Lasimaalaus keittiössä: lasimaalausten käyttö sisätiloissa ja niiden valmistuksen tekniikka

Lasimaalaus keittiössä: lasimaalausten käyttö sisätiloissa ja niiden valmistuksen tekniikka

Lasimaalaus keittiössä: lasimaalausten käyttö sisätiloissa ja niiden valmistuksen tekniikka

Keittiö on utilitaarinen huone, jonka tarkoituksena on luoda monimutkaiset olosuhteet, minkä vuoksi huonekalujen vaatimukset lisääntyvät ja sisustusmahdollisuudet päinvastoin vähenevät. Sielu vaatii kuitenkin harmoniaa, kauneutta, cozinessa ja omaperäisyyttä, ainutlaatuista ilmapiiriä, joka on erikoinen tietylle talolle. Yksi tapa tehdä sisätilasta poikkeuksellinen on käyttää lasimaalauksia. Mutta ovatko keittiölle sopivat lasimaiset ikkunat? Ymmärrämme, mitä lasimaalaus on, miten niitä valmistetaan ja käytetään.

Miten luoda lasimaalauksia

Lasimaalausten valmistustekniikka ei käytännössä muuttunut useiden vuosisatojen ajan. Klassinen lasimaalaus kerätään värillisestä lasista, jossa käsitelty reuna leikataan kuvioon. Kiinnitä yksityiskohdat metallikiinnikkeellä ja juota sitten lasille. Metalli suorittaa kaksi tehtävää: utilitaristinen (lasimaalauskehys) ja esteettinen (kuvan reuna). Klassisen lasimaisen rajan raja-arvojen kasvussa ehkä vain päällikön mielikuvitus ja fyysiset kyvyt. Vaikka käyttöpaikka - tuotteet ovat erittäin vankka. Mutta pienten koristeellisten yksityiskohtien luominen monimutkaisiin koristeisiin rajoittaa metallia. Mutta "Tiffany" -tekniikka tulee pelastamaan.

Lasimaalauksen tekeminen "Tiffany"

Tavallisen haaran sijaan käytetään kuparikalvoa (nauhaa). Tietenkin, kalvo ei pidä mitään, koska ne käyttävät tin juotetta. Lasidetalle annetaan tarvittava muoto, niitä käsitellään reunoilla, ne kiristetään kuparilla ja juotetaan elementit yhteen. Tiffanyn tekniikassa luotu lasimaalaus on paljon kevyempi kuin klassinen ja sopiva kattoon. Fragmentit voivat olla mielivaltaisesti pieniä, outoja muotoja. Lasia käsitellään käsin.

Video: lasimaalaus tekniikalla "Tiffany"

Ja tässä jokaisessa fragmentissa on metalli reuna. Etkö pidä siitä? Sitten fuusio on palveluksessasi.

Lasimaalauksen tekeminen tekniikassa "Fusing"

Ilmaisun nimi - lainaus englannista: fuusiofuusio, seos, sula massa. Eli se sulaa sulattamalla. Näin lasimaalaus luodaan: valmiiksi valmistetut lasielementit asetetaan pohjaan ja luodaan ornamentti; Aseta työkappale uuniin, jossa osat on sintrattu - saadaan yksi koristeellinen lasia. Ja ei metallisia reunoja (mutta se on maku asia).

Paksuus, rakenne, kohokuviointi, kolmiulotteisuus, koko, muoto - kaikki tämä on erilainen. Tärkeintä on, että Fusing-tekniikalla valmistetut lasimaiset ikkunat eivät pelkää kosteutta, he voivat jopa koristella kylpyä (jos tällainen halu yhtäkkiä ilmestyy). Näyttäisi siltä, ​​että ihanteellinen tekniikka, mutta lasimaalauksen koko rajoittaa uunin tilavuus. Silti suurin sovellus on tämän tekniikan avulla valmistetuilla lasimaisilla ikkunoilla.

Pseudo-mekkoja vaihtoehtoisena

Talous on luultavasti tärkein etu. Silti - valmistusnopeus. Muussa se ei varmasti ole lasimaalaus ja kurja, vaikka etäisyydeltä se näyttää luonnolliselta.

Lähellä on selvää, että lasia ei käsitelty. Mielestämme tämä olisi kitsu: Saksalaisten kitschenistä - tee tyap-bloop, pintaisesti, kiireellä; Kitsch - hackwork, huono maku, "halpa".

"Kitsch on mekaaninen ja toimii kaavojen mukaan. Kitsch on korvaava kokemus ja väärennetyt tunteet. Kitsch vaihtelee tyylin mukaan, mutta se pysyy aina samana. Kitsch on ruumiillistuma kaikesta, mikä ei ole merkityksellistä nyky-elämässä. "

Clement Greenberg

Pseudotemporaries on jaettu tulviin ja elokuvaan. Niiden välinen ero on vähäpätöinen: ensimmäisen luomisessa käytetään lakkoja ja maaleja sekä toinen värikalvo. Mitään palasia ei mainita - kuvio levitetään koko lasiin, sitten "yksityiskohdat" maalataan (tai liitetään) eri väreillä. Piirustus voi olla mielivaltaisesti monimutkainen, ja hinta erosta nykyisen ja psevdovitrazhom - on valtava, koska tämä monimutkaisuus on yksi asia jokainen pala leikata ja käsitellä, aivan toinen - piirtää kuvio. Kuitenkin heidän niche psevdotitrazhi löytyi helposti ja nopeasti. Kitsch - joka sanoo kaiken.

1

Näiden suosittujen tekniikoiden lisäksi on myös näkökulma. Ja erityinen paikka on miehitetty lasimaalauksen hiekkapuhalluksella, jota käytetään sekä klassisten lasimaalausten valmistuksessa että tavallisten lasiseinien koristelussa.

Video: "lasimaalauksen" tuotanto DecraLedin tekniikassa

Video näyttää lasimaalauksen tuotannon DecraLed-tekniikassa. Tämä on tavanomainen menetelmä elokuva-, lyijy- ja faet-elementtien avulla.

Lasimaalaus Bossy and Bevels

Bossy-tekniikka on fuusio- ja DecraLed-yhdistelmä. Puoli elementit valmistamiseksi stained etukäteen testata lämpökäsittely - tämä on tehtävä sulakkeen (tekniikkaa käytetään valmistuksessa koristeellisia yksityiskohtia eikä värjätään lasi, mutta jos laittaa koriste ei paistettu lasi ja napit, helmet, johtaa ammuttiin paperi värjätään origami ???) . Päälliköt käyttävät esivalmistettuja elementtejä, joissa on tai ei läpäise, yksinkertaisesti sijoittamalla ne oikeaan järjestykseen ja kiinnittämällä ne liimalla. Liimakoostumuksen kovettamiseksi lasimaalaus altistetaan ultraviolettisäteilylle.

Tekniikka ei ole uusi - antaa kuvan tilavuuden ja taiteilijoiden vuosisatoja sitten käytettiin inserttien, vain teki niistä arvokasta puolijalokivet ja paistetaan ja kiillotettu, graniitti. Menetelmä lähempänä kerroksen muodostuminen kuin sulattamalla, vaikka asiat kulkevat uuni - itse asiassa hyvin pitkä lasimaalauksia lämpökäsittely ei ole mitään tekemistä. Koriste voi koostua kokonaan kristallipintaisista elementeistä - tällaisia ​​lasimaalauksia kutsutaan Bevelsiksi.

lasimaalauksia

Nykyiset ja pseudo-mekot

Lasin hiekkapuhallus

hiekkapuhallus menetelmä perustuu liike-energian avulla: massa hankaavien hiukkasten mukana ilma (kaasu, neste) suihkun paine vaikuttaa pinnalla - iskee lasi mikropartikkeleita, ja se on läpinäkymätön. Mattojen astetta säädellään vaihtamalla paine ja hankaava osuus. Pinnan sileys riippuu altistumishetkestä ja hankaavasta materiaalista - lasista saadaan tasainen tai rakeinen.

kohotettu lasi

Kuva ei ole ollenkaan vettä - se on helpotuslasi hiekkapuhalluksen jälkeen

Kuvien asettaminen lasille

Avoimet ristikot, monimutkaiset koristeet, tonttikoostumukset saadaan stensiilien avulla. Ensinnäkin kuvio luodaan Corel DRAW -ohjelmassa. Sitten kuvio tulostetaan ja stensiili leikataan. Materiaali valitaan tehtävästä ja laitteistosta riippuen. Metallilevy ei ole huono, mutta sinun on jotenkin piirrettävä kuvaa ja leikattava se. Lisäksi pahamaineisen käyttöiän (yksi metallisten stensiilien etuna) on merkitystä vain silloin, kun ne tekevät valtavan määrän osia, joilla on sama koriste.

Useimmiten stensiilien tuottamiseksi käytetään itsekiinnittyvää kalvoa ja ohjelmaa ohjattua piirturia, joka katkaisee kuvion välittömästi ilman tulosteita. Ornamentti voi olla arkkityyppinen - hyviä laitteita varten tämä ei ole ongelma.

Liimaamalla liuska, lasia syötetään hiekkapuhallukseen. Kaava voi kattaa kokonaan lasin, jättäen vain kuvan auki käsittelyyn tai päinvastoin - se on koristeena (käsittelyn jälkeen on läpinäkyvä kuvio mattapintaisella taustalla).

WW3
ww4
ww5

Yksi vaihtoehto korun saamiseksi on lasin käsittely molemmilta puolilta. Pinta heikentää läpinäkyvyyttä, mutta hankkii visuaalisen massan. Näyttäisi jotain 3D-efektin kaltaista. Tällaisessa käsittelyssä on erittäin tärkeää yhdistää stensiilit täsmällisesti.

Jalostusajan lisääminen johtaa kuvan syventämiseen, sen samankaltaisuuteen kaiverruksessa tai kohautumisessa. Käyttämällä useita kerroksia stensiilejä on tapa saavuttaa monitasoinen kuva. Alkuperäiset kuvat näyttävät peileille - riippuen poistetun amalgaamin määrästä, joko huurteinen kuvio tai peilikuva ilmestyy. Peilin etupuolelta levitetty piirros heijastuu - tilavuuden näkyvyys luodaan.

Tapaa: tämä on räjähdys

Hiomapuhallus, hiekkapuhallus - vaivalloiset sanayhdistelmät. Heidät on onnistuneesti korvattu lainaamalla englannista - räjäytys (räjäytys, räjäytys, hiekkapuhallus - hiekkapuhallus). Hiekkapuhallusta kutsutaan blasteriksi. Menetelmän keksijä, Philadelphian amerikkalainen Benjamin Tillman, kuvasi prosessia hiekkana, joka ilmaisee täysin täydellisesti menetelmän olemuksen.

lasi

Käsitelty lasi

Tilman patentoi keksintöä vuonna 1870. Lähes vuosisata ja puoli ohi. Nykyään hiukkasten kovuus ei ole etusijalla - he käyttävät kuivajäätä (kryoblasti), natriumbikarbonaattia (soodaus) ja niin edelleen, mutta menetelmä itse ei ole muuttunut paljon.

Se ei aiheuta valmistamiseksi värjättyä lasia, ja pintojen puhdistamiseksi, niiden kovettumista poistamalla viat (purseita, asteikko), ja sitten - koristelu (tasoitus, saadaan rakeinen, bump). Hioma jo käytetään paitsi kvartsihiekkaa - käyttää keramiikkaa, rauta, lyijyn, mikä tahansa muu kiinteä hiukkaset samantyyppisiä hiekkaan.

Luonnolliset hioma-aineet:

 • timantti,
 • kranaatit,
 • infusionaalinen maa,
 • kvartsi,
 • korundi,
 • punainen rautamalmi,
 • liitu,
 • emery,
 • hohkakivi,
 • maasälpää,
 • Tripoli.

Synteettiset hioma-aineet:

 • timantti (keinotekoinen);
 • borazon;
 • tina-dioksidi, titaani ja cerium;
 • boori- ja pii-karbidit;
 • krookus vihreä ja punainen;
 • mineraalikuono;
 • alumiinin, piin, hiilen nitridit;
 • zirkoniumoksidi;
 • boorin seos hiilen ja piin kanssa;
 • sulatettu.

Uusi suunta - magneettinen räjäytys (hioma-aineena materiaaleja, joilla on suuret magneettiset ominaisuudet). Näin käsitelty lasi ei menetä avoimuuttaan - tämä säilyttää utilitaarisen tehtävänsä ainutlaatuisella tavalla.

lasi

Tyylikäs ratkaisu

Kuten lasimaalaus, ei ilman kitsch: hiekkapuhallus erityistä matkivat matot tahnat (etsaus, laskeuma koriste kaavain).

Vaihtoehdot värillisen lasin käytöstä keittiössä

Uskotaan, että lasimaalauksen käyttö keittiössä on rohkea päätös. Mitä tulee rohkeuteen, emme sano, mutta vaihtoehto ei ole kovin halpa - pseudo-häät eivät ole toivottavia, koska ne ovat huonosti sopeutuneita olosuhteisiin liittyviin olosuhteisiin: lämpötilaerot, korkea kosteus. Sisustus on muuttunut erittäin merkittävästi, mutta se maksaa paljon (manuaalinen työ on aina kallista) klassikoiden tai tiffanyn valinnan tapauksessa.

keittiö

Hieno lasimaalaus, jalo patina - sisustus klassiseen premium-keittiöön

Lasimaalaus huonekalujen julkisivuihin

Perinteisesti lasimaljaa käytetään huonekalujen julkisivujen valmistuksessa. Yleensä materiaalia käytetään jossain määrin hiekkapuhalluksen alaisena. Kuvassa on klassisia lasimaalauksia. Silmälasit ovat läpinäkyvät ja hieman himmeä, mikä aiheuttaa huurrevaikutuksen ja outoja pakkaskuvioita.

Ei ole lainkaan käsittelyä: lasi on läpinäkyvä, pienimmät punaiset palaset, mutta yksityiskohdat antavat vaikutelman pikkukevyydestä.

Lasimaalaus on valmistettu "Tiffany" -tekniikasta, mutta keskeinen kuva levitetään lasille erikoismaaleilla (käytetään posliinisessa työssä) päinvastaisella puolella - muuten kestää vuosikymmeniä valmistaa. Kuvan haarat on kytketty tekniikan mukaan. Huomioi hyvä valaistus. Tämän seurauksena esiliinan alue tulee keskeiseksi, kiinnittää huomiota, vallitsee.

ww9
ww10
WW11

Vaikuttaa siltä, ​​että lasimaalaukset ovat peräisin menneisyydestä, mutta näin ei aina tapahdu. Tietenkin, kun lasimaalaus näyttää alla olevassa kuvassa, viittaus on ilmeinen, ja jopa retro-tyyliin tällaisia ​​julkisivuja on vaikea määritellä - ei salli keskiajan "tuoksua", antiikin motiiveja.

Orgaaniset julkisivut, joissa on lasimaalauksia, näyttävät klassisesta sisustuksesta.

ww12
ww13
ww14

Mutta lasimaalaus (mukaan lukien klassisen tekniikan avulla tehdyt) geometriset kuvioinnit sopivat täydellisesti moderniin sisätilaan. He ovat harmonisia jopa keittiössä, joka on suunniteltu huipputekniikan tyyliin ja löytää paikan parvella.

Lasimaalaus ikkunoissa ja ovissa

Ne, jotka eivät hyväksy lasiseinäisiä julkisivuja, mutta haluavat kiinnittää lasimaalauksia keittiössä, auttavat ikkunoita. Ne voidaan sisustuttaa kokonaan (jos huoneessa on loistelamppuja).

ww17
ww16
ww15

Ikkunan muotoinen sisustus vaatii yksinkertaisesti lasimaalausta - huone muistuttaa palatsin tilaa.

ww18
ww19
ww20

Jälleen perinteisiä kasvien motiiveja ei tarvita. Muuten geometriset koristeet on helpompi tehdä, mikä tarkoittaa, että lasimaalaus maksaa vähemmän.

ww21
ww22
ww23

Lasimaalauksen osittainen korvaaminen lasimaisella lasilla on myös erittäin houkutteleva - ja keittiössä on enemmän luonnollista valoa.

Räjäyttää maton lasia, mutta se ohittaa valon riittävään määrään. Muutamat väritiedot - ja lasi on enemmän kuin tavalliset ikkunat.

ww24
ww25
ww26

Voit "jatkaa" ikkunaa lasimaisella lasilla. Sopivilla koristeluilla koostumus laajentaa tilannetta merkittävästi visuaalisesti.

Ikkunan muodon muuttaminen ei ole ongelma, jos lähestyt asiaa luovasti ja osaavasti, erityisesti valaistuksen osalta.

Luominen pseudo-ikkunasta odottamattomaan paikkaan on myös mahdollista lasimaalauksella.

ww27
ww28
ww29

Perinteisiä ja pseudo-jäljitelmiä voidaan käyttää kaavion elementtien - ovien, väliseinien koristelemiseen.

ww36
ww37
ww38
ww39
ww40
ww41

Epätavalliset ratkaisut

Värikäs lasimaalaus nylkinän sijaan ei ole liian käytännöllinen (on vaikea pestä: tässä suhteessa sileä pinta on suositeltava), mutta mikään ei estä teknologian käyttämistä palasissa. Hiekkapuhallus, pienet lasimaalit lisäävät "esiliinan" alueen tekemällä sitä taideteoksesta.

Tässä on esitetty yksinkertaisin versio - standardi kuorintakalvolle ja ornamentille julkisivun näennäismuotoisena elementtinä.

Säänkestävät katot, joissa on lasimaalauksia ja sisäänrakennetut valaistus, luovat huoneeseen erityisen tunnelman.

ww33
ww34
ww35

Yksinkertainen koriste kattoon, tehty yhdeksi perinteisistä tekniikoista, on lasimaalaus kattokruunu tai lampunvarjostin.

Kaikki ajatukset eivät ole toistettavissa - mahdollisuudet käyttää lasimaalauksia, myös keittiössä, ovat kohtuuttoman laaja. Lasista voit kerätä melkein mitä tahansa koristetta - tähtitaivasta auton merkintään, lepakosta Semiramis-puutarhoihin. Lasimaalaukset ikkunoissa, ovet, huonekalujen julkisivut, katot, erilliset paneelit, väliseinät ja jopa lisävarusteet - kaikki on mahdollista.

ww30
ww31
ww32

Tärkeintä on halu. Pudota tahdon fantasia - se palaa jalo-saaliin kanssa, ja keittiömme on mustasukkainen muullekin talolle, ei vain ihmisille.

Video: lasimaalaus keittiön sisätiloissa

Valikoima kirkkaita ideoita:

Keittiön muotoilu lasimaalauksilla:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 43 = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map