Hoe de principes van feng shui in keukenontwerp te gebruiken: de wetten van harmonie van kleur tot licht

Hoe de principes van feng shui in keukenontwerp te gebruiken: de wetten van harmonie van kleur tot licht

Hoe de principes van feng shui in keukenontwerp te gebruiken: de wetten van harmonie van kleur tot licht

Zowel in het oosten als in het westen is de keuken altijd een heilige plaats in het huis geweest. In China wordt de keuken beschouwd als een weerspiegeling van het materiële welzijn van het gezin, dus het is niet verrassend dat in de oude Chinese leer van feng shui speciale aandacht wordt besteed aan de inrichting en het ontwerp van deze kamer. Gunstige feng shui-keuken - de weg naar welvaart, welvaart, gezondheid en gezinsgeluk. Volgens de meester van Feng Shui werken de universele principes van harmonie, ongeacht of je erin gelooft of niet.

Feng Shui keukeninterieur is populair vandaag

Keukeninterieur door Feng Shui - een populaire trend van de moderne tijd

Energie is leven. Het omringt ons overal en leeft in ons. Elke persoon is zowel een bron als een ontvanger van energie. Deze energie wordt Chi genoemd. Ze bestuurt alle dingen. Elke verandering in het leven is een gevolg van de Qi-beweging. De incarnatie van de Qi-fasen is de vijf elementen die het basisprincipe van het leven zijn: water, hout, vuur, aarde en metaal. Hun juiste of verkeerde combinaties creëren de wereld om ons heen. Door te leren omgaan met de vijf elementen op energieniveau, kun je positieve veranderingen in je leven aantrekken.

Feng Shui interieurontwerp vereist veel voorwaarden

Ba-gua - een heilige achthoek - helpt je om met de inrichting om te gaan

Om overtuigd te zijn van de effectiviteit van het systeem, volstaat het om zijn principes in de praktijk toe te passen, en de keuken wordt een uitstekend startpunt voor het begin van het experiment. Volgens de meeste mensen moet de keuken van Feng Shui zeker worden uitgevoerd in Chinese esthetiek met vreemde en buitenaardse symbolen. Dit is niets meer dan een waanidee. Het interieur van de keuken kan zowel kosmoplitisch als duurzaam zijn in de geest van de inheemse Slavische mentaliteit. Het belangrijkste is om harmonie en balans te bereiken tussen de vijf elementen en de energieën van yin en yang.

Feng Shui keuken locatie

Als u net van plan bent om uw eigen huis te bouwen of een appartement te kiezen, let dan goed op de locatie van de keuken in het huis, zodat u later geen gebruik meer hoeft te maken van allerlei trucjes of kardinale herplanning. De keuken wordt gedomineerd door de elementen van Vuur, dus het beste, volgens de regels van feng shui, is de plaatsing van de keuken in het zuid of zuidoostelijke deel van het huis. De meest ongunstige is de noordelijke richting. Keuken - een speciale ruimte met een specifieke energie, die noodzakelijkerwijs geïsoleerd moet worden van de woonkamers. De beste optie is de keuken aan de achterkant van het huis.

Centrale ligging en de keuken is nu een populaire studio planning, het combineren van de keuken met woonkamer, eetkamer, hal en soms, in termen van Feng Shui, is het absoluut onaanvaardbaar. Deze regeling is beladen met familieruzies en conflicten. Indien de weigering van een keuken-studio niet is opgenomen in uw plannen, zorgen voor de juiste bestemmingsplan ruimte decoratieve partities, schermen, verschillende vloerbedekking en kleurstelling, en nog belangrijker - verdeeld over de kachel kap sterk, zodat het appartement wordt niet uitgekeerd geuren van het koken van voedsel.

De indeling van de keuken in zones is een van de praktische vereisten van het Feng Shui-systeem

Keukenstudio moet worden onderverdeeld in functionele gebieden - dit is praktisch en voldoet aan de vereisten van het Chinese systeem

Het is niet aan te raden om een ​​keuken voor het huis te regelen, vooral bij de ingang. Voedsel is een symbool van rijkdom, dat het gebruikelijk is om zich op te stapelen en zorgvuldig op te slaan en het niet op de drempel te laten liggen, waar het gemakkelijk verloren kan gaan. De angst voor verlies van rijkdom - een manier om de hebzucht, die zich in een zeer specifieke manier kunnen manifesteren, zelfs op het fysiologisch niveau: de bewoners van het huis zal altijd je vertellen dat gezondheidsproblemen, figuur, gezondheid en andere vitale schakels in een enkele keten met zich meebrengen. Bovendien, wees niet verbaasd als uw gasten proberen om het huis onmiddellijk na de maaltijd te verlaten door de keuken bij de ingang te plaatsen.

Naast de keuken, als het gebied het toelaat, is het wenselijk om de eetkamer te verdrievoudigen. Maar de badkamer of het toilet, gelegen in de nabijheid van de keuken of daarboven - een voorbeeld van slechte feng shui. De actieve energie van Water zal niet toelaten dat de rijkdom in je huis blijft hangen en wegneemt. Wees niet verbaasd als, met zo'n planning, het geld als water door je vingers zal "rennen". Dit is de wet! Dura lex, sed lex, zoals de oude Romeinen placht te zeggen.

De regels voor het plaatsen van de toegangsdeur naar de keuken en de voordeur van het huis met behulp van het Feng Shui-systeem

De toegang tot de keuken mag niet tegenover de voordeur staan, deze moet ergens anders worden geplaatst

Toegang tot de keuken mag niet voor de voordeur zijn. Deze opstelling maakt de keuken kwetsbaar en kwetsbaar voor de energieën die het huis binnenkomen via de voordeur. Verre van altijd zijn deze energieën positief. Hoe vaak doen we thuiskomen moe en prikkelbaar, en verschijnt op de rand van een onverwachte gast, wier aankomst zijn we helemaal niet gelukkig, bedelaar, vervelende buren, kwaad messenger of gewoon onbekende vreemden, intenties en gedachten waarvan we niet geleid. Waarom geeft u ze onmiddellijk toe aan het heilige der heiligen? Voor hun ontvangst in het huis zijn er meer geschikte kamers. Bovendien, door de keuken tegenover de voordeur te plaatsen, kunnen de eigenaren van het huis problemen hebben met het spijsverteringsstelsel. Als herontwikkeling niet mogelijk is, houden de keuken deur gesloten, hangen in de deuropening kralen gordijnen of de aandacht afleiden van de keuken van exotische planten, mooi schilderij, vaas, beeldje of een andere in het oog springende decoratief element, die zeker is om de blikken van de mensen buiten het huis te trekken.

Alle ongunstige vanuit het oogpunt van energie, de indeling van het huis zal helpen bij het aanpassen van de kristallen of blaasmuziek opgehangen boven de keukendeur.

Hoe een bord te plaatsen volgens alle regels van Feng Shui

1

Het belangrijkste in de keuken is de kachel, die de rol van een huis speelt in moderne appartementen. Het symboliseert welbevinden en welvaart, het element is Vuur. De meest gunstige plaats voor het plaatsen van een fornuis, oven of kookplaat is de zuidelijke muur. Hier zal het in het oorspronkelijke element zijn en de positieve impact ervan zal soms toenemen. Als het u lukt om de kachel op het centrale deel van het huis te oriënteren, kunt u de financiële positie van het gezin verbeteren. De kachel tegenover de voordeur belooft snelle armoede. Het is ook niet raadzaam de kachel tegenover een badkamer of een toilet, een trap en een bed te plaatsen.

De persoon die voor het fornuis staat, moet iedereen zien binnenkomen. Als de deur naar de keuken achter de rug van de chef zit, verliest hij de controlepositie en in de kamer is de balans van feng shui verstoord. Als u de plaat niet naar een ander deel van de kamer kunt overbrengen, kunt u een spiegelschort over de plaat maken, waarin alles wat achter de rug en rondom de kok gebeurt, wordt weerspiegeld. Deze kleine truc helpt om de balans van de Qi te herstellen en de chef-kok in staat te stellen altijd alert te zijn en de situatie in de keuken volledig onder controle te houden. Bovendien verdubbelt het spiegeloppervlak het voedsel en de rijkdom die het symboliseert, wat ook als buitengewoon positief wordt beschouwd.

Een spiegellenschort in de keuken wordt geïnstalleerd als de chef-kok het vaakst terug naar de deur is

Als de deur naar de keuken achter de achterkant van de kok ligt, maak dan een spiegeldoek

Een uitstekende variant van de organisatie van de werkruimte is een kookeiland in het midden van de kamer met een ingebouwde oven en kookplaat, waardoor het gezichtsveld van de kok aanzienlijk wordt uitgebreid.

De kachel is de belichaming van de energie van Vuur, en de koelkast, vaatwasser en gootsteen behoren tot het element Water. Zoals we allemaal weten, blust water het vuur, probeer dus waar mogelijk tegenstrijdige elementen naast elkaar te hebben. Dit kan leiden tot de accumulatie van negatieve energie sha, waarbij misverstanden, ruzies en verliezen bij jou thuis komen. De rol van een tussenpersoon tussen vuur en water kan worden aangenomen door de boom of de aarde. Daarom, om het conflict tussen vuur en water te vermijden, kunt u houten meubels, groene planten, decoratieve houten elementen en keramische tegels gebruiken.

Venkelwas mag zich niet in de buurt van het fornuis bevinden

Het fornuis mag niet aan de gootsteen grenzen - een regel die vaak niet wordt waargenomen in onze keukens

De plaat mag niet recht onder het raam staan. Volgens Feng Shui vertegenwoordigt de hitte van de plaat welvaart en rijkdom, die naar het open raam kan vliegen zonder zelfs maar een afscheidskolf te zwaaien.

Plaats de plaat niet in de buurt van een gemeenschappelijke muur met een badkamer of toilet, vooral als er afvoeren zijn. Verschillende verzachten de negatieve impact en helpen de muren af ​​te maken met keramische tegels.

Ruime keukens staan ​​u toe om een ​​plaat en een gootsteen loodrecht op elkaar te plaatsen

De beste optie - een plaat met een gootsteen loodrecht op elkaar geïnstalleerd - is alleen mogelijk in ruime keukens met een verbeterde lay-out

De ideale locatie van de plaat en de gootsteen door feng shui staat loodrecht op elkaar.

Slechte en goede feng shui-keuken

De principes van Feng Shui zijn praktisch geenszins in tegenspraak met de wetten van de ergonomie. De keuken moet groot genoeg en ruim zijn, zodat u er omheen kunt bewegen zonder meubels of huishoudtoestellen tegen het lijf te lopen, en dat de gastvrouw een creatief vakgebied heeft. Tegelijkertijd mag de keuken in geen geval een "binnenplaats" worden. De keuken is uitgerust volgens de regels van feng shui - een licht, comfortabel, zo comfortabel mogelijk te maken voor de kok: alles wat je nodig hebt om te koken is altijd bij de hand, en niet in de bodemloze lades en kasten waarin de duivel zelf een been breken.

Snijdende en neerstekende objecten, uitstekende hoeken en open schappen genereren negatieve energie, wat de gezondheid en het welzijn van alle gezinsleden nadelig beïnvloedt. Messen, vorken en andere scherpe voorwerpen moeten worden opgeslagen in gesloten dozen of in speciale standen, waarin ze met het punt naar beneden kunnen worden geplaatst. Open schappen en rekken in de keuken moeten worden gevuld met ronde containers voor bulkproducten.

Negatieve energie is verborgen op moeilijk bereikbare donkere plaatsen, dus zorg voor goede algemene en lokale verlichting in de keuken. Het aantal kunstmatige lichtbronnen moet oneven zijn.

Dankzij de gunstige feng shui-keuken kun je interessant worden in termen van designinterieur

De situatie in deze keuken is maximaal in overeenstemming met de eisen van het Feng Shui-systeem

Het maximum aan positieve energie komt samen met zonlicht het huis binnen. Daarom moeten de ramen in de keuken groot en schoon zijn. Overdag mogen gordijnen, gordijnen en jaloezieën de penetratie van licht en qi-energie naar de keuken niet voorkomen.

Om het huis te beschermen en positieve energie in de keuken te activeren, kun je verschillende talismannen en amuletten gebruiken. De amuletten die veel culturen van de wereld gemeen hebben, werken heel goed: een bosje knoflook, rode paprika of maïs, uienvlechten. Het is beter als ze echt zijn, niet decoratief. Goede feng shui draagt ​​ook bij aan traditionele Slavische amuletten: geschilderde houten lepels, canvaszakken. Dergelijke kleurrijke amuletten zullen dienen als een prachtig decor in de keuken in de stijl van het land of de Provence.

Het gebruik van rood kan de sfeer van feng shui sterk beïnvloeden

Overmatige rode kleur verstoort het evenwicht van de feng-shui-atmosfeer, dus gebruik het is voorzichtiger

De belangrijkste regel van gunstige energie in de keuken is het handhaven van orde en netheid. Over de ongewassen gerechten die voor de nacht zijn overgebleven is geen sprake van! Rommel en vuil in de keuken zijn een kort pad naar ziektes, onrust, obstakels, mislukkingen, chaos in familierelaties en financiën.

Een goede feng shui in de keuken is niet alleen een omgeving, maar ook naleving van bepaalde normen en gedragsregels. Als je kookt, laad je je voedsel op met je energie, dus je moet niet alleen koken volgens recepten, maar ook met de ziel. Probeer niet te beginnen met koken in geïrriteerde toestand, in woede, wanneer je hart vol is van woede, haat, angst of verdriet. Dit zal schadelijk zijn voor uzelf en de mensen die de afwas zullen doen. Absorptie van voedsel is een sacrament dat lichaam en geest vult met vitale energie, daarom moet er tijdens de maaltijd van een persoon niets afleidend zijn, vooral als het gaat om problemen, politiek en ziektes. Gesprekken aan tafel zouden de hoorzitting moeten plezieren.

Kleur van de keuken op een feng shui

De keuken wordt gedomineerd door de elementen vuur en water, daarom is het uitermate ongewenst om de rode of blauwe schaal in het interieur van de keuken te gebruiken, omdat dit het evenwicht van de feng shui-atmosfeer kan verstoren. Als de ziel om deze kleuren vraagt, gebruik dan hun meer gedempte en rustige tinten of minder intense verwante kleuren: geel, oranje, blauw. Meesters van feng shui adviseren over het algemeen om verzadigde schreeuwende kleuren in de keuken te vermijden. De voorkeur moet worden gegeven aan lichte pasteltinten.

Witte kleur wordt vaak gebruikt als basis van het interieur

Een balans tussen de energie van vuur en water zal witte kleur helpen, wat in Europese tradities als een van de fundamentele factoren wordt beschouwd

Voor de keuken zijn tinten groen, bruin, beige en wit ideaal. Het balanceren van de energie van Vuur en Water zal een zuiver witte kleur helpen, die ook visueel de ruimte vergroot, de keuken vult met licht en het stijlvol en spectaculair maakt. De energiebalans zal ook worden bevorderd door verchroomde hardware en roestvrijstalen afwerking, die organisch zal passen in hightech en minimalisme. Met behulp van kleur kunt u een specifiek gedeelte van de keuken stimuleren. Doe het beter, zonder de kleuren van muren of meubels te veranderen en met behulp van kleine voorwerpen van passende kleuren. Dus, om het Vuurelement in de zuidelijke zone te activeren, plaatsen we een prachtige rode kruik, een vaas met rode bloemen, een waterkoker of een broodrooster.

Een contrasterende kleurencombinatie wordt niet altijd verwelkomd door het Chinese systeem

Probeer de combinatie van kleuren van tegenovergestelde elementen te vermijden, ondanks hun heldere decoratieve effect

Plukken tinten voor het interieur van de keuken, probeer de combinatie van kleuren van de tegenovergestelde elementen te vermijden. "Metallic" -kleuren mogen niet domineren in de oostelijke en zuidoostelijke zones, die onder het beschermheerschap van de boom staan, en de kleuren van het water (blauw en zwart) mogen niet in het zuidelijke rijk van vuur vallen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

48 − 41 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map