We gebruiken de vaatwasser op de juiste manier

We gebruiken de vaatwasser op de juiste manier

regels voor het gebruik van de vaatwasser

Dus je hebt een auto gekocht en bent klaar om haar voor de eerste keer af te wassen, of misschien heb je hem al heel lang gebruikt, maar ben je soms niet tevreden met het resultaat? Alle soorten forums staan ​​vol met vragen over wat te doen als de vaatwasser (hierna soms worden genoemd MMP - in het kort) werkt niet goed - geen wast de vaat of het verlaten van witte vlekken. In de meeste gevallen is het probleem helemaal niet in het apparaat, maar in verkeerd gebruik. Wat is de juiste werking van vaatwassers?

Kies de reinigingsmiddelen voor de machine

Wasmiddelen voor vaatwassers

Laten we eerst eens kijken naar de keuze van detergentia, omdat ze zowel de prestaties van de PMM kunnen bederven als aanzienlijk kunnen verbeteren. Er is een hele groep detergentia die op verschillende tijdstippen nodig zijn, voor verschillende doeleinden en in verschillende doses.

Hier is de lijst:

Zout voor vaatwasser
 1. Zout - hiermee kunt u hard water verzachten, calcium oplossen, waardoor de coating van de machine aan de binnenkant en keukengerei met een kalklaag wordt voorkomen. Hoe vaak plaats ik zout in de vaatwasser? Dit hangt af van de frequentie van de werking en de hardheid van het water, dat in alle regio's varieert. U moet scherpstellen op de zoutindicator op het bedieningspaneel: als deze is ingeschakeld, is het tijd om uw assistent te vullen. Zout wordt verkocht in een verpakking van 1 kg, een gemiddelde van 1 verpakking. genoeg voor zes maanden.
 2. Poeder, gel, tabletten - dit is eigenlijk een manier om te wassen. Natuurlijk kun je niet zonder ze, maar soms kunnen ze niet worden gebruikt, bijvoorbeeld in de spoelmodus, wanneer de vaat alleen hoeft te worden opgefrist. En zonder geld kun je ... groenten wassen. Bijvoorbeeld aardappelen.
 3. Rinser - het ruikt gerechten, voorkomt de vorming van strepen en helpt de gerechten volledig te drogen.
 4. Ontvetter - laat geen deeltjes vet op de machineonderdelen bezinken.
 5. Antinakip - verwijdert kwalitatief kalkweefsel en verlengt de levensduur van apparatuur. Het wordt niet altijd gebruikt, maar ongeveer een keer per kwartaal.

En nu meer details over enkele nuances.

Elk van de vermelde wasmiddelen moet correct worden gebruikt, nauwkeurig worden gedoseerd en worden aangebracht in overeenstemming met de instructies.

De vereiste hoeveelheid zout kan op drie manieren worden bepaald:

 • Meet de waterhardheid handmatig en sla de gegevens op in het geheugen;
 • Maak de informatie in het lokale waterkanaal duidelijk en leg ze in het geheugen van de machine;
 • Machines met automatische sensoren beoordelen zelf de stijfheid bij elke waterinlaat en nemen, in overeenstemming met deze informatie, de juiste hoeveelheid zout.

Tabel van overeenstemming van de hardheid van water en de hoeveelheid zout voor een vaatwasser

Zout wordt in de ionenwisselaar geladen met behulp van een trechter die is inbegrepen in de set.

 • Voor de eerste run wordt er water in gestort en daarna wordt een grote hoeveelheid zout gegoten (1000 gr.). Voeg in de toekomst alleen afwasmiddel toe en er wordt geen water toegevoegd;
 • Gebruik geen keukenzout!
1

Bijna alle moderne modellen zijn uitgerust met een sensor die aangeeft dat de ionenwisselaar moet worden opgeladen. Het zoutverbruik hangt niet af van het aantal wasbeurten, maar van het waterverbruik dat voor het programma is uitgegeven, in liters.

Met betrekking tot detergentia moet er rekening mee worden gehouden dat het poederverbruik ook wordt geregeld door speciale sensoren (als de machine deze functie heeft). Als dat niet het geval is, moet u het poeder "met de ogen" laden, volgens de instructies van de fabrikant.

 • Poeder kan alleen worden afgedekt in een droog bakje;
 • Het poeder is effectiever dan tabletten, omdat het beter oplost, geschikt is voor korte programma's en bovendien zuiniger is, omdat u de hoeveelheid poeder zelf kunt regelen.
Afwastabletten

Wat de tabletten betreft, ze helpen alleen om de afwas te doen bij het installeren van lange cycli, omdat ze in korte programma's geen tijd hebben om op te lossen. Bovendien is elk soort tablet ontworpen voor bepaalde indicatoren van waterhardheid. Sommige fabrikanten geven aan dat bij gebruik van tabletten de waterhardheidswaarden in het programma moeten worden verlaagd. Tabletten van het type "3 in 1", "4 in 1", enz. bestaan ​​uit verschillende meerkleurige lagen, die elk hun functie vervullen: wassen, waterontharder, spoelen, etc.

Over een glansmiddel gesproken. Zoals we al zeiden, is het nodig voor kristalglans en beter drogen. Het wordt ook verbruikt door de dispenser, dat wil zeggen, het is noodzakelijk om de vloeistof tot aan de uiterste rand te vullen, maar met behulp van de regelaar kunt u de kosten van het middel voor elke was bepalen.

glansspoelmiddel en glansmiddeldebiet voor vaatwasser

 • Houd er rekening mee dat als gevolg van de verkeerde verhouding van de conditioner en zout op de vaat er vlekken zullen zijn.
 • Probeer eerst de vaat af te wassen met het glansspoelmiddel tot een waarde van 4;
 • Als de vaat vochtig blijft, verhoog dan de dosis van de oplossing;
 • Als de schotels goed gedroogd zijn, maar de vlekken verschijnen, verminder dan het niveau van het glansspoelmiddel;
 • In principe is het glansspoelmiddel niet nodig voor gebruik, in tegenstelling tot zout en wasmiddelen.

We laden de schotels correct

De vaatwasser inladen

Met het geld berekend, ga verder met downloaden. Wasgoed van lage kwaliteit is in 85% van de gevallen een teken dat de vaat daarin verkeerd is gevouwen en geen signaal is over problemen met de vaatwasser.

Hoe schotels correct laden?

 1. We maken de afwas van de resten van voedsel schoon;
 2. We plaatsen de vaat strak en compact, maar zodat deze niet interfereert met de rotatie van de tuimelaars, de opening van de dispenser, de vrije doorgang en de waterstroom. In veel PMM-secties kunnen herschikkingen worden aangebracht om plaats te bieden aan vazen ​​en bakken;

De juiste opstelling van gerechten in de vaatwasser

 1. We vallen in slaap in een poeder of we doen een tablet, als het nodig is - voegen we spoelwater en zout toe;
 2. We kiezen het geschikte programma, we beginnen. Als u bent vergeten iets te plaatsen, kunt u de deur openen en de afwas melden. De machine zal het werk binnen enkele seconden hervatten.
 • Glazen, bestek gemaakt van bros glas worden bovenaan geplaatst. Het is belangrijk dat het de muren niet raakt. Maar de gerechten met de grootste vervuiling worden neergezet, omdat hier de sterkste waterstralen;
 • Het zal de vaatwasser correct laden en pas dan de stroom aanzetten;
 • Je kunt na de lunch een kleine partij gerechten in de bak doen en het deksel sluiten - zodat het keukengerei niet verwelkt, wachtend op de volgende batch. En het is beter om de halflast-modus te kiezen;
 • De meest vervuilde oppervlakken moeten naar beneden worden gedraaid, dus kommen, pannen en andere dingen draaien ondersteboven.

Hoe pannen en grote gerechten in de vaatwasser te laden

 • En voor kleine gebruiksvoorwerpen zoals messen en lepels zijn er speciale trays om te gebruiken. Vorken en lepels zijn beter afwisselend en zetten het mes met de bladen op. Pas nadat u de gerechten op de juiste manier hebt geplaatst, kunt u de machine aanzetten.

Schotels in de vaatwasser plaatsen

Hoe kan en mag geen vaat in de vaatwasser zetten

Vergeet niet dat de techniek de afwas met heet water wast, dus het is niet toegestaan ​​om het in te doen:

Porseleinen schalen met bladgoud
 • Instrumenten met stalen elementen die kunnen roesten;
 • Servies met inzetstukken van hout, paarlemoer, elementen van tin of koper;
 • Koppen met patronen of coating die qua thermische sterkte niet van elkaar verschillen;
 • Gelijmde items;
 • Antieke gerechten;
 • Plastic elementen, waarop geen overeenkomstige markering op de toegang staat;
 • Sponzen en theedoeken;
 • Kristal kan worden gewassen, maar voorzichtig, omdat het na verloop van tijd troebel kan worden.

Kies het juiste programma

Spoelmodus PMM

Afwassen in de vaatwasser kan verschillende programma's gebruiken. De instructie die aan uw assistent is gekoppeld, beschrijft de volledige set functies en functies waarmee vertrouwd moet worden gemaakt.

 • In de meeste gevallen wordt een goed resultaat bereikt door een standaardprogramma (economie of eco) te gebruiken. Als de vaat erg vies is, wordt het regime van intensief wassen gebruikt - het lanceert goed, maar verbruikt maximaal elektriciteit en water, dus het is beter om de PMM 's nachts te starten.
 • De delicate modus is ontworpen voor het wassen van bijzonder kwetsbare gerechten, bijvoorbeeld een bril of een wijnglazen. De delicate modus impliceert een ingebouwde warmtewisselaar in de machine, die helpt bij het verhogen van de watertemperatuur bij de eerste spoeling.
 • In het geval dat u volledig verschillende gerechten in de vaatwasser verzamelt, is het ook de moeite waard om een ​​zachte modus op te nemen.
 • De machine wast de vaat 1,5 uur of 1 uur in een standaardprogramma. Na het einde van de cyclus zullen de gerechten heet zijn, dus wacht nog een kwartier voordat u de deur opent.
 • Om de stokjes te voorkomen, wordt eerst het onderste vak vrijgegeven en daarna het bovenste vak.
 • Er zijn andere regels. Dus na elke wasbeurt moeten de filters worden schoongemaakt. En zorg voor externe oppervlakken met een vochtige spons. Het is ook nodig om de waaiermondstukken periodiek te reinigen, zodat ze niet verstoppen en de machine zelf van kalkaanslag reinigen, als deze nog steeds is gevormd.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 + = 35

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map