10 keittiönsuunnittelun periaatetta ja 6 erilaista suunnittelua

10 keittiönsuunnittelun periaatetta ja 6 erilaista suunnittelua

Keittiön asettelu

Keittiön ulkoasu ei ole pelkästään huonekalujen ja laitteiden ulkoasu. Tämä hanke on merkittävä osa kotitalouden elämää, joten on välttämätöntä lähestyä sitä kaikin vastuisin. Suunnittelun opas sekä 80 valokuvamallien valikoima auttavat sinua tekemään oikeat päätökset ja harkitsemaan keittiön suunnitelmaa mahdollisimman tehokkaasti.

10 keittiönsuunnittelun sääntöjä

Ennen kuin aloitat suunnitelman tulevalle keittiölle, sinun tulee tutustua ergonomian ja turvallisuuden perussääntöihin, huonekalujen koon laatuihin ja todistettuihin suunnittelustekniikoihin.

 1. Pääsääntö, jonka pitäisi perustua keittiön suunnitteluun, on ns. Työkolmion sääntö. Hänen mukaansa pesuallas, liesi ja jääkaappi eivät saisi sijaita lineaarisesti, vaan kolmion muotoisina. On tärkeää, että toiminta-pisteet ovat vierekkäin - etäisyydellä enintään 180 cm Joten keittiön skenaario mahdollisimman harmonisen: ensin poistat ruokaa jääkaapista, ja sitten kuljettaa ne vajoavat pestä, niin ainekset leikataan / sekoitetaan ja lopuksi. mene uuniin.
Työkolmio kulmakanavan sisäpuolella

Ylimääräiset viivat, ajan ja vaivan menot, huomioiden työkierron säännöt, minimoidaan

 1. Keittiön suunnittelu alkaa pesupaikan määritelmällä - sen pitäisi sijaita 2,5 metrin etäisyydellä noususta. Tietenkin pesuallas voidaan järjestää uudelleen ja vielä 2,5 metriä esimerkiksi ikkunaan, mutta kaupungin asunnossa tämä vaatii vähintään vesijohdon kaltevuuden ja mahdollisimman suuren määrän - pumpun asennuksen. Jos aiot suunnitella keittiö yksityisessä talossa, kannattaa sijoittaa pesuallas ikkunan lähelle - niin kulinaarinen on mukavampaa ja hyvä säästää sähköä. Vieressä pesuallas laittaa astianpesukone ja / tai pesukone. Tyypillisesti PMM sijoitetaan altaan vasemmalle puolelle, jos sen käyttäjä on oikealla kädellä ja astian oikealla puolella - jos se on vasenkätinen.
 2. Seuraavaksi suunnitelma on uuni. Se on sijoitettava 40 - 180 cm: n etäisyydelle pesualtaasta ja tietenkin lähempänä ilmanvaihtoaukkoa ja kaasuputkia, jos sellaisia ​​on. Tiskialtaan ja uunin väliin voit päästä päätypintaan, jossa leikataan ja sekoitetaan tuotteita. No, jos sen pituus on 90 cm - tämä ei riitä eikä liikaa. Levyn toisella puolella on oltava myös vähintään 40 cm leveä aukko - tämä on välttämätöntä turvallisuuden kannalta.

Pieni keittiö ilman jääkaappia

 • Tärkeää! Levyn asettaminen ikkunan lähelle alle 40 cm: n etäisyydelle ei ole turvallinen eikä vain käytännöllinen.
 1. Vähintään kanavien leveys keittiössä pitäisi olla noin 120 cm. Tällaisessa "jalankulkija" kotitaloudet voi liikkua häiritsemättä ruoanlaittoon kokki ote jääkaapista ja kaapit, astianpesukoneen. Jos keittiö on yhteydessä, koska se usein tapahtuu kodeissa, kanava olisi nostettava 130-150 cm. Hyvin pieni ja ylitsepääsemätön keittiöt annettiin 1 metrin omille.
Keittiö yksityisessä talossa

Keittiön ulkoasu yksityisessä talossa

 1. Jääkaappi on helpompi sijoittaa lähemmäksi pesuainetta eikä uuniin. Se voidaan myös integroida uuniin ja mikroaaltouuniin. Avaruuden puutteessa jääkaappi voidaan helposti ottaa pois keittiöstä, esimerkiksi olohuoneeseen tai käytävään.
Pieni keittiön lineaarinen asettelu

Pieni keittiö ilman jääkaappia

 1. Kun suunnittelet keittiötä, muista, että ulkonemat voidaan lähes aina ohittaa "matalilla kaappeilla" ja niittyillä sopeutua asioiden varastointiin.

Corner keittiö, jossa reunus

Tarvittaessa voit siirtää oviaukkoja, siirtää niitä hieman tai laajentaa / leikkaa ne. Muuten ovi voidaan poistaa, järjestää uudelleen tai korvata taittuvilla / liukuvalla rakenteella.

Ovi avautuu ulospäin

Kaasutetussa keittiössä et voi poistaa ovea, mutta se voidaan korvata taittuvilla / liukuovilla. Voit tehdä sen ja se on helpompaa - vain järjestä saranat, jotta ovi avautuu ulospäin

 1. Helpoin tapa vetää vaihtoehtoja erityisohjelmien kuulokkeiden suunnittelussa. Esimerkiksi yksinkertaiset ja vapaat ajastimet, kuten Planner5D, SketchUP Pro tai online-IKEA-suunnittelija ovat sopivia.
 2. Jotta voimme selvemmin kuvitella, sopiiako kehittämäsi keittiön asettelu, laita lattialle ja seinille täysimittaiset kalusteet ja laitteet. Joten näet suunnitelman virheitä, ratkaise epäilyksiä tai keksitte uusia ideoita.
 3. Muista, että voitat ylimääräisen paikan kun pienen keittiön suunnittelu voit vähentää tekniikkaa: jääkaappi 55 cm leveä, astianpesukone 45 cm leveä, sekä pesukone vähentää syvyys 35 cm.

4-metrinen keittiö, jossa pienoiskojeet

 1. Keittiön asettelussa olisi otettava huomioon ruokailualueen mitat tai pikemminkin ergonomian säännöt:
 • Istuimen leveyden tulee olla vähintään 60 cm ja syvyys - vähintään 40 cm;
 • Pöydän reunasta seinään / huonekaluihin tulisi olla vapaata tilaa tuolille, jonka pituus on 80 cm;
 • Vakiotuoli on leveys 50 cm ja syvyys 40-43 cm, tuoli nojatuoleilla on suuri leveys - n. 70 cm.

Suunnittelun tyypit

Keittiön ulkoasua on kuusi tyyppiä:

 • Lineaarinen (yksi rivi);
 • L-muotoinen (kulma);
 • U-muotoinen;
 • Kaksirivinen (rinnakkainen);
 • saaren
 • Niemimaalla.

Keittiön asetteluvaihtoehdot

Tarkastellaan jokaista tällaista tyyppiä yksityiskohtaisemmin.

Lineaarinen järjestelmä

1

Plussat: Kuulokkeiden lineaarinen asettelu - kompakti, monipuolinen ja lisäksi yksinkertainen muotoilu, ainakin kulmien puutteen vuoksi - ja siksi se maksaa suora keittiön hieman halvempaa.

miinukset: Tämä asetteluvaihtoehto on kaikkein hankala, koska se rikkoo "työskentelykolmion" sääntöä.

Ihanteellinen: hyvin pienet ja kapeat keittiöt (jopa 2 m leveä), kävelytytöt, keittiötasot ja keittiön eteiset. Myös lineaarinen asettelu sopii niille, jotka harvoin ja vähän valmistautuvat.

Lineaarinen keittiön layout

Lineaarinen keittiö uudelleen suunnitellussa rustikkokuvassa

Erittäin pieni keittiö, jossa on lineaarinen asettelu

Hyvin pieni keittiö

Suunnitteluvihjeitä:

 • Suoran keittiön haittojen vähentämiseksi sinun täytyy yrittää suunnitella sitä niin, että pesuallas on keskellä uunin ja jääkaapin välissä.
 • Suorakulmainen keittiö-ruokasali
 • Suorakulmainen keittiö-ruokasali
 • Tallennuspaikkojen määrän lisäämiseksi on välttämätöntä venyttää linjan yläosasto kattoon.
 • Usein suora keittiö voidaan muuttaa kulmakanavaksi, jos yhdistää sarja ikkunaluukkuun ja sen ollessa järjestetty pesuallas tai työpinta, kuten seuraavissa valokuvissa on esitetty.
 • Klassinen kulma-keittiö
 • Klassinen kulma-keittiö

Sill-top pieni keittiö

Lisätietoja löytyy materiaalista: Suunnitelma suora (lineaarinen, yksirivinen) keittiö

L-muotoinen piiri

Plussat: Tämä malli on hyvä kaikille - se on kätevä, monipuolinen, kompakti ja samalla loistava kulman takia. Nurkkahuoneen keittiön avulla voit laittaa ruokapöydän huoneen keskelle.

miinukset: L-muotoinen sarja on hieman monimutkaisempi ja kalliimpi suunnitella, koska kulmamoduuli vaatii lisävarusteita - karusellia, laatikkoa tai hyllyä. Jos poistut kulmasta ilman lisälaitteita, se on hankalaa käyttää sitä.

Ihanteellinen: Suorakulmaiset keittiöt, pienet ja keskisuuret huoneet.

 • L-muotoinen keittiön layout
  Kuva keittiöstä, jossa on L-muotoinen ulkoasu
 • L-muotoinen keittiön layout
  Kuva keittiöstä, jossa on L-muotoinen ulkoasu
 • L-muotoinen keittiön layout
  Kuva keittiöstä, jossa on L-muotoinen ulkoasu
 • L-muotoinen keittiön layout
  Kuva keittiöstä, jossa on L-muotoinen ulkoasu
 • L-muotoinen keittiön layout
  Kuva keittiöstä, jossa on L-muotoinen ulkoasu
 • L-muotoinen keittiön layout
  Kuva keittiöstä, jossa on L-muotoinen ulkoasu

Suunnitteluvihjeitä:

 • Nurkassa on kätevää rakentaa pesuallas tai uuni, varsinkin jos kulma ei ole suora, mutta viistetty.
 • Kavennetut, voit tehdä yhden sivupuhaltimen kuulokkeista (katso kuva). Esimerkiksi se, joka sijaitsee sisäänkäynnin - niin päästä keittiö tulee mukavampaa.
 • Corner keittiö, jossa kalteva jalusta sisäänkäynnillä
 • Corner keittiö, jossa kalteva jalusta sisäänkäynnillä
 • Corner keittiö, jossa kalteva jalusta sisäänkäynnillä
 • Corner keittiö, jossa kalteva jalusta sisäänkäynnillä

Lue lisää: Kuinka suunnitella täydellinen kulma-keittiö

Seuraavassa on muutamia valokuvia pienkoneista, joissa on kulmainen asettelu.

L-muotoinen layout pieni keittiö

L-muotoinen keittiö, jossa on sisäänrakennettu ikkuna

Pieni kulma-keittiö

Kaksoisrivoitus

Plussat: HF: n kahdessa rivissä voit luoda mukavan "työskentelykolmion" ja käyttää tehokkaasti kahta kapean / pitkänomaisen huoneen seinämää.

miinukset: Tämä suoritusmuoto on käyttökelpoinen vain silloin, kun asettelu ehto ei ole liian leveä eikä liian kapea käytävä - 120-150 cm leveä Toinen epäkohta -. Vähemmän turvallisuutta verrattuna muihin asetteluja, varsinkin jos viestintä keittiö. Lisäksi kaksirivinen sarja voi synnyttää tiukkuuden tunnetta.

Ihanteellinen: Runsaat ja kapeat keittiöt (leveys 2,2 m), kulkuhuoneet ja utilitaristiset keittiöt, joissa ei ole ruokailualueita.

Suunnitteluvihjeitä:

 • On kätevämpää, ja mikä tärkeintä, turvallisempi suunnitella keittiö niin, että pesuallas ja liesi sijaitsevat yhdessä rivissä ja toinen jääkaappi.

Kaksirivinen keittiö, 8 neliömetriä. m

 • Yksi rivistä on parempi tehdä lyhyempi kuin toinen, sitten on mahdollista löytää paikka ruokapöydälle.
 • Vuonna neliön keittiö kaksirivinen asettelu on myös mahdollista, tässä tapauksessa ruokapöytä sijoitetaan keskelle esimerkiksi seuraavan kuvan mukaisesti.

Kaksirivinen keittiö-olohuoneen ulkoasu

Seuraavassa on muita kuvia, joissa on yhdensuuntainen keittiö.

 • Kaksirivinen kapea keittiö
 • Kaksirivinen kapea keittiö
 • Kaksirivinen kapea keittiö
 • Kaksirivinen kapea keittiö

Kaksikerroksinen keittiö

Kapea keittiö, jossa kaksipuolinen asettelu

Lue lisää: Miten varustaa kaksirivinen keittiö-keittiön

U-muotoinen kaavio

Plussat: Tämä on kätevin vaihtoehto suunnitteluun, kun kaikki mitä tarvitset on kirjaimellisesti käsillä. Kolmen seinän ja kulman käytön ansiosta U-muotoinen keittiö on hyvin tilava.

miinukset: U-muotoinen sarja on kaikkein raskain ja useimmiten vaatii suuren alueen.

Ihanteellinen: Sopii erityisesti neliöhuoneisiin (leveys 2,2 m) ja keittiöihin puhtaasti utilitaristisiin tarkoituksiin sekä keittiöihin, joissa usein ja monta valmistetaan.

 • Beige U-muotoinen keittiö
 • Beige U-muotoinen keittiö
 • Beige U-muotoinen keittiö
 • Beige U-muotoinen keittiö
 • Beige U-muotoinen keittiö

Valkoinen U-muotoinen keittiö

 • U-muotoinen ulkoasu keittiössä yksityisessä talossa
  U-muotoinen keittiön layout talossa
 • U-muotoinen ulkoasu keittiössä yksityisessä talossa
  U-muotoinen keittiön layout talossa

Suunnitteluvihjeitä:

 • U-muotoinen asettelu on mahdollista myös pienessä Khrushchev-keittiössä, riittää vain ikkunalasin käyttäminen.
 • U-muotoinen keittiön asettelu Hruščovissa
 • U-muotoinen keittiön asettelu Hruščovissa
Valkoinen U-muotoinen keittiö ilman kahvoja

U-muotoinen layout pieni keittiö

 • Kun suunnittelet U-muotoista sarjaa, muista, että alle 100 cm: n ja yli 180 cm: n kulku tekee tilaa epämukavaksi.

Keittiö-olohuone, jossa U-muotoinen sarja

 • U-muotoisen keittiön sisätilojen visuaaliseksi helpottamiseksi jätä yksi tai kaksi seinää ilman seinään asennettavia kaappeja.
 • U-muotoinen keittiö ilman ripustuskoteloita
 • U-muotoinen keittiö ilman ripustuskoteloita
 • U-muotoinen keittiö ilman ripustuskoteloita

Lue lisää: U-muotoisen keittiön varustaminen

saari

Plussat: Saari tekee keittiöstä minkä tahansa ulkoasun mukavampaa ja toimivaa. Myös saari voi kätevästi jakaa tilan esimerkiksi olohuoneeseen ja keittiöön tai työ- ja ruokailualueelle.

Keittiö-ruokailuhuone, jossa on saari

miinukset: Pienikin saari on mahdollista vain suurella 18 neliömetrin keittiöalueella. m.

Ihanteellinen: Tilavat keittiöt ja keittiö sekä olohuone / ruokailuhuone.

Mobile Island ja U-muotoinen keittiö

Kuva keittiön ulkoasuun mini saarella

 • Saaren asettelu keittiön Stalinka
  Stalinkan keittiö-olohuoneen asettelu
 • Saaren asettelu keittiön Stalinka
  Stalinkan keittiö-olohuoneen asettelu
 • Saaren asettelu keittiön Stalinka
  Stalinkan keittiö-olohuoneen asettelu

Saari keittiössä

Suora keittiö saarella

Corner-keittiö, jossa on saari

Suunnitteluvihjeitä:

 • Saaren muoto on sovitettava huoneen muotoon.
 • On tärkeää, että taulukko-saaren ympärillä on vähintään 1 metrin leveys.
 • No, jos pesuallas sijaitsee vastapäätä saarta tai lainkaan itse saarella.
 • Keittotason upottaminen saarelle on helpompaa kuin peseminen.

Lisää keittiö saarella - kaikki suunnittelun ja suunnittelun piirteet

niemenmuotoinen

Plussat: Niemimaalla voit myös tehdä keittiöstä helpompaa ja toimivaa, jakaa tilaa vyöhykkeille. Kuitenkin, toisin kuin saari, se on kompakti (johtuen yhdistävän seinän / kalusteet yhden päät).

miinukset: Silti "syö" paljon vapaata tilaa.

Ihanteellinen: Keskikokoiset ja suuret keittiöt, keittiöstudiot ja keittiöt yhdistettynä olo / ruokailuhuoneeseen.

Pieni keittiö niemimaalla

Pieni keittiö niemimaalla

Lineaari keittiö niemimaalla

 • Niemimaalla sijaitseva keittiö
  Niemimaalla, jossa on sisäänrakennettu astianpesukone
 • Niemimaalla sijaitseva keittiö
  Niemimaalla, jossa on sisäänrakennettu astianpesukone
niemimaa

Sisäänrakennettu niemimaa, jossa on uuni

Keittiö niemimaalla

Suunnitteluvihjeitä:

 • Niemimaan toisella puolella on kätevää varustaa baariteline. Niille, jotka johtavat liikkuvaan elämäntyyliin, tällainen niemimestari voi korvata täysikokoisen ruokapöydän.

Keittiö, jossa niemi

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map