Keuken op een plein: wat je moet weten bij het ontwerp van een vierkante keuken

Keuken op een plein: wat je moet weten bij het ontwerp van een vierkante keuken

Een vierkant is een ideale geometrische figuur met gelijke zijden. En de vierkante keuken is ook op zijn eigen manier ideaal, want in een vierkante kamer kunnen meubels bijna als een ziel worden geplaatst. Natuurlijk hangt het allemaal af van de grootte van je keukenplein. Als de keuken klein is, is het nog geen zin! De Chinezen, bijvoorbeeld, slagen erin om een ​​ontwerp van de keuken te creëren, gecombineerd met een badkamer en een slaapkamer. Op dezelfde 6 vierkante meter. En als we het hebben over de twaalf “vierkanten”, dan kan het helemaal een sprookjeskasteel worden!

De keuken in combinatie met de eetkamer is een veel voorkomende moderne variant van de indeling

De vierkante keuken in combinatie met de eetkamer ziet er stijlvol en comfortabel uit

Optimaliseer de lay-out van een kleine vierkante keuken

Wanneer je een kleine keuken in Chroesjtsjov hebt – wees niet bedroefd. En deze kamer kan prachtig worden geregeld. Ontwerpers bevelen minimalistische stijlstijlen aan: Japans, hightech, modern.

Bewoners van megasteden zullen de voordelen van super-minimalistische stijl waarderen

Vierkante keuken in de stijl van superminimalisme past goed in het barre stadslandschap

In dit geval moet het meubilair worden geplaatst volgens het schema “letter G”. Dat wil zeggen dat we een suite selecteren die compact is, die in de diepte is afgeplat en langs twee aangrenzende muren is geplaatst. In de hoek, trouwens, dat de kostbare ruimte niet zinneloos verloren is, kun je een gootsteen plaatsen.

Voor een vierkante keuken is het raadzaam om de hoekige manier te kiezen om meubels te maken

Een hoekige indeling van keukenmeubels verdient de voorkeur in een vierkante keuken, omdat hiermee de beschikbare ruimte effectief kan worden gebruikt

De tweede optie – keukenmeubilair, gelegen “geslacht linea” langs een van de muren (rechts of links van de ingang). Het is belangrijk om een ​​dergelijk plastic of houten meubilair te kiezen, zodat het ontwerp van een vierkante keuken niet op een berging lijkt.

Met de juiste indeling van meubels wordt zelfs een kleine keuken comfortabel en comfortabel

Een kleine vierkante keuken in salontonen is zo competent ingericht dat het kleine formaat geen ernstig nadeel lijkt

Aanbevolen lichtkleuren, aanvaardbare werkbladen van kunststeen, een schort met reflecterende spiegel of glasmozaïek, gladde, zuivere en duidelijke hoeken.

Een mooie rustige kleurenschema van deze keuken is een van de belangrijkste elementen van het decor

De vierkante keuken in crème- en koffietinten is niet alleen van buiten mooi, maar heeft ook alles wat nodig is voor comfortabel werken

Tafels in kleine vierkante keukens worden meestal vierkant geplaatst, in een van de hoeken of uitgerekt langs een van de muren.

In een vierkante keuken kan een uitgebreide tafel een echte vondst worden

Een uitgerekte tafel is een vondst voor een vierkante keuken, omdat deze de mogelijkheden van de gastvrouw aanzienlijk vergroot

Er is een ongewone variatie: de bevestiging van het oppervlak voor voedsel aan de tegenoverliggende muur van de koptelefoon met de werkoppervlakken.

In vierkante keukens komen tafels met hoeken vaker voor dan in keukens met andere vormen

Tafel met een hoek op een vierkante keuken – een van de favoriete decoropties

Een ronde tafel in een kleine vierkante keuken kan het plein doen rommelig maken, maar ook als het nodig is voor interieurstyling, bijvoorbeeld in de traditionele klassieke stijl of landelijke stijl.

Een voorbeeld van meubelplaatsing in een middelgrote keuken

Dergelijke keukenfaciliteiten zijn te vinden in standaard appartementen met een nieuwe indeling. De gemiddelde keuken is van 8 tot 16 vierkante meter. Van toepassing op ontwerpstijlen voor designkeukens zijn ongelooflijk divers.

Heldere kleuren in deze keuken zorgen voor een lichte feeststemming

In Rusland geven ze bijna altijd de voorkeur aan moderne keukens gemaakt van plastic, MDF, maar er zijn fans van houten array-sets

De manier om meubels en huishoudelijke apparaten te rangschikken, is optimaal hoekig, parallel, op één rij. De tafel kan “direct aan het ritme” worden geplaatst als u de keuken binnengaat en zich enigszins achter de koelkast kunt verbergen of de hoek ver van de deurpost kunt bezetten.

Een kleine, stijlvolle tafel kan dienen als een toog

Een tafel in de vorm van een bar in een vierkante keuken in een hi-tech stijl heeft de situatie zeer succesvol aangevuld

Met een parallelle methode om meubels in een vierkante keuken te plaatsen, ziet de tafel er het best uit bij het raam met verticale jaloezieën of lichte gordijnen.

In de gemiddelde grootte van de vierkante keukens, kunnen de eigenaars zich al wat “versiering” en “pretentie” van het interieur veroorloven, bijvoorbeeld de plaatsing van decoratieve panelen, kunstwerken, opstelling van nissen, bar tellers, enz.

Wanneer u meubels in de keuken buiten de doos rangschikt, kunt u een indrukwekkend resultaat krijgen

De oorspronkelijke opstelling van meubels in een vierkante keuken verandert ons idee van hoe meubels moeten staan ​​volledig en toont de voordelen van andere manieren

Vooral goed voor middelgrote keukens is de traditionele stijl, Frans, Spaans en eclectisch.

De aantrekkelijke uitstraling van de klassieke stijl verklaart zijn niet-aflatende populariteit

Klassiekers van keukenontwerp zijn nooit achterhaald, maar blijven aantrekkelijk en multifunctioneel

We plannen het interieur van een grote vierkante keuken

In een grote vierkante keuken kun je leven. Stel, zet hier een comfortabele bank of sofa en verlaat deze gezellige kamer nooit. Dit alles is echter geen feng shui, waarvan de regels worden geadviseerd om onderscheid te maken tussen twee van dergelijke belangrijke processen, zoals eten en slapen. Daarom een ​​maximum aan zacht meubilair, dat in een grote keuken zou moeten zijn – het is soezen of stoelen met deksels / stoelen van zacht textiel.

In een grote vierkante keuken kunt u eenvoudig een eetgedeelte en een kookzone plaatsen en de vrije ruimte plannen.

In een grote vierkante keuken is het interieur te doen herleven met heldere, stijlvolle accenten

Op een grote vierkante keuken is zelfs een plaats voor dergelijke “decoraties”

Europese ontwerpers worden aangetrokken tot eilandkeukens, en deze regel is van toepassing op vierkante keukens. Het eilandarrangement betekent dat er in het midden van de keuken plotseling een gootsteen, een horizontale koelkast met een aanrechtblad of een wijnkast kan blijken te zijn.

In een vierkante keuken kan het eiland handiger zijn dan een andere manier van plannen

De eilandindeling van een grote vierkante keuken stelt u in staat om ten volle te profiteren van de lay-out

Meestal in het midden van de vierkante keukens is er een kooktafel met veel vakken voor boodschappen.

Het luxe interieur van deze keuken is gemaakt met behulp van natuurlijke afwerkingsmaterialen

De vierkante keukens met houten ingewikkelde meubels, met behulp van natuurlijke bouwmaterialen – steen, keramische tegels

Het belangrijkste bij het plannen van vierkante keukens van elke grootte, is de juiste indeling van het hoekengebied. Als een paar hoeken de headset “sluiten” – geweldig. De andere twee hoeken op een klein plein kunnen niet vol zijn, in het middelste gedeelte kun je een plank met een elegante theepot op een grote plaatsen – en tegelijkertijd een interessant vloerboeket, een lamp, een sculptuur plaatsen.

Als de juistheid van de verhoudingen van het ideale vierkant niet klopt – plaats het meubilair op een andere manier, stop bij de afgeschuinde en gebogen hoeken, geef de nodige hoogte- en verschilverschillen van texturen.

decor

Leave a comment