Hoe een keukenset te updaten: 3 manieren om oude meubels in de keuken te transformeren

Hoe een keukenset te updaten: 3 manieren om oude meubels in de keuken te transformeren

Hoe een keukenset te updaten: 3 manieren om oude meubels in de keuken te transformeren

Het is tijd om de situatie in de keuken op te frissen, maar de aanschaf van nieuwe keukenmeubelen is nog niet voorzien door het gezinsbudget? Hoe een keukenset bijwerken met minimale kosten? Professionele ontwerpers en decorateurs raden in dergelijke gevallen aan om het oude aanrecht en de gevels te vervangen door nieuwe, de "vertrouwde" gevels in een andere kleur te overschilderen of ze te verlijmen met zelfklevende folie en ook de accessoires bij te werken. Het meest interessante is dat eenvoudig faceliften van oude keukenmeubelen met uw eigen handen kan worden gedaan met behulp van eenvoudige geïmproviseerde gereedschappen.

U kunt de keukenset tegen minimale kosten updaten

Er zijn manieren die de saaie keukenset bijna onherkenbaar kunnen veranderen

Hoe uw keuken te updaten: zelfklevende folie

De gemakkelijkste manier om oud keukenmeubilair te transformeren, is het te lijmen met een zelfklevende folie. Goedkoop en boos! Door een kwaliteitsfilm te kiezen met een imitatie van hout, marmer, tegels, natuurlijk leer of steen, kun je je keuken een niet-exclusieve en dan een heel nette uitstraling geven. Waterdichte vinylfilm, zijn weerstand tegen hoge temperaturen en mechanische effecten voor een lange tijd zullen de ongerepte schoonheid van uw ontwerpimpuls behouden. Als je weet hoe je centimeters en scharen moet hanteren, zou je geen speciale problemen moeten hebben met film facelift. Het belangrijkste dat je nodig hebt - nauwkeurigheid en geduld.

Benodigde materialen:

 • zelfklevende film
 • centimeter
 • heerser
 • scherpe schaar
 • briefpapier mes
 • plastic schraper voor het gladmaken
Een van de meest toegankelijke manieren is om een ​​zelfklevende film te gebruiken

De gemakkelijkste manier om oud keukenmeubilair te transformeren, is het te verlijmen met zelfklevende folie

Stapsgewijze instructie:

Stap 1: We meten de kluisjes van de keukenset: gevels, zijwanden, laden. Voor een beter en comfortabeler werk moeten de gevels worden verwijderd en op een vlak oppervlak worden gelegd.

Stap 2: Verwijder de handgrepen en de rest van de hardware. Met een natte spons zorgvuldig alle kasten en laden wassen, met speciale aandacht voor het verwijderen van vetvlekken. Op de te kleven oppervlakken mogen geen sporen van vet, stof en andere verontreinigingen te zien zijn. Het moet perfect glad, schoon, droog en glad zijn. Anders, tijdens gebruik in problematische gebieden, zal de film bubbelen en van het oppervlak verdwijnen. Na natte reiniging moeten we alle kasten droogvegen.

Stap 3: Op de beschermpapierlaag wordt een centimeterraster op de achterkant van de sticker geplaatst, wat het snijden en snijden van de film aanzienlijk vergemakkelijkt. We noteren de noodzakelijke afmetingen voor elk onderdeel. Als alle metingen nauwkeurig zijn uitgevoerd, is het nog steeds wenselijk om een ​​marge van 1-2 cm te laten. Op plaatsen waar er buigingen zijn, voegt u 2 cm toe. Als u een film met een herhalend patroon hebt geselecteerd, volgt u deze op de voorkant zodat de rapportages van het patroon samenvallen.

Stap 4: Open met een briefpapiermes op de liniaal. Kromlijnige patronen worden uitgesneden met een scherpe schaar volgens de voorlopige markering met een stift of potlood.

Succesvol gematchte film met een prachtig patroon kan de oude set volledig transformeren

De keukenset, geplakt met een zelfklevende film met een elegant patroon, krijgt onmiddellijk een verfijnd en ongewoon uiterlijk

Stap 5: maak een paar centimeter beschermpapier los met de zelfklevende kant, breng de folie aan op de gevel. Een plastic schraper effent het gelijmde gebied om luchtbellen en andere onregelmatigheden onder de folie te verwijderen. We plakken de film niet in één keer met de hele laag, maar verwijderen het beschermende papier geleidelijk met 5-10 centimeter en wrijven voorzichtig elk doorkruist gebied met een schraper. Haast je niet! Alle heuvels en onregelmatigheden zullen vooral merkbaar zijn op een monofoon oppervlak, maar op het gespikkelde ornament zijn ze minder opvallend. Strijk de film vanaf het midden naar de randen glad. Kleine luchtbelletjes onder de film kunnen worden doorboord met een dunne naainaald en groot gesneden met een scherp mes en de film glad maken.

1

Als de film ongelijk is tijdens het aanbrengen, raak dan niet in paniek! Het is niet het einde van de wereld. Case repareerbaar! De zelfklevende film zal binnen een paar uur permanent vastzitten, zodat u genoeg tijd heeft om de film uit de defecte sectie te verwijderen en opnieuw te plakken.

Stap 6: Wij voeren soortgelijke bewerkingen uit met alle andere gevels van de keukenset, evenals schappen en laden. Voor een complete transformatie als laatste punt, veranderen we meubelbeslag, met name pennen, maar nieuwe en brengen de gevels terug naar hun plaatsen.

Als u alleen een paar heldere accenten wilt toevoegen, het interieur verfrissen met nieuwe kleuren en nuances, volstaat het om interieur vinylstickers te gebruiken. Ze kunnen worden toegepast op alle meubels met gladde gevels, ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal, dus ze verdragen perfect natte reiniging en vereisen geen zorgvuldige verzorging.

Vervanging van oude gevels door nieuwe - een radicale manier om keukenmeubilair te vernieuwen

De meest radicale manier om de keukenset te updaten is om de oude gevels te vervangen door nieuwe

Hoe oude keukenmeubels te updaten: gevels vervangen

Een herontwerp van het kardinaal budget nodig? Vervang de oude gevels door nieuwe! Dit is niet alleen de meest radicale, maar ook de duurste manier om oud keukenmeubilair bij te werken, maar toch kost het aanzienlijk minder dan het kopen van een nieuwe keukenset. Als je een modulaire keuken hebt of een model dat nog steeds populair is, is het niet moeilijk om kant-en-klare gevels te maken. Voor exclusieve en verouderde modellen van keukensets zullen er gevels moeten worden gemaakt op een individuele bestelling, het voordeel van bedrijven die dergelijke diensten aanbieden is overvloedig. Bij het bestellen van de gevel kunt u voor uw keuken niet alleen het originele ontwerp kiezen, maar ook het optimale materiaal met betrekking tot de 'prijskwaliteit'. Economy-opties: goedkoop hout (meestal grenen), spaanplaat, kunststof. Een meer solide nieuw ding: de gevels van MDF en de reeks waardevol hout.

In sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn om gevels per individuele bestelling te produceren

Voor exclusieve en verouderde modellen van keukensets zullen de gevels per individuele bestelling moeten worden vervaardigd

Installatie van nieuwe keukengevels kan worden toevertrouwd aan specialisten die zich zeker in hetzelfde bedrijf zullen bevinden dat bij de productie betrokken was, of deze zelf installeren. Verwijder hiervoor de oude deuren door de schroeven los te draaien en de scharnieren vast te zetten. Afgewerkte deuren en gevels van dozen in winkels worden meestal in onbewerkte vorm verkocht, dus u moet ze in gedachte houden met behulp van een standaardboor met een diameter van 35 mm. Boor nieuwe gaten voor de scharnieren, schroef de deuren aan de muren vast met schroeven. Klaar! Modern meubilair wordt gemakkelijk en snel verzameld. Iedereen die ooit thuis reparaties heeft moeten uitvoeren, zal met succes de installatie van nieuwe gevels aankunnen.

Hoe de gevels van een keukenset worden bijgewerkt: vormen en schilderen

Snel en effectief kunt u de oude headset bijwerken met vormen en schilderen

Het renoveren van de gevels van oude keukenmeubelen met vormen en schilderen is een eenvoudige en effectieve methode

Een geweldige manier om oude keukenmeubelen snel en eenvoudig opnieuw in te richten, is door het gebruik van vormen en schilderen. Wat is kneden? Dit zijn decoratieve overlays, die op grote schaal worden gebruikt voor het afwerken van verschillende oppervlakken en structuren, bijvoorbeeld muren en plafond. Kijk rond! Er zijn beslist verschillende soorten lijstwerk in uw interieur aanwezig. Om de gevels van de keukenset te versieren, hebben we dunne halfronde lamellen nodig.

Benodigde materialen:

 • lijm voor hout
 • decoratieve halfronde moulding
 • afkortzaag
 • spuitpistool HVLP
 • glanzende verf
 • boor
 • meubelbeslag
 • schroevedraaier
 • marker

Stapsgewijze instructie:

Stap 1: Voorbereiding van gevels. Voordat we de gevels verwijderen, maken we op elke deur en kast de juiste digitale bankbiljetten zodat tijdens de installatie niets in de war raakt en alles op de juiste plaats wordt teruggebracht. We ontmantelen gevels, verwijderen accessoires en bevestigingsmiddelen. Verwijder met een vochtige doek voorzichtig al het vuil. Droog de droge gevel af met een droge doek. Aangezien we lakwerk zullen gebruiken, is het raadzaam om werk niet binnenshuis, maar in de open lucht uit te voeren in een goed geventileerde overdekte ruimte, bijvoorbeeld onder een luifel. We bedekken het werkoppervlak met een film en leggen daarop de voorbereide gevels.

Stap 2: installeer de decoratieve lijst. Met behulp van een verstekzaag sneden we de decoratieve lijst in stukken van de gewenste lengte. De buitenranden worden gezaagd in een hoek van 45 graden. Afgewerkte lamellen worden op de gevel gelijmd en op houtlijm "geplant".

Na het voorbereidend werk aan de gevels kunt u gieten plakken

Stap 2: Het installeren van de decoratieve lijst is een eenvoudige maar nette bewerking

Stap 3: Markeer plaatsen voor de installatie van fittingen en armaturen. Boor gaten met een boor of perforator.

Stap 4: Primer het oppervlak. We vullen het verfreservoir in het spuitpistool met een primer. Primer wordt aangebracht op een afstand van 15-20 cm. We wachten ongeveer een uur totdat het volledig droog is.

Voordat ze worden aangebracht op de verf van de gevels, moeten ze zorgvuldig worden voorbereid met een primer

Stap 4: Primer het oppervlak voordat u de verf aanbrengt

Stap 5: Schilderij. Wanneer de primer volledig droog is, vullen we het spuitpistool met dekverf. Het schilderen wordt uitgevoerd als een primer op een afstand van 15-20 cm. Om een ​​origineel patroon of ornament op het oppervlak te maken, kunt u speciale stencils gebruiken. Als na het drogen de laklaag, ruwheid en andere onvolkomenheden zichtbaar zijn op het oppervlak, brengen we nog een verflaag aan voor een perfect resultaat.

Je kunt verf op verschillende manieren toepassen, het belangrijkste is dat het gelijkmatig moet liggen, zonder door te buigen

Stap 5: Het schilderen gebeurt op elke handige manier - kwast, roller of spray

Stap 6: Installatie van gevels. Van de oude gevels is er geen spoor meer over! Ga raden wat je moet oplossen. Het is goed dat we dit van tevoren hebben geregeld. Gefocust op de digitale signalering op de gevels en kluisjes, keren we elke deur terug naar zijn oorspronkelijke plaats, met behulp van schroeven en een schroevendraaier. We installeren nieuwe accessoires en bewonderen de creatie van onze eigen handen!

Hoe een oude keukenset met uw eigen handen bijwerken: decoratieve inzetstukken

Na het repareren van de keuken, past je oude keukenset niet in de nieuwe omgeving? Het maakt niet uit! Case repareerbaar! Renoveren het ontwerp van de oude keuken meubels zal helpen bij de in elkaar grijpende met de keuken interieur decoratieve inzetstukken van behangpapier, zelfklevende folie, keramische tegels of rotan.

Hoe een oude keukenset met uw eigen handen bijwerken: decoratieve inzetstukken van keramische tegels

Een ongewone manier om de keukenset te updaten - het gebruik van keramische tegels als decoratie

We versieren keukenmeubels met keramische tegels

Hoe maak je een oude keukenkast met keramische tegels op facelift? Eenvoudiger dan eenvoudig! Verwijder de deuren van de keukenkast uit de scharnieren, maak het oppervlak zorgvuldig schoon, indien gewenst, schilder het in de juiste kleur. Met behulp van tegellijm lijmen we de tegel op de gevel. Om alles er zo netjes en mooi mogelijk uit te laten zien, creëer je rondom de "tiled application" een frame met decoratieve vormen. Totaal en delov iets!

De decoratie met keramische tegels is meestal goed gecombineerd met decoratief gieten

Om alles er zo netjes en mooi mogelijk uit te laten zien, creëer je rondom de "tiled application" een frame met decoratieve vormen

We versieren de gevels van de oude keuken met rotan-inzetstukken

Benodigde materialen:

 • rotan blad
 • scherpe schaar
 • decoratieve houten latten
 • meubel nietmachine
 • acryllak
 • kleine meubels studs zonder hoeden
 • schuurpapier
 • hamer
 • borstel
Exotisch uitzicht op oude meubels geeft inserts van rotan

De gevels van de keuken, versierd met rotaninserts, krijgen onmiddellijk een exotisch uiterlijk

Stapsgewijze instructie:

Stap 1: We meten de voorkant van de deuren om te berekenen hoeveel meter rotan we moeten kopen voor afwerking. Het canvas kan worden gekocht in de vorm van kant-en-klare rollen of op een snede, die veel goedkoper zal zijn.

Stap 2: Rol de rotanstof in de badkuip en bevochtig hem grondig met koud water. Laat ongeveer een half uur staan, zodat het materiaal goed verzadigd is met vocht. In de natte vorm neemt de rotan enigszins in omvang toe. Na installatie en volledig drogen strekt het web zich uit als een touwtje.

Stap 3: Terwijl de rotan "de juiste staat bereikt", bereiden we de houten latten voor, die we moeten drukken en de rotanstof vastmaken aan de gevels rond de omtrek. De kleuren van het frame moeten in overeenstemming zijn met het interieur van de keuken en de nieuwe afwerking van de headset.

Stap 4: Indien nodig kan de kleur van de latten worden gewijzigd door ze af te dekken met acryllak van de juiste kleur. We plaatsen de lak op de latten en drogen deze af. Voor het verwijderen van de ruwheid slijpt fijnkorrelig schuurpapier voorzichtig het geverfde werkstuk. Na het slijpen brengen we opnieuw een laag vernis aan, drogen deze en schuren hem opnieuw. Voor een ideaal glad oppervlak 3-4 lagen acryllak aanbrengen.

Stap 5: Haal de rotan uit het bad, rol het uit op een gelijk oppervlak en snijd het volgens de genomen metingen. De deuren kunnen volledig worden afgedekt met rotandoek, maar de gevels zien er veel interessanter uit, waarop alleen het midden is versierd met rotan.

Stap 6: Met een scherpe schaar knippen we de werkstukken uit de rotanstof. Met behulp van een meubelnietmachine bevestigen we ze aan de gevels van de keuken. Nietjes bevinden zich aan de randen, dan worden ze bedekt met latten en zijn ze onzichtbaar.

Stap 7: Om mooie, nette voegen op de gevels te hebben, plaats je de latten in de kruk en zie je de buitenranden in een hoek van 45 graden. We zagen de gezaagde gebieden met een borstel met acryllak.

Stap 8: Met behulp van meubelknoppen zonder hoeden, knippen we de latten langs de randen van de rotanstof naar de gevels zodat ze de paperclips sluiten.

Om het oude keukenmeubilair te transformeren, kunt u de gevels verfraaien met rotaninserts

Verschillende soorten rotaninserties beschouwen ontwerpers als een effectieve manier om keukenmeubilair opnieuw te ontwerpen

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map