Cum și ce să faceți jaluzele cu mâna ta: o instruire pas cu pas pentru a face un rol blind

Cum și ce să faceți jaluzele cu mâna ta: o instruire pas cu pas pentru a face un rol blind

Cum și ce să faceți jaluzele cu mâna ta: o instruire pas cu pas pentru a face un rol blind

Jaluzelele sunt potrivite pentru cunoscători de forme simple, linii clare și design concis. Acestea sunt face perfect cu scopul principal de perdele - închiderea deschiderea ferestrei de la soare și ochii indiscreti, dar în același timp, ocupă puțin spațiu și nu supraîncărcați loturilor interioare ale drapaje, multistrat desene, volane, volane, bufe si alte elemente decorative. În plus, puteți crea jaluzele unice cu propriile mâini - sunt atașate instrucțiuni pas cu pas.

Avantajele și dezavantajele rolelor

Dar, înainte de a ne spune cum să facem rol blind-uri, ne vom familiariza cu principiul muncii lor. La fel de ingenioasă, principiul dispozitivului este cât se poate de simplu: o țesătură netedă cu un agent de cusut cusut, suspendată pe fereastră și, atunci când se tensionează, cablul este pur și simplu înfășurat pe tambur.

Avantajele structurilor role:

 • Închideți bine deschiderea ferestrei, excluzând posibilitatea de a privi în cameră din exterior.
 • Poate fi montat pe o cornișă obișnuită, din metal-plastic sau din lemn - în orice caz, astfel de perdele ocupă mai puțin spațiu decât perdelele standard.
 • Când montați pe un cadru, nu blocați accesul la aer proaspăt în timp ce ventilați camera.
 • Potrivit pentru orice cameră și va fi o alternativă excelentă la jaluzele, care mulți consideră încă un element de birou al decorului. Perdelele din țesătură arata mai confortabil și "de casă".
 • Puteți folosi atât separat, cât și într-un set cu alte materiale textile - perdele, perdele, lambrechine, tul.
 • O selecție imensă de textile și culori vă permite să găsiți soluția optimă pentru orice stil interior.
rulouri

Țesuturile de țesut pot fi instalate separat pe fiecare frunză

Rolete în diferite stiluri de interior de bucătărie:

re1
re2
RE3

Dar există astfel de perdele și conurile lor. Spre deosebire de aceeași jaluzelele, reglați direcția și intensitatea luminii va ieși doar o ridicare parțială sau coborâre - ușor de a crea beznă numai prin intermediul unui material special cu inserții de diferite grade de transparență. În plus, orice material textil absoarbe mirosuri și necesită o îngrijire regulată - numeroase spălări, curățarea și călcarea, mai ales când vine vorba de bucătărie. Dar cel mai important dezavantaj este numit eșecuri în mecanismele, și o parte denatureaza tesut la deschiderea / închiderea ferestrelor, deci luați în considerare în detaliu modul de a lucra mecanismul de jaluzele.

Tipuri de construcție și dispozitiv de ridicare

Elementul principal al rolei este o bară cu o secțiune transversală circulară, care colectează țesătura într-o rolă și un cordon sau un lanț decorativ, a cărui tensiune determină rolul să acționeze. Păstrați perdelele îndreptate cu un agent de ponderare și în jartierele pliate - fixate sau alte elemente decorative. În funcție de tipul de construcție, tija poate juca simultan rolul atât a încărcăturii, cât și a rolei, în cazul în care este așezat mai jos sau este atașat de cornișă sau cadru.

orb

Bar la baza draperiilor

șirag de mărgele

Roller instalat de sus

Deși principiul de funcționare a tuturor jaluzelelor este același, designul lor se poate distinge prin elemente suplimentare, al căror scop este îmbunătățirea aspectului sau asigurarea unei operații mai confortabile. Cea mai practică, poate, adăugare este folosirea unor ghidaje speciale sau benzi magnetice care elimină distorsiunile și fisurile în funcționarea perdelelor. Cutia închisă în care cilindrul cu role de țesut "ascunde" - în afară de o funcție estetică, protejează, de asemenea, textilele de diverse daune și acumulări de praf.

jaluzele

Jaluzelele cu o cutie închisă se numesc casete

Există diferite sisteme de control pentru mecanismul de ridicare:

 • Lanț - reglarea jaluzelelor se efectuează manual cu ajutorul unui lanț de cablu, lanț sau plastic, aruncat peste tambur și fixat pe marginea inferioară a lamei. Atunci când trageți cablul, rola începe să se rotească, înfășurând sau îndreptând perna. Dar pentru a ține pânza trebuie să folosiți în plus cleme, jartiere sau alte suporturi. În ciuda simplității dispozitivului, un astfel de sistem este considerat cel mai fiabil și accesibil.
lanț mecanic

Mecanism de lanț - simplu și durabil

 • Arc - sistemul este instalat în partea superioară sau inferioară a perdelei și se închide rapid când arcul este îndreptat. În același timp, materialul este fixat automat și nu necesită manipulări suplimentare cu suporturile. Adevărat, izvoarele se uzează rapid și necesită înlocuirea frecventă.
țesătură rolă de țesătură

Țesuturile de țesut cu mecanism de arc pot fi instalate atât în ​​partea superioară, cât și în cea inferioară a ferestrei

 • Acționarea electrică este cel mai scump și mai complicat sistem în funcțiune, dar cel mai simplu în funcționare. Materialul din astfel de perdele este îndoit de eforturile unui motor electric, care poate fi pornit de la distanță sau prin apăsarea butonului comutatorului. Acest mecanism de ridicare este pur și simplu indispensabil pentru deschideri mari și înalte, pe ferestre de tavan sau de la uși.
schemă

Schema dispozitivului pentru perdele electrice

Cel mai simplu mecanism de jaluzele cu role, cu mâinile lor, puteți face o bară rotundă de lemn sau bare de metal, oferind-o cu un cordon din material plastic sau lanț, care pot fi achiziționate împreună cu accesorii de montare. Dar dacă doriți draperii mai funcționale - primăvară sau electrică, atunci ar trebui să cumpărați un sistem gata și să atașați materialul care vă place.

La nota! Rolls deseori numesc și perdele romane. Dar acest lucru nu este complet corect. În starea închisă sunt foarte asemănătoare, dar atunci când se ridică structurile rotative, se învârte țesătura pe arbore, iar "Roman" - se adună în pliuri orizontale.

Materiale pentru perdele practice

Puteți face jaluzele cu mâinile dvs. din scânduri din lemn sau lamele subțiri de bambus. Acest material nu arde în soare, protejează fiabil de lumină și are rezistență la deteriorări mecanice. Dar are două dezavantaje importante: efecte de zgomot într-un proiect și greutate impresionant (chiar și o lumină de bambus necesită o gaură adâncă pentru proiectare de blocare sigură - bandă adezivă pentru o lungă perioadă de timp nu se va opri). În plus, în ciuda frumuseții și a mediului natural al lemnului, o astfel de varietate de culori ca textile, aceasta nu se poate lăuda.

1
orb

Fete de bambus

Prin urmare, cele mai populare materiale pentru perdelele de roll sunt țesăturile: poliester, in, bumbac și nailon. Țesături bine dovedite și combinate - fibră de sticlă, poliester cu adăugare de viscoză, satin sau bumbac, "ecran" (clorură de polivinil cu fibră de sticlă). Toate aceste materiale sunt destul de practice, ușor de uzură și lungi pentru a servi. O umbră și ornamente pot fi luate oricare, în funcție de stilul și culoarea de înregistrare a unei camere.

Merită să acordați atenție gradului de transparență - pentru sufragerie, bucătărie și materiale de birou subțiri potrivite pentru transmisia de lumină sunt potrivite. Dar, pentru un dormitor sau o grădiniță, este mai bine să dați prioritate unei cortine dense, care va proteja în mod sigur somnul de razele strălucitoare ale soarelui de dimineață, de lumina felinarelor și de strălucirea farurilor pe timp de noapte.

Perdele "blackout" - cea mai bună protecție împotriva luminii puternice

Important! Rețineți că când cortina este coborâtă, partea inferioară a acesteia este vizibilă de pe stradă. Prin urmare, merită să alegeți o țesătură cu două fețe sau să coaseți două straturi unice într-o singură coală.

jaluzele rulment

Tipuri de jaluzele rulou textile în funcție de gradul de întuneric al camerei

Tesaturi cu efecte luminoase:

 • țesături transparente și translucide (bumbac, satin, matase) - o dispersie bună razele soarelui, dar rău întunecă camera, astfel încât pentru camerele de odihnă ar trebui să fie, de preferință, combinate cu perdele groase sau draperii.
jaluzele rulou

Jaluzelele transparente și translucide protejează ochii în timpul zilei atunci când lumina este oprită în cameră

 • "Blackout" - textile opace cu zgomot total este ideal pentru dormitoare, ferestre de mansardă sau tavan, case de teatru. Astfel de perdele vor oferi o odihnă ideală, chiar și într-o zi însorită de vară.

"Blackout" - țesătură cu efect de blocare completă

 • Dimaut - întârzie lumina de 70%, deci este considerată o soluție universală pentru dormitor, cameră de zi și copii. Dar pentru bucătărie, în cazul în care este important să aveți un iluminat bun în timpul zilei și nu aveți nevoie de o întrerupere completă noaptea, este mai bine să ridicați o țesătură mai subțire.
dimaut

Dimmout: întrerupere medie

 • "Zi-noapte" sau "zebra" - acest material este creat de benzi matte și transparente alternante, care vă permit să reglați gradul de întuneric în cameră în conformitate cu principiul blind-urilor.
roll perdele

Perdele din role fabricate din țesături cu efect de "zi-noapte"

Important! Jaluzelele din bucătărie pot fi fabricate din țesături impregnate cu compuși speciali, reducând absorbția grăsimilor, a mirosurilor și a altor costuri de gătit. Pentru livinguri, perdele cu efect antistatic, respingând praful și reflectând căldura, vor face. Astfel de textile contribuie la crearea unui strat de aer aproape de geam, care păstrează frigul în timpul iernii, iar în timpul verii - căldura soarelui. Însă pentru țesăturile cu impregnare se recomandă numai curățarea chimică.

bucătărie

În bucătărie este mai bine să folosiți țesături cu impregnări impermeabile la murdărie

O clasă de masterat detaliată privind producerea unei role blind

Cusaturi independente de cusut - o economie reală atunci când decorați camera, deoarece în fiecare fereastră puteți câștiga aproximativ 2-3 mii de ruble (comparativ cu modelele finite). Prin urmare, vom analiza în detaliu modul în care puteți realiza perdele cu role.

Măsurători corecte - cheia succesului

Pentru ca jaluzelele să închidă strâns fereastra, este important nu numai să se măsoare cu atenție parametrii deschiderii însăși, ci și să se țină seama de următoarele nuanțe:

 • Decide cu privire la zona care trebuie să se închidă cortina - aceasta poate fi întreaga deschidere, numai sticla sau frunze singur (a doua opțiune este utilă pentru aerisire, dar mai mult timp în execuție).
jaluzele rulou de fixare

Opțiuni pentru atașarea rolei la fereastră

 • Lungimea materialului textil tăiat se calculează ca suma înălțimii ferestrei (sau deschidere), 3-4 cm indemnizație pentru secțiunile de prelucrare și 15 cm pe „buzunare“ pentru materialul de tijă și ponderare.
 • Pentru lățimea panzei, sunt efectuate măsurători ale sticlei sau a cadrului, plus o toleranță de 3-4 cm (15-20 mm pe fiecare parte) pentru îndoire.
măsurători

Măsurătorile pentru perdele care se suprapun unei deschideri a ferestrei

Materiale și instrumente pentru muncă

Pentru a face jaluzele cu mâinile tale și pentru a asambla o structură de la zero, vei avea nevoie de următorul set de instrumente și consumabile:

 • O tijă de aluminiu, o tăietură de cornișă sau un fascicul de lemn cu o secțiune transversală de 2,5-3 cm este violul, pe care va fi înfășurată pânza. Este important ca lungimea sa să fie cu aproximativ 1,5-2 cm mai mică decât lățimea pânzei (toleranță pentru cusătura).
 • Fixarea pe rama ferestrei sau deschidere, de exemplu, un suport de lemn, cu o pereche colțuri metalice samorezovili pentru cadru normal sau banda adeziva cu doua fete (opțiune pentru ferestre din plastic).
 • Mașină de cusut și filet.
 • Tăiați materialul în funcție de măsurătorile efectuate.
 • "Velcro" sau vată de panglică pe lungimea barei.
 • Inele din plastic / metal și clema decorativă (mătase, panglică satinată sau cordon decorativ), a căror lungime este de 3 ori lungimea perdelelor.

La nota! Procesul de fabricație poate simplifica întotdeauna: pentru a cumpăra un mecanism gata de a tamburului, parantezele și lanțul de la magazinul de hardware și atașați să-l pe țesătura de benzi tratate în studio de măsurătorile dumneavoastră (pentru unele role speciale „Velcro“ este deja inclus). Astfel, puteți crea un design unic pentru proiectul dvs. cu un efort minim.

rol blind

Accesorii pentru jaluzele

Instrucțiuni pas cu pas pentru coaserea cortinei

După aceste măsurători și să se pregătească tot ce este necesar pentru munca pe care sunt gata pentru a asambla cel mai probabil să se angajeze în deschiderea shtory.Udobney și croitorie pe o suprafață plană și netedă - masă masă de călcat sau podeaua generală.

Rollete jaluzele cu mâinile lor - o clasă de master detaliat:

 1. Țesătura este răzuită în conformitate cu măsurătorile pre-măsurate. În cazul în care acest material este un model one-way - aveți nevoie pentru a coase tăiate două îndreptate una către cealaltă în lungime și o parte a lățimii, atunci rezultă „punga“ pentru a porni afară și coase. În cazul în care cârpa este pe ambele părți, este suficient să procesați margini luând în considerare alocația. După aceasta, cârpa este îndepărtată cu un fier, acordând o atenție deosebită colțurilor.
 2. În partea de jos a viitoarelor perdele trebuie să glisați "buzunarul", să puneți ponderea în ea și apoi să o cusați pe mașină, închizând-o din toate părțile.
utyazhilitel

Buzunar pentru ponderare

La nota! Dacă materialul de perdea nu este impregnat cu mijloace speciale și nu este destinat curățării chimice, merită să aveți grijă de îndepărtarea agentului de greutate înainte de spălare. Cea mai simplă opțiune nu este să coaseți "buzunarul" strâns, ci să închideți pe o parte un mic fermoar, butoane sau cârlige.

 1. Suportul pentru suportul din lemn poate fi înfășurat cu o cârpă, fixându-l cu un capsator de mobilier sau un fir cu un ac. A doua opțiune este de a lipi pur și simplu o parte din banda vortex din partea din față (cea de-a doua trebuie să fie cusută la marginea superioară a perdelelor).

Planck cu bandă adezivă:

șipcă

Plank cu bandă adezivă

montură

Banda de fixare

La nota! Dacă procesul de fabricare a unui suport auto-fabricat pare prea lung, îl puteți înlocui întotdeauna cu ghidajele gata făcute și tubul de cornișă pe care este plasată țesătura.

 1. În bara de lemn cârlige înșurubate, care sunt legat bandă sau cordon decorative. Dispozitivul se întinde de-a lungul lungimii țesăturii, se îndepărtează prin inelele cusute în partea superioară a perdelelor și se fixează pe cârlig, înșurubându-se în perete. Când trageți cablul, cortina va fi înfășurată în jurul valțului.

Fixarea unui cordon decorativ:

cordon decorativ

Fixarea unui cordon decorativ

orb

Cortina cu cordon decorativ

Important! Pentru a face utilajul ușor de asamblat, inelele trebuie suspendate la o distanță de 15-20 cm față de laturi și la 5-7 cm de la bară. Pentru a face acest lucru, utilizați 2 benzi înguste de țesătură, care sunt cusute în partea de sus a perdelelor. O altă opțiune - de a face prin găuri în tesatura în sine și să le acopere cu inele decorative-ochiuri. În acest caz, puteți utiliza două panglici în loc de un cordon lung, legându-le cu arcuri frumoase.

 1. Acum trebuie să închideți suportul pe fereastră. Pentru a face acest lucru, atașați bara, învelită într-o cârpă, la rama, geamul sau fereastra de deschidere. Pentru a marca locul fixării, este de dorit să se folosească nivelul pentru a nu strica aspectul structurii. Într-un cadru din lemn, găuri sunt găurite pentru șuruburi sau colțuri autoportante, pentru ferestre din metal-plastic, bandă adezivă pe ambele fețe sau elemente de fixare din plastic special.
jaluzele rulou

Fixarea rolelor la geamurile din plastic

 1. Rămâne să combinați două părți ale panglicii și să atârnați țesătura cu o greutate pe bara decorativă.

La nota! Dacă jaluzelele se desfac neuniform, bara inferioară trebuie înlocuită cu una mai grea.

Video pentru fabricarea rulourilor din materiale textile

Sfaturi pentru colorarea ferestrei

Pentru a rola jaluzele, făcute de dvs., amestecate armonios în interiorul camerei, utilizați recomandările designerilor.

 1. Pentru camerele orientate spre sud sau spre est, țesăturile din gama rece sunt ideale. Emerald, turcoaz, purpuriu, cenușă roz va aduce puțină răcoare și va împrăștia lumina orbitoare. Dar ferestrele din partea de nord și vest sunt mai bine decorate cu perdele de nuanțe calde.
nuanțe

Nuantele calde și calde de culoare

 1. Este de dorit ca culoarea materialului să fie mai întunecată sau mult mai ușoară decât pereții, în caz contrar perdelele se vor "pierde" pe fundalul finisajului.
jaluzele

Perdelele strălucitoare vor fi un accent excelent

 1. Atunci când alegeți un ornament, nu este necesar să copiați modelul deja prezent în interior - alegeți o formă sau o culoare similare. Dar dacă modelul este aplicat pe întreaga suprafață a pereților, perdelele sunt mai bine să aleagă monocrom, dar în aceeași schemă de culoare cu decor sau alte elemente ale interiorului.
jaluzele

Șablon de curățare de zi și noapte efectiv

 1. Deși proiectarea de jaluzele cu role, mai degrabă concis, acesta poate fi personalizat cu o varietate de obiecte decorative, cum ar fi dantela, volane, franjuri, arcuri jucăușe, un lanț de metal. Chiar și bara de ponderare poate deveni un accent interesant pentru decorarea ferestrelor.
perdele în bucătărie

Bara forjată în rolul agentului de ponderare

perdele

Perdele cu o graniță spectaculoasă

 1. Pentru camerele de zi, puteți folosi combinații diferite, combinând jaluzele cu ambele perdele dense și perdele transparente din organza, voaluri. Și vă puteți limita la un lambrequin eficient - totul depinde de stilul interior și de preferințele dvs. personale.

Un ansamblu interesant de jaluzele și perdele:

perdele

Perdelele din bucătărie

jaluzele

Jaluzele rulante

 1. Dacă doriți să transformați o fereastră într-o imagine originală, amintiți-vă tehnica de tipărire a fotografiilor - cu ajutorul acesteia puteți pune orice tipar pe țesătură.
imprimare foto

Imprimarea fotografiilor

imprimare foto

Stofele cu imprimare foto vor fi punctul culminant al interiorului oricărei camere

Rolete - o soluție excelentă pentru un interior modern. Sperăm că sfatul nostru ne-a ajutat nu numai să decideți asupra culorii și modelului mecanismului de ridicare, ci și să vă inspirați să creați singur. În cazul în care coaserea independentă nu vă atrage - puteți cumpăra întotdeauna un model gata sau puteți comanda designul de cortină de la maeștri.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map