Kako odabrati spušteni stropovi za kuhinju: vrste zglobnih konstrukcija

Kako odabrati spušteni stropovi za kuhinju: vrste zglobnih konstrukcija

Kuhinja je prestala biti mjesto gdje samo kuhati i jesti hranu. Unutrašnjost kuhinje sve je više opremljena tako da je soba ugodna i ugodna. Danas nitko nije iznenađen kvalitetnim popravkom, ekskluzivnim dizajnom, modernim aparatima. Strop je najvidljiviji dio svake sobe. Idealno rješenje za kuhinju može poslužiti kao spušteni strop. Viseće stropove u kuhinji pomoći će sakriti sve neravnine stropa, maskirati komunikaciju, smanjiti šum u sobi. Takvi stropovi pružaju potpunu slobodu oblikovanja ideja, omogućuju vam instaliranje svih vrsta ugrađenih svjetala, stvaranje mozaičkog uzorka i višeslojni strop.

Kaseta s kasetnim zavjesama izgleda neuobičajeno i privlači pažnju gostiju

Neobična vrsta kuhinje može dati kasetofon

Prednosti spuštenih stropova u kuhinji

Mnogi prilično uzalud odbijaju instalirati spuštene stropove, objašnjavajući to činjenicom da je soba preniska. Zapravo, sjajni stropovi vizualno povećavaju kubični kapacitet, proširuju prostor, “dodaju” kuhinju nekoliko centimetara visine. Zbog svoje površine stvaraju vizualnu iluziju, jer su reflektirajuća svojstva sjajnih stropova vrlo visoka i mogu se postaviti u male i tamne kuhinje.

Takav neobičan strop odmah privlači pozornost - svijetle, sjajne, glatke linije

Izvorne linije stropa različitih stropova od gips kartona postat će glavni detalj uređenja interijera

Suspendirani stropovi izgledaju dobro u malim, ali vrlo visokim sobama. Spušteni stropovi pomažu ukloniti neravnotežu, “uzimajući” nekoliko dodatnih centimetara visine. Osim toga, strop će se činiti mnogo nižim ako je oslikana ručno ili u zasićenoj boji.

Vrlo često se strop mora “podići”. Spušteni strop jednostavno rješava ovaj problem. Zanimljivo je pogledati u kombinaciji kata stropova, gdje jedan sloj je učinjeno u svjetlu pastelnim ili bijeloj boji, a srednji je napravio zatezanje tiskana tkanina. Ova opcija dolazi Cijena: okvir od gipsanih ploča i na Bliskom – bešavnih tkanine, koja je potrebna samo nekoliko metara. Spušteni stropovi su uredni, skrivaju nepravilnosti na površini, traju u radu i lako se brinu.

Kako odabrati spušteni strop za kuhinju

Prilikom odabira vješalice potrebno je slijediti dva jednostavna pravila. Prvo, obratite pozornost na izgled i higijenske parametre stropnog materijala, a drugo, složenost njege za njega. Za kuhinju, morate odabrati stropove s perivoj površine. To uključuje spuštene stropove izrađene od PVC filmova i bešavnih stropova. Glatka površina materijala nije začepljena mazivom i čađom, jer takvi stropovi ne akumuliraju običnu prašinu. To je zbog strukture i teksture materijala. Oni su higijenski, ne sakupljaju kondenzat, lako se čiste, ne ometaju prirodnu razmjenu zraka.

Praktičnost ugrađenih sustava rasvjete već je dokazana i testirana na vrijeme

Strop s ugrađenim sustavom rasvjete jedan je od najčešćih svjetlosnih metoda, popularan zbog svoje praktičnosti

Dodatna ventilacija u kuhinji je vrlo važna. Mogućnost ugradnje ovog sustava, čini spušteni strop idealna je mogućnost uređenja kuhinje. Ideja dizajna omogućuje vam uređenje rešetki za ventilaciju tako da čak i ukrašavaju unutrašnjost. Posebnu pozornost treba posvetiti rasvjetnim uređajima. Svjetiljke ugrađene u kuhinjski zid daju puno mekog svjetla, što čini rad u kuhinji posebno ugodnom. Pored standardnih funkcija, ugrađene svjetiljke raspoređene u određenom redoslijedu daju unutrašnjost originalnosti i posebnog stila.

Prilikom odabira drvenih spuštenih stropova, valja napomenuti da će drvo biti izloženo pare, vlage i čađe svaki dan. Oni pripadaju elitnoj klasi, kombiniraju individualnost i respektabilan izgled. Uz pravilnu njegu, drveni stropovi su izdržljivi, ali ipak je preporučljivo da kuhinja odabere neki drugi materijal, iako mnogi dizajneri preferiraju drvo.

Instalacija i uporaba stropne ploče su dostupni i ne predstavljaju složenost

Reechny strop izgleda jednostavan, bez rubova, ali vrlo je praktičan i prikladan za upotrebu

Opcija proračuna za uređenje spuštenih stropova u kuhinji je plastična. Jednostavno je ugraditi i raditi, lako se čistiti i izdržljiv. Plastični stropovi su otporni na vlagu. U slučaju poplave, na stropu nema razvoda, voda polako izlazi iz proreza na spoju ploča. Plastični strop je vrlo jednostavan za čišćenje. Za bijele stropove potrebno je 1-2 puta godišnje mokro čišćenje. Ako odaberete strop u bež tonovima, prljavština na njemu bit će gotovo nevidljiva. U tom slučaju strop može biti obrisan krpom sapunastom vodom ili posebnim rješenjem svakih 1-2 godina. Plastično savršeno skriva sve nedostatke u stropu. Čak i kada ima krak 10 centimetara, plastična strop savršeno uklanja ovaj nedostatak. Jedini nedostatak ovog materijala je njegova opasnost od požara. Kad se zapali, emitira dim, snažno puši, postaje crn. Mnogi ljudi ne obraćaju pažnju na tu kvalitetu, jer je glavni čimbenik koji postaje presudan je cijena.

Gipsane stropove u kuhinji omogućuju dekoriranje stropne površine u različitim arhitektonskim stilovima. Prednost gipsa je da je to vatrootporni materijal, koji je tako važan u kuhinji. Strop gipsa lako se boji, ima dobru zvučnu izolaciju od vanjske buke. Lako je sakriti razne komunikacije, ventilaciju, ugraditi rasvjetne uređaje. Gips je jednostavan u instalaciji, osigurava potrebne deformacije, što omogućuje izradu višeslojne stropove s različitim prijelazima. Relativno skromna cijena čini ovaj materijal jedan od najpopularnijih u građevinskom sektoru.

Prilikom odabira materijala platna morate obratiti pozornost na proizvođača. Ispitivanja pokazuju da krošnji stropovi mogu izdržati 500 ciklusa pranja, a platna europskih proizvođača može izdržati do 1000 ciklusa. Štednja od 20% na cijenu stana ispod standarda može se izgubiti pola životnog vijeka.

Primjeri fotografija o dizajnu spuštenih kuhinjskih stropova

Ako ste zainteresirani za spuštene stropove, tada se možete upoznati s raznim modelima i dizajnerskim rješenjima. Pogledajte spuštene stropove u kuhinji, fotografije će vam pomoći da odlučite o vrsti strop koji će odgovarati vašim prostorijama. Nakon što ste upoznali primjere stropova, možete odabrati određeni model, vrstu tkanine i prevesti ideju popravka u svoj interijer.

Često glavna funkcija prekrasnog stropnog obloga je prostorno uređenje prostorije

Spušteni stropovi mogu zonirati prostor i često je to određena, a ne dekorativna funkcija

Da biste stvorili ugodan osjećaj u kuhinji, možete staviti na strop neobičan svijetli uzorak

Izvorni crtež, postavljen na spušteni strop, u stanju je potpuno preobraziti sobu, stvarajući divan raspoloženje iz dana u dan

Osjećaj mira i sreće može se stvoriti u kuhinji, koristeći crteže s prirodnim temama

Mirna, nenametljiva slika na stropu neće samo ukrasiti sobu već i stvoriti osjećaj mira i tišine u kuhinji

Učinkovit pogled na strop dobiva se kombiniranjem obješenih i rastegnutih stropova

Suspendirani stropovi u kuhinji uspješno su spojeni sa stropovima, pretvarajući se u jedinstvenu spektakularnu kompoziciju

Jednostavan i nepretenciozan stropni stalak će izgledati više izuzetno ako instalirate reflektore na njemu

Spot svjetla će dodati jednostavan slat strop elegancije i ukrasne

Bilo koja složena stropna rješenja mogu se realizirati u stvarnosti sa stropovima i gips pločama

Zahvaljujući plastičnosti i usklađenosti stropnih stropova i gipsanih ploča, stropne strukture mogu se dati najhrabrijim oblicima i linijama

decor

Leave a comment