Kako lijepiti pozadinu za slikanje: nijanse rada s različitim vrstama pozadina

Kako lijepiti pozadinu za slikanje: nijanse rada s različitim vrstama pozadina

Više i više vrsta tapeta nude proizvođači koji žele ažurirati interijer svog stana ili kuće. Mnogi odabiru pozadinu za slikanje, koje su vrlo prikladne i praktične. Jednom lijep, može se više puta slikati, tako da ove pozadine služe dugo vremena. Ali morate znati kako ispravno zalijepiti pozadinu ispod slike.

Pozadina za slikanje ljepila, morate uzeti u obzir neke od nijansi

Poznavanje nekih korisnih detalja omogućit će vam ispravno primjenu pozadine za slikanje

Koje su pozadine za slikanje?

Prema tehnologiji proizvodnje i kvaliteti materijala, pozadina za slikarstvo podijeljena je na sljedeće vrste:

  • Vinilna pozadina za slikanje. Pozivaju se i na papir jer imaju papirnatu podlogu, a samo gornji sloj je napravljen od vinila.
  • Netkane tapete sastoje se od netkane netkane tkanine i prekrivene tankim slojem vinila.
  • Steklooboi imaju netkanu podlogu, a gornji sloj je izrađen od kvarcnog pijeska s posebnim aditivima.

Sve tapete za slikanje su vrlo izdržljive. Najčešće su teksturirani, tako da pomažu sakriti nedostatke zidova. Oni su ekonomični u radu, budući da mogu biti obojeni od 5 do 15 puta. Pozadina na papiru može izdržati 5-7 slojeva boja, a netkani i stakloplastike mogu se slikati do 15 puta. Ali istodobno smatrajte da će olakšanje sa svakom slikom biti manje vidljivo.

Zato nemojte biti zbunjeni relativno visokom cijenom ovakvih pozadina. Uostalom, ako kupite papirnate pozadine za kuhinju, morate ih lijepiti na godinu ili dvije, ali to za sobom povlači košta, rad i vrijeme. Što se tiče pozadinu prije lakiranja, jednostavno promijeniti boju (usput, da se boje ove pozadine može biti vrlo originalni), a vi dobiti novi interijer.

Tekstura pozadine za slikanje može biti vrlo različita, omogućujući utjelovljenje najoriginalnijih ideja dizajnera

Glavna ukrasna svojstva pozadine za slikanje – njihova tekstura, omogućujući vam da sigurno eksperimentirate s cvijećem

Kako pravilno lijepiti pozadinu za slikanje

Prije svega, morate odabrati pravi ljepilo. Ako ste kupili tapete za slikanje na papiru, to će učiniti univerzalno ljepilo. Za netkane i stakloplastike potrebna je posebna ljepila za takve vrste.

Kako bi se struktura slike ne bi slomila, pozadina ispod slike počinje biti zalijepljena s prozora

Obično se pozadina za slikanje počinje lijepiti s prozora radi spremanja strukture slike

Zatim morate pripremiti zidove. Očistite ih od stare tapete ili boje. Ako u zidu postoje rupe ili pukotine, trebaju biti ožbukani. Ako na zidu nije prethodno bilo nikakvih radova, zidovi su ožbukani kako bi se razina površine. Kada se žbuka suši, potrebno je tretirati zidove s primerom, a tek nakon sušenja moguće je nastaviti lijepljenje.

Prilikom lijepljenja pozadina posebna pozornost treba posvetiti zglobovima

Pozadina za slikanje ljepila, pažljivo podešavanje rubova trake jedna na drugu

Započnite ljepiti pozadinu s lijeve strane prozora, pomicati se u sobi suprotno od kazaljke na satu. Da biste ravnomjerno lijepili prvu tkaninu, upotrijebite plumb bob ili mjerač razine. Nacrtajte vertikalnu crtu oko 0,5 m od prozora. Ako ljepite netkanog tapeta ili staklenog stakla, nanesite ljepilo samo na zid, ako koristite pozadinu na papiru, treba ga razmazati ljepilom i posteljinom. Izrežite traku duž visine prostorije, plus 5-7 cm, kako biste izravnali postojeće nepravilnosti. Nanesite ljepilo na pozadinu i pričekajte 5-10 minuta kako biste potopili platno.

Uobičajeni uređaji za lijepljenje pozadine mogu uvelike olakšati rad

Prilikom lijepljenja pozadine za slikanje možete koristiti uobičajene uređaje koji će proces učiniti manje napornim

Pritisnite vrh trake prema zidu i poravnajte ga uzduž okomite crte. Pritiskom na cijelu traku na zid, razini to poseban tapeta lopatice ili četkom, proglazhivaya krpu preko cijele dužine, koji se kreće od središta prema rubovima. Nakon lijepljenja trake odrežite suvišni strop i postolje s konstrukcijskim nožem.

Kako lijepiti pozadine pod slikarstvom u uglovima

Svaka pozadina za slikanje ljepila ne preklapa se, već da se udara. Budući da uglovi obično nisu savršeni, trebali biste zalijepiti pozadinu u uglovima (vanjski i unutarnji), tako da se pozadina za 5-7 cm ulazi u sljedeći zid. Sljedeća tkanina preklapa se. Nakon toga, pomoću plumbline, nacrtati vertikalnu liniju usred dvostrukog sloja formiranog preklapanjem. Izrežite pozadinu nožem duž ove linije (budite sigurni da koristite pravokutnik), uklonite višak trake i izgladite formirani spoj.

decor

Leave a comment