Buffet in het interieur: de erfenis van een grootmoeder of een moderne trend?

Buffet in het interieur: de erfenis van een grootmoeder of een moderne trend?

Buffet in het interieur: de erfenis van een grootmoeder of een moderne trend?

Comfortabele en ergonomische inbouwkasten uit de directe omgeving van de prachtige meubels van Chroesjtsjov - kasten, consoles, glijbanen en dressoirs, zonder welke voorheen geen keukeninterieur beschikbaar was. Met de komst van ruime appartementen met een nieuwe lay-out, keerde het aanrecht opnieuw terug naar zijn rechtmatige plaats en werd niet alleen een ander functioneel opslagsysteem, maar werd het een prachtig decoratief element van de eethoek.

Modern buffet in het keukenbinnenland

Gesloten en halfopen kasten voor het bewaren van gebruiksvoorwerpen, keukengerei, tafeltextiel, voedsel verschenen lang geleden, meer dan vijf eeuwen geleden. In het begin waren comfortabele meubels gefascineerd door Europese landen en vervolgens door Rusland. Nu heb je een stijlvolle garderobe die modieus en prestigieus is. Het kan worden gevonden in een elite eetkamer, in een ruime keuken, in de woonkamer, studio appartement en zelfs in de hal.

keuken

Modern model in witte kleur

Uiterlijk verschillen moderne analogen weinig van hun oude voorgangers: een kast met planken of een transparante gevel is bevestigd op het lagere massieve deel, meestal gesloten met blinde deuren. De bovenste "verdiepingen" dienen voor het demonstreren van sets dineren sets, kristallen, thee en koffie sets, op de lagere planken zijn opgeslagen potten, waterkokers, slakommen. In de laden onder de stoeprand is het handig om het bestek te vouwen.

meubilair

Een set meubels voor een eetkamer in een klassiek ontwerp

Er is geen grote behoefte om een ​​kast te kopen voor gerechten in de keuken, omdat de functies gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd door de ingebouwde ontwerpen. Het is nogal belangrijk als een esthetisch detail van het interieur, met de nadruk op de stijl van de kamer of een bepaalde familiewaarde. De laatste categorie omvat meubels van het verleden en de eeuw voor het laatst, die is geërfd en bewaard als een familie-overblijfsel.

bollard

Antieke stoeprand voor eetkamer

De zogenaamde "replica" - moderne ontwerpen, gemaakt in verschillende stijlen - maken vaak deel uit van de eetzalen van modulaire suites. Er is een mogelijkheid om interessante laconieke complete sets samen te stellen vanaf de tafel, stoelen, dressoir voor de keuken. Voor een groot gebied wordt vaak een set kasten, kasten en kluisjes in de traditionele uitvoering gekocht.

Interieuroplossingen voor keuken en eetkamer

Bij het kiezen van een nieuw interieurelement, moet men zich laten leiden door de stilistische kenmerken van de omringende situatie, vooral is het nodig om rekening te houden met de kleur en textuur van de reeds geïnstalleerde headset. Soms is de vorm van de kamer, de aanwezigheid van een nis of uitsteeksel in de muur van belang. Laten we proberen de kant-en-klare versies van keukenkastjes te begrijpen voor gerechten in moderne en klassieke stijl.

buffet

Tocalo-kast van de Italiaanse Minacciolo-fabriek in een moderne stijl

Welk materiaal zou ik verkiezen?

Aandacht voor het ontwerp, moet u informeren naar het materiaal van de fabricage - de kosten van het product hangen er grotendeels van af. Tegenwoordig vindt u exclusieve meesterwerken van waardevolle houtsoorten met een prijskaartje van enkele honderden roebels en praktische modellen van houten platen voor 15-20 duizend.Afhankelijk van het materiaal, zijn de technische kenmerken en levensduur afhankelijk van het materiaal.

meubilair

Eik - traditioneel hout voor de vervaardiging van duur meubilair

Dus, voor de productie van kastmeubilair wordt het meest gebruikt:

 • Spaanplaat - spaanplaat, de goedkoopste optie, geproduceerd door chips te lijmen met verschillende soorten hars;
 • Vezelplaatachtig spaanplaat, maar in plaats van spaanders zijn vulstoffen de restanten van hout, opgesplitst in fijne vezels;
 • MDF - platen van kleine chips, bevestigd met natuurlijke lignine en compact, worden beschouwd als de veiligste en duurste soort platen;
 • een reeks van natuurlijk hout - een natuurlijk materiaal, de meest milieuvriendelijke en veilig.

Alle materialen hebben voldoende vochtbestendigheid, sterkte en stabiliteit, maar sommige vereisen een extra bewerking of speciale coating (bijvoorbeeld slijpen of lamineren). Harsen die deel uitmaken van de EAF zijn gemaakt op basis van formaldehyde, zodat de platen niet kunnen worden verwarmd en meubels moeten worden geïnstalleerd in de lokalen waar allergielijders en kleine kinderen wonen.

meubilair

Modern modulair meubilair gemaakt van MDF en vezelplaat

Om de esthetische waarde van meubels te behouden, maar om de kosten te drukken, doen veel fabrikanten hun best: de gevels zijn gemaakt van MDF of massief hout en de resterende delen van de behuizing zijn gemaakt van hardboard. De verwerkingstechnologieën zijn zo volmaakt geworden dat zelfs bij een eenvoudige inspectie zelfs specialisten geen materiaal van elkaar kunnen onderscheiden.

1

Model "Palermo" met romp van binnenlandse spaanplaat en gevels van MDF

Structurele kenmerken en afmetingen

In een assortiment kasten is het gemakkelijker te begrijpen of u alle modellen voorwaardelijk in verschillende categorieën onderverdeelt. Afhankelijk van de installatieplaats zijn er twee typen:

 • Lineair, waarvan de gevel in een rechte lijn ligt;
 • Hoekig, speciaal gemaakt voor installatie in een hoek.
backlight

Lineair model met matglazen gevels en ingebouwde verlichting

Het eerste type is vrij gebruikelijk, en keukenhoekkasten zijn zeer zeldzaam. Meestal worden deze modellen op bestelling gemaakt op een specifieke maat. Beide typen verschillen in stilistische diversiteit en in alle mogelijke dimensies, het enige verschil tussen de hoekige variëteit is de grote capaciteit, wat verklaard kan worden door structurele kenmerken.

hoekmodel

Compacte hoekmodel-dia van kersenkleur

Het ontwerp van moderne ontwerpen wijkt vaak af van de klassieke canons. Nu in het modelbereik, kunt u de volgende opties vinden:

 • Dia's in traditionele vorm met 2-3 deuren;
 • kasten zonder topelementen;
 • trottoirbanden met bovenbouw;
 • glazen vitrines;
 • laconiek achtbaan-potlood gevallen.
buffet

Buffet als accentelement in het interieur

De sokkels worden vaak vergezeld door afzonderlijke elementen die aan de muur zijn bevestigd (planken, een spiegel) en lijken op ladekasten, maar in hun doel - voor het bewaren van gerechten - blijven ze interieurartikelen van de keuken. Eigen barmodellen worden in de eetkamer of woonkamer geïnstalleerd en dienen uitsluitend voor het serveren van de feesttafel.

bollard

Serveerkast klassiek type met drie deuren en laden

Superstructuren, die direct op het aanrecht worden geïnstalleerd of met behulp van vaste rekken worden bevestigd, vervullen soms een decoratieve rol. Er zijn echter meer praktische opties uitgerust met kleine planken of een set laden, waarin u allerlei kleine dingen kunt toevoegen voor het serveren - servetringen, suikertangen, tafelzilver voor theeceremonies.

buffet

Buffet met een bovenbouw gemonteerd op het aanrecht

Klassieke prestaties zijn de meest voorkomende en populaire onder kopers. Grote secties met twee of drie deuren geven u de mogelijkheid een groot aantal schotels te bewaren, en in het glazen bovengedeelte is het handig om mooie sets en thematische souvenirs te regelen (bijvoorbeeld borden op kraampjes, meegebracht van reizen naar het buitenland).

meubilair

Elegant ingericht meubilair in barokstijl

Vitrines waarvan de wanden van transparant glas zijn gemaakt, zijn typerend voor moderne interieurs. Ze onderscheiden zich door de eenvoud van constructie en de strengheid van de lijnen, geschikt om de ruimte in een hi-tech stijl of minimalisme in te richten.

vitrine met verlichting

Tweedelige vitrine met achtergrondverlichting

De afmetingen zijn afhankelijk van de variëteit en ontwerpkenmerken, maar er zijn algemeen aanvaarde normen: breedte - 1-2 m, bodemdiepte tot 60 cm, bovenste - tot 45 cm, hoogte niet meer dan 2 m. In tegenstelling tot opslagsystemen voor kleding, worden zijborden niet geaccepteerd om "onder een plafond" te maken.

buffet

Buffet - mast-hev voor gerechten in de stijl van de Provence, het platteland of cheby-chic

Hoe de installatielocatie te bepalen

Gewoonlijk veroorzaakt de installatie van individuele interieuronderdelen geen problemen, omdat ze deel uitmaken van de meubelsets. Bijvoorbeeld, voor familiefeesten zijn er kits met een grote tafel, verschillende stoelen en een buffet, en het is logisch, als ze zich in de eetkamer bevinden, de kamer die grenst aan de keuken.

reeks

Zwarte kleur voor eetkamer

Een groot deel van de keuken maakt de installatie van eettafels en kasten voor het serveren naast het werkgebied mogelijk, een vergelijkbare optie is geschikt in de appartementen van de studio-indeling. Kleine appartementen met keukens van 5 meter en smalle woonkamers hebben geen significante ruimte, dus voor hen is de enige redelijke optie de ingebouwde structuur.141

bar

De bar maakt deel uit van het keukenmeubilair

Er zijn echter modellen die geen deel uitmaken van de headset. Meestal zijn dit antiek, die van bijzondere artistieke waarde zijn. Ze dienen om de woonkamer, hal, eetkamer in te richten en worden minimaal gebruikt voor hun doel.

het interieur

Een uitstekende "tentoonstelling" voor het vintage interieur

Welke fabrikanten moeten worden vertrouwd

De meubelmarkt is zo groot dat je gemakkelijk een fout kunt maken en een mooi, maar onbetrouwbaar model kunt kopen. Controleer voor het kopen de informatie over de fabrikant. Als het al meer dan 20 jaar op de markt is en een breed assortiment heeft, is het waarschijnlijk dat de kwaliteit van het meubilair voldoet aan de strenge eisen van de consument.

reeks

Keukentoestel van het binnenlandse bedrijf "Elkor"

Traditioneel wordt de hoogste kwaliteit en het mooie ontwerp onderscheiden door Italiaanse meubels. De kosten van merkartikelen in het interieur bereiken honderdduizenden roebels, maar er zijn ook budgetheadsets, waarvan de release is bedoeld voor een brede consument.

reeks

Prachtige tafelset van de Italiaanse fabrikant BORDIGNON CAMILLO

Vergeet niet dat een van de selectiecriteria een onberispelijke functionaliteit is, dus probeer tijdens het kopen zelf zeker te zijn van de sterkte van de hardware en de kwaliteit van de afwerking, vraag om de aanwezigheid van een conformiteitscertificaat.

buffet

Buffet StanleyArrondissement - deze knappe man uit een natuurlijke boom zal het voor de toekomstige eigenaar meer dan in drieduizend

Houten model met eigen handen

Als u niet van fabrieksproducten houdt, kunt u zelfstandig een praktisch model voor uw huis ontwerpen en bouwen. Overweeg hoe u een buffet van hout voor de keuken of eetkamer met uw eigen handen kunt maken met een minimum aan materiaal. Als voorbeeld nemen we de eenvoudigste oplossing: een lage kast voor eenvoudig onderhoud, met als hoofddoel de opslag van een feestelijke service. Het moet naast de eettafel worden geïnstalleerd.

Instructies voor het monteren van kasten

Het productiemateriaal is goedkope grenen bars 8x8 cm, multiplex, plankendikte 1,5-2 cm en elke lengte, die afhankelijk is van de grootte van het product, fittingen (pennen, scharnieren), bevestigingsmiddelen (schroeven). De optimale afmetingen van het afgewerkte voetstuk zijn 1,2-1,5 m lang en 45-50 cm diep. Om te werken hebben ook een ijzerzaag, vliegtuig, nazhdachka, schroevendraaier en een stel schroeven nodig.

procedure:

 1. Opstellen van een project met een nauwkeurige aanduiding van de afmetingen van alle onderdelen.
 2. Bouw het frame vanaf de staven - we verbinden ze met schroeven zodat een frame met drie secties en een compartiment voor planken en laden wordt verkregen.
montuur

Het frame van het product gemonteerd

 1. We bereiden drie deuren voor, waarvan elk een rechthoek is, samengesteld uit 2 planken.
 2. We controleren de correspondentie van de afmetingen van de deuren en het frame, waaraan ze in de toekomst zullen worden bevestigd.
 3. We versieren de bodem: we plaatsen het frame op zijn kant en we bevestigen een laag dik multiplex aan het onderframe.
 4. We voegen interne partities in en maken deze vast, vervolgens externe wanden, lateraal en achteraan.
 5. In het bovenste deel plaatsen we de hulplijnen voor de dozen - twee houten latten. U kunt een metalen profiel gebruiken.
 6. We verzamelen dozen en proberen rekening te houden met de grootte van de afdelingen die voor hen bestemd zijn. De verbindingsplaatsen van de "tuin" -delen met houtlijm.
montage

Montage in het midden van het proces

 1. We schroeven de hendels, controleren de correspondentie van de maten en plaatsen de dozen op hun plaats.
 2. We versieren de deuren met handgrepen zodat ze op dozen lijken. We hangen ze aan de scharnieren.
 3. We repareren de cover-top.

De stoeprand is klaar, het blijft om het een afgewerkte look te geven. Maal alle zichtbare oppervlakken met fijnkorrelig schuurpapier en verwijder stof. We versieren een boom met behulp van een vernis of een verf - we plaatsen twee dunne lagen. Je kunt een beits gebruiken om het hout een bepaalde schaduw te geven.

buffet

Kant en klaar buffet in de vorm van een kast met laden en gesloten planken

Het bleek een comfortabel, mooi, milieuvriendelijk meubelstuk te zijn, dat handig is in het stadsappartement en in het huisje.

Mogelijke decoratiemogelijkheden

Het afwerken van het eindproduct met vernis of verf is een van de mogelijke afwerkingen. In feite zijn er veel interessante oplossingen die u zelf kunt implementeren, met de nuances van decoratieve technologieën. Alle materialen voor opruiming worden verkocht in bouwsupermarkten en op de afdelingen voor handwerken. We bieden 5 interessante ideeën, die in de toekomst van pas kunnen komen:

 • Figuur met acrylverf

Deze optie is geschikt als u een houten oppervlak snel wilt decoreren, zonder dat u zich hoeft te verdiepen in de nuances van nieuwe technologieën. Om te werken, hebt u een beetje acrylverf (basis van witte kleur) en verschillende kleuren nodig. We kiezen een thematische tekening (floristisch, animalistisch, stilleven, ornament), we kiezen tinten, we bereiden kleuren voor volgens de instructies. Met behulp van een sjabloon of een sjabloon passen we een tekening toe, we schilderen - de decoratie is klaar.

buffet

Afbeeldingen met acrylverf

 • decoupage

De techniek van decoupage is eenvoudig, maar u kunt voorlopig uw hand leggen op kleinere voorwerpen, bijvoorbeeld op een fles met een ongewone vorm. Geschikte dunne servetten met een patroon (licht of pastel - afhankelijk van de stijl) en een speciale lak. We snijden het beeld dat u wilt uit met een schaar (veel breken het gewoon af met uw handen), plaats het op de juiste plaats en bedek het met vernis - van het midden naar de omtrek. Wanneer de eerste laag opdroogt, plaats er nog een. De figuren bevinden zich in het midden van de deuren, aan de zijkanten van de handgrepen en de ornamenten - langs de wanden of langs de omtrek.

glazen gevel

Decoratie van de glazen gevel met behulp van decoupage techniek

 • Brashirovka

Een techniek die geduld en vaardigheden vereist - brutaal, een geweldige kans om het hout te verouderen met een metalen borstel. Maar onthoud dat voor het poetsen alleen die soorten bomen geschikt zijn waarin zachte vezels gemakkelijk kunnen worden verwijderd en harde soorten hun textuur niet veranderen: eik, grenen, as, lariks, walnoot. Als resultaat van de behandeling krijgt u een prachtig gestructureerd oppervlak met een uitgesproken houtachtig patroon.

koptelefoon

Het volwassen worden van een meubelset door te braken

 • gepatineerd

Aantrekkelijk lijkt gepatineerd hout - behandeld met verschillende verflagen. Experimenterend met het aantal en de dikte van de lagen, kunt u een uniek effect bereiken. Eerst wordt het houten oppervlak gemalen, gegrond en geverfd, daarna geschild en opnieuw geverfd. Een interessant resultaat kan worden bereikt als u goud, zilver of zwarte verf gebruikt.

bollard

Complexe behandeling met patina en acryl

 • Vergulden en verzilveren

Het vergulden van de eindelementen en decoratieve details zal een beroep doen op liefhebbers van de paleisstijl. Voor afwerking heb je een gouden verf in zuivere vorm nodig of gemengd met hetzelfde soort verfwerk. Vergulden kan worden vervangen door verzilvering of brons.

decoratie

Verzilverde details als decorelement

Elk van de soorten decoratieve afwerkingen draagt ​​bij tot een esthetische variëteit en maakt van een interieur een exclusief duur ding.

Videoselectie van buffetideeën en masterclasses

Een interessante video laat je kennismaken met originele ontwerpoplossingen.

Mooie videoserie met opties voor interieurontwerp:

Een geschenk voor diegenen die houden van de stijl van de Provence:

De magische transformatie van het oude ding:

Of u nu een nieuw buffet koopt of de heuvel van een oude grootmoeder herstelt - uw interieur wordt merkbaar interessanter en functioneler. En het installeren van een exclusieve woning is beter wanneer u dineert of gasten ontvangt, omdat het een prachtig nuttig element van de situatie is - het is altijd extra comfort en een gezellige sfeer.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map