Kuinka valita ja asentaa muovinen poistokanava

Kuinka valita ja asentaa muovinen poistokanava

Kuinka valita ja asentaa muovinen poistokanava

Ilman kanavien poistoilmasta on poistettava huone. Kodin tuuletuselementit pitävät keittiön kunnossa: poista hiilidioksidi ja epämiellyttävät tuoksut, suojaavat polttouunien ja katon tuotteiden laskeutumiselta. Aiemmin sinkittyä ja ruostumatonta terästä käytettiin putkien valmistukseen, mutta myös polymeerit ovat kysyntää. Yritämme selvittää, miten valita ja asentaa muovikanava keittiössä.

Ilmanvaihtomuovin edut ja haitat

Synteettisen materiaalin edut, jotka on helppo havaita asennuksen ja käytön aikana, antavat luvan hylätä metalli-analogien käytön.

ilmakanavaan

Muovikanava oli orgaanisesti integroitunut ympäristöön

Polymeeriputkia suositellaan rakentajille ja suunnittelijoille ja positiivisen arvioinnin syyt olivat seuraavat tekijät:

 • Siisti ulkonäkö, joka mahdollistaa ilmanvaihtoaukon yksityiskohdat keittiön sisätiloihin. Suorat pyöreillä siirtymäelementteillä sopivat täydellisesti nykyaikaiseen tyyliin ja tarvittaessa ne voidaan helposti peittää vääräksi säilytyslokeriksi tai ripustuspaneeliksi.
 • Ominaisuudet, jotka vaikuttavat käyttöikään - vahvuus, kestävyys. PVC: n mallit toimivat jopa 50 vuoden ajan ja vaativat vaihtamista vain, jos on tarpeen päivittää sisustus. Keinotekoisella pinnalla sieni ei selviä, ja muovi, toisin kuin metalli, ei lainkaan korroosiota.
 • Mahdollisuus itseasentamiseen. Nykyaikaiset valmistajat tuottavat laitteita, jotka ovat erittäin helppoja koota: muokatut suorakaiteen muotoiset kanavat, joihin vaaditut kokot on asetettu, asetetaan toisiinsa ja kääntöpisteet tehdään virtaviivalla adapterilla.
 • Alhaiset kustannukset, jotka taloudelliset isännät ovat ratkaiseva tekijä. Suorakulmion muotoiset tasakanavat maksoivat 60 ruplasta / m, ja liittimet - 50-130 ruplaa / kpl.

Elementtien kevyt painallus tekee kuljetuksen ja asennuksen nopeaksi ja helpoksi, polypropeenin tai polyeteenin prosessoinnissa on paljon helpompi sinkitellä.

kaappi

Kaappien yläpuolella oleva alue on yksi sopivimmista asennusta varten

Ainoa mutta erittäin tärkeä miinus, joka on otettava huomioon rakennettaessa ilmanvaihtojärjestelmiä asuintiloissa, on alhainen lämmönkestävyys. Korkeat lämpötilat aiheuttavat tuotteiden muodonmuutoksia, ja sytytettyinä polymeerit sulavat, savuavat ja vapautuvat syövyttävää kaasua, joka on vaaraksi elämälle.

Muoviputkien valintaperusteet

Suunnittele asentaa ilmanvaihtojärjestelmä kotona, varmista, että piirrät kaavion ja määrität, mitkä putket sopivat parhaiten. Pienikokoisella laitteella, joskus se kestää kauan, ja piiri osoittautuu melko monimutkaiseksi. Tosiasia on, että joissakin keittiössä liesi ja pistorasia ovat vastakkaisilla puolilla, ja huonekaluilla on monimutkainen kokoonpano. Kun valitset yksityiskohdat, yritä ottaa huomioon alla luetellut tärkeimmät parametrit.

Lohkon muoto

Kaikki kanavat kuoren asennusta varten voidaan jakaa kahteen ryhmään: suorakulmainen ja pyöreä. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään sekä kotitalous- että teollisuusasennukseen ilmanvaihtoviestinnässä. Niiden tärkein etu on tiukka sovitus työpintoihin, mikä mahdollistaa järjestelmän nopean ja helpon asennuksen. Tämä on tärkeää, kun keittiö on ripustettuja rakenteita ja kiinnitysvaikeuksia on vaikea.

laatikko keittiön sisätiloissa

Litteä laatikko keittiön sisätiloissa

Kun asennat huppu muovi- suorakulmaiseen poikkileikkaukseen, on hankittava sarja liittimiä, jotka muodostavat liitännät ja muodostavat mutkat (polvielementit, käyntisignaalit, kytkimet, adapterit koosta toiseen). Poikkileikkauksen muoto voi olla lähes neliömäinen tai päinvastoin suorakaiteen muotoinen. Toinen vaihtoehto, leveä, mutta pienellä korkeudella, sopii kattosylinterien asentamiseen.

pyöreä kanava

Pyöreä kanavaasennus

Pyöreää muotoa käytetään harvemmin kahdesta syystä: asennuksen monimutkaisuuden ja huonon yhteensopivuuden vuoksi sisätilojen kanssa. Kuitenkin uskotaan, että pyöreä poikkileikkaus pienentää melutasoa ja on tehokkaampi. Jos etäisyys levystä ja pistorasiaan on lyhyt, tämä vaihtoehto voi olla edullinen. Joskus pyöreä muoto valitaan keittiön sisätilojen suunnittelun vuoksi.

Joustavuusaste

Joustomahdollisuuksien mukaan putkityyppejä on kahdenlaisia:

1
 • joustava;
 • kova.

Kotitalouksien pakojärjestelmissä joustavuudella ei ole merkitystä, mutta monimutkaisten rakenteiden rakentamisessa voidaan käyttää aallotettuja elementtejä. Polymeerituotteiden joukossa parasta ovat polyuretaani, joka on vahvistettu teräspiikillä. Ne toimivat lämpötilassa -40 ºС - +90 ºС, vakiopituus on 10 m, erottuvat lisääntyneestä lujuudesta ja kestävyydestä. Näytteitä, joissa on pyöreä poikkileikkaus, löytyy useammin.

putket

Aaltopahvipakkaukset eivät ole esteettisesti miellyttäviä

Kovat kanavat ovat sekä pyöreitä että suorakulmioita. Ne tarjoavat yhtä hyödyllistä ominaisuutta ilmanvaihdolle - stabiilisuus, joka puolestaan ​​riippuu melutasosta. Jäykät osat ovat kestävämpiä, niitä käytetään useammin kodin koteloiden asentamiseen. Suorat sileät pinnat keittiön sisätiloissa näyttävät houkuttelevammalta kuin aallotuksen uratut seinät. Joskus molemmat vaihtoehdot yhdistetään, mutta joustavat fragmentit mieluummin piiloutuvat julkisivun taakse, ja jäykät niistä otetaan pois.

Optimaalinen koko

Kaikkien kanavien lajikkeita käytetään paitsi kotimaisille, myös teollisille tuuletuslaitteille tuotannossa, ravintoloissa, ostoskeskuksissa, sairaaloissa ja oppilaitoksissa. Siksi myynnissä on suuren osan tai paksujen seinien elementtejä.

Kotona käytetään putkia, joilla on seuraavat parametrit:

 • suorakulmainen - 110 x 55 mm tai 120 x 60 mm, enimmäismitat - 204 x 60 mm;
 • pyöreä - halkaisija 100 mm, 125 mm, 150 mm.

Pienellä halkaisijalla on hyvä läpäisykyky - jopa 300 m³ / h, mutta muistaa: pienempi poikkileikkaus, sitä enemmän rakennus tuottaa melua. Melu johtuu seinien vastustuskyvystä ilmavirtaan.

asennus

Liittimet on valittava kanavien koon mukaan

Kanavien pituus kotikäyttöön on 400 - 2500 mm. Jos segmentin pituus on yli 2,5 metriä, erikoisasennukseen liitetään kaksi elementtiä. Ei ole välttämätöntä ostaa ja leikata vakiintuneita tuotteita, joita myydään rakennustyömaissa. Monet valmistajat tekevät mittatilausta pakokaasujärjestelmistä yksittäisten koon ja suunnitelmien mukaan.

Valmistusmateriaali

Talon kanavien valinnassa he yleensä valitsevat muovi- kanavat, jotka täyttävät asennusvaatimukset ja turvallisuusparametrit ja ulkonäkö. On tuotteita lasikuitua, ruostumatonta terästä, galvanoidusta teräksestä, mutta niitä käytetään tuotannossa, jossa tärkeät parametrit ovat kestävyys korkeisiin lämpötiloihin ja kemikaalien kestävyys.

PVC-putket

Yksi tapa peittää PVC-putki

Kohtuulliset asunnonomistajat kiinnittävät huomiota metallimuoveihin, uskovat, että korkea hinta on erinomaisen toimivuuden ja turvallisuuden lupaus. Tämä pätee, koska kahden kalvokerroksen tuotteet, joiden välissä vaahdotettu muovi on sijoitettu, ovat tosiasiassa erinomaisia ​​kotimaisten ilmanvaihtorakenteiden kokoamiseen. Kuitenkin halvempia putkia PVC: stä tai muusta polymeeristä - polypropeenista ja polyeteenistä - voidaan luovuttaa.

Asennetaan kanava itse piirustukseen

Voit asentaa itsesi kahdella tavalla:

 • järjestää järjestelmä piirustuksen mukaisesti (koottu omalla kädellä tai insinöörin avustuksella) valmiiden osien seuraavan kokoonpanon avulla;
 • ostaminen, karsiminen ja kokoaminen omalla ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Joka tapauksessa sinun on ensin laadittava järjestelmä ja laskettava tarvittava materiaalin määrä.

ilmakanaviston asennus

Ilmakanavien asennusjärjestelmiä koskevat vaihtoehdot

Huomaa, että kokoonpano tapahtuu suurissa lohkoissa, jotka on koottu lattiaan. Kanavien liittymiseksi sinun on ostettava liimanauha, nauha, tiiviste tai erikoisnauhat. Jos rakenne on pieni, asennus suoritetaan suoraan paikalleen.
Rakennuksen järjestys:

 • leikkaa kanavat haluttuun pituuteen ja käytä liittimiä kokoamaan suuria tai monimutkaisia ​​solmuja (yksityiskohdat porataan reikiin, ruuvatut pultit);
 • Liitokset käsitellään tiivisteellä tai erikoisella nauhalla;
 • kattoon, seiniin, huonekaluihin, jotka merkitsemme - merkitse muotokappaleiden kiinnityspaikat;
 • suuret solmut nostetaan asennuspaikkaan ja kiinnitetään etukäteen puristimilla ja niitteillä;
 • lisäämme pienempiä yksityiskohtia;
 • Kaikki saumat ja liitokset on suljettu.

Asennus joustavan viestinnän helpottamiseksi, mutta on myös oma vaikeuksia: kaikki esikiharretun komponenttien täytyy venyttää, käänteitä ja mutkia yli 90º paremmin välttää.

proet

Pakokaasujärjestelmän kokoonpano

Kun putki kulkee seinän läpi, tulee käyttää holkki - lujuutta ja liukumatonta sovitinta. Lämmitysputket tulisi pitää mahdollisimman pitkälle. Kiinnikkeiden välinen maksimiväli on 1 m vaakatasossa, 1, 8 m - pystysuoraan sijoitetuille osille.

Asennus on suoritettu tarkistamalla, että halkaisija: jos joustava 1 m pituinen korkki lakkaa vähintään 5 cm: n etäisyydellä, keskimmäinen kiinnityslaippa kiinnitetään.

Valmistajien yleiskatsaus

Jos asut pääkaupungissa tai yksi Venäjän suurimmista kaupungeista, on helpompi tilata tuuletusrakenne yhdeltä kokeneelta valmistajalta. Esimerkiksi Progress, Polex Group, Special PolyPlast ja Eco-Trade tekevät monimutkaisia ​​järjestelmiä yrityksille ja julkisille laitoksille sekä yksityisille toimijoille.

muovituotteet

Muovituotteiden valikoima paitsi kanavia sisältää sarjan liittimiä

Venäjällä suosituimmat brändit:

 • tuuletusaukot;
 • Era;
 • Cosmos;
 • Tuulta.

Era-tuotemerkin tuotteet löytyvät lähes kaikista rakennusalan supermarketeista. Niillä on alhainen hinta, laaja valikoima kotitalouskäyttöisiä putkia ja liittimiä, niillä on erinomaiset tekniset ominaisuudet. Tämä ei kuitenkaan estä sinua tutkimasta muiden valmistajien tuotteita tarkemmin.

Aiheeseen liittyvät videot

Teoreettinen perusta putkien asennusta varten:

Monimutkaisen solmun asennus:

Ammattimaisten asentajien lyhyt opas:

Asentaminen ilmanvaihtokanavien kotoa ei ole erityisen vaikeaa ja on käytettävissä kaikille, jotka osaavat käyttää rakennusveitsiä ja poraa. Järjestelmän laatimiseen ja kokoonpanon osien valintaan kuitenkin suosittelemme, että otat yhteyttä kokeneisiin rakentajiin tai valintamyymälöihin päteviin työntekijöihin.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 + = 21

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map