenvoudig: componeren individueel project in grootte, rekening houdend met het ontwerp, ga dan naar het bedrijf voor de productie van keukenmeubelen en maken de orde, waarin wordt bepaald op voorhand van de productie materiaal, het type afwerking en accessoires, termen van paraatheid, de garantievoorwaarden.

keuken

De traditionele combinatie van rood en wit

Als een model voor het bereiken van het gewenste resultaat, kunt u een schets of tekening meenemen, evenals foto's van hoekkeukensets met een bar, een "eiland" of een eetkamergroep. Uw doel is om uw idee zo nauwkeurig mogelijk en gedetailleerd naar de uitvoerder over te brengen.

vrolijke limoen

Heldere vrolijke limoen

Als u een professionele benadering bij het kiezen van een project wilt, vraag dan om hulp van een ervaren ontwerper. Een goede specialist helpt u het materiaal en ontwerp te bepalen. Bovendien zal hij u vertellen waar het beter is om een ​​techniek te bouwen of om het vullen van keukenkasten comfortabeler te maken voor gebruik, hoe u stijl en ontwerp kunt kiezen.

Het hoekmodel assembleren met uw eigen handen

De moeilijkste manier om de keuken in te richten met nieuw meubilair is om het zelf te maken met spaanplaat, spaanplaat, MDF of massief hout. Deze overweldigende beslissing voor huisvrouwen is zeer geschikt voor geschoolde vakmensen wier werk of hobby verband houdt met de verwerking van hout. Een kleine hoekkeuken set gemaakt van massief grenen of essen is een geweldige optie voor een landhuis, dat vaak is ingericht in landelijke stijl.

reeks

Op de foto - een keukenset van massief grenen, gemaakt door eigen handen

Voordat je begint, moet je je het uiterlijk van de toekomstige headset nauwkeurig voorstellen. Een visuele referentie kan een foto zijn, een schets, een met de hand gemaakte schets of een project dat is gecompileerd met een computerprogramma. Op internet is het eenvoudig om verschillende gratis online ontwerpers te vinden en handiger te kiezen. Een geweldige plek om het juiste ontwerp te vinden - virtuele fotogalerijen.

schets

Schets van een compacte hoekset

Maak een schets of lay-out, moet u de grootte te berekenen, moet in het ontwerp rekening houden met de zeer eten en de ongebruikelijke lay-out - de locatie van de ventilatieopeningen, water en rioolbuizen, de aanwezigheid van zwevende structuren, nissen, richels, raam- en deuropeningen. Denk na over de mogelijkheid van de bouw van het podium (belangrijk voor vloerverwarming) of eilanden, met inbegrip van het ontwerp van de bar, die is een geweldige tussenstop.

tekening

Maattekening

Na het opstellen van het project blijft het moeilijkste: het juiste materiaal verzamelen, de details voorbereiden en de koptelefoon monteren. Kleine producten (schappen, kluisjes) kunnen onafhankelijk worden gebouwd en het aanrecht of complexe elementen kunnen desgewenst op bestelling worden gemaakt. Ontwerp kan worden geleend van professionals - veel mooie foto's worden gepost op thematische sites.

Keuze van de grootte van de hoekkeukenunit

De afmetingen van de keukenset zijn volledig afhankelijk van de grootte van de keuken, dus bij het kiezen van een klein of groot model moet u uitgaan van de mogelijkheden van de ruimte. Overweeg de ontwerpprojecten van keukens van verschillende groottes om hun kenmerken en voordelen te benadrukken.

Ontwerpoplossingen voor grote ruimtes

De mogelijkheden van een ruim terrein zijn eindeloos. Er zijn verschillende opties voor het lokaliseren van de L-vormige structuur. Het meest populair is de plaatsing van modules langs twee aangrenzende blinde wanden. De hal blijft dus volledig vrij en wordt gebruikt als eetkamer. In het midden van de kamer plaatst u een grote tafel met een set stoelen en in de pieren tussen de ramen of aan de andere muur van de keuken - een buffet of een kleine serveertafel.

keuken

Keuken / eetkamer in klassieke stijl

Als de ruimte te groot is, adviseren ervaren ontwerpers om in het interieur aanvullende meubelmodules of "eiland" te gebruiken, die in toenemende mate wordt aangetroffen op de foto in de binnenste glossy. Het uiterlijk en de vulling van het kookeiland hangt af van de functionele taken die eraan zijn toegewezen. Als het eerder om een ​​grote kachel ging die midden in de kamer stond, vandaag - en een kachel en een gootsteen en een eettafel. Een van de geweldige voorbeelden is op de foto.

keuken ontwerp

Een luxe combinatie van een wastafel, een werktafel en een eethoek

Een opmerkelijke oplossing is de plaatsing van een van de "vleugels" van de hoekige structuur langs de muur waarop de vensters zich bevinden. Eerder werden projecten van dit type gekozen voor kleine ruimtes met een ruimtetekort, maar ontwerpers hielden zoveel van ontwerpers en meubelmakers dat ze het in ruime kamers begonnen te gebruiken.

werkoppervlak

Het werkoppervlak wordt verplaatst naar het venster

Kamers in een groot gebied zijn moeilijk te noemen keukens. Integendeel, het zijn gezellige keuken-eetkamers of woonkamers met keuken, waar ze niet alleen koken en eten, maar ook gasten ontmoeten, feesten houden, samenkomen voor een familiefeest.

Compacte headsets voor een kleine keuken

Een kleine kitchenette van 5-6 m² is moeilijker in te richten dan een ruimte van 20 meter, maar sommige trucs helpen om een ​​echt comfortabele en gezellige sfeer te creëren. Het voordeel van een miniatuurkeuken in zijn maat - alles is bij de hand. Deze factor kan worden gebruikt door het gebruik van wandkasten te maximaliseren.

hoek set

Klassiek ontwerp van een compacte hoekset

Het is in de mode om de ruimte van de kitchenette uit te breiden door een van de muren te slopen. Als gevolg van reparaties op de plaats van de keuken wordt een ruime nis gevormd, alsof deze is gemaakt voor de installatie van een hoekset. Het verschil met de gebruikelijke kamer is dat de eetkamer uit het werkgebied wordt gehaald en dankzij de gecombineerde ruimte van de twee kamers verdwijnt de dichtheid volledig. Het is in deze situatie voor een kleine keuken is ideaal geschikt keukenset met een bar.

toog

Voorbeeld van het organiseren van een kleine keuken met een bar

De hoeveelheid kleine behuizing daalt niet, dus de keuze voor kleine hoekkeukens voor Chroesjtsjov is nog steeds relevant. Hier zijn enkele manieren om ruimte te besparen en de functionaliteit van een strakke kamer te vergroten:

 • gebruik van ingebouwde apparaten;
 • maximale belasting van muur- en vloermodules;
 • Organisatie van een extra werkgebied op de vensterbank;
 • een keuze voor een lichte schaal voor decoratie van gevels en wanddecoratie;
 • vervanging van een eettafel door een barrek of een schuifpaneel;
 • gebruik van multifunctionele ingebouwde opslagsystemen.

Het is mogelijk om de hoek volledig in te schakelen door een mobiele eenheid onder de gootsteen te plaatsen voor het bewaren van potten, in een wandkast - een carrousel voor gerechten.

onderbroek

De traditionele oplossing is de laden

Kies een kleine keukenset en vergeet extra verlichting niet: verschillende LED-lampen boven de kachel of gootsteen vergemakkelijken het kookproces en verbeteren het ontwerp.

Modellen met een barrek voor een studio

Studio's geven fantasie, maar met een waarschuwing: in de studio, afgezien van de keuken / eetkamer, is er ook een slaapkamer, dus de compactheid van de keukenheadset moet behouden blijven. Groot belang wordt gehecht aan bestemmingsplannen, waardoor de ruimte in 2-3 functionele gebieden wordt verdeeld. Op de foto - een modieuze studio in de loft-stijl.

keuken ontwerp

Vrijheid en onbeschoftheid - ontwerpkenmerken

Wanneer u een headset bestelt, moet u nadenken over de originaliteit van het ontwerp van de hoekkeuken met een toog. De rol van de grens tussen de keuken en de hoofdkamer kan door elk meubelstuk worden bespeeld - een eettafel, een bank, een kleine plank, een boekenkast met bloemen en zelfs een aquarium. Maar het populairste element is de toog. Het is handig en praktisch: tijdens de lunch is het gemakkelijk om de kachel te volgen of tv te kijken, die zich aan de andere kant van de kamer bevindt, naast het rek dat het ontwerp niet bederft.

rek

De toog speelt de rol van een eettafel

Als het gebied de plaatsing van een driedimensionale structuur niet toestaat, kan het barenrek klein en compact worden gemaakt, bestaande uit slechts een paar elementen. In een beperkte ruimte neemt de functionaliteit toe: dit is een eettafel en een hulpopslagsysteem. Om het interieur te versieren, kunt u een kledingkast plaatsen met prachtige glas-in-loodramen onder het aanrecht in plaats van een blinde kast.

toog

Bar in de rol van een extra kabinet

Bij het selecteren van een headset moet men de regels van het interieurontwerp, inclusief de eenheid van stijl en kleurprestaties, niet vergeten.

Kenmerken van de interieurstijl

Als u een set kiest, zult u verrast zijn door de verscheidenheid aan kant-en-klare modellen. De klassieker is toonaangevend met zijn vloeiende lijnen, laconieke maar expressieve inrichting. In het assortiment van elke fabriek zijn er verschillende collecties van klassieke stijl, en de fabrikant probeert modellen in verschillende kleuren te produceren.

hoekig ontwerp

Origineel hoekontwerp

Wat kleine en ruime kamers betreft, is minimalisme actueel - gladde oppervlakken, minimale inrichting, terughoudendheid en ernst.

combinatie van meubels en muren

Contrasterende combinatie van meubels en muren

Ga niet uit de mode elegant dynamisch modern, waardoor verschillende decoraties, bochten, ongewone vormen en een vrijer ontwerp.

reeks

Stel in een zacht palet

De Provence is aantrekkelijk - warm, fris, met eenvoudige maar doordachte details en pasteltinten.

keuken / eetkamer

Turquoise keuken / eetkamer

Let bij het kiezen van een binnenrichting niet op de Scandinavische stijl - licht, netjes, verstoken van luxe, maar zeer comfortabel en praktisch.

keuken

Open ruimte en veel licht

En voor fans van glitter en glamour - betoverende en rijke art deco.

keuken

De pracht van zwarte glans

Elke stijl op zijn eigen manier is goed en aantrekkelijk: de foto's van populaire modellen helpen u bij het kiezen van de juiste optie.

Video: hoekkeukens in het interieur

Videobeoordeling van een compacte headset:

Een verscheidenheid aan kleine hoekkeukenontwerpen:

Handige tips voor de inrichting van de keuken:

De keuze voor een keukenset is een fascinerende en cognitieve bezigheid. Bijzonder interessant zijn de hoekvarianten die grote mogelijkheden bieden voor het interieurontwerp. U kunt een kant-en-klare set kopen of meubels op bestelling maken, maar vergeet ook niet de bruikbaarheid en ergonomie van keukenmeubelen en probeer ook rekening te houden met het advies van ontwerpers en meubelmakers.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 8 = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map