Keukenontwerp in een privéhuisfoto: 30 opties voor interieurontwerp

Keukenontwerp in een privéhuisfoto: 30 opties voor interieurontwerp

Keukenontwerp in een privéhuisfoto: 30 opties voor interieurontwerp

De keuken in een privé-huis kan even onfatsoenlijk groot zijn (in een half of twee dozijn vierkante meters of meer), en erg klein. Tegelijkertijd kan het een onregelmatige vorm hebben, begaanbaar zijn of zich op de zolder bevinden, wat ongetwijfeld van invloed is op het ontwerp van de keuken in een privéwoning. Laten we eens kijken naar de meest populaire varianten van interieurs van dergelijke keukens.

In een woonhuis kunt u interessante ontwerpideeën realiseren in het ontwerp van de keuken

Het ontwerpen van een keuken in een privéwoning kan ongebruikelijk en spectaculair zijn

Een keuken ontwerpen in een privéwoning

De moeilijkste taak is om na te denken over de rationele indeling van keukenmeubelen. In de keuken is er in de regel een tafel, die een enkele structuur heeft en langs een van de muren ligt. De integriteit van het tafelblad creëert het gevoel van een enkele ruimte, ongeacht de keuken.

Plaatsing van het werkgebied bij het raam

Vaak zijn er bij het aanpassen van keukens in privé-huizen problemen met het apparaat voor het wassen van gaten. In stedelijke appartementen zijn er meestal geen problemen, omdat de muur van de keuken waar de tafel zich bevindt meestal vrij is van ramen. Daarom wordt er langs het werkvlak een schort gemaakt voor de keuken van tegels, kunststof of gehard glas. In een woonhuis of bij het huisje kan een panoramisch raam zijn, ter grootte van de hele muur. Dit is natuurlijk eerder een voordeel dan een nadeel, maar het zal wat moeilijker zijn om het werkgebied uit te rusten.

Het plaatsen van een werkmuur langs een groot raam is niet alleen praktisch, maar ook een zeer effectieve oplossing

De indeling van de keuken in een woonhuis zorgt voor een efficiënter ruimtegebruik, bijvoorbeeld om een ​​werkmuur langs een groot raam te plaatsen

Plaatsing van de keukentafel bij het raam maakt het mogelijk om kunstlicht te minimaliseren. De omstandigheden voor luchtverversing zijn ook aan het verbeteren: in het warme seizoen kunnen eigenaren van keukens met grote panoramische ramen over het algemeen niet kiezen voor kunstmatige ventilatie, wat ook een besparing is. En als het raam een ​​prachtig zicht op uw tuin of bloementuin biedt, krijgt u esthetisch plezier tijdens het koken.

Panoramisch venster in de keuken - een ongewoon interieur, dat op zichzelf als decoratie dient

In een woonhuis of in het landhuis kan er een panoramisch raam op de hele muur zijn - een onbetwistbaar voordeel, waardoor u de keuken op een originele manier kunt versieren

Maar als u besluit om het werkoppervlak met het raam te combineren, moet u enkele kenmerken van de opstelling van dergelijke zones overwegen.

Het gebruik van natuurlijke verlichting in de keuken is een van de belangrijke voordelen van een privéwoning

Plaatsing van het werkgebied aan het raam maakt het mogelijk om het gebruik van kunstverlichting te minimaliseren

Ten eerste is de standaardhoogte van de keukentafel 85 cm. Als deze lager of hoger is, is het onhandig om te koken. In dit geval mag de tafel in geen geval de vensteropening overlappen. Het zou goed zijn als je hiermee rekening houdt in de bouwfase en de hoogte van de vensterbank niet lager dan 87 cm. En natuurlijk is het wenselijk dat de vensterbank en keukentafel één geheel vormen qua ontwerp.

In het interieur van deze keuken, de werkbladen aan het grote raam en op het tafeleiland onder de felle kroonluchter

In deze keuken wordt een succesvol evenwicht bereikt tussen natuurlijke en kunstmatige verlichting

Ten tweede is het noodzakelijk om na te denken over de organisatie van verwarming in de keuken. Radiatoren worden traditioneel onder het raam geïnstalleerd en als deze plaats wordt geblokkeerd door een aanrecht, zullen obstakels worden gecreëerd voor de normale warmtedissipatie. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​keukentafel zonder achterwanden te maken, en dit is onpraktisch.

Keukenontwerp in een privéwoning: top 20 succesvolle interieurs

Als het raam een ​​prachtig uitzicht op uw tuin of bloementuin biedt, zal afwassen u vanaf nu esthetisch plezier schenken

In plaats van een standaardradiator, kunt u een warmteconvector installeren. Dit is een vrij compact apparaat. Maar als u het niet leuk vindt, denk dan eens aan de warme vloeren - misschien past deze optie bij u.

Kenmerken van het keukenontwerp in een privéwoning

Interieur van een smalle keuken

Een smalle langwerpige keuken wordt beschouwd als de meest ongemakkelijke optie voor het regelen van een keuken in een privéwoning. U moet rekening houden met de inrichting van meubels, rekening houdend met alle wetten van de ergonomie, om het gemak en de functionaliteit van de keuken te behouden. Meubels worden beter geplaatst in U-vormig of L-vormig (afhankelijk van de breedte van de ruimte). Het wordt aanbevolen om het langs een smalle muur te installeren. Hiermee kunt u de vorm van de kamer rechttrekken en krijgt u extra werkruimte.

Een compromis tussen bruikbaarheid en respectabiliteit werd bereikt in het interieur van deze smalle keuken

In deze smalle keuken was het mogelijk om gereserveerde luxe te combineren met moderne functionaliteit

1

Een andere methode is om de diepte van de keukenkasten te verminderen. Hun standaarddiepte is 60 cm, maar je verliest een beetje als je 40 cm maakt. Het is beter om kostbare 20 cm te gebruiken om in de keuken rond te bewegen dan om borden en pannen te bewaren. Als de keuken erg smal is, let dan op de kasten met schuifdeuren en in open toestand blokkeren ze de doorgang niet. Standaard voetstukken met draaideuren kunnen ook worden vervangen door intrekbare modules. Dan zal het veel handiger zijn om te werken.

Als de keuken erg smal is, let dan op de kasten met schuifdeuren, en in de geopende staat blokkeren ze de doorgang niet

Moderne designoplossingen zoals schuifdeuren voor keukenkasten laten u toe de beschikbare ruimte effectief te gebruiken

In een kleine keuken is het beter om experimenten met kleur te staken en te stoppen op een neutrale of lichte schaal. Stijlvol uiterlijk in wit of zwart-wit interieur in een kleine keuken.

Vierkante keuken

Als de keuken in uw huis een vierkante vorm heeft (of er dichtbij staat), is het veel gemakkelijker om na te denken over de optimale opstelling van meubels en apparaten voor de keuken. Het probleem kan zijn de locatie van ramen en deuren in de hoekkeuken. Voor de ramen interfereren niet, geef de traditionele gordijnen en gordijnen op. Gebruik jaloezieën, rol- of Romeinse gordijnen die aan het raamkozijn zijn bevestigd.

Een vierkante keuken met een multifunctionele tafel biedt comfort tijdens het koken en tijdens de receptie

Multifunctionele tafel - een echte vondst voor elke keuken

Denk aan het ontwerp van de keuken in een privéwoning en beslis waar de werkruimte zich bevindt - in de keuken, in de woonkamer, op de zolder of op het balkon. Als de keuken groter is dan 5 vierkante meter. m., Hier kunt u een eethoek regelen. Het kan worden geïntegreerd met het werkoppervlak of afzonderlijk worden geplaatst langs een van de wanden van de keuken.

Contrastkleuren zijn goed geschikt voor massieve keukensets in een moderne stijl

Het ontwerp van een vierkante keuken met een centraal eiland is vooral geschikt voor een contrastkleurenschema

Het is goed om een ​​lichte keukenschort of stijlvolle accessoires te hebben, evenals contrasterende keukendeuren in verhouding tot het aanrecht.

Accessoire keuken

Als er twee uitgangen in uw keuken zijn (in het huis en op de veranda of in de moestuin), moet u het werkgebied duidelijk beperken. Gebruik hiervoor meubels met dezelfde gevel. Aan de grens tussen de gang en de keuken wordt aanbevolen om de keukentafel of de lange zijde van de koptelefoon te plaatsen.

Ergonomisch ontwerp van de keuken in het woonhuis - een succesvolle ontwerpoplossing

Het ergonomische ontwerp van de keuken in het woonhuis zal de ontwerpfouten in tastbare voordelen veranderen

Met een brede laterale doorgang kan een hoog rek aan de zijkant worden geplaatst om het werkgebied geïsoleerd te laten lijken. Dus de gastvrouw zal veel comfortabeler zijn. Als de verlichting niet goed genoeg is, zorg dan voor extra verlichting van het werkgebied.

Een ruime kamer en goed geplande natuurlijke verlichting zijn de belangrijkste voordelen van deze keuken

De doorloopkeuken in een woonhuis dankzij een geslaagde designoplossing ziet er zeer ruim uit en dankzij de ramen en de glazen deur - zeer licht

Open plan

Typisch, is de keuken in een privé huis gecombineerd met een eetkamer of een woonkamer. Dit geeft een ruim ontwerpidee. Maar de open indeling van de keuken vereist bepaalde meubels en decorartikelen, omdat de keukenruimte moet passen bij de stijl van de eetkamer of woonkamer.

Zonering in open keukens kan op verschillende manieren worden uitgevoerd

Open-keukenplanning van vandaag is vaak genoeg vanwege de uitvoerbaarheid ervan, en verschillende manieren om het pand in zones onder te brengen kunnen een decoratieve functie vervullen

Om functionele zones in dergelijke keukens te onderscheiden, wordt vaak een eiland of een toog gebruikt, meer zelden een conventionele snijtafel met een schort van voldoende hoogte om het werkgebied te bedekken. De rand van een open keuken kan zowel rechtlijnig als gebogen zijn.

Hoe het interieur van een keuken in een privé-huis te versieren: fotocollectie van kant-en-klare oplossingen

Correct gerangschikt keukenmeubilair zorgt voor thuiscomfort in de keuken

De moeilijkste taak is om na te denken over de rationele indeling van keukenmeubelen, zodat de keukeninspanningen plezier brengen

De U-vormige indeling van de keuken is erg handig als de ruimte ruim genoeg is

De U-vormige keukenindeling in een ruime kamer laat voldoende ruimte over voor andere meubels

Om de indruk van één compositie te creëren, kunt u een enkel tafelblad gebruiken

De integriteit van het tafelblad creëert het gevoel van een enkele ruimte in zowel een kleine als een grote keuken

Op de grens van de keuken en woonkamer kunt u een bar installeren

Op de grens van de keuken en de woonkamer ziet er goed bar met massieve houten stoelen

De combinatie van de eethoek met een werkblad bespaart ruimte in de keuken

De eethoek kan worden gecombineerd met het werkblad of afzonderlijk worden geplaatst langs een van de keukenwanden

In een privé-huis moet je eerst en vooral de optimale plaats kiezen voor het werkgebied van de keuken

Denkend aan het ontwerp van de keuken in een privéwoning, bepaal dan waar de werkplek zich bevindt - in de keuken, in de woonkamer, op de zolder of op het balkon

Design hoekkeuken in een klassieke stijl met een bar, diagonaal geïnstalleerd

Ongebruikelijk lijkt de keuken, ingericht in een klassieke stijl, met een diagonale toog

Voor een ruime kamer keuken is goed voor de keuken van het eiland

De eilandkeuken in loft-stijl past perfect in de indeling van een ruim woonhuis

Als er in uw keuken twee ingangen zijn (naar het huis en de veranda of naar de moestuin), moet u het werkgebied duidelijk beperken

Als er twee uitgangen in de keuken zijn, moet het werkgebied duidelijk worden begrensd

In een ruime kamer kunt u zelfs twee keukeneilanden installeren

Als er is, waar te "vegen", als je wilt, kun je je organiseren in de keuken, niet één, maar twee eilanden. Deze oplossing is geschikt voor grote gezinnen

Het kiezen van een open lay-out van de keuken, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het keukenmeubilair in overeenstemming is met het eetkamermeubilair

Een open keukenindeling vereist bepaalde meubels en decorartikelen, omdat de keukenruimte moet passen bij de stijl van de eetkamer of woonkamer

Interessante ideeën in een privéwoning zijn gemakkelijker te implementeren dan in een appartement

In een privé-huis zijn er meer mogelijkheden voor creatieve ontwerpers

Het stijlvolle ontwerp van een smalle langwerpige keuken zorgt voor een gunstige indruk

Deze smalle keuken maakt een indruk van stijlvol en ongebruikelijk dankzij een geslaagd ontwerp

Ongebruikelijke decoratie van het plafond met behulp van houten balken speelt een belangrijke rol in de inrichting van deze keuken

Een ongewoon plafondontwerp met houten balken kan het belangrijkste "hoogtepunt" van het keukeninterieur worden

Een enorm venster op de hele muur op zich is een belangrijk decoratief element

Een aantrekkelijk uitzicht, dat uit een groot raam opent, vervangt andere decoratieve elementen in het interieur

Zelfs eenvoudige keukenmeubels in een privéwoning zien er interessant, ongewoon en aantrekkelijk uit

De meest gebruikelijke keukenset, liefdevol gerangschikt in een grote keuken, kan de ruimte volledig transformeren

Om een ​​vriendelijke en gezellige omgeving in de keuken te creëren, moet je de voorkeur geven aan lichte tonen

De keuken, ingericht in lichte kleuren, ziet er altijd huiselijk en gezellig, lief en gastvrij uit dan de donkere

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 27 = 35

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map