Как да изберем вафлено желязо за готвене на домашно приготвени вафли без излишно нежелание

Как да изберем вафлено желязо за готвене на домашно приготвени вафли без излишно нежелание

Кой не обича да яде вкусна домашно приготвена хрупкава вафла? Допълнете я със закуската си и не отказвайте нито възрастни, нито деца. Купувате ли домашни вафли в магазина? И знаете ли, че подготовката на вафли у дома ще отнеме само няколко минути? Просто трябва да знаете как да изберете желязо за вафли за кухнята.

Изборът на най-доброто желязо за вафли

Как да изберем вафлено желязо

Почти всяко съветско семейство имаше два производителя на вафли. Едната е предназначена за приготвяне на “ядки” с варено кондензирано мляко. За да се пекат половинките ядки, беше необходимо да се използва газова или електрическа печка.

Съветските производители на вафли са прости, но те вече са остарели

Съветска орехова леска, добре известна на много, трайна и лесна за работа

Второто устройство – електрическо вафлено желязо, с помощта на което те образуват тънки вафли, които се навиват в епруветка и също се пълнят с кондензирано мляко. Спомняте ли си какви проблеми са възникнали при приготвянето на вафли и ядки с използването на тези устройства? Това тесто се изплъзва извън форма и да изгори газ пламъка на печката, а след това да забрави за формиране на горелката и след известно време той се отписва от овъглени гайки половина. Много домакини, между другото, продължават да оперират със съветски машини за производство на вафли, без да подозират, че от дълго време съществуват по-удобни устройства за приготвяне на любимите занимания на всички.

Вафлено желязо или сандвич машина: донасяме яснота

Тестото от съвременните вафли не избягва, вафлите не горят и не се образуват много лесно. Ако решите да закупите вафлено желязо, имайте предвид, че на запад този уред често има съвсем различно име – сандвич или сандвич. Очевидно, сандвичите са по-популярни там, отколкото вафлите. Ето защо, ако купувате вносен производител на вафли, можете да готвите не само вафли, но и прекрасни сандвичи за закуска. Ние трябва да вземат две филийки хляб или tosternogo нарязан хляб, сложи между тях сирене, шунка, наденица или друг пълнеж, затворете капака за няколко секунди – и пресни сандвичи, готови.

Това вафлено желязо е полезно за любителите на горещи сандвичи

Мултифункционалният вафлекс-сандвич-грил е полезен във всяка кухня

По-често в продажба има устройства за приготвяне на тънки вафли. Гореща вафла трябва да се навие в епруветка, пълна с крем. Друг вид вафли – дебели бисквитки под формата на сърца или квадратчета. Други устройства се продават по-рядко. Най-дефицитен гофрети желязо се смята за инструмент за подготовка на любимите си ядки детството, така че ако сте задали, за да си купя точно такава единица, е необходимо редовно да се обадите онлайн магазини, за да попитам дали е имало такава гофрети ютия. Не е лесно да купувате уреди за приготвяне на белгийски буйни правоъгълни вафли и различни форми бисквити. Това устройство има няколко подвижни форми, с които можете да се подготвите и ядки, сърца и квадрати. Но ако вафлата за вафли е специално предназначена за дебели вафли, за съжаление няма да можете да получите тънки елементи от нея.

Изберете модерна железа за вафли за домашни вафли

Атрактивна електрическа вафла с незалепващо покритие

Модерната електрическа вафла е снабдена с незалепващо покритие и има привлекателен външен вид

Всички модерни вафлени ютии, за разлика от съветските електрически уреди, имат незалепващо покритие. Обикновено тестото не гори, готовите продукти лесно се отделят. Но за да може уредът да продължи по-дълго, е необходимо да изберете вафлено желязо, така че разпрашването да е равномерно. Недопустимо присъствие на плешиви петна и мехурчета, вафли ще изгори. Използвайки съвременни вафлени ютии, е невъзможно да вземете готови вафли по стария начин с остър нож, за да можете да повредите незалепващото покритие и това ще престане да бъде така. За отстраняване на готовите продукти от формата в комплекта има специална шпатула. Не можете също да разклащате вафлата със студена вода веднага след употреба, трябва да я избършете с влажна кърпа, когато уредът се охлади. Избягвайте използването на метални скрепери и абразивни препарати.

Ние сме доволни от домашно приготвени вкусни вафли с пълнене с въздух

Тънки вафли с пълнеж могат да се приготвят вкъщи, като има под ръка висококачествено вафлено желязо

Друго предимство на съвременните производители на вафли пред съветския – капакът се затваря много плътно, така че рискът от изтичане на теста е сведен до минимум. Разбира се, ако не излеете няколко пъти повече тестове, отколкото ви е необходимо.

Когато избирате желязо за вафли за дома, обърнете внимание на случая. Има модели, чиято горна част е изработена от пластмаса, но по-трайна и издръжлива, все още са вафлово желязо с метална обвивка. Дизайнът на модулите е малко по-различен, има модели с пластмасов корпус с различни цветове. Теглото на устройствата е приблизително същото – до 2,5 кг. Обърнете внимание на вдлъбнатината за електрическия кабел. Ако има такива, е много по-удобно да се съхранява вафлата желязо.

Размерите на устройството са друг важен параметър. Това зависи от това къде ще съхранявате вафлата желязо. Някой предпочита да купи компактно устройство и някой може да си позволи голямо желязо. Като правило устройството с подменяеми дюзи има по-голям размер.

Силата на всички производители на вафли е почти същата – до 700 вата. Попитайте дали в комплекта има книга с рецепта. В края на краищата дебели вафли могат да бъдат направени от мая тесто, а за тънките ви се нуждаете от специална рецепта – те трябва да се окажат хрупкави и леки, затова е важно да знаете пропорциите на съставките.

Как да изберем вафла за вашия дом: спецификации на устройството

Творческата форма на вафлетовото желязо ви позволява да подготвите вафли под формата на клавиатура

Вафлите, приготвени в този необичаен железен вафл, няма да оставят гостите безразлични

В допълнение към мощността и общите размери домакините обикновено се интересуват от наличието на термостат. Благодарение на него можете по свое усмотрение да промените температурата на печене – от 150 до 250 градуса. Колкото по-висока е температурата, толкова по-бързо ще се пекат вафлите и ще бъдат по-пържени.

Интересувате се от наличието на индикатор за нагряване. Изглежда малка крушка, която сигнализира, че устройството е готово за употреба. Необходимо е първата палачинка да не се окаже бучка – ще излеете тестото на добре загрята плоча.

Друг важен параметър на съвременните вафлени ютии е времето на тяхната работа. Има модели, които изискват почивка на всеки 15-20 минути работа. В този случай трябва да изключите вафлето за няколко минути, след което да го включите отново и да го затоплите отново, което не е много удобно.

decor

Leave a comment