A konyhai mosogató szerelése - útmutatók, tippek, videók

A konyhai mosogató szerelése – útmutatók, tippek, videók

mosogató beépítése

A konyhai mosogatásnak stratégiailag fontos szerepe van, ezért magának kell választania és telepítenie.

A konyhai mosogató kiválasztása és felszerelése

Mielőtt eldönti, hogyan szerelje be a mosogatót a pulton, akkor döntenie kell a termék választásáról. Az optimális megoldás - egy mély mosogató és egy nem túl nagy keverő összekötése - ebben az esetben az edények mosogatásakor minimális permetezést kell biztosítani. A mosogatónak mélynek kell lennie, hogy a családi tálca után kényelmesen kiöblítse a mérőedényeket, vagy hajtsa a tányérokat.

Az anyag is fontos - a legegyszerűbb a hagyományos rozsdamentes acéllemez csatlakoztatása. A jó megoldás zománcozott acél.

A konyhai mosogatót a saját kezével kell felszerelni a következő eszközökhöz, anyagokhoz:

 • tömítőanyag;
 • Önmetsző csavarok és csavarhúzók;
 • Jig látta;
 • Rögzítések (általában a termékhez mellékelve vannak).

Tipp Mielőtt rögzítené a konyhai mosogatót, gondosan kezelje az összes ülést tömítőanyaggal. Ez biztosítja a kiváló minőségű vízszigetelést és a forgácslap védelmét a magas páratartalom miatt.

Típusú konyhai mosogató

A mosogató beépítése a konyhába saját kezűleg különböző technológiákon keresztül lehetséges. A telepítés módja a héjszerkezet típusától függ:

 1. A számlákat a leginkább költséghatékonynak és könnyen kezelhetőnek tekintik. A mosogató külön szekrénybe van helyezve. Eltérő lehetőség - a mosogató és a szekrény között hiányosságok vannak.

Egy konyhai mosogató beépítése

 1. A pecsétet közvetlenül a pultba helyezzük, amelyhez ki kell vágni a megfelelő lyukat.

Konyhai mosogató

 1. A héjak megértése egy drágább szegmenshez tartozik, a padló alatt vannak elhelyezve, ami kiváló tömítést és megjelenést biztosít.

Alsószáras konyhai mosogató

1

Kagylós héj felszerelése

A demokratikus számla (beépített mosogató) rozsdamentes acélból készül. Külön modulba van szerelve és lezárja az egész felső részét. Itt van egy nagyon egyszerű telepítés - különleges, L alakú, ferde vágással ellátott elemeket használnak a rögzítéshez. Egy mosogatón körülbelül 4-5 ilyen kötőelem van.

Tipp A keverő csatlakoztatása a mosdó beépítése előtt történik (a mosógépet már beépítették a felszereléssel) - különben kényelmetlen lesz az összes következő lépést végrehajtani.

Hogyan kösse össze a mosogatót a kezébe:

 1. Be kell szerelni a L-alakú kötőelemeket a szekrénybe belülről, és jegyzeteket kell készíteni;
 2. Csavarja be a megjelölt helyeket önfúró csavarokat. Fontos, hogy válasszon rövid 15 mm-es csavart, és csavarja be úgy, hogy a jel fölött 5 mm maradjon, ne kevesebb;
 3. Fedje le a doboz végét tömítőanyaggal - megvédi a bútorokat és a ragasztót is ragasztja;
 4. Ezután az alátétet a kockára csavarozott csavarokra szerelik fel, és addig mozog, amíg teljesen be nem ül;
 5. Ezután rögzítik a rögzítéseket, a hermetikus többleteket törlik, el lehet kezdeni egy mosdócsövet a vízvezetékhez és a vízelvezetőhöz.

Mortise type sink - lépésről lépésre történő telepítés

Természetesen könnyebb telepíteni a saját kezével ellátott felső mosogatót, de a hézag modell nagyobb szigorúságot biztosít, és nagyon óvatosan néz ki egy közös asztal tetején lévő szekrényen. A kérdés, hogy hogyan vágjuk le a mosogatót a pultra, egyszerűen megoldódott - csak a mosogató alá kell lyukba helyezni.

A mosogató beépítése a pultba a következő algoritmus szerint történik:

 1. Az asztalon találja meg a héj telepítésének helyét és határozza meg a jövő lyuk alakját. Ehhez a mosogatót át kell fordítani és a körvonal mentén körbe kell kerekíteni közvetlenül az asztallapra vagy a kartonra. Ha összetett alakú terméket választott, akkor a kész sablon valószínűleg már a készletben van - ez segít a kivágásból;
 2. A kész sablont a pultra körülbelül 7 centiméterre távolítják el a széltől, és kivágják azt. Ehhez a sablon szélétől 1.8 cm mélységig visszahúzva hagyja a támasztékot a héj oldalához;
 3. A vágási vonalon először egy lyukat készítsen egy fúróval, majd vágja ki a kontúrt elektromos villanófúvóval. Az asztal alsó része rögzítve van, hogy ne vágjon le vágás közben, és ne károsítsa a fennmaradó felület szélét;
 4. A fűrész kontúrján tömítőanyag van. Ez magában foglalja a mosogatócsuklók alsó helyeit is;
 5. Elindíthatja a mosogató rögzítését - a mellékelt bilincsekkel nyomja meg;
 6. Miután eltávolította a felesleges tömítőanyagot, elindíthatja a kommunikációt.

Szerelje fel a mosogatószintet vagy a pultszint szintjét. Szokatlan formájú kagylók

A függőmosó rögzíthető a pulttal - bár ez egy munkaigényes folyamat, amely élményt igényel, mivel ez azt jelenti, hogy a felső felületi réteget eltávolítják a szélén. Az eltávolítás mélysége megegyezik a perem magasságával egy tömítőanyag réteggel.

Ha úgy dönt, hogy telepíti és csatlakoztatja az autómosást, hogy alacsonyabb legyen az asztal szintjénél, akkor szakembereknek kell igénybe vennie. Végül is ez a telepítési módszer drága szerkezetek - nem acél, hanem természetes, műkőből - kerül kiválasztásra. A rögzítéshez speciális szerszámokra van szükség - pl. Fúrókorongok és fűrészek gyémántporozással. Végtére is, ilyen kagylóban nem lehet lyuk a víz elvezetésére - a teljes ipari fűrészelést ipari körülmények között nem végzik el. A természetes anyagokból készült burkolatok speciális rögzítő ragasztóval vannak felszerelve.

Ami a szokatlan alakú mosogatókat illeti, azok papíralapúakkal vannak ellátva, amelyeken keresztül a beszerelési lyuk le van vágva.

3 fontosabb tipp

Szeretné megfelelően csatlakoztatni a mosogatót? Ne felejtsd el még 3 árnyalatot:

 1. A gumi tömítéseket a legjobb szilikon tömítőanyaggal helyettesítheti. A gumiabroncs nem nyújt kényelmes illeszkedést, és nincs elég életük, míg a tömítőanyag kitölti az összes rést és repedést;
 2. Természetes vagy mesterséges kőből készült mosogatók leginkább össze vannak kötve, hogy elkerüljék a leesést és a károsodást;
 3. A mosogató asztalhoz vagy a modul öncsapolásához való rögzítése kizárólag manuálisan történik. Az eszköz használata túl sok stresszt okozhat, ami károsíthatja a tervezést.

Fő kapcsolati szabályok

Amikor a telepítés befejeződött, csatlakoztathatja a mosogatót. Ebből a célból a tömlők, amelyeken keresztül a hideg és meleg víz áthalad, összekötik a közös vízellátó rendszerrel.

Tipp A csatlakozáshoz szükség van egy gumitömítés használatára, amely jobban tömíti a csatlakozót.

Miután a tömlők rögzítve vannak, a csatlakozás a következő sorrendben történik:

 • A szifont behelyezzük a mosogatóba (jobb S-alakú szerkezetet használni, mert a palack túl gyorsan eltömődik);
 • A szifonhoz egy cső (szögletes merev vagy hajlékony hullámos) van felszerelve;
 • A szifonból érkező csövet a csatornába vezetik;
 • Minden csatlakozást szivárgás ellenőriz.

Bővebben a szifon felszereléséről itt: szifon felszerelése a konyhában 4 lépésben

Lehet, hogy a csövek átmérője a szifonból vagy a csatornából nagyon eltérő. Ebben az esetben egy adaptertömítéses mandzsettát kell használni. Ezzel lezárja a mosogató beépítését.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map