Provence-tyynyjen verhot: ideoita ikkunoiden suunnittelusta Ranskan valtion hengessä

Provence-tyynyjen verhot: ideoita ikkunoiden suunnittelusta Ranskan valtion hengessä

Provence-tyynyjen verhot: ideoita ikkunoiden suunnittelusta Ranskan valtion hengessä

Romanttinen Provencen tyyli on ikään kuin se on suunniteltu kodikkaaseen sisätilaan, jossa maaseudun yksinkertaisuus on yllättävän yhdistetty kuuluisan ranskalaisen hienostuneisuuden ja armon kanssa. Merkittävin rooli tyylisuunnittelussa on tekstiilit - pöytäliinat, peitteet ja tyynyt huonekaluihin, mattoihin ja tietysti ikkunoiden ja oviaukkojen verhot. Siksi pohdimme yksityiskohtaisesti, kuinka valita verhoja Provence-tyylin keittiössä. Tai ehkä haluat sisustaa huoneen käsityönä?

Ominaisuuksiltaan ranskalaisen tyylin designverhot

Provencea pidetään eräänlaisena maan kylästymisenä, jonka luonnolliset materiaalit ja tarkoituksellinen yksinkertaisuus ovat tyypillisiä. Mutta ranskalainen alkuperää jättänyt jälkensä tyylisivin vivahteisiin, jotka olisi otettava huomioon valittaessa verhojen suunnittelua:

 1. Etusija annetaan kevyille pastelliväreille. Vaikka valitset kirkkaita tekstiilejä, perustana on edelleen valkoinen tai vaalea beige-sävy.
 2. Ilmaisuus on tärkein motto, jota tulee noudattaa valittaessa tekstiilejä. Toisin kuin samassa maassa, Provence-tyyli ei hyväksy raskasta kangasta ja karkeaa tekstuuria.
 3. Verhojen on oltava yksinkertaisia, ilman monimutkaisia ​​monitasoisia malleja. Alkuperäiset koristeet ovat kuitenkin toivottavia, mieluiten omilla käsillään - kauniit jouset, monimutkaiset solmut ja köyden kudotut, poimut, koristellut kukat, reunat, pitsi.

Vihje! Kun pyrkimys omaperäisyyden, on tärkeää, että ei liioitella määrä erilaisia ​​?? sisustus. Olkoon se eräänlainen elementti (esimerkiksi iso jousi, parikengät tai useat samanlaiset värit), mutta todella ainutlaatuinen ja kirkas.

kaihtimet

Verhot keittiölle Provence-tyyliin

sokea

Provence-tyyliin sopivan verhon tehokas sisustus voidaan tehdä omalla kädelläsi

 1. Provence-tyyliin kuuluvilla yhtenäisillä tekstiileillä on tunnusomainen piirre - sen rikas väri on hämmentynyt, kuten kirkkaan maalin maalattu valkoiseksi.
oliivin verhot

Herkkä oliivitarran verho yhdistelmällä kukka-verhoilla ja lambrequinilla

 1. Ikkunanpeite on yhdistettävä muihin tekstiileihin - pöytäliinoihin, tyynyihin tai verhoiltuihin huonekaluverhoiluihin. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla yhdistelmä, joka yhdistää yhden värin yhteen, mutta voit kokeilla kuvioita ja tulosteita.
sisustus

Huolimatta suuresta määrästä tekstiilejä, sisustus näyttää harmonista ja ilmavaa

Tärkeää! Huoneen koristelu Provencen tyyliin on luoda viihtyisä sisustus, joka on täynnä auringonvaloa ja ilmaa, mutta laimennettu virkistävillä viileillä muistoilla.

Kankaat ja värit Provencen kylän ilmapiirin luomiseksi

Perinteiseen maalaistyyliseen sisätilaan suositellaan käytettäväksi vain luonnollisia kankaita - painettua puuvillaa, puuvillaa, nokkapyörää tai ohutta pellavaa. Moderni tulkinta tyyli on melko provans että käytännöllisiä materiaaleja lisäämällä synteettisiä, esimerkiksi organza, crepe-chiffon, polyesteri viskoosia tai puuvillaa, ovat sallittuja. On helppo huolehtia tällaisista verhoista, ne eivät käytännöllisesti katsoen syty auringossa ja vähemmän imeytyvät ruoanlaittoon, hiilipitoisuuksiin ja rasvaiseen plakettiin (verrattuna luonnollisiin kuituihin).

kaihtimet

Verhot, jotka on valmistettu painoketjusta ja tyylikkäistä suklaavälileikkauksista

verhot

Puuvilla polyamidi-lisäaineella

Väripaletin osalta riittää muistelemaan pastoraalimaalauksia, joista on näkymät Provencea. Kaikki sävyt, jotka muistuttavat meren valtavuutta, loputon laventeli-kentät, lämmin auringonvalo, vihreät niityt ja kukkivia yrttejä, ovat tulleet tyyliin "käyntikortiksi". Siksi voit turvallisesti valita minkä tahansa näistä väreistä tekstiilit yksivärisellä sävyllä tai kuvion neutraalin alustan taustalla. Mutta pidä mielessä, että "puhdasta" valkoista väriä käytetään harvoin, on parempi korvata se kevyellä, mutta lämpimimpiä sävyjä - pehmeää keltaista, helmenharmaaa tai kermanväristä.

Näytteet "provencelaisista" tekstiileistä:

Mielenkiintoista! Kun matkustaa läpi Provence, Van Goghin, kiehtoo yltäkylläisyys luonnolliset värit ja ainutlaatuinen Välimeren maisemia, myönsi kirjeen veljelleen, että vain täällä tajusi, kuinka monipuolinen väri. Tuolloin hän loi kuuluisan mestariteoksia "Red Viinitilat Arles", "Kylväjä auringonlaskun", "Olive Grove", "Vehnäpellolla alla myrskyinen taivas", "Field of Poppies". Jos aiot sisustamisessa fotoshtorami Farm, voidaan ottaa pohjaksi jonkin värikkäitä maalauksia taiteilija.

valokuva ravistimet

Valokuvakamerat, joissa on Van Goghin kuva "Vehnäpelto sypressoilla"

Provence-tyyliin tyypilliset tekstiilit:

 1. Kukka tulostaa - se voi olla kuin pieniä luonnonvaraisia ​​kukkia kaikenlaisia ​​sävyjä, ja suuret kukannuput, ruusut, kirkas unikot, liljat, laventeli.
kukka

Pieni kukkakuva - klassinen Provencen tyyliä

verhojen kuvioita

Kukkamallit voivat olla korostuselementti keittiölle

 1. Provence-tyyliin kuuluvat vihannesverho-verhottu verhot voidaan koristella abstrakteilla kuvioilla, jotka kuvaavat varret, lehdet tai viinirypäleet. Kuva itsessään ei tavallisesti ole silmiinpistävää, toteutettu samassa mittakaavassa päävärin kanssa tai toistaa luonnonvarojen, kukkien, puiden oksojen luonnolliset sävyt.
kukka koristeena

Rypäleen lehdet valkoisella pohjalla virkistävät sisustusta, ja valkoiset röyhelöt antavat ikkunalle tyylikkään ilmeen

 1. Cage - useimmiten tämä on valkoinen-punainen tai valkoinen-sininen hieno kuvio. Mutta koristelemaan suuria ikkunoita tai oviaukkoja voidaan käyttää ja suuri tartra. Toinen versio "kylän" verhoista on hajanaista koristelua, jossa yksiväriset verhot on sisustettu kirkkailla ruudullisilla kankailla varustetuilla vaaleilla.
verhot

Lyhyt verhot maalaismainen tyyli

 1. Nauha - jotta voit tuoda meri-motiivit Provencalin sisätilaan, voit käyttää kankaita, joissa on kaksi sävyä. Suosituimmat yhdistelmät ovat valkoisia, sinisiä tai sinisiä, harvemmin - vihreitä, punaisia, violetteja tai keltaisia.
ikkunan koristelu

Ikkunan sisustus merihenkiseen tyyliin

 1. Kuva lintuja ja eläimiä - erityisen suosittu valoisa tulosteita hanat (symboli Ranska), mutta olisi hienoa, ja muut "asukkaat" kylän piha - kanaa kanoja, hanhia, lehmiä, lampaita.
painatus

Roosters - teemallinen painatus ranskalaiselle sisustukselle

Tärkeää! Jos taustakuvaksi käytettiin tapettien koristelemista kuvassa, verhot ovat parempia valita yksittäinen väri, jotta sisätila ei näytä liian värikkäältä. Ja päinvastoin - jos seinät on sisustettu yksivärisellä muotoilulla, verhot, joissa on muita tekstiilejä, voivat tulla sisustuksen motley kohokohta.

verhot

Mielenkiintoinen yhdistelmä - taustakuva tulostimella, yksiväriset verhot ja raidallinen "romka"

Provence-tyylin keittiön tekstiilisuunnittelu

Provencen tyyliin sisustetun viihtyisän sisustuksen avulla voit käyttää mitä tahansa verhoja - klassisia verhoita, roomalaisia, rullia, itävaltalaisia, englantilaisia ​​ja tietenkin ranskalaisia ​​malleja. Tärkein edellytys on löytää kultainen keskiarvo yksinkertaisuuden ja eleganssin välillä leikkauksessa ja luopua massiivisista ja laajoista rakenteista, jotka "painottavat" tilannetta.

Vihjeitä verhojen suunnitteluun:

 • Ikkunat keittiön tyyliin Provence, voit piirtää valoverhoja kangas, hyvin läpäisee valoa. Se voi olla niinkin lyhyt verhot, sironnan auringon säteet ja läpinäkyvä tylli laskostettu näyttäviä skladkami.V kuten koruja on suositeltavaa käyttää pitsireunus, hapsut tai käsin kirjonta.
 • Jos huoneisto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa tai keittiön ikkuna on aurinkoisella puolella, voit täydentää ilmaverhoja telalla tai roomalaisilla kaihtimilla ripustamalla niitä suoraan rungossa. Materiaali voi olla tiheä, mutta välttämättä vaalea tai neutraali väripaletti.
 • Monet varmasti pidä epätavallinen kahvilassa verhot, jotka koostuvat kahdesta suhteellisen kapea pala kangasta, joista yksi on asennettu päälle aukon (tai lasia), ja toinen - keskellä ikkunan avulla poikittaisen planki.Takie mallit ovat erityisen suosittuja pieniin keittiöihin, jossa rehevä tai verhoihin pitkä vaikea jakaa tilaa.
verhot

Lyhyt verhot pieni ikkuna

kaihtimet

Verhot-kahvila Provencen sisätiloissa

 • On myös mielenkiintoista näyttää verhoja tiimalasin muodossa - kangas kiinnitetään suoraan rungon päälle kapeiden ristikoiden tai kynsien avulla, sitten se on sidottu keskelle keulaa tai muita kavereita. Tällaista verhoa voidaan täydentää lambrequinilla, verholla tai käyttää itsenäisenä elementtinä.
kaihtimet

"Hourglass" on hyvä ikkunoille kapeilla ovilla

 • Ei huonoa ulkonäkö Provencalin sisustuksessa ja suuri verkko, joka muistuttaa kalastusteollisuutta. Jos haluat tehdä alkuperäisen ikkunan, et voi edes käyttää kehystä, vaan yksinkertaisesti ripustaa verkko pienten pulttien tai koukkujen päälle.
ikkunoiden verkko

Suuri ikkunoiden verkko

 • Tekstiilien verhot voidaan koristaa ja oviaukot, mutta ne on välttämättä yhdistettävä värein ja leikattava ikkunan muotoilulla.
kangas

Ikkunat ja ovet

Toinen epätavallinen verhojen soveltaminen Provence-huonekalujen tyyliin. Se voi olla sama "tiimalasi" tai tavallinen suorakaiteen muotoinen kangaskappale, joka on kätketty kaapin tai keittiön kaapin takana. Myös verhot voivat korvata alemman jalustan yksittäisiä ovia tai käyttää sarkainten ja hyllyjen peittämiseen. Tämän sisustuksen tarkoituksena ei ole ainoastaan ​​koristella sisustusta vaan myös piilottaa lukuisten lukkojen sisältöä, koska huurrettu lasi on täysin maalaamatonta sisustusaluetta.

julkisivut

Tekniikan julkisivut Provencen keittiössä

Verhot lasin takana - kaunis ja käytännöllinen sisustus:

1
kaihtimet

Verhot lasin takana

kaihtimet

Verhot lasin takana

Verhot Provencen tyyliin omilla käsillään

Sisustuksissa, joissa on "maaseutuva" bias, käsintehtyjä tekstiilejä arvostetaan. Ja koska useimmat Provencen verhon mallit ovat varsin yksinkertaisia, niitä voidaan ommella itsenäisesti (ja jos halutaan virkkaamalla). Pääasiassa on valita oikea tekstiili, joka täydentää täydellisesti keittiön värialuetta ja muotoilua.

Teemme mittauksia

Laskea tarvittava määrä materiaalia työskennellä, se on tärkeää määrittää etukäteen mallin ja koon tulevia verhoja, ja sen jälkeen - pituuden mittaamiseen reunuslista ja leveys ikkunan avaaminen. Jotta Provencen tyyliin sopivat verhot voidaan helpommin suunnitella, tarjoamme kuvia muutamasta yksinkertaisesta verhoilusta inspiraatiota varten.

kaihtimet

Verhot tyyliin Provence

I24
I25
I26

Oikeiden mittausten tekemiseksi kannattaa huomioida seuraavat vivahteet:

 • Sekoita saumojen käsittelyä varten 5 cm: n kanta.
 • Verhojen leveyden on oltava yli 20%: n pituus rungon pituudelta ja jos suunnitellaan maaseudun sisätilojen ominaispiirteitä, mittaukset voidaan kertoa arvolla 2.
 • Kangasta myydään rullina eri leveydeltään (standardi - 1,5 m, mutta myös 1,2 m, 1,65 m, 1,8 m, 2 m, 2,2 m - kaikki riippuu valmistajasta). Laskettaessa tarvittavaa materiaalimäärää, sinun on jaettava verhojen leveys ottaen huomioon kantojen kantavuus ja rullan leveyden lisäykset. Sitten tuloksena saatujen kaistojen lukumäärä on kerrottava tuotteen pituudella.

Vihje! Sisustuselementit voi ostaa myymälästä yhdessä muiden tarvikkeiden kanssa tai tehdä itse.

Kerma ja ompele

Lisäksi valitut kudoksen valmistamiseksi kierteet sävy, terävät sakset, pitkän linjan, ompelukone, suljin punos, nauha-upotus käsittelemiseksi reunat, pistelyä. Voit jatkaa!

Työjärjestys:

 1. Suunnittelusta lähtien tehdään malleja. Ihanteellinen aloittelijoille ompeluyrityksessä - kahden pystysuoran nauhan verhot, joissa on pieni yläosa-lambrequin.
kuvio kuvio

Pattern design yksinkertainen verho keittiöksi Provence-tyyliin

 1. Kangas on tarvittaessa leikattava kaistaleiksi (jos ikkuna on suuri ja telan leveys riittämätön) - ompele leikkaukset yhteen. Jokaista saumaa on käsiteltävä ylikuormituksella.
 2. Verhojen ympärysmitta on kaksinkertainen taitettu 1-1,5 cm, pohjasta on mahdollista kiinnittää nauha-leipomo ja ommella se overlock. Kierrä kangasta tasaisesti, voit ensin kiinnittää ne tappien avulla ja sileä sitten taitokset raudalla ja vasta kirjoituskoneen ompelun jälkeen. Halutessasi voit täydentää kaunista rintakehää, pitsiä tai luustoa - makuasiaa.

Vihje! Röyhkeille, röyhelöille ja lambrequineille leveys valitaan mielivaltaisesti, mutta pituuden tulisi olla vähintään kaksi kertaa rungon kokoa, muutoin kauniita taitoksia ei voi tehdä.

 1. Verhojen yläosassa on taivuta verhon nauhan leveyteen (yleensä 5 cm). Nauha itse leikataan haluttuihin mittoihin, lateraaliset reunat työnnetään ja ommellaan. Tämän jälkeen punos tulee kiinnittää verhoihin ja kiristä köydet, jolloin kangas kohdistetaan ristikkoa pitkin.

Video-oppitunti: ompeluverhot, joissa pitsit

Huomautus! Verhot-Provence voidaan asentaa vakiona koukkuja tai silmukoita, ja tekstiilikäyttöön ainaoikeinneulottua silmukkaa, joka voidaan helposti tehdä mistä hyvin kapea pala kangasta, tai ostaa valmiina - painikkeita, Velcro tai painiketta.

silmukka

Tekstiililenkit ikään kuin valmistettu tyyliin Provence

Ideoita aihekohtaiseen koristeluun

Valmiiden verhojen ainutlaatuisuuden antamiseksi on mahdollista jatkaa luovaa kokeilua ja luoda alkuperäisiä kahvoja omilla käsillään. Niiden tarkoitus on koristella sisustusta ja pitää verhot laajennetussa tilassa.

Huomautus! Prosessin yksinkertaistamiseksi voit ostaa myymälästä yksinkertaisimmat sukkanauhat tai nauhat magneeteilla ja ommella niitä helmiä, värikkäitä painikkeita, kangaskukka ja muita sisustuselementtejä.

Ideoita ainutlaatuisen sisustuksen luomiseksi itsellesi:

 1. Lacy-pick-upit

Kapeat raidat voidaan virkata tai ostaa valmiita leikkeitä myymälästä. Heidän apunsa ansiosta verhoihin muodostuu tyylikkäitä koukkuja, jotka avaavat auringonvaloa keittiölle. Yhdistelmäkokoonpanoon perustuvien tekstiilien kanssa voit valita myös kapean punoksen jonkin verhon kirkkaiden elementtien sävyyn ja antaa sen pitsiä pitkin.

sokea

Verho pitsiä ja pitsireunaa

avoin työsi nouto

Avoinnaulkaisu organza-verhoille

 1. Katkaise kangasta

Koristelemaan verhot keräilemällä monimutkaisella kudoksella, tarvitset lyöntiä (äänenvoimakkuuden lisäämiseksi), renkaita tai solkia kiinnittämistä varten ja useita kangasliuskoja. Voit käyttää jäljelle jääneitä leikkeitä ompelun verhojen jälkeen tai toistaa kontrastia ja piristää kirkkaita tekstiilejä. Seuraavaksi lyönti on kierrettävä pitkäksi tiukaksi telaksi, kääritty kangasta ja punottu "punokseen" niin, että saumat ovat sisäpuolella. "Punos" on kiinnitetty solki ja ripustettu koukku, ruuvataan seinään.

sukkanauha

Haarapäällys näyttää hyvältä ristikon verhoilta

 1. Nauhat verhojen nostamiseksi

Jos verhoa edustaa yksi kokonainen kangas, voit suunnitella sitä roomalaisena tai itävaltalaisena verhona. Tämä vaatii useita leikkauksia nauhasta tai punoksesta ja kunkin fragmentin pituuden tulisi olla kaksi kertaa kangaspituus. Lisäksi nauhat heitetään reunusta ja sidotaan kerättyjen verhojen pohjaan solmuihin tai flirtyyppisiin jousiin.

verho

Nauhojen avulla on helppo antaa tavallinen verho tyylikkään ilmeen

 1. Ruusut Kansas-tyyliin

Kukat - kiinteä ominaisuus Provence-tyyliin. Sisustusverhot kangasta ruusuilla ovat erinomainen tematiikka. Tehdä kukka suosittu japanilainen tekniikka "kanzashi" tarve satiininauhaa tai pala kangasta, Vyzhigatel (kynttilä, kevyempi, juotin) ja reunus, sakset, pinsetit ja liimaa.

Satiini leikata neliöt samankokoista (arvo riippuu koosta tulevan ruusut, esimerkiksi, pieni kukka riittävästi neliöitä puolille 5,6 cm). Leikkeet leikataan "terälehdiksi" erityisellä tavalla, reunat poltetaan niin, että kierteet eivät liukene, ja kiinnitä se sitten liimalla. Tuloksena saadut aihiot kerätään peräkkäin jyväsissä, ommellaan tai liimataan yhteen.

lisälaitteet

Ruusut Kansas-tyyliin

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (käyttäen IJG JPEG v62), laatu = 90
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (käyttäen IJG JPEG v62), laatu = 90
I36

Valmiita ruusuja voidaan kiinnittää naruihin tai yksinkertaisesti ommella verhoilla, poimimalla ne ylös.

Huomautus! Yksinkertaisempi ruusut voi laatia kierretty osaksi köyden hihnan, mutta tällaiset yksityiskohdat kuten käytettäessä tekniikkaa "kanzashi" käsitöitä ei.

Kuten näette, valita ja jopa ommella omiin käsiinsä verhot keittiöön tyyliin Provence - tehtävä on yksinkertainen, luova ja erittäin mielenkiintoinen. Mutta jos et ole fani käsitöitä, uskoa ratkaisu tähän ongelmaan voi olla ammattitaiteilijoita joka pystyy nopeasti ja tarkasti tuottaa verhot mukaan oman piirros tai tarjota oma versionsa lopputuotteiden sopivaksi sisustuksen.

Videokokoelma ideoita Provencalin sisustukseen

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 + = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map