Как да изберем палачинка, на която дори едно дете може да се справи с: палачинки тайни

Как да изберем палачинка, на която дори едно дете може да се справи с: палачинки тайни

Всеки знае поговорката за първата палачинка, която колкото и трудно да опитате, но почти винаги се оказва, че е буквата. Или тенджерата не се загрява достатъчно, или няма много в теста, или може би няма достатъчно масло. След като се провалиха един или два или три пъти, много млади домакини отказват да изпият палачинки, като дават железен аргумент: “Но аз не знам как!” Междувременно тайната на готвене на добри палачинки е добър тиган. Ако не е подходящо, палачинките няма да работят. Технологичният прогрес обаче не стои неподвижен, а електрическите библии се появяват в продажба. Искате ли да се научите как да изберете палачинка, с която да натиснете палачинки за цялото семейство може дори една много млада любовница?

В модерния център за палачинки са концентрирани най-новите технологии

Съвременната палачинка е сложно високотехнологично устройство

 

Дори в далечната 20-те години на ХХ век кухнята имаше допълнение към плочите – нагрята медна повърхност. Поради цялата си функционалност изглеждаше много красива. Френската компания Tefal, която вече е била известна с прибори за готвене, не е на загуба. Специалистите й създадоха първата електрическа палачинка в света с незалепващо покритие.

Какво е удобството на пистолета?

Въпреки факта, че от работата по подготовката на тестото, то се налива върху намазана повърхност и обръщане палачинки чудо устройство не е свободен, процесът на готвене с нея много по-бързо и по-лесно. Можете едновременно да се печете от 2 до 6 палачинки, които са добре пържени и не горят. В допълнение, всички палачинки са идеално гладки и много красиви. Можете да използвате минималното количество масло и можете да изпържете палачинките без масло. Процесът на готвене е толкова просто, че дори децата могат да се насладят на палачинките си с цялото семейство.

Палачинката прилича на малка котлона. Има канали, в които се изсипва тестото. Благодарение на тези депресии, всички палачинки са еднакви и имат перфектно плоски ръбове. Но има и плоски палачинки, подобни на тези, при които палачинките се пекат в кафене. За да работите с такова устройство, се нуждаете от определено умение.

Системата за отопление на палачинки осигурява равномерно разпределение на топлината по цялата повърхност.

Как да изберем правилния производител на палачинки

Палачинка от Tefal - чудо на съвременните кухненски уреди

Tefal палачинки с взаимозаменяеми повърхности превръщат досадната работа в интересна дейност

Каква производителност трябва да бъде вашата палачинка, зависи от вас. Ако семейството ви се състои от 2-3 души, не е необходимо да купувате устройство, което може едновременно да изпържи 6 палачинки, достатъчно палачинка за две палачинки. Колкото повече палачинки, толкова по-скъпо е устройството, толкова повече консумацията на енергия и колкото повече пространство ще заемат на кухненската маса. И въпросът за компактността е доста важен. Дори ако сте много любители на палачинки, е малко вероятно да ги печете ежедневно. И това означава, че устройството ще трябва да се почисти в килера след приключване на работата. Ако решите да купите палачинка за 6 палачинки, просто помислете, имате ли място в килера, за да скриете тази техника. Също така е удобно, когато краката на палачинката са гумирани (няма да се движат нито на масата, нито на масата) и когато има отделение за кабела.

Подменяеми повърхности

Ако сте решили за нуждите, вече знаете какво да изберете палачинка за вашето семейство – голямо или компактно. Но има и такива палачинки, които имат подвижни повърхности. Така че палачинката TEMPLE PY 6001 има две подменяеми повърхности: възможно е едновременно да се пекат две големи палачинки или шест малки. Налице са специални крепове за готвене на филирани палачинки, които ще зарадват децата.

Палачинка, незаменима в къщата, където живее бебето

Оригиналният дизайн и възможността за печене на домашно приготвени палачинки ще привлекат майките на малки деца

Палачинките с подменяеми повърхности са малко по-скъпи, но ако искате да готвите, без съмнение ще изберете това устройство. В края на краищата, с палачинки можете да готвите колкото се може повече кулинарни шедьоври! Палачинки с различни пълнежи, сладки и солени палачинки, полезни пликове от палачинки със сирене и зеленчуци, ролки, чанти, само палачинки. Разбира се, възможността да се готвят палачинки с различна големина ще задоволи човек, за когото готвенето не е само необходимост, а и хоби. Между другото, в продажба е възможно да се намери и креп за приготвяне на палачинки от правоъгълна форма.

Общите размери на устройството винаги са посочени в основните параметри. Сравнете ги с размера на кухненския шкаф, в който планирате да съхранявате палачинката. Силата на всички палачинки е приблизително една и съща – от 1 до 1,3 kW.

Незалепващо покритие

Палачинка или тиган - конкуренция за бързина и качество

Такава купчина палачинки да се пържи и по-лесно и по-бързо на производителя на палачинки, отколкото в тигана

Препоръчва се закупуването на незалепващ тиган за палачинки, дори ако няма да изпържите палачинки без масло. Покритието значително опростява процеса на приготвяне на палачинки и процеса на измиване на повърхността.

Индикатор за нагряване

Някои креп модели TEFAL имат нагревателен индикатор. Това е много удобно, когато току-що започвате да използвате устройството, както и в случаите, когато палачинките ще бъдат приготвени от този член на семейството, който го прави рядко. Има модели, които са оборудвани с регулатор на температурата – термостат. Благодарение на термостата, палачинката се загрява до точната температура и не може да се страхувате, че палачинката ще изгори, дори ако я забравите за известно време.

Двустранни палачинки

Ако искате да приготвите палачинките не само бързо, но и незабавно, обърнете внимание на двупосочните палачинки. Те работят на принципа на вафлата желязо: палачинка е пържено от двете страни по едно и също време, за да запържи една палачинка, от която се нуждаете не повече от 3-4 секунди. Недостатък на това устройство е, че палачинките са получени с назъбени ръбове, и ако не се изчисли броят на теста, това ще доведе до формата на ръбовете и размива палачинка.

Като правило, в комплект с всеки креп е кофа за тестото и шпатула за обръщане палачинки и книга с рецепти, които можете да оценят, когато спечелят тази техника и ще приготвят вкусни палачинки си.

decor

Leave a comment