Као иу дизајну кухиње од 5 м2, паметно је користити сваки центиметар квадрата - 10por15.com

Као иу дизајну кухиње од 5 м2, паметно је користити сваки центиметар квадрата

Као иу дизајну кухиње од 5 м2, паметно је користити сваки центиметар квадрата

Функционалност, ергономија, лепа, и што је најважније, удобне Китцхен Десигн 5 квадратних метара – мит или стварност? Ако ваш стан има малу кухињу, ипак није разлог да се фрустрирани и одустати. Ваш “Палчица” није тако безнадежно као што се чини на први поглед. Чак и на 4 квадратних метара дизајнери успели да створе праве чуда ергономија и имају чак 5! Мали кухиња може бити велика радост за домаћина. Ако се приступи овом питању мудро, ефикасно укључени у дизајну сваки центиметар корисне површине, на пет квадратних метара, не могу само ставити све потребне, али и да створи невероватан, елегантан и комфоран ентеријер.

Биће неопходно покушати, да се све неопходно уклапа у малу кухињу

Ставити све што је потребно у малу кухињу није лако, али то је могуће

Функционални дизајн кухиње од 5 метара

Ако је 5 микросекунди. за вас дефинитивно није довољно, вреди размислити о свим могућим могућностима проширивања простора мале кухиње. Кардинално “преобликовати” кухињу, мијењајући величину и геометрију простора, може само обнова. Где тражити жељене додатне квадратне метре? У ходнику поред кухиње, цркве, оставе, на балкону или лођу. Прикључивањем кухиње с сусједном собом, можете повећати површину за најмање трећину и не задржати своје дизајнерске импулсе са скромним димензијама собе.

Чак и ако сте само уклонити врата између кухиње и ходника проширења улаз, сет уместо лука врата, као и коридора питање у истом стилу у кухињи, то ће изгледати пространије и такође ће бити неколико додатних центиметара корисне површине које се користе за “једе” врата. Опремање снажан кухиња одсисног вентилатора, не брините о томе да ће стан бити дистрибуирана мирисе кувања хране. Напомена, међутим, да је било промене, указују на рушење зидова, пренос гаса и воде, потребна сагласност надлежних органа. Зато је добро размислити о таквом кораку, одмеравања “професионалци” и “контра.”

Визуелно повећање величине мале кухиње може бити уклањањем врата одвајања кухиње из ходника

Како би кухиња изгледала пространо, понекад је довољно да се врата која га одвоје од ходника уклоне и украси обе собе у истом стилу

С обзиром на структурне карактеристике куће, опција са санацијом можда неће бити могућа, а архитектонске фузијске собе далеко од увек не могу бити препоручљиве. У таквим случајевима морат ћете користити технике визуелног проширења простора. Визуелно повећајте површину, “померите” зидове и “подигните” плафоне могу бити захваљујући унутрашњем дизајну кухиње у светлим бојама, као и примјени ефекта глатког преласка тонова боје. Светле боје, оштри контрасти и велики обрасци у малој просторији изгледају превише узнемирујуће и брзо се муче. Позадина за декорисање зидова је боље одабрати монохроматски, или са релиефним украсом или дискретним цртањем који понавља тон базе.

Дизајн пројекат Маргарите Цхерникова (студио за дизајн ентеријера

Дизајнерка Маргарита Черникова предлаже коришћење хангарских ормара и сјајних фасада за украшавање мале кухиње

Рационални распоред кухиње 5 м2

Што је мања кухиња, тежи задатак је за дизајнера. Нико не жели жртвовати предности цивилизације. Мања кухиња, такође, мало људи ће инспирисати кулинарска ремек-дела. Како бити, како у тако ограниченом простору за постављање потребног намештаја и кућних апарата, без претварања кухиње у складиште? У зависности од архитектонских карактеристика кухиње од 5 метара, можете одабрати једну од рационалних распореда распореда:

Угао 5 метара кухиње

Л обликован изглед је оптимално решење за малу област. У различитим варијацијама налази се у готово свакој другој кухињи од 5 м². Обично с једне стране угао кухиња комплетира врата или прозор, а на другом – фрижидер. Слободан простор у углу може се користити као додатна радна површина или поставити апарате. Случај која се налази поред врата је пожељно заобљена. Глатке, олакшане форме не ометају улазак у кухињу и изгледају естетски од оштрих углова. На дугој страни препоручује се фрижидер и плоча за кување са пећницом и умиваћемо умиваоник на краткој страни. На супротној страни, можете поставити трпезаријски сто, хангинг ормаре или полице.

Угао 5 метара кухиња са фрижидером и трпезаријом. Зест - прозорски праг се претвара у пулт са умиваоником

У малој кухињи путева сваки центиметар, тако да је простор на прозору претворен у радну површину

Кухиња 5 м2 са уградним ормарићем

Угаони простор се може рационално користити постављањем судопера тамо. За удобан приступ и удобан рад, умиваоник мора бити смјештен у усправном или радијусном углу стола, а кратка страна слушалица је сузена. Са угловним постављањем судопера на дугачкој страни, имате довољно простора не само за фрижидер и пећ, већ и за малу радну површину. Поред тога, сужена страна слушалица благим повећава слободни простор кухиње, а радијалне фасаде дају кухињи предиван и елегантан изглед. Значајно мање често у углу је плоча за кување. Ако сте прилично прилагођени другој опцији, изаберите ергономски угао модел плоче који се лако уклапа у унутрашњост кухиње и који ће бити погодан за коришћење.

Кухиња 5 м2 са уградним судопером и плужом у радијусу

Коришћење глатких линија у унутрашњости одвлачи се од мале величине собе, која више није толико уочљива

Кухиња у облику слова У

С тим изгледом, намештај је распоређен уз три зидова, што вам омогућава да максимално искористите корисни простор кухиње и направите идеалан трокут “хладњак-судопера-пећ”. У кухињу је удобно и удобно, слободан простор између супротних страна би требао бити најмање 1,2-1,5 метара. Затим, без срамоте једни друге, неколико људи може слободно кретати по кухињи.

У облику слова у облику слова У, величине 5 метара, сматра се један од најприкладнијих начина

У облику слова пружа више могућности за оригинална решења дизајна у малом простору

Кухиња 5 м2 са вертикалним блока на улазу

Све високи и гломазне предмете обично стоји на самом углу собе. Овај мали трик их чини “елегантан” и мање видљиве. Ако желите да имате много пространим ормара и фиоке, или ставља у кухињи велику количину опреме, “високи ормари” може бити мало – фрижидера на прозору, а случај оловка или вертикална јединица са уграђеним пећи у сред улаза. Ова опрема у великој мери повећава капацитет кухињских елемената, али озбиљно ограничава радни простор. Са таквим поротник 5 квадратних метара може успешно да ставите кување површину, пећница, хладњак, машина за судове, изграђена микроталасну пећницу, па чак и веш машину, али вертикални ток на улазу, као прво, повећава дужина коридора, и друго, ће створити оштар угао, и треће, смањити слободан простор кухиње.

Мала кухиња са вертикалним блока на улазу

Постављање вертикалног блока директно на улазни простор омогућава визуелно да не смејући на малу собу

Угао кухиња 5 м2 без фрижидера

Најтежи објекат у унутрашњости кухиње је фрижидер. Стога, када власници имају озбиљну потребу да своју малу кухињу направи што пространијим, обично је фрижидер који је “исељен” у ходник или у изоловану лођу. Чиста са практичне тачке гледишта, ово није баш погодно, али биће могуће организовати потпуно опремљену трпезарију са удобним столом, чак и меком углу или удобним радним простором са широким слободним столом.

Кухиња на углу без фрижидера - оштећења из његовог одсуства се готово не осјећају

Ако је могуће поставити фрижидер на друго место, боље је без ње у малој кухињи

Једноделна кухиња

Најлакши и најјефтинији опција План – директно једно- кухиња. Овај компактни решење у духу минимализма савршеног свакоме ко не жели да преоптеретите “малог” у намештаја и апарата за домаћинство. Ако ће фрижидер бити у стању да се креће у супротном зиду или стоје изван кухиње, имаћете велики простран простор са највише погодној локацији у односу на прање плоче. Остављајући фрижидер као део слушалице, изаберите рерну и плоча нот схире45 види. Такође имајте на уму да је приступ судопере са сличним распоредом на једној страни зида ће бити ограничен.

Директна једноделна кухиња - једноставна опција која можда не одговара жељама власника

Најједноставнија и јефтина варијанта распореда је равна једноредна кухиња

Двокреветна кухиња

Дво-редни аранжман кухињског и кућног апарата обезбедиће велики радни простор. Боље је поставити умиваоник и плочу у овај изглед са једне стране, а фрижидер са друге стране, што ће створити удобан радни троугао. Растојање између фасада намјештаја на супротним зидовима кухиње треба да буде најмање 1,2-1,5 метара како би се омогућио приступ гардеробама и очување слободе кретања.

Једноставне двокреветне кухињске линије не чине простор

Двокреветна кухиња строгих линија и облика, светло осветљена природним светлом, изгледа пространо

Унапређење ентеријера кухиње 5 м² М: тајне успеха

У дизајну мале кухиње, све треба размишљати до најмањих детаља и што је могуће мање. Ако је могуће, одустаните од унутрашњости крупног и једноставно непотребног прибора. Идеално, свака ставка треба да носи функционално оптерећење.

  • Проширите прозоре тако што ћете уградити горњи део стола, а испод ње су мале полице и ормарића. Прозорни праг са широким стоним столом савршено одговара улоги додатне радне површине, трпезарије или бројача.
  • Одлучили сте да проширите кухињу на рачун балкона или ложе, немојте журити да уништите прозоре! Окрени га у бар!
  • Максимално користите вертикални простор кухиње, постављајући високе висеће ормаре. На горњим полицама испод стропа можете чувати ретко употребљене предмете. Дубина доњих подножја, напротив, може се смањити од стандардних 60 цм до 40 цм како би се добио додатни простор.
  • Опремите кухињски сет са ергономским прикључцима и другим “паметним” уређајима: шине, фиоке и резне плоче, “магичне” каруселе за угловне ормаре.
  • Да бисте уштедели простор, да довршите кухињу, изаберите малу технику. На пример, купите уски, али висок фрижидер. Идеална – уграђена технологија. Као део слушалица, он не “преоптерећа” унутрашњост.
  • Ако вам се не допадају и не планирају много кувања, корисније је поставити у кухињу не стандардну плочу са 4 горионика, већ компактнији горионик са 2 плоча.
  • Ако вам је важно да цела породица може да стане на стол за веш, изаберите трансформаторски сто који се лако може померити, а када нема потребе, сакупите.
  • За визуелно проширење простора користите намештај с сјајним фасадама, користите метал, огледала и стакло у декору. На пример, направите стаклену бочицу изнад радне површине или декоришите плафон помоћу огледала.

Добра дизајна кухиња 5 м2 М на фотографијама

Један састав, који са кухињским намештајем ствара уграђене уређаје, органски се уклапа у малу собу

Идеално за малу кухињу – уграђени апарати, јер као део слушалица не “преоптерећу” унутрашњост

Површина плоче ергономског облика штеди племените квадратне центиметре

Ергономски модел уградне површине за кухање омогућиће ефикасније коришћење мјеста штедњака

Ако поставите умиваоник у угао кухиње, биће више простора за други намјештај

Локација умиваоника у углу је још један уобичајени начин за ефикасно коришћење кухиње

Интеријер кухиње 5 м2 са уградним судопером, плинским штедњаком и фрижидером

Ентеријер кухиње 5 м2 М са уградним судопером, плинским штедњаком и хладњаком укључује све што вам треба

Користећи необичан дизајн трпезарије и радног стола, можете уштедјети мало простора

Дизајн студио Дулисовдесигн нуди занимљиво решење – трпезаријски сто може бити пола гурнут испод радне површине

Утисак о удобности и удобности куће се појављује у овој малој кухињи

Ова мала кухиња је опремљена са све што је потребно и испуњено је удобношћу куће

Класичан стил у малој кухињи изгледа прикладан и изразит

Чак и мала кухиња може бити украшена у класичном стилу без нарушавања хармоније унутрашњости

Унутрашњост кухиње од 5 метара са столом и малим пултом

У овом ентеријеру, прозорски праг је успешно трансформисан у горњу таблу, глатко се претвара у мали шипки

Ако у малој кухињи фрижидер поквари утисак ситуације, боље је ставити на друго место

У овом углу кухиња са необичним сјајним фасадама са стакленим уметцима, фрижидер би изгледао неугодно и неодговарајуће, па је остао испред собе

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: