Kelebihan menggunakan siling dapur di dapur: penilaian pakar dan fakta foto

Kelebihan menggunakan siling dapur di dapur: penilaian pakar dan fakta foto

Ceilings reechnye – hiasan siling jenis istimewa, yang digunakan secara meluas dalam pasaran pembinaan. Siling-siling tersebut mempunyai rupa yang menarik, reka bentuk yang menarik. Di samping itu, mereka adalah berpatutan dan mudah dipasang. Satu lagi penting yang signifikan: pemasangan siling kereta api membolehkan anda menyembunyikan semua komunikasi yang berkaitan dengan pencahayaan, sistem penggera dan pengudaraan. Mungkin, itulah sebabnya siling siling untuk dapur sering diperintahkan.

Siling bumbung: permainan cahaya, warna dan garis besar berani

Siling siling ternyata menjadi tanah yang subur untuk eksperimen reka bentuk dengan garis, warna dan cahaya

Permukaan siling adalah garis datar dalam bentuk rel. Ia kelihatan cantik dan sangat kemas. Siling lath adalah sangat tahan lama, tahan kakisan, dan, dengan senang hati, adalah berpatutan. Bahan penamat seperti itu bagus untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi. Rak siling diperbuat daripada aluminium, dan ia tidak berkarat walaupun dalam keadaan basah. Oleh itu, mereka boleh dibasuh.

Jenis utama siling lath

jenis kereta api terbuka

jenis kereta api terbuka

Terdapat siling lath untuk dapur dan bilik-bilik lain dengan jenis lath yang terbuka dan tertutup. Reka bentuk yang paling popular adalah jenis terbuka. Boleh digunakan di antara rod, atau mungkin tidak. Dengan siling ini, anda boleh membuat pelbagai penyelesaian reka bentuk. Lagipun, bilah boleh digabungkan dengan memasukkan warna-warna yang berbeza.

jenis rak tertutup

jenis rak tertutup

Sebagai contoh, bilah boleh putih, dan sisipan dibuat untuk emas, selat adalah logam, dan sisipannya bersalut krom. Dalam keretapi tertutup, anda tidak boleh membuat sisipan.

Jenis ketiga adalah siling kosong. Reiki dengan kaedah pemasangan ini dipasang rapat tanpa ruang di antara mereka. Kaedah pemasangan ini akan sesuai dengan anda jika anda mahu siling anda kelihatan seperti struktur monolitik.

Di samping itu, ada rak untuk siling reka bentuk “Itali” dan “Jerman”. Yang pertama menunjukkan garis lancar, tepi bulat, tidak ada sudut. Reka bentuk Jerman adalah bentuk rake segi empat tepat dan tegar. Laths reka bentuk Itali adalah sempurna untuk mana-mana premis, dan siling siling “Jerman” menyediakan reka bentuk perniagaan dan lebih sesuai untuk pejabat, kedai dan ruang awam lain daripada untuk sebuah apartmen atau rumah.

Pemasangan siling rak adalah proses yang mudah

Pemasangan siling lath tidak menyebabkan kesukaran yang besar, tetapi ia masih lebih baik untuk mengamankannya kepada profesional

Kelebihan menggunakan siling yang dipasang di dapur

Pertama, mereka tahan perubahan suhu dan kelembapan yang tinggi. Kedua, panel rak menutup kelemahan siling dengan baik dan tidak memerlukan persiapan awal permukaan untuk dipasang. Ketiga, siling lath mudah dalam penjagaan dan penyelenggaraan, mereka tahan lama. Keempat, selat sebagai bahan penamat adalah sesuai untuk memasang sistem pencahayaan titik dan membuat siling pelbagai peringkat. Di samping itu, siling lath sepenuhnya memenuhi keperluan keselamatan kebakaran.

Silingnya terdiri daripada jalur 4 meter, sisipan antara selat (jika ini adalah siling dengan rel terbuka jenis), rel pemasangan (4 m), yang berfungsi untuk memasang rel, sudut dinding (3 m panjang) dan penggantungan. Pemasangannya sangat mudah. Penggunaan siling-siling yang digantung daripada rel aluminium adalah wajar apabila menjalankan pembaikan hanya di dapur, dan bukan di dalam keseluruhan pangsapuri. Apabila memasang struktur, kebersihan di dalam bilik dipelihara, kerana tidak perlu menggunakan campuran bangunan cecair dan pelbagai bahan pukal.

Sistem lampu titik dalam siling rak

Reiki sesuai untuk memasang sistem pencahayaan mata dan mewujudkan siling pelbagai peringkat

Semua panel diperbuat daripada pita aluminium, ketebalannya adalah dari 0.3 mm hingga 0.5 mm. Siling yang anda dapatkan hasilnya boleh sama rata atau melengkung. Ia boleh dibuat dari panel bengkok khusus dengan cara yang istimewa. Bahan ini memungkinkan untuk membuat pelbagai lukisan dalam bidang siling. Untuk ini, panel disambungkan dalam pesawat menegak atau mendatar pada sudut yang berbeza. Anda juga boleh membuat panel yang berbeza di siling.

Walaupun ketebalannya kecil, siling lath untuk dapur, bilik mandi atau mana-mana bilik lain boleh meningkatkan sifat akustik bilik-bilik ini. Jika anda mempunyai matlamat sedemikian, beli panel berlubang khas dengan substrat untuk menyerap bunyi.

Siling lath yang digantung diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam. Mereka tidak mengumpul habuk, jadi mereka tidak membentuk jamur atau kulat. Gunakan siling reechnye walaupun di premis dengan keperluan yang dibangkitkan untuk kebersihan (contohnya, hospital). Sekiranya perlu, panel siling dengan mudah boleh dibersihkan dengan kain lembap direndam dalam air sabun.

Ramai tidak menggunakan siling lath di dapur, mempercayai bahawa mereka mencuri ketinggian bilik. Ya, betul, siling semakin sedikit. Tetapi kefungsian siling sedemikian menyalahkan kecacatan ini. Lagipun, siling lath menyembunyikan peralatan teknikal dan paip, tetapi pada masa yang sama ia meninggalkan akses mudah ke sistem lampu dan penyaman udara. Siling aluminium akan menyembunyikan kecacatan siling lama: retak, noda.

Siling bumbung sebagai alat komunikasi dan kecacatan luaran

Siling rak menyembunyikan peralatan teknikal, paip dan kecacatan siling lama

Skala warna siling dapur untuk dapur

Pewarna yang paling popular siling lath adalah putih. Ramai orang yakin bahawa siling di dapur sepatutnya putih. Tetapi pilihan warna sangat besar, dan ia hanya bergantung kepada keinginan pemilik dan penyelesaian reka bentuk di dapur. Siling yang baik dengan salutan chrome (cermin), warna emas dan logam. Pemilihan model dan warna siling siling yang besar akan memungkinkan untuk merealisasikan sebarang penyelesaian reka bentuk di dapur anda.

Reka bentuk dapur kreatif menggunakan siling rak

Siling rak menyediakan peluang yang mencukupi untuk reka bentuk dapur kreatif

decor

Leave a comment