Како одабрати умиваонике и умиваонике од нерђајућег челика

Како одабрати умиваонике и умиваонике од нерђајућег челика

Према статистикама, свака домаћица проводи пола времена, која је код куће, у кухињи. Стога је веома важно да је ова соба угодна и лепа. На жалост, машина за прање судова се не може наћи у свакој кухињи, толико се “кухињског времена” троши на посуђе. Веома је важно имати удобан и поуздан судопер, а већина домаћица одабира умиваонике од нерђајућег челика.
Многи се сећају времена када је титанијум био за нас неку врсту супер модерног материјала који је коришћен у војној и авијацији. Али сада знамо да је титан један од врста нерђајућег челика, који је високо отпоран на корозију и механички стрес.

Без кухињског судопера од нерђајућег челика, многи не замишљају модерну кухињу

Судопер за кухињу од нерђајућег челика за многе постао је саставни део ентеријера

Како одредити квалитет кухињског судопера од нерђајућег челика

Многе домаћице бирају умиваоник због атрактивног изгледа

Мат кухињски умиваоник изгледа оригиналније сјајно

Прање мора бити израђено од нерђајућег челика, који је одобрен за употребу у прехрамбеној индустрији. Материјал не би требало да садржи штетне нечистоће тешких метала. Ради се о челику 304. Испуњава све захтеве за материјал који се користи у прехрамбеној индустрији. Али такав челик је прилично скуп због високог процента никла.

Али постоји још једна врста челика. То је челик са малим садржајем никла. То је јефтиније у просеку за 30%, а на први поглед изгледају као челик 304, који се користи у прехрамбеној индустрији. Али ово је челик 202, који се користи у инжењерингу. Има другачији хемијски састав, а самим тим и друге параметре механичке и корозивне отпорности.

Прање једне и друге врсте челика у орману ће изгледати исто. Али након неколико месеци употребе, јефтино јефтино 202 челика ће вам непријатно изненадити. Прво, спотови ће се појавити на целој површини. Тада ће метал изгубити првобитну боју. Мало касније, у местима заваривања или савијања, појавит ће се корозивни разводи. По правилу, кроз годину употребе у свакодневном животу на таквом судопору показује кроз корозију.

Најчешће је избор базиран на сјајном кухињском судопору

Сјајни умиваоник од нерђајућег челика – најчешћа опција

Да бисте разликовали подлоге од нехрђајућег челика од добрих прања може бити по ниској цени и непознатом произвођачу, као и недостатак појединачне амбалаже и пасоша за продату робу.

Најпознатији европски произвођачи умиваоника су компаније ФРАНКЕ, ТЕКА, БЛАНЦО. Они нуде широк спектар висококвалитетних подлошке, али и цена је доста висока. Кухињске судопере од нерђајућег челика продају се и турске компаније, на примјер, ОСЦАР, АРТЕНОВА. Судопере у Турској обично су направљене од танког челика дебљине 0,4-0,6мм. Кинески произвођачи ХАМА, ПУКЕ и ЦС су се добро доказали. Дебљина судопера од 0,6 мм до 1,2 мм, сифон и фиксирање у комплету.

Резиме: добар кухињски судопер од нерђајућег челика мора бити израђен од челика 304 и дебљине најмање 0,6 мм, обавезно имати пасош робе и паковања.

Како одабрати добар одвод од нерђајућег челика

Да не би дошло до грешака приликом избора одвода од нерђајућег челика, пре куповине одговорите на нека једноставна питања:

  • Полирани или мат сатови?

Полирани умиваоник изгледа привлачан, али ако више волите ово, имајте на уму да је прилично маскирно. На његовој површини видљиви су најмањи огреботине и трагови капљица воде. Препоручљиво је обришите суво полирано возило после сваке употребе. Али полирани судопери се лако чисте из ваге, што се не може рећи за мат.

Дизајн крака Краус узима у обзир све потребе хостесе

Матушка краус Краус удара по својој свестраности, јер се његов дизајн помисли до најмањих детаља

  • Какво прање вам је згодније

Само власник мора да изабере умиваонику. Ко би, ако не њој, требао знати колико чашица треба да буде у њеној судопери, потребан је угао, правоугаоник или кружни судопер? Размислите о томе гдје је најбоље инсталирати миксер, и какав дизајн би требао бити. Можда ће газдинство желе купити умиваоник са крилом или инсталирати поред контејнера за течни сапун, филтер за воду или дробилицу? Још један важан параметар вашег будућег прања је дубина чаше. Оптимална дубина је од 18 цм. Уколико је умиваоник плитко, вода ће се прска из ње, а капацитет ће се знатно смањити.

У унутрашњости неких стилова, судопер испуњава савршено

Умиваоник од нерђајућег челика такође има своје предности

  • Како ћете инсталирати умиваоник

Постоје две врсте кухињских судопера од нерђајућег челика – угриз и изнад главе. Уколико је умиваоник угризан, узимајте у обзир његове димензије приликом израде намештаја или одаберите нерђајући умиваоник како бисте се уклопили у рупу која је већ одсечена. Умиваоници су погодни за било који намјештај.

Повећана влажност је један од разлога да се изабере надградни кухињски судопер

Пралина од нерђајућег челика штити дел површине радног стола од велике влаге

  • Где купити ауто прање?

Не купујте умиваоник на тржиштима. Адреса у специјализованим санитаријама. Дакле, можете избјећи разочарања од лошег квалитета, која су много јача од радости ниских цијена.

И посљедњи врх: провјерите квалитет челика са магнетом. Ако клизне преко површине метала, онда је челик високог квалитета. Ако метар оштро привлачи магнет, онда је квалитет челика мањи.

decor

Leave a comment