Mosható tapéta a konyhában - mi kérdéseket teszünk vásárlás előtt

Mosható tapéta a konyhában – mi kérdéseket teszünk vásárlás előtt

mosható tapéta a konyha számára

A jellegzetes "mosható tapéta" valójában operatív jellegzetesség, és nem külön tapéta kategóriája. De ez a minõség mindenféle finomanyaggal kell rendelkeznie a konyhában. Lássuk, milyen háttérképeket lehet moshatónak nevezni.

Fajták és jelölések - a vevőre vonatkozó hivatkozás

Mosható háttérkép lehet:

 1. nedvességálló - Csak puha ruhával lehet törölni, közepesen nedvesítve a vízben, ezért a konyha használatát nem ajánlott;
 2. mosható - csak enyhén lúgos oldatokkal lehet törölni egy rongyot vagy szivacsot. Ez eltávolítja a port, a könnyű piszkot, friss foltokat, de nem kövér;
 3. supermoyuschiesya - mosószeres szappanos mosással szivaccsal megengedett;
 4. szuper-mosható és súrlódással szemben ellenálló - kopásálló és nedvességálló bevonatok, amelyek megoldással nem csak a szivacs, hanem a kefék segítségével is moshatók.

Ahhoz, hogy megértsük, melyik kategóriát szeretnénk, a csomagban található szimbólumok segítségével.

Pecsétek mosható tapéta számára

A mosható tapétát is az anyag típusával kell ellátni.

A konyhai mosható tapéta típusai

A konyha alkalmas típusok, mint például:

 1. Habosított vinil - nagyteljesítményű textúrával, dombornyomás nélkül. Nagyon könnyű, de sűrű, ezért könnyen ragasztva, kisebb felülethibákat takar. Törölhetők, de nagyon óvatosan és kefék használata nélkül.

Habosított vinil

 1. Lapos vinil A forró bélyegzés vinylje. Fajták: "Compact Vinyl", "Super Wash", "Silk Screen" (az alábbi képen). Bázisuk lehet papír vagy nem szőtt. Az ilyen bevonatok kialakítása sokféle utánzatok, bőr, stb. A lapos vinil tökéletesen megtisztítva, de nem "lélegzik" és ragasztja csak az egyenletes falakat.

Mosható lapos Vinyl Háttérkép

1
 1. Dombornyomott vinil. A dombornyomott vinil a megkönnyebbülés domborításával érhető el. Így utánozhat díszítő vakolat vagy bármilyen más felületi minta.

Tapéták festéshez

 1. Szerkezeti tapéta a festéshez - nem festett tapéta a festészethez. Kiváló finomítóanyag, amely légzést és tisztítást tesz lehetővé, akár 8 ciklust is képes festeni vízalapú festékekkel.
 2. üvegszálas - az üvegszálas bevonattal ellátott és nagyobb teljesítményű bevonat, ezért gyakran használják a nagy forgalmú nem lakáscélú helyiségek befejezésére. Nem félnek a nedvességtől és a súrlódástól, de lélegzik is. Az üvegszál alapja gyakran papír, és gyakran vízalapú akrilfestékkel festettek. Szabványos textúrákban - rombó, matt, halszálkás és így tovább. Ne feledje, hogy az üveg cölöpöket egy tekercsben hajtogatják lefelé.

üvegszálas

A konyha legjobb és legrosszabb tapéta

 • A legjobb választás a konyhában: az úgynevezett "szilárd" vinil tapéta a nem szőtt alapon, amely "lélegzik" és 15 évig szolgál.

Vinyl tapéta egy nem szőtt alapon

 • A legjobb mosható tapéta a festéshez: üvegszálas tapéta - sokkal erősebbek, mint a nem szőtt szövetek.
 • A legrosszabb választás a konyha számára: papír tapéta - nem a legjobb választás a konyhában, még akkor is, ha ez egy "duplex" (kétrétegű papír) nedvességálló bevonattal. Végül is ezek a festmények nem tudnak ellenállni sok mosási ciklusnak, ráadásul csak 5 évig égnek ki és szolgálnak.
 • Előnyös bázis: flizilin - ellentétben van a papír hordozóanyaghoz, közbélés nem befolyásolja a nedvesség, nem zsugorodnak vagy deformálódhat, repedés áthidaló, hogy 2 mm-es, hangszigetelő, nem támogatja a belső égésű, jobb transzferek mozgások az épület falai. És sokkal könnyebb ragasztani, mivel a csíkok nem nyúlnak ki a ragasztóból, ami azt jelenti, hogy a minta könnyebben rögzíthető.

Egyedi tapéta - parafa és fémezett

Vannak más típusú tekercsbevonatok is, amelyek osztályozhatók:

Fémezett tapéta
 1. Fémezett tapéta Az egyik legmodernebb anyag. Hogyan különböznek a szabványos tekercsbevonatoktól? Ennek alapja a porózus papír és az alumíniumfólia, amelyet védő réteggel és festékkel borítanak, hogy jobb kopásállóságot biztosítson. A védőréteg dielektrikumként is szolgál. Ezek a bevonatok valóban eredeti megjelenésűek sima vagy domborított felületen.
 2. dugó Ezek a környezetbarát bevonatok parafa tölgykarteiből készülnek. Az alapja, hogy van papír és nem szőtt. Azonban a színpaletta ebben az esetben nem túl sokszínű - okra, sötét és világosbarna színű. A parafa tapétát hipoallergénnek tekintik, és minőségi hő- és hangszigetelő réteget hoz létre. Mint hogy moshatók? Mosószeres nedves szivacsok - a nedvesség nem okoz kárt, mert a tetején lévő anyagot védő viaszréteg borítja. Egyébként az ilyen háttérképek körülbelül 20 évig tarthatnak.

Parafa tapéta

Három további árnyalat a mosható tapéta beillesztésén

Mosható mosható tapéta
 • A legtöbb mosható bevonat nehézsúlyú (több mint 120 g / m 2), ezért a megfelelő ragasztót kell választania. Ezenkívül még akkor is, ha az alap nemszövött, a ragasztót mind a vászonra, mind a falra kell alkalmazni.
 • Mosható vinil tapéta esetén fertőtlenítő ragasztó gombaölő szerekkel.
 • És ami a legfontosabb - a konyhába mosható tapéta ragasztó nedvességálló.

A konyhai tapétával való helyes beillesztéséről olvassa el itt.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map