Как кухнята на мечтите ми се превърна в реалност

Как кухнята на мечтите ми се превърна в реалност

ергономична кухня

Разходи за ремонт: 200 000 рубли.
Кухня: 19 кв. М м.
Комплект от IKEA: 150 000 рубли / инсталация 10 000 рубли.

Преди 1,5 години най-накрая се преместихме в апартамента си и първото нещо, с което да започнем споразумението, беше кухнята ни!

Търсихме апартамент с голяма кухня, тъй като това е старата ми мечта – красива кухня, голяма трапезария с възможност за седене на всички приятели или всички роднини.

Ще започна с описанието на кухненския комплект. Тъй като тази област е по-скоро една и съща жена, по взаимно желание със съпруга, цялото споразумение е преминало в ръцете ми. Само от техническа гледна точка той ми помогна много.

кухненски дизайн

Така че винаги представях кухнята си в две версии: бяло (мляко) или тъмен шоколад. Работихме с дизайнер. Тя ми даде няколко възможности и ми хареса възможността с лека кухня.

лека кухня

Първият “раздробяване” в ремонта в кухнята беше стената, покрита с газови тръби. Към това беше добавена вентилационна шахта и газов котел, от който имаме не само топла вода, но и индивидуално отопление.

ремонт в кухнята

Всъщност имахме нужда от газ само на котела, защото поставихме фурната и плота електрически (може би не толкова икономично, но вече съм свикнал с това).

аспиратор в кухнята

След като оценихме различните варианти, включително и пиенето в шкафовете под тръбите, решихме да затворим всички гипсокартони, като поставихме ипотеката за окачване на шкафове. За щастие котелът се оказа напреднал, с възможност да се скрие в килера. Ето защо на негово място поставяме голям “молив”.

тръбите са прикрити

В голям килер, който заемаше много място, изобщо не исках да губя място. Те направиха рафт точно под котела. Там ще сложа хляба (докато хлябът просто лежи там), има бутилки с масло, оцет, сос. Фактът, че не можете да го сложите в чекмеджето, но трябва да е близо. Тук има детски пръчки.

разпределение на кабинета

Дори по-ниско на рафта са съдовете, които използвам по време на празниците, както и всякакви други прибори. Тъй като този рафт не е много удобен за вземане на каквото и да било, затова избрах често използвани предмети.

пълнене на кутии

Не можах да сложа чекмеджетата, но вече научих, че рафтовете на дъното са много неудобни. Имаше опция за поставяне на прибиращи се кошници. Отначало не знаех как да ги използвам. Но дизайнерът навремето зададе важния въпрос: Къде да поставя всички домакински уреди? И аз имам: фритюрник, смесител, миксер, месомелачка. Така че тази кошница е полезна. Всичко е удобно и лесно достъпно.

долни чекмеджета

От особена важност за мен беше ергономичността на кухнята и първото нещо, което подчертах, че вниманието на дизайнера е върху свободното пространство на плота. Харесва ми да готвя, пекат и това място е необходимо за мен. В предната кухня на това пространство имах 40 см … Сега цели 80 на плота и 60 след)))

ергономична кухня

Вярно е, че един мултицет се е образувал на 80 см, което неочаквано ми беше представено и без което вече не мога да живея. Между другото, един от юрганите при планиране на електричество – недостатъчен брой изходи в зоната за готвене. Имам само един. Оказва се, че когато “карикатурата” работи, е невъзможно да включите смесителя или миксера. Недостатъчно и несигурно е използването на чашата.

помощници за кухнята

Считам, че е важно и необходимо да има максимален брой чекмеджета. Повярвайте ми! Това ви спестява време, нерви, пространство!

Нямам почти никакви рафтове. Само в шкафчето под мивката и в това, което съпругът измисли на мястото, където е вентилационната колона. За него повече.

общ изглед

След като инсталирах слушалките, колоната беше вдлъбнато на 10 см, но не можех да оставя тези 10 см без работа.) Затова съпругът ми беше озадачен, шкафът беше измислен и инсталиран. Първо, с него пространството изглежда по-хармонично, и второ, в него съхранявам цялата химия.

рационално разпределение

Последното е шкаф с мивка. В нея има рафт, сложих върху него контейнер с буркани. Когато трябва да намеря нещо, издърпам контейнера на пода. Аз също замени кошчето с контейнер, който инсталирах на плъзгаща се платформа. Това е много удобно, когато почиствате картофи – morkoshku: мивка на ръка, боклук, също. Сега планирам да направя една и съща платформа за контейнер със зеленчуци.

удобна кухня

Е, последният елемент е posdumoyka. Оказа се, че поради неточни измервания кухнята не се оказва ъгъл, съдомиялната машина стоеше отделно и загубихме място за чайник и всичко, което го придружава. Дизайнерът ни помогна да се измъкне, а полкът се появи в интериора. Наистина ми харесва. Макар че първоначално подобен рафт трябваше да бъде само декор и на него трябваше да стоят порцеланови плочи. Е, добре)

добро решение

Като цяло кухнята отговаря на всички наши нужди: голяма маса, която също се разгръща, много свободно пространство, въздух.

просторна кухня

С детето прекарваме цялото си време тук, въпреки че имаме други стаи.) И според гостите, ние не искаме да си тръгваме. Между другото, приемаме гостите в кухнята.

И сега няколко подробности.

Дръжки от керамика:

дръжки на шкафове

дизайн

Техниката е съчетана в същия стил:

стил в кухнята

Декорирани за Нова година:

домашна украса

Мисля, че след инсталирането на липсващите елементи от планирания проект, нашата кухня може да бъде изпратена на конкурси. Благодарим Ви, че посетихте нашия сайт!

decor

Leave a comment