Luxe keuken van één verdieping: foto's en de beste ideeën voor het creëren van een interieur zonder hangende kasten

Luxe keuken van één verdieping: foto’s en de beste ideeën voor het creëren van een interieur zonder hangende kasten

Luxe keuken van één verdieping: foto's en de beste ideeën voor het creëren van een interieur zonder hangende kasten

In het tijdperk van de vernietiging van stereotypen en de transformatie van het klassieke keukeninterieur in een ruimte met een heldere persoonlijkheid, bieden ontwerpers veel frisse ideeën. Gevels tot de volledige hoogte van de muren, functionele eilanden en meubilair verborgen achter meubels zijn de meest modieuze trends. Wil je een eigenaar worden van een buitengewone keuken zonder bovenkasten? Foto's van het ontwerp van dergelijke kamers verbazen: een minimum aan meubels, maximale lucht en licht, een unieke inrichting en, belangrijker nog, - een enorme ruimte voor de realisatie van hun eigen creatieve ambities.

Keuken zonder bovenverdieping: eisen voor accommodatie

Stilistische beperkingen op het ontwerp van de keuken zonder de bovenste kasten daar. One-tier regeling past organisch in het pand met decoratie en meubels in elke stijl. Het enige waar u rekening mee moet houden, is het oppervlak van de kamer en de hoogte van het plafond.

keuken ontwerp

Modieus keukenontwerp: zonder hangende kasten

kleine keuken

Een klein gebied vereist een professionele aanpak

Het minimale oppervlak van het gebouw is van 8 tot 9 vierkante meter. Natuurlijk kunt u, indien nodig, alleen een keuken maken met lagere kasten en een kleiner gebied. Maar in dit geval zullen de functionaliteit en ergonomie eronder lijden. Na het verlaten van de bovenste laag verliezen de eigenaars opzettelijk enkele meters bruikbare opslagruimte. In het geval dat de totale oppervlakte van de kamer slechts 6 - 7 m is, is het buitengewoon moeilijk om een ​​vervanging voor de bovenste kasten te vinden.

keuken

Chique interieur voor een ruime keuken

In kleine ruimtes is het noodzakelijk om een ​​technisch complex project te implementeren: opslagfaciliteiten organiseren, een volwaardige lunchgroep verlaten en het standaardkooktoestel vervangen door een klein kookoppervlak. Dergelijke oplossingen passen bij de eigenaars, voor wie het interieur belangrijker is dan functionaliteit - voor actieve jonge gezinnen die de keuken alleen gebruiken voor snelle snacks en 's ochtends koffie.

keuken

Lichte muren en meubels met één verdieping voegen ruimte toe

Visueel een kleine keuken, de afwijzing van hangende kasten zal hoogte en licht toevoegen. Oplossingen voor microgebied:

 • De organisatie van opslagplaatsen van keukenaccessoires, die niet vaak worden gebruikt, buiten de kamer: in de bijkeuken, de kast op de loggia.
 • Aangepast functioneel meubilair samenstellen met transformeerbare oppervlakken: uittrekbare, uittrekbare werkbladen, tafels.
keuken

Standaard plafondhoogte

De hoogte van het plafond is niet minder belangrijk. Voor keukens met lage plafonds in de oude hoogbouw, privésector, is de beslissing om zonder de bovenste kasten te doen een echte redding. Maar in de smalle rechthoekige keukenspullenkoffers met hoge plafonds (3,5 - 4 m), zoals in stalines, zal een keuken zonder een bovenste laag de kamer visueel verkleinen, en het plafond lijkt nog hoger. De output is gedeeltelijke uitrusting van de lokalen met hangende kasten. U kunt de bovenste elementen van de headset in een niet-standaard volgorde plaatsen, of combineren met hoge kasten.

Kenmerken van het ontwerp en de indeling van keukens met één verdieping

Naar de keuken zonder scharnierende koffers was niet alleen stijlvol, maar ook comfortabel, het is noodzakelijk om de lay-out van meubels en apparatuur te plannen, een voldoende aantal planken en dozen te organiseren voor opslag.

ontwerpproject

Professioneel ontwerpproject

Voor- en nadelen: is het zinvol om hangende kasten op te hangen

Universele oplossingen die ideaal zijn voor alle soorten gebouwen, nee. Het verlaten van de bovenste laag in de keuken heeft ook sterke en zwakke punten. Analyseer wat er in de hangende kasten is opgeslagen. Meestal - specerijen, gerechten die niet vaak worden gebruikt, en klein keukengerei. Oorzaak: de diepte van de bovenste laag van de koptelefoon is de helft van de diepte van de onderste kasten. En om zware en dimensionale objecten te krijgen van de hoogte van de menselijke groei is ongemakkelijk.

woonkamer

Ruime woonkamer met open keuken zonder hangende kasten

Voordelen van ééntrapskeuken:

 • Het ontbreken van topkasten in de keuken is een uitstekende reden om zich te ontdoen van de massa onnodige kleinigheden die zich in de loop der jaren hebben opgehoopt.
 • De optimale organisatie van opslag: in de lagere kasten kun je zones onderscheiden voor gebruiksvoorwerpen, kleine apparatuur, dimensionale dingen zodat op het juiste moment alles voorhanden was.
opslagruimte

Ergonomische opslagruimte

 • Optische uitbreiding van de ruimte.
 • Meer mogelijkheden voor decoratie.

Het nadeel is de behoefte om te wennen aan de nieuwe lay-out: de hand zal automatisch de plaats bereiken waar de kast ophing. Bovendien, voor dingen die zijn opgeslagen in de hangende kasten, zal een plaats op de lagere laag moeten zoeken.

1
schappen

In plaats van oude kasten - nieuwe opslagruimte

Opslaan op de headset is moeilijk. Als het meubilair in de tweevoudige versie kan worden geselecteerd uit kant-en-klare sets, dan moet een one-tier-set worden geselecteerd uit de elementen van modulaire systemen, die een orde van grootte meer kosten. De ideale oplossing voor kleine keukens is om meubels te bestellen volgens de afmetingen van de kamer: alleen in dit geval is het mogelijk om van de bovenste laag af te komen, niet ten koste van het gebruiksgemak en de functionaliteit.

U moet meer geld uitgeven aan het afwerken van de muur boven het werkoppervlak. Als de installatie van de klassieke set voldoende is om een ​​schorthoogte van 50 - 60 cm te maken, moet u mogelijk een hoog scherm installeren in een kamer met een eentraps keuken.

Optimale lay-outopties: hoe de ruimte te organiseren

Een indeling voor de keuken kiezen zonder scharnierende kasten - een moeilijke taak. U moet immers niet alleen een plaats vinden voor alles wat zich meestal in de bovenste laag bevindt, maar ook de benodigde apparatuur plaatsen. De lay-out, die wordt beschouwd als de eenvoudigste - enkele rij - wordt in de variant zonder de bovenste laag het meest problematisch, vooral als het oppervlak van de kamer klein is. Het probleem is dat u vanuit het nuttige meubelgebied ten minste 60 cm moet verwijderen voor de installatie van de plaat. Als we er rekening mee houden dat een constructie van één rij niet groter kan zijn dan 3,5-4 m, is er heel weinig ruimte voor opslagruimte.

keuken

Laconic en "cool" interieur

Optimale manieren om de keuken uit te rusten zonder de bovenste kasten:

 • Hoekige en U-vormige lay-outs: door de toegenomen bruikbare lengte van het meubilair kan de techniek worden ingebouwd, voldoende ruimte overlaten voor alle benodigde apparaten.
hoekmeubilair

Licht hoekmeubilair

 • Eilandindeling: u kunt de optie kiezen met embedding-technologie op het eiland of met de organisatie van opslaggebieden binnen het eiland. Het ontwerp is perfect gecombineerd met de installatie van een headset met één rij. De oppervlakte van het te koop aangeboden object is 18 meter.
een niveau keuken

Eilandontwerp: keuken op één niveau

 • Parallelle lay-out met twee rijen. Keukenaccessoires uit de bovenste kasten zullen naar de onderste laag van een van de meubellijn gaan. De breedte van de kamer is van 3 tot 4 m.

Ontwerp van een gelijkvloerse keuken in combinatie met een woonkamer of een eetkamer

Het interieur van de keuken zonder de bovenste hangende kasten lijkt het meest voordelig in combinatie met de woon- of eetkamers, in de open ruimte in moderne studio-appartementen.

keuken interieur

Klassiek interieur: chique woonkamer

De beslissing om van een lay-out op één niveau af te zien, maakt het mogelijk om de ruimte stilistisch te verenigen, om het ontwerp van de werkgroep met de rustzone te harmoniseren, zonder de functionaliteit van de keuken te ontnemen.

Het is in ruime kamers die er organisch uitziet als een eenrijige suite met een eiland - een eettafel. Extra bergruimte kan worden ingericht in een hoge muur kast met blinde gevels.

keuken

Keuken-woonkamer in een chocolade-wit bereik

Voldoende voor installatie van alle benodigde elementen die het gebied toelaat om het aantal scharnierplanken te minimaliseren. Kant-en-klare oplossingen van fabrikanten van designmeubilair zijn een uitkomst voor minimalisten in design.

keuken interieur

Hoekige set met scherm en kap: laconiek interieur

Een belangrijk punt: in de open ruimte is het nodig om de "geurige" vraag op te lossen. Zonder een krachtige kap kan het niet. Als de kookplaat op het eiland staat, moet u op zoek naar een speciale extractietechniek en het ontwerp zorgvuldig overwegen.

loft interieur

Hok-interieur op één niveau met een werkeiland: de kap is verborgen in een stijlvol ophangframe

Als een optie - verberg de kap in een stijlvolle nis rond de lijn van de headset en bouw het eiland op een gootsteen en planken voor opslag. In de retro keuken kan de koelkast in de GKL worden ingebouwd met een houten gevel.

keuken

Werkruimte - in een stenen nis, koelkast - achter een valse deur

In een kleine studio scheidt een single-tierset in de vorm van de letter P het kookgedeelte voorzichtig van de rustruimte en de afwezigheid van bovenkasten maakt de ruimte hoger en ruimer.

keuken

Eenvoudig en stijlvol keukeninterieur zonder bovenkasten: U-vormige set

In een grote woonkamer is passende lay-out van één rij. De installatielijn van de kap is gedecoreerd met een plank met een kroonlijst en de oven wordt verplaatst van de onderste laag naar de hoge kantkast.

woonkamer

Combinatie van een enkele rij lage set met een hoge kast in de woonkamer

Lineaire en parallelle lay-out zonder bovenkasten

De lengte van de vrije muur waar meubilair moet worden geïnstalleerd, mag niet minder dan 3 m bedragen. Aan de andere kant zal een te lange lijn de keuken ongemakkelijk maken.

reeks

Controversiële beslissing: te lang one-tier-set

Als u de indeling van de keuken kiest zonder de bovenste kasten met installatie op één rij, moet u verschillende regels volgen die de ruimte ergonomisch maken:

 • Als u op dezelfde lijn kookzone installeert met een fornuis of kookplaat, een gootsteen, is het correct om de afstand tussen de middelpunten van de zones te bepalen. De optimale keuze is tot 1 m tussen de gootsteen en de kachel.
het interieur

Spoelbak en kookplaat - in het midden van een single-tier-headset

 • Gezien het feit dat alles wat je nodig hebt - in het lagere niveau, moet je opslagzones vakkundig organiseren. De belangrijkste dingen moeten in de bovenste laden van de kast zitten, zodat u niet hoeft te bukken. Een zone voor opslag van de meest gebruikte dingen bevindt zich beter in de onmiddellijke nabijheid van de spoelbak en kookplaat - binnen een straal van 1 - 1,5 m.
 • Tussen de koelkast en het midden van de gootsteen en de kachel moet ook worden overgelaten tot 1 m met een gratis werkblad.
wasmachine

Met een bekwame lay-out, kunt u zelfs een wasmachine vinden

Als het oppervlak van het tafelblad dit toelaat, dan kunnen op het oppervlak de nodige apparaten worden geplaatst: koffiezetapparaat, mixer of oogstmachine, broodrooster.

werkgebied

Maximaal licht: de juiste indeling van het werkgebied

In kleine kamers met een vierkante vorm, is een keukenset zonder bovenkasten het best geïnstalleerd in een parallelle lay-out: twee wanden. Ontwerpers stellen voor om keukenmeubilair met één verdieping in één rij te combineren met een solide opslagruimte in de hele muur.

lay-out

Parallelle planning zonder bovendek

De afstand tussen de meubels is 1 tot 1,2 m. Deze inkeping is nodig om de deuren van kasten zonder problemen te openen en om vrij te bewegen tussen de kook- en opslagzones.

keuken

Hightech keuken met parallelle lay-out

Heldere geometrie: hoekige en Π-vormige planningsoplossingen

In het modieuze minimalistische ontwerp van de keuken zonder hangende kasten, kunt u weigeren van het decor. Witte muren, een venster zonder textielgordijnen, een heldere set met blinde gevels met contrasterende tafelbladen en ingebouwde techniek met gestructureerde frontpanelen - niets overbodigs.

ontwerp

Het enige heldere accent is een boeket

Een kleine keuken van een stadsappartement kan met succes worden verslagen met een - gevormde reeks met één lijn in de vorm van een bar. Het rek zal de eettafel vervangen, een nuttige plek toevoegen aan het werkgebied. Achter de gevels van het lagere niveau in dergelijke meubels is voldoende ruimte voor alle accessoires.

keuken interieur

Laconiaal interieur in beige-grijze kleuren

Een uitstekende optie voor een kleine keuken is een tweekleurig zwart en wit interieur. Meubels met heldere, glanzende gevels en een glazen witte tegelwand: de ruimte wordt ruim.

hoek set

Zonder bovendek: zwarte hoekset

De U-vormige lay-out is ideaal voor kamers met grote ramen over de hele muur. Stoelen langs drie wanden zijn meer dan voldoende voor machines en keukengerei. De beslissing om een ​​muur met een raam te gebruiken, zal de nodige beelden aan het werkgebied toevoegen.

blinds

Romeinse gordijnen en U-vormige set: lichte keuken met één niveau

Organisatie van opslagruimtes in keukens zonder hangende kasten

Hoe opslagruimten organiseren in het interieur van de keuken zonder hangende kasten? Opties - massa: open schappen, nissen, magnetische strips en rails, hoge blindkasten en klassieke pantry's.

Solide headset: eenvoudige oplossing

De eenvoudigste manier is om een ​​keukenset voor de fabrieksontwerper zonder bovenkasten te kopen. Vervaardiging van dergelijke meubels Westerse fabrikanten van premium meubilair. Designmeubels zullen aanzienlijk meer kosten dan een set op bestelling gemaakt bij een binnenlands bedrijf.

reeks

Hoekset met hangende structuur en hoge plint

Vanzelfsprekend is de kwaliteit van de armaturen in de sets Italiaanse en Duitse meesters hoog en wordt de interne organisatie tot in het kleinste detail doordacht.

schappen

Interessant meubilair met open planken gemaakt van roestvrij staal

De meeste meubelkits zijn uitgerust met schermen - hoge beschermende panelen in toon met gevels. De headsets zijn ontworpen voor installatie in de open ruimte van keuken / eetkamer - de achterpanelen zijn versierd met een decoratieve coating.

meubilair

Eenvoudig en origineel idee: meubilair met één verhaal

Nadeel - het is moeilijk om meubels voor kleine kamers te kiezen. De prijs van meubelsets van ontwerpstudio's is hoog.

Pantry en ingebouwde kasten: foto-ideeën voor ruime kamers

Zonder onnodige kosten voor dure fittingen, zullen gevels en werkbladen helpen om het probleem van opslag in de keuken op te lossen zonder dat de bovenkasten een gewone nis of een aparte voorraadkast vormen. De opslagruimte van Zadekorirovat kan gebruikmaken van gipsplaatwanden en conventionele binnendeuren.

keuken

Keuken met één verdieping en pantry

In de bijkeuken of de ingebouwde kast volstaat het om eenvoudig planken met verschillende hoogtes te monteren. Metalen dragers of hoeken worden gebruikt als steunen. Legbordmateriaal - metalen gaasdelen, hout, spaanplaat.

berging

De binnenruimte van een kleine voorraadkast

Samen met de planken kunt u ook verschillende laden uitrusten voor kleine items.

kabinet

Closet-lade met laden en planken

In een hoge kast voor inbouwapparatuur, biedt een aparte plaats voor huishoudelijke behoeften. Met behulp van speciale bevestigingen met clips in een krappe nis, kunt u een dweil, een schoonmaakemmer en huishoudelijke chemicaliën die niet in de kast zitten voor gerechten en voedsel bewaren.

kabinet

Koelkast met extra opbergruimte

Hoge kasten en potloodkokers in plaats van de bovenste laag

De standaard hoge kasten en etuis, die worden gebruikt bij het creëren van het keukeninterieur, kunnen echte opslagruimtes worden: alles hangt af van de interne vulling. In een ontwerp dat uiterlijk doet denken aan een normaal kabinet, kun je een techniek bouwen en een plaats vinden voor alle noodzakelijke dingen.

kabinet

Ingebouwde koelkast met een interessante interne organisatie

Een standaard smal potlood kan worden uitgerust met een uittrekbaar systeem. Met deze oplossing kunt u binnen enkele seconden de juiste dingen vinden.

kabinet

Case-pencil-hoes met tweezijdige toegang

In de retro-interieurs spelen hoogwaardige kasten met glazen deuren een bijzondere rol.

buffet

Buffet: stijlvolle kast

In ontwerpen overal in de muur kunt u keukentextiel, keukengerei en kleine apparaten bewaren die maar zelden worden gebruikt.

keuken

Van vloer tot plafond opbergsysteem

Open schappen en leuningen: foto's van interessante projecten

Open planken, scharnierende planken met verborgen bevestigingsmiddelen zijn niet alleen een plek voor het bewaren van kruiden, kleine gebruiksvoorwerpen, maar ook een element van decor. Bijvoorbeeld op een witte muur - een plank voor kookboeken.

scharnierende structuren

Natuurlijke houten scharnierende structuren op een witte muur in de keuken zonder hangende kasten

Transparante glazen details zien er geweldig uit op een schort van een plaat "onder een boom".

planken in de keuken

Planken op het keukenschort

Naast de nodige details, is het op open planken nodig om stijlvolle decoratieve keukenaccessoires achter te laten van oud koper, keramiek.

decoratie

Decoropties in de keuken zonder de bovenste laag

Een interessant idee: om de plank gelijk te maken met de onderkant van de kap over de hele lengte van de muur boven het meubilair.

keuken

Plank op een baksteen geschilderde muur

Haken, ophangsystemen, relingen - iets dat op elk moment met hun eigen handen kan worden geïnstalleerd. Ruimingsystemen zijn geschikt over het werkgebied, zodat gietlepels, takken en kleine inventaris in zicht zijn.

reling

Reiling voor de opschorting van keukengerei over het aanrecht

Lijkt de muur saai? Installeer verschillende witte planken van de boom op de verborgen bevestigingen. Verlichting en heldere gerechten helpen om accenten te leggen.

keuken

Stijlvolle oplossing: symmetrische planken

Ontwerp van open wanden in een single-tier keuken: ruimte voor creativiteit

Bijzondere aandacht in de keuken zonder de bovenste kasten zal aan de wanden moeten worden gegeven. Het gebied boven het werkgebied moet worden beschermd tegen waterspatten, vet. Als een budgetoplossing is een schort van platen of een wandpaneel met een decor geschikt.

U kunt een paneel kiezen met een patroon in de schaduw en textuur van natuurlijk hout.

keuken

Luxe keuken met schort onder de boom

Sluit de muur boven het werkoppervlak kan ook een wandpaneel zijn met een decoratieve "betegelde" coating.

schort

Schort met een decor dat een natuurlijke afgebroken steen imiteert

Bescherm de muur van gewone keramische tegels. De keuze van de metselwerkhoogte is afhankelijk van de totale hoogte van de kamer. In lage standaardkamers kunt u de hele muur aan het plafond leggen.

retro tegels

Retro muurtegels

Als een optie - deel het gebied van de muur met een wit schort. Het bovenste deel is geverfd met een donkere matte verf. Een helder asymmetrisch decor maakt de keuken niet gewoon.

witte schort

Witte schort en matzwarte muur

Versier de kamer met lampen boven het meubilair.

lampen

Lampen op koorden-ophangingen

En witte schotels zullen het grijze monofoon septum doen herleven.

"Opengewerkte" metalen planken

Kies een single-tier-ontwerp in de keuken en probeer zorgvuldig na te denken over de interne organisatie van de headset. Zoek van tevoren een plek voor elk klein ding. Besteed aandacht aan de ergonomie van de set. Vertrouw zo mogelijk op de lay-out en ontwikkeling van opslagsystemen aan specialisten - het is moeilijk om te navigeren in een onberekenbaar aantal opties.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − = 83

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map