Keittiön julkisivut luonnonpuusta: puu- ja viilutetut keittiöt etuja ja haittoja

Keittiön julkisivut luonnonpuusta: puu- ja viilutetut keittiöt etuja ja haittoja

Keittiön julkisivut luonnonpuusta: puu- ja viilutetut keittiöt etuja ja haittoja

Runsaasti uusia muotoja, kirkkaita materiaaleja, erilaisia ​​vaihtoehtoja keittiökalusteiden yksilöllistämiseen tekevät miellyttävästä sisustuksesta todellisen jauhon valinnan. Ne, jotka eivät suostu muuttamaan muodikkaan muovin ja alumiinin luonnollisen puun lämpöä ja ylellisyyttä, valmistajat tarjoavat puiset julkisivut satoihin suunnitteluvaihtoehtoihin. Luonnonmukaisuusmaksu on suuri, mutta vaihtoehto on - yhdistelmä ryhmästä muiden materiaalien kanssa.

Mikä on puisen julkisivun takana: matriisi tai lastulevy

Luonnonpuuta, erityisesti arvokkaita lehtipuita, ei ole halpaa. Ja kun tarkastelet eri puulajeja koskevia ehdotuksia erilaisissa hintasegmenteissä, epäilykset ovat: Onko kaikki tuotteet massiivipuusta?

huonekalut

Puutarhakalusteet: ylellisyyttä ja lämpöä

helpotus

Pehmeä pinta

Itse asiassa puun julkisivujen valmistukseen on olemassa useita vaihtoehtoja. HF: n ovet voidaan valmistaa:

 1. Puusta - kallein materiaali. Yksikappaleet on liitetty yhteen "ura-piikki" -menetelmällä. Yhdistettä vahvistetaan liimakerroksella. Yleensä käytetään lehtipuita.
lisätä

Massiivipuiset ovet, joissa on kontrastiväli

 1. Huonekalujen suojus. Saatavana helpommin kuin taulukko. Pienet puunpuristimet puristamalla liimataan yhteen yhdeksi rainaksi.
huonekalualusta

Huonekalujen suojus

 1. Komposiittimateriaali: runko paneloitu ovet on tehty erilaisia ​​ja lisätä (paneelin) - päässä viilutettu lastulevy, lasi, laminoitu levy.
yhdistelmä

Materiaalien yhdistelmä

 1. Viilutettu rintamalla: pohjana käytetyn MDF tai lastulevy, laminoitu viilupuutavaraa edullinen havupuuviilusta - luonnollinen viiluja.
yksityiskohdat

Renkaat

Keittiön puuportaiden hinta riippuu suoraan materiaalien kustannuksista ja niiden käsittelyn monimutkaisuudesta. Taitettavat kalusteet ovat halvempia, koska kun ne on valmistettu, käytännössä ei ole jäljellä jätettä.

julkisivu

Valmistusmateriaalin määrittäminen "näköpiirillä" vain päällikkö pystyy

Helpoimpia ovat yhdistetyt ovet. Koristeellinen puukerros ja sisäosa on valittu siten, että materiaalista ei ole mahdollista erottaa visuaalisesti puusta ja laatoista.

Hyvän jalostuksen viilun peittämät kuulokkeet saattavat maksaa enemmän kuin huonekaluista edullisista roduista.

Keittiöt luonnonpuusta: julkisivujen tyypit ja tuotannon piirteet

Jos aiemmin puujulkisivujen liittyivät yksinomaan klassisia ruokia perinteisellä tavalla (ovi paneeli, reunalistat ja ikkunat ylemmän tason), nykyisin yksi jalostettujen - huonekalut ja moderni ytimekäs keittiö: sokea ovet, taivutettu muotoja, epätavallinen tekstuurit ja sävyt .

huonekalut

Massiivipuuta huonekalu parvekkeella

Keittiöön kuuluvat puiset julkisivut etuja ja haittoja

Puu on kallis ja hassu tavaraa. Jalostuksen monimutkaisuudesta ja erikoishoidon tarpeellisuudesta huolimatta puusta valmistetuilla keittiön julkisivuilla on kiistattomia etuja:

huonekalut

Luxury-sarjat maalaistaloille

 • Kestävyys. Kun valitset laadukkaita tuotteita kovista kiveistä, voit turvallisesti odottaa, että huonekalut tulevat nauttimaan useista sukupolvista perheestä.
 • Ekologinen yhteensopivuus. Hoidossa käytetään vain vaaratonta PVA-liimaa, synteettisiä hartsiin perustuvia liimakoostumuksia ei käytetä. Puiset julkisivut eivät voi olla epäterveiden höyryjen lähde, vaikka ne käyttäisivät maalipintaan polyuretaanipohjaista lakkaa.
 • Ainutlaatuisuus ja laaja valikoima väriratkaisuja.
setti

Aseta epätavallinen muotoilu

Puumateriaalia muutamassa vuodessa voidaan päivittää poistamalla päällyskerros. Yksi tärkeimmistä eduista on restauroinnin ja korjauksen mahdollisuus. Pienet sirut, naarmut ja halkeamat voidaan helposti korjata kotona, ja ammattimaisen restauroinnin jälkeen ei ole havaittavissa virheitä.

Luonnollisesti huonekalujen julkisivut eivät ole puutteellisia. Keittiö - huone, jolla ei ole sopivia luonnon puuolosuhteita. Lämpötilan, kuuman höyryn ja kosteuden jatkuvat vaihtelut ovat tekijöitä, jotka on otettava huomioon julkisivujen valinnassa.

1
huonekalut

Etu: huonekalut voidaan palauttaa useita kertoja

Huonekalut ei ole menettänyt sen valituksen, asenna tehokas huppu, mieluummin sähköuuni ja liesi, ei kuivata ilmaa. Katso kosteustasoa - indikaattorin pitäisi olla vakaa ympäri vuoden.

Huoneen lämpötila ei saisi ylittää 24: tänoin C. Lakalla peitetyt sävytetyt ovet on suojattava liian kirkasta valolta ikkunasta, jotta pinta ei pala palavilla paikoilla.

Materiaalin vaatimukset: millainen puu tekevät keittiöt

Riippumatta siitä, millaisia ​​kalusteita keittiön kalusteet on valmistettu, materiaali on tasaisesti kuivattava. Kosteus on tarkistettava: puuta ei saa sisältää enempää kuin 10% kosteutta.

julkisivu

Valmistajat käyttävät vain todistettuja raaka-aineita

Yksittäisten kuulokkeiden räätälöityjen osien valmistukseen puuta ei käytetä, kuivattu eri tavoin: tulevaisuudessa materiaali voi käyttäytyä ennalta arvaamattomasti. Taulukkoa käsitellään suojaavilla aineilla, jotka tunkeutuvat syvälle kuituihin. Impregnointi on täysin huomaamatonta valmiisiin tuotteisiin, mutta se suojaa huonekaluja kosteudelta, sieneltä, hyönteisiltä.

julkisivu

Oak: hieno rakenne ja erinomainen suorituskyky

Puusta valmistetuista keittiön yleisimpiä lehtipuita ovat pyökki, tammi ja tuhka. Kirkkain on pyökki. Lähes valkoinen puu on helppo värjätä missä tahansa varjossa, ja kuviossa on voimakas vaaleanpunainen sävy. Eräs tammi on arvostettu kiinnostavalle tekstuurille, jossa on syvä kuvio. Usein sävytetty kultaisissa tyydyttymättömissä sävyissä, jotka korostavat puun luonnollista kauneutta.

julkisivu

Kirkas sävy ja kaunis rakenne: kirsikka

Suosittujen rotujen joukossa on makea kirsikka. Materiaali on paljon pehmeämpi kuin tammi tai pyökki, mutta tämä kokoelma valitaan rikkaiden luonnonmallien tunteville.

tuhkan yksityiskohdat

Yksityiskohta tuhka emalissa ja patina

Pehmeiden kiviä valmistetut julkisivut valmistetaan kirsikka-, koivu- ja kirsikka-alderista. Helpoimmista niistä on mänty, kuusi.

vakiovärit

Ovet edullisesta puusta sävyyn kalliin rotuun

Pehmeät puutyypit ovat alttiimpia muodonmuutokselle ja halkeilulle. Siksi keittiöt on parempi valita kovia kiviä. Pehmeästä puusta valmistetut kalusteet on suojattava kuopalta.

Paneelien julkisivut: kiinteät puutavarat

Muodikas puulattiat keittiöt modernissa tyylistössä ovat vankka. Pääkoriste on luonnollinen rakenne, puun rakenne ja sävy. Se on puute sisustus paneeleissa, veistetty peitteet, reunukset, joka antaa tällaisia ​​asetetaan eleganssia. Suunnittelijat suosittelevat piilottamalla jopa ulkoisia liittimiä, varustelemalla liuku- ja kääntöovet sensoriantureilla.

keittiö

Kiinteät ovet, joissa ei ole lankoja ja paneeleja

Valmistusmateriaali voi olla erilainen. Kalliimmat ovat kalliiden rotujen sulautetun palkin julkisivut: tammi, pähkinä, pyökki. Käyttö ja eksoottiset harvinaiset rodut - ruusupuu, wenge. Huonekalujen hinta voi kuitenkin olla yksinkertaisesti korkealla.

keittiö

Keittiö puusta, jossa sokeat julkisivut

Käytettävissä olevat julkisivut - kirsikka, kirsikka, kirsikka, havupuu. Lisää kiinteitä kiinteitä tuotteita laminaattilevystä. Jos kuurojen keittiön ovet tuntuvat tylsiltä, ​​on olemassa vaihtoehto: tehtaalla kiinteät julkisivut, joissa on väärä paneeli. Valmiit ovit hiotaan ja luodaan perinteinen "paneelinen" ulkoasu. Voit myös tilata manuaalisen langan paneelituotteista.

Paneelin ovet: valmistusominaisuudet

ovi

Litteät ovet

Puiset julkisivut paneelilla - klassinen, ei koskaan muotia. Oven rakenne on koottu ja liimattu erillinen osa:

setti

Ovet klassisella ja ristikkäisellä paneelilla

 • Suorat rungon yksityiskohdat, jyrsitty yhdeltä sivulta insertin alla ja koristeltu kalevkalla - koristeellinen pyöreä leikkaus.
 • Aseta ohuella osiolla kehyksen ympärille, joka yhdistyy kehyksen uraan.

Osat liitetään yhteen liimaamalla. Valmiit julkisivut on kiinnitetty erikoiskoneisiin ennen kuivaamista.

paneelirakenne

Runkorakenne

Tuotteiden hinta riippuu kehyksen ja kiinnikkeen materiaalista. Kehyksen kannalta on toivottavaa valita massiivipuulajit.

Paneelien materiaali:

lisätä

Lisäysvaihtoehdot

 • MDF - käytetään taivutetuissa julkisivuissa, koska taivuttaminen kilpeen halutun muodon alla on vaikea ja kallis.
 • Helmiäinen puusta. Käytä kaikenlaisia ​​kiskoja: elementtiä ei kohdella stressiä.
 • Aseta edullisesta pehmeästä puusta.
 • Lasia tai lasimaalausta käytetään usein huonekalujen ylemmällä tasolla olevien ovien valmistukseen.
ovi

Ovet, joissa on lasi, säleikkö, standardi

Levyosa on valmistettu kalliista puusta, mutta hinta tässä tapauksessa kasvaa. Saatavana vaihtoehtona: kiinteä kivi runko ja edullinen liimattu tai MDF-insertti viilulla.

Ylelliset veistetyt julkisivut: käsityö tai erittäin tarkka tietotekniikka

Kalliimmat ja vaikeat tehdä - veistetyt julkisivut puusta. Tähän asti työpajoissa on manuaalinen veistos. Jokainen puun kuvion yksityiskohdat leikataan ja hiotaan käsin. Tällaiset kalusteet ovat ainutlaatuisia, ja asiakkaan pyynnöstä päällikkö siirtää minkä tahansa piirustuksen oviin.

veistos

Manuaalinen kierre

Teollisuustasossa manuaalinen muoto korvattiin tarkkuusjyrsinkoneiden työllä. Koko prosessi - piirtämisen piirustuksesta langan loppuun suorittamiseen ohjataan tietokoneohjelmilla.

vuori

Veistetty vuori

Keittiön julkisivut veistämällä:

 • Kierrä kehyksen ääriviivaa pitkin.
ääriviivat

Geometrinen kuvio

 • Avaimenperät veistetyt insertit.
koristelu

Sisustusvaihtoehdot

 • Kiertävät kiinteät julkisivut.
kuvio

Yksinkertainen kuvio

3D-julkisivut puusta

Uutuudet huonekalumarkkinoilla ovat kiinteät 3D-julkisivut. Nämä ovet ovat kiinteitä tai MDF-levyjä. Volumetrisia aaltoja, hunajakennoja, epäsymmetrisiä kuvioita luodaan erityisillä jyrsinkoneilla.

jyrsintä

Tilavuusjyrsintä

Tekstuotteet eivät viiluta. Sisustusvaihtoehdot - maalaus, väriaine, lakkaus. Julkisivut, joissa on kolmiulotteinen rakenne, ovat ihanteellisia modernin kaupunkiympäristön tarpeisiin.

keittiö

3D-julkisivut keittiössä

Viimeistelyvaihtoehdot: väriaine tai maalaus

Puurakenteiden perinteiset versiot - värjäys ja lakkaus. Julkisivun kyllästäminen erityisillä väriaineilla (usein alkoholipohjaisesti) ei peitä täysin pintaa. Koostumus imeytyy epätasaisesti korostaen luonnollista kuviota, jolloin puu on tarpeellinen sävy. Kun värisävytaso on kuivunut, tuotteet ovat lakatut.

julkisivu

Värjäys ja lakat

Levitä lakka veteen tai polyuretaaniin. Vesilakka on täysin vaaraton, sillä ei ole erityistä tuoksua, kuivuu nopeasti. Mutta keittiössä on parempi käyttää klassista lakkaa. Kerros suojaa puuta vedestä ja tahroista. Lakattu pinta vaatii huolta ja huolellista käsittelyä: kerros on nopeasti peitetty naarmuilla ja jos ylikuumeneminen ja tiettyjen kemikaalien altistuminen voi tummua.

viimeistelykerros

Viimeistelykerros: kiilto, emali

Toinen hoitomenetelmä on kyllästys erikoisöljyllä. Öljy tunkeutuu julkisivulle 3 mm: n syvyyteen. Vaikutus on selkeä kuvio, hiljainen kiilto ja luonnollinen kultainen sävy. Haittana - öljyllä peitettyä julkisivua ei voida maalata, levittää lakta, vaihtaa väriä. Päästä eroon öljykerroksesta, sinun on hiottava pinta impregnoinnin syvyydelle.

matta julkisivu

Patinoitu matta julkisivu

Maalaaminen emalilla on erinomainen vaihtoehto keittiöille edullisista roduista. On olemassa tekniikoita, joilla luodaan mattapintainen, kiiltävä pinta. Maalatut julkisivut patiniruyut, soveltamalla kontrastia kerroksia paneelien ääriviivoihin, kehyksiä.

Viilutetut julkisivut: vaihtoehto kalliille keittiölle massiivipuusta

Huonekalujen valmistajista valmistetut julkisivut - kohtuuhintainen korvaaminen kalliille puiset kuulokkeet. Ulkopuolella on käytännöllisesti katsoen mahdotonta erottaa MDF-levy, joka on viimeistelty laadukkaalla viilulla, kiinteän massan julkisivusta. Ero näkyy vain ovien takaosassa. Jos perustana käytetään puusepäntyä, siirtyminen viilutetun pinnan ja pohjan välillä on täysin näkymätön.

viilutettu keittiö

Viistokuulokkeet

Ylellisyyttä jäljittelevät: viiluntyyppiset keittiöt

Viilutettujen julkisivujen valmistuksessa käytetään luonnollisia kovan lehtivärejä. Yleisimmät lajit ovat tammi, vaahtera, pähkinä. Suosittuja tuotteita päällystetään eksoottisilla lajeilla - zebrano, wenge, merbau.

viilu

Eksoottinen viilu: Zebrano

Tuottaa viilua sluschivaniya ohut puulevyt kiinteästä säteestä. Nauhat kuivataan. Liitä luonnonviilu julkisivuun kylmällä liimalla ja kuumalla menetelmällä. Itse asiassa viilu on melko vahva luonnonpuusta. Huonekalujen valmistuksessa käytettävien arkkien standardipaksuus on 3 mm.

sävytystä

Tammi viiluttaminen

Mutta kovan ja eksoottisen kiven materiaali on kallista. Halvempana vaihtoehtona käytetään uudenlaista viilua - fayn-line. Tämä on luonnollinen jäljitelmäviilu arvokkaita lajikkeita. Raaka-aineet ovat edullisia pehmeitä kiviä. Ohutlevyt leikataan palkista. Erikoisveitset kankaalle, eri paksuus.

kirkas piirustus

Walnut root: kirkas kuvio

Saadut levyt kuivataan. Kuivaa kuivattu viiluus eri sävyillä riippuen kiven väristä ja tekstuurista, jonka kuvio on tarkoitus luoda uudelleen. Maalatut raidat kerätään pinoihin yhdistämällä useita sävyjä. Jalostus liimalla värillä. Kerätyt pinot liimataan puristimen alle. Tämän jälkeen liimautuneesta kasa leikataan vuorausvalmisnauha.

materiaali

Materiaali, joka on valmistettu tiedostorivillä

Viistetyt julkisivut viimeistelyvaiheessa väri, sävy, lakka.

Hyödyt ja haitat viilutetut keittiöt

Viilulla peitettyjen keittiöryhmien suurin etu on kohtuuhintainen hinta. Huonekalut maksaa hieman enemmän kuin puukuitulevy, joka on peitetty muovilla. Vanhojen julkisivujen ammattilaiset:

 • Materiaalin stabiilisuus. Huonekalusteräkset eivät repäise lämpötilaeroja, eivät muutu.
viilu

Wenge: viilua mattapintaisesti

 • Pinta voidaan korjata. Romutetut kohteet palautetaan, maalipinta palautuu.
 • Täydellinen ulkonäkö. Viilu ei eroa puusta kosketuksiin, mutta siinä ei ole pieniä vikoja, joita ei voida piilottaa taulukon tuotteissa: solmuja, pieniä halkeamia, epäsäännöllisiä kuvioita.
setti

Kiiltävä kuuloke

 • Joustavuus. Voit peittää viilulla sekä koverat että kaarevat paneelit. Säkäovet on valmistettu MDF: stä, joka ottaa halutun muodon helposti, sitten viilutetaan.
 • Luontaisuus ja kestävyys. Asianmukaisella huollolla laadullisesti tehty viilutettu julkisivu voi toimia vuosikymmenien ajan.
julkisivuja MDF: stä

Kiinteät MDF-julkisivut viilulla

Viilun puute - huolellinen puhdistustarve. Käytä julkisivujen pesemiseen vain erityisiä ei-aggressiivisia yhdisteitä, jotka on suunniteltu puun ja lakan hoitoon. Heikompia oviaukkoja peitetty viilun reunojen reunuksilla.

Suunnittelu: ylellinen keittiö, jossa puiset ja viilutetut julkisivut

Maalaistalon tilavissa keittiöissä on ylellisesti tyyliltään klassisia keinoja, joissa on puiset julkisivut, mattapintainen mattapinta, jossa on vastakkainen patina. Suunnittelijat tarjoavat yhdistelemään yhdessä tasossa muutaman sävyn.

huonekalut

Yksiportainen huonekalu, jossa kiinteät julkisivut

Connoisseurs perinteisistä ratkaisuista, kuten keittiö, jossa valkoiset julkisivut ja ristikkotulpat yläkerroksen kaappeihin.

ovi

Ovet, joissa on ristikot ja taivutetut ylemmän kerroksen julkisivut lasilla

Alempi ja ylempi osa voidaan värjätä eri sävyissä: kevyempi sävy ripustuskoteloille, kiinteä matta harmaa alempiin.

huonekalut

Corner huonekalut

Luonnonpuulla on luonnollinen kauneus. Jopa ilman veistettyjä yksityiskohtia, kultaista patinaa ja kaiverruksia, kaapin puiset ovet näyttävät kalliilta ja tyylikkäiltä.

setti

Sävytetyt osat mattapintaisella lakalla

Moderneissa keittiöissä, ei veistämisen, monimutkaisen maalauksen ja uskollisuuden sijaan, suunnittelijat näyttävät epätyypillisen muodon. Monitasoiset kuulokkeet valikoimasta yhdessä kirkkaan metallin kiillon kanssa - uusi ilme perinteiseen keittiöön.

keittiökalusteet

Kaarevat ovet ja epätyypillinen muoto

Jopa pieni keittiö koristaa puuta ja laadukasta viilua. Korosta puun tekstuuria valitsemalla seinien kontrasti värisävy ja pehmeä lämmin valaistus.

design-huonekaluja

Natural Veneer: design-huonekalut

Yksityiskohdat edullisista roduista säteilee tummissa väreissä. Aseta japanilaiseen tyyliin pehmeistä kallioista sävyttämällä "wengen alla" - valinta kaupunkilomalle.

keittiö

Alkuperäinen ratkaisu: tumma sävy ja himmeä lasia

Kokeilu! Yhdistä julkisivut massiivipuusta, viilutetut paneelit ja muut materiaalit. Kuollut, kiiltävät, viilutetut julkisivut, jotka on laimennettu lumenvalkoisella akryylikiillolla.

keittiö

Alaosa - viilu, ylempi akryyli

Kun valitset julkisivuja puusta tai viilusta, älä yritä säästää laatua. Tehdä tehdasasetuksia mieluummin. Varmista, että ovi ei johda muutaman kuukauden kuluttua, eikä siinä ole halkeamia, ja lakka jää läpinäkyväksi ja kiiltävaksi.

Videokäsikirja puusta valmistetusta julkisivusta

Videossa näytetään vaiheittain miten luonnonpuusta valmistettu huonekalujen julkisivu tehdään jyrsintäpöydällä ankkurileikkurin avulla:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 + = 93

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map