Hoe kies je de juiste keuken met glazen gevels: een overzicht van materialen en soorten structuren

Hoe kies je de juiste keuken met glazen gevels: een overzicht van materialen en soorten structuren

Hoe kies je de juiste keuken met glazen gevels: een overzicht van materialen en soorten structuren

Gevels zijn elementen van meubels die het lichaam vanaf de voorkant bedekken. Het is hun uiterlijk dat bepaalt hoe mooi de hele headset eruit ziet. In veel opzichten beïnvloeden het type en de kwaliteit van materialen, waarvan de gevels zijn gemaakt, de prijs van meubilair. In de mode - glas en metaal. Glazen gevels voor de keuken zijn praktisch, ze zien er spectaculair uit. Door de enorme verscheidenheid aan texturen en kleuren van het materiaal, kunt u een prachtig origineel interieur creëren. Het belangrijkste is om rekening te houden met de eigenaardigheden van verschillende glassoorten en de juiste keuze te maken.

Het geheim van de populariteit van glaskeukens

Interieurs met glazen elementen zien er elegant, verfijnd en gewichtloos uit. In dergelijke ruimtes is er veel lucht en licht, hoewel ze voor sommige mensen "koel" lijken vanwege de glimmende oppervlakken. Het verbluffende uiterlijk van keukens met glazen gevels is niet de enige reden om voor dit materiaal te kiezen. Hij is erg praktisch.

keuken ontwerp

Origineel keukenontwerp

keuken

Keukenbinnenland met glaselementen

Glazen gevels zijn gemakkelijk te combineren met elementen uit andere materialen: natuurlijk hout, MDF, aluminium. Ze zien er altijd goed uit, vervuilen de atmosfeer niet met schadelijke stoffen, zijn niet bang voor vocht en hoge temperaturen. Een ander pluspunt is het gemak van installatie en onderhoud. Glasoppervlakken zijn hygiënisch, ze absorberen geen vuil en voor de verzorging ervan worden goedkope huishoudchemicaliën gebruikt.

keuken

Keuken met glas en MDF-gevels

Het gevelglas heeft zijn nadelen. De belangrijkste is hoge kosten. Naast de hoge kosten van het materiaal zelf, moet je te veel betalen voor speciale accessoires. Een van de kenmerken van glanzende oppervlakken is het uiterlijk van vlekken, vingerafdrukken en dergelijke.

Aandacht alstublieft! Wees voorzichtig bij het wassen van glazen gevels, omdat niet alle chemicaliën zijn geschikt (schuurmiddelen kunnen niet worden gebruikt). Als u de druppels bovendien slecht schoonveegt, worden deze na het drogen nieuwe vlekken.

keuken ontwerp

Glans en glas - een glamoureuze combinatie

Welke soorten materiaal zijn geschikt voor meubels

Gebruik voor het vervaardigen van gevels een glaasje van vier hoofdtypen:

 • floatglas;
 • gelaagd;
 • getemperd;
 • triplex.

Elk type materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Laten we ze in meer detail bekijken.

gevel

Combinatie van gevels van verschillende typen

Transparant en getint floatglas

Gevels van glas, gemaakt met behulp van float-technologie, zijn goedkoper dan andere. Dit soort materiaal is niet bijzonder gebruikelijk in de meubelproductie. De reden is slechtere technische prestaties dan andere typen. Het materiaal is niet bijzonder schokbestendig, wat de risico's voor de eigenaars van keukens verhoogt. Het moet niet worden gekozen voor huizen waar kleine kinderen zijn.

glas

Floatglas

Aan de plussen van floatglas moet ongelooflijke zachtheid worden toegeschreven. Het oppervlak van het materiaal is perfect, zelfs na de productie. Het vereist geen speciale behandeling, het gebrek aan extra technologische processen heeft een positieve invloed op de prijs. Om de sterkte te vergroten, dekken fabrikanten vaak vellen met een polymeerfilm. Het materiaal is van twee soorten - transparant en afgezwakt. Decor - elk.

floatglas

Varianten van floatglas

Lamineren met film - 2 in 1: versteviging en decoratie

Op het glas, gemakkelijk krassen. Om dit te voorkomen, wordt het beschermd met speciale films. Als gevolg hiervan worden de gevels meer praktisch, minder verwend en langer bruikbaar. Ook verandert hun uiterlijk: de film geeft het effect van mattering.

Aandacht alstublieft! Glas, gelamineerd met een film, is geschikt voor installatie in aluminium frame gevels. Voor plaat (frameloos) wordt het meestal niet gebruikt.

gevel

Frame gevels

Een doorzichtige gevel is een pluspunt voor een keukenset. Als de eigenaar van het pand geen openbare display-producten en huishoudelijke artikelen in kasten wil plaatsen, is het beter om voor dit soort ontwerp te kiezen. Buiten zijn alleen de contouren van objecten zichtbaar en blijft het effect van de "gewichtloosheid" van de keuken behouden.

1
gevel

Semi-transparante gevels van hangende kasten

Triplex - materiaal met hoge sterkte

Glazen gevels voor de keuken, gemaakt van een triplex, zijn echt betrouwbaar en veilig. Dit komt door de technologie van de productie zelf. Triplex is twee dunne glazen die aan elkaar zijn gelijmd door een thermohardende polymeriserende samenstelling met één component.

gevel

Gevels van een triplex

De meerlaagse constructie is extreem duurzaam, het is erg moeilijk om te breken. Als het materiaal uit een krachtige slag breekt, verspreiden de fragmenten zich niet, waardoor het risico op letsel tot een minimum wordt beperkt. Dankzij deze eigenschappen is de triplex perfect voor het maken van frameloze keukengevels.

Aandacht alstublieft! Wees niet bang dat de lagen materiaal zullen scheiden tijdens de werking van de headset. Dit is onmogelijk. De binding van glasplaten gebeurt op moleculair niveau, ze worden een geheel.

keuken interieur

Triplex in het interieur van de keuken

Gehard glas: veiligheid eerst

Gehard glas voor keukengevels is erg sterk. Vanwege de verhoogde mechanische weerstand wordt het ook staliniet genoemd. Als het materiaal breekt, breekt het op in veel kleine blokjes zonder scherpe hoeken. Het is onmogelijk om gewond te raken met dergelijk puin. Staliniet is uitstekend geschikt voor het vervaardigen van frameloze gevels.

puin

Scherven van gewoon en gehard glas

De tekortkomingen van het materiaal zijn echter ook beschikbaar. Het kan niet worden geboord of gesneden, dus alle technologische gaten moeten worden gemaakt voordat het glas wordt onderworpen aan een temperatuurbehandeling. Een ander nadeel is de hoge dichtheid en massa. Bij het monteren van meubels met gevels van staliniet, moet u dure, hoogwaardige fittingen gebruiken.

gevel

Gevels van gehard glas

Manieren om glazen gevels te versieren voor de keuken

De catalogus van glas voor keukengevels openen, kopers zijn meestal verloren in de keuze. De verscheidenheid aan decor is enorm. U kunt tientallen ontwerpopties voor een koptelefoon vinden in elke stijl - van strikte klassiekers tot provence en hightech.

Overweeg de meest populaire technologieën voor het verfraaien van keukengevels.

muurkasten

Decor van de deuren van de hangende kast

 • Gebrandschilderd glas. Om de voorpanelen van de kasten te produceren, wordt vaak glas in lood gebruikt. Dit is een ideale optie voor kamers die zijn ingericht in een klassieke stijl. Natuurlijk is de technologie van het maken van glas-in-loodramen fundamenteel anders dan die van de oude, toen de tekeningen werden samengesteld uit stukjes gekleurd mica, maar ze zien er niet minder indrukwekkend uit.
frame gevel

Glas-in-lood gevels

 • Fusing. De fabricagetechnologie is vrij eenvoudig: een transparante laag glas wordt overgoten met een gekleurd patroon en vervolgens wordt het materiaal "gebakken" in de oven. Het resultaat is een sterk meerlaagsblad met een decor dat niet kan worden afgewassen of bekrast. Dankzij deze technologie kunt u prachtige voorgevels met patronen maken.
decor van machines

Decor in fusingtechniek

 • Matten. Frosted glas is een mooi en praktisch materiaal. Het is gemakkelijker om er voor te zorgen dan voor een transparante. Het oppervlak wordt opgeruwd door een straal zand of een speciale pasta die de bovenste laag van het materiaal oplost.
 • Zandstralen tekening. In de glascatalogi voor keukengevels zijn materialen met verbazingwekkend mooie tekeningen aangebracht met behulp van deze technologie. U kunt kant-en-klare of gevels van gevels kiezen met een patroon op uw eigen schets.
glazen deuren

Matglazen keukenkastdeuren

deur

Gezandstraalde deuren

 • Graveren. Patronen op het glas worden met een laser aangebracht. De meest populaire variant van decoratie is een bloemenornament met bloemen, bladeren, ingewikkelde krullen. Gevels met gravering zien er geweldig uit in neoklassieke interieurs.
 • Buigen. De buigtechnologie bestaat uit het vormen van het glas in de voorverwarmde staat. De plastic massa wordt gebogen om gebogen vormen te verkrijgen. Het materiaal wordt gebruikt voor de vervaardiging van mooie deuren van hoek-, hoekkasten.
ets

Gravure in het niet-klassieke interieur

een deur met een glas-in-loodraam

Gefreesde deur met glas in lood

 • Toning. Glas is in bulk geschilderd of geplakt met een speciale kleurenfilm. Deuren van dergelijk materiaal zijn niet transparant en verbergen de inhoud van keukenkasten goed. Ze kunnen in elke schaduw worden gemaakt, er zijn geen beperkingen. Een bijkomend voordeel is de lagere prijs voor dergelijke glazen gevels in vergelijking met de glas-in-loodramen. de technologie zelf is relatief eenvoudig.
gevel

Gekleurd glas

lockers

De bovenste rij kasten met glanzende glazen deuren ziet er exquise en gewichtloos uit

Soorten structuren - frame en frameloos

Gevels voor keukensets kunnen van twee soorten zijn: frameloos (plaat, stevig) en frame. De eerste zijn de deuren, volledig gemaakt van stukjes glas, en de tweede - van het glas, ingesloten in een frame.

De hele gevel van de keuken van het glas ziet eruit als een enkel vel materiaal. De randen zijn gepolijst of bedekt met een dun metalen profiel. Zulke deuren zijn veilig, mooi, praktisch. Als materiaal voor hun vervaardiging wordt alleen hoogvast glas gebruikt - getemperd of triplex.

glazen kastdeuren

Glazen vitrinekastdeuren

Frame gevels worden meer correct genoemd, niet glas, maar geglazuurd, omdat in hen vervult het glas de functie van inbrengen. Het framemateriaal kan van elke soort zijn: hout, MDF, metaal. Zeer moderne keukens gemaakt van glas en aluminium, gemaakt in high-tech stijlen, futurisme, etc. zijn zeer relevant.

frame gevels

Framevoorgevels in het klassieke interieur

In de trend, aluminium frames voor glas

In de afgelopen jaren is de populariteit van keukens gemaakt van glas en aluminium toegenomen. Omdat de inserts een transparant, getint, mat materiaal gebruiken met of zonder tekeningen. Aluminium profiel kan elke kleur hebben. Dergelijke headsets zien er geweldig uit, zowel in minimalistische interieurs als in klassieke.

Ontwerpers raden aan om lichte tinten te kiezen voor de gevels van hangende kasten en donkere voor vloerdelen. Deze eenvoudige truc helpt je om de ruimte visueel uit te breiden, wat vooral belangrijk is voor nauwe en nauwe ruimtes. Een goede optie voor een kleine keuken is een rij wandkasten met lichte, matte deuren.

profielen

Profielen voor deuren van keukensets

Voordelen van keukens gemaakt van glas en aluminium

 • Weerstand tegen hoge temperaturen. Aluminium frames voor glas verdragen perfect het temperatuurregime, typerend voor de keuken.
 • Vochtbestendigheid. Voor het frame kunnen hout en composietmaterialen op basis van zaagsel worden gebruikt, maar deze kunnen opzwellen door vocht. Met aluminium zal zoiets niet gebeuren.
 • Sterkte. Aluminium profiel is niet vervormd, wat vaak gebeurt met deuren gemaakt van MDF, gefineerd spaanplaat of natuurlijk hout.
 • Lichtheid. Aluminium is klein in gewicht in vergelijking met andere materialen. Het profiel creëert geen extra belasting van de structuur.
 • Eenvoudig schoon te maken. Metaal wordt ook gemakkelijk weggespoeld van allerlei verontreinigingen, zoals plastic, maar in tegenstelling tot het, brandt het niet op in direct zonlicht.
 • Geavanceerd ontwerppotentieel. In de regel zijn keukens met glazen gevels uitgevoerd met een draaiend of vouwend openingssysteem. Als aluminium aluminium frames worden gebruikt, kunnen de deuren worden verschoven. Dit bespaart ruimte.
glazen deur

Vouwdeur gemaakt van glas en aluminium

Het enige nadeel - op de gevels van glas en aluminium voor de keukenprijs is vrij hoog, maar deze kosten zijn volledig gerechtvaardigd.

Aandacht alstublieft! Gebruik voor het reinigen van het aluminiumprofiel geen schuurmiddelen. Metaal is heel gemakkelijk te krassen.

gevel

De combinatie van glas, aluminium en kunststof

Waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een aluminium profiel

 • Style. Vaak maakt het aluminiumprofiel een lichtgrijze kleur. Dit is een uitstekende optie voor futuristische, minimalistische interieurs, keukens in moderne stijl, hightech, techno. Voor het klassieke ontwerp zijn geschilderde aluminium frames die hout nabootsen meer geschikt.
keuken interieur

Glas en metaal - een ideale combinatie voor een modern interieur

 • Combinaties. De gevels moeten worden gecombineerd met het ontwerp van de keukenschort, wanden en deuren. Het is wenselijk dat naast het profiel ook andere metalen onderdelen in het interieur aanwezig zijn.
 • Kwaliteit van accessoires. Een fundamenteel belangrijk punt is de keuze van accessoires. Dit is niet het geval wanneer u kunt opslaan. Het is logisch om goede pneumatische schokdempers te plaatsen.
 • insert glas. Het verschil in prijs tussen floatglas en verhard is, maar het is niet zo geweldig om een ​​goedkopere optie te kiezen. Het is beter om te veel te betalen voor een kwalitatieve en duurzame glasplaat dan om een ​​kapotte deur te repareren.
keuken ontwerp

Ultramodern keukenontwerp

Handleiding voor de productie van de gevel met hun eigen handen

Indien gewenst kunt u met uw eigen handen een keuken met glazen gevels maken. Borddeuren gemaakt van enkele stukjes glas kunnen niet onafhankelijk worden gemaakt, maar de frameframes zijn vrij eenvoudig te monteren. Zulke materialen en gereedschappen zijn vereist:

 • profiel van fijne kwaliteit aluminium of houten latten (kan worden gemaakt van MDF);
 • behandeld glas voor inbrenging;
 • scharnieren en fittingen;
 • lijm;
 • siliconen;
 • een hamer;
 • square;
 • frees.
keuken façade

Zelfgemaakte keukenfronten

Werkorder:

 1. Eerst verzamelen we het frame. Het kan van aluminium, hout of van MDF zijn gemaakt. De afmetingen moeten overeenkomen met de kasten.
 2. Breng in het afgewerkte aluminiumprofiel een glazen inzetstuk aan en fixeer het met lijm. In het kader van hout of samengestelde plaat is het noodzakelijk om de groeven in de breedte van het glas te snijden. In dit geval wordt de frees in het midden van de deur geïnstalleerd. De afgewerkte groeven zijn gevuld met siliconen en het glas is in het profiel geplaatst.
 3. Controleer in het glazen profiel de hoeken op de kruising van de frames. Ze moeten recht zijn. Als er afwijkingen zijn van de hoek van 90 graden, wordt het glas gecentreerd, lichtjes tikken met een hamer.
 4. Het blijft alleen om de handgrepen te installeren en de afgewerkte deur op de scharnieren te hangen. Dit kan gedaan worden na het drogen van de siliconen en lijm. Accessoires zijn bevestigd aan het profiel en niet aan de glasplaat, om de gevel niet te beschadigen.
deur

Kastdeur

Video: moderne keuken met glazen gevels

Glas is een geweldig bouw- en afwerkingsmateriaal. Het heeft waardevolle eigenschappen: sterkte, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid. Fabrikanten hebben manieren gevonden om het belangrijkste nadeel - fragiliteit - weg te nemen en nu wordt het materiaal met succes gebruikt bij de vervaardiging van meubels. Esthetische en functionele keukens met glazen gevels zullen lang niet uit de mode raken. Als je de juiste set kiest, zal hij zich vele jaren verheugen in de ogen van de eigenaars en hun gasten.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 − = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map