Hogyan készítsünk otthon eredeti csillárokat és lámpákat a rögtönzött anyagokból

Hogyan készítsünk otthon eredeti csillárokat és lámpákat a rögtönzött anyagokból

A lakberendezés világítás nélkül lesz hiányos. A helyesen kiválasztott lámpa teljesen átalakíthatja a helyiséget. Az egyéniség és a kreatív hajlamok bemutatásához próbáljon ki egy csillárt a saját kezével. Nincs korlátozás az anyagok kiválasztásában. Inspiráljon a különböző stílusokból álló kézzel gyártott lámpák ötleteivel, a három részletes mesterkurzus segítségével egyedi díszítőelemeket készíthet saját kezével. A csatlakoztatás és a telepítés tippjei segítenek a telepítésben.

Milyen anyagokat lehet alkalmazni

Az első lépés annak meghatározása, hogy melyik anyagot használja alapul:

 • régi csillár;
 • mindenféle gyűrű, karika, keret – a kerethez;
 • Alapvető papír lámpaernyő;
 • huzal;
 • természetes anyagok;
 • több.

A legegyszerűbb módja a régi, szükségtelen csillár használata, amely már szolgálta a sajátját. Ez a helyreállítás segíteni fogja ezt a ritkaságot teljesen új módon, és meghosszabbítja a lámpa élettartamát. A régi keretek használatában egyértelmű előnye van: az alapelemek, például a keret, a szerelés és az egész vezetékrész már készen állnak. Csak meg kell csinálnod a tervezést, nem gondolok semmilyen technikai kérdésre.

A többi anyag nagyobb figyelmet igényel a vezetékek és a patronok csatlakoztatására. Házi készítésű csillár lámpák lapos vagy más formájú keret lehet bármilyen méretű, különböző stílusok és technikák. A gyártás elve egyszerű: különböző díszítő elemeket rögzítenek a keret körül: gyöngyök, szegélyek, papírok és kartonok, valamint különféle szokatlan dolgok. Kiderült, hogy hatékonyan.

Egy másik egyszerű módja annak, hogy egy csillár a saját kezével, hogy egy papír lámpaernyő, hogy lehet vásárolni egy boltban. A lámpaernyők különböző méretben és színben kaphatók, az ötlete szerint kell választani. Használhat több azonos lámpaernyőt is egy lámpa létrehozásához – a fantázia ott lesz, ahol söpörni.

papír árnyékában

A papírápolás költsége egy fillért semmi, és több száz ötlet reinkarnálódott!

A természetes anyagok felhasználása a belsőépítészet új irányzatává vált. Az ágak, gyökerek, kúpok és más rögtönzött eszközök felhasználásával létrejövő kreatív ötletek egyre népszerűbbek és helyet találnak a különböző formatervezési stílusokban.

lámpa skandináv stílusban

A szakképzett kézben levő ágazat skandináv stílusú lámpává változik

Ha nincs megfelelő keret, akkor mindig lehetséges, hogy egy tekercset vezet, és alapot adjon neki egy csillár a kívánt alakú. Egy másik lehetőség – ne használja a keretet, és egy ideig léggömböt cserél.

Videó: Csillár golyó

Milyen csillárok készíthetők saját kezűleg

Válasszon ötleteket a mennyezeten lévő lámpatest létrehozásához, attól függően, hogy milyen stílust választott a házának díszítésére. Megközelítse a kérdést felelősségteljesen, nézze meg az Ön által készített eredeti csillárokat, és válassza ki azt a lámpát, amely megfelel a belső térnek, amennyit csak akar.

Házi lámpa a bohó stílusában

Napjainkban a Boho stílusa a leginkább a kézzel készített zenék rajongóinak kedvelt. Ez egy szabad stílus, amelyet különféle anyagok, színek, textúrák és formák különböznek. Ebben a belső térben minden lehetséges, és a csillárnak kell a fénypontja.

művirág

Mesterséges virágok díszítik a kézművességet

bojt

Egy kis perem és forró ragasztó – friss és eredeti

Fringe – a Bogota rajongók kedvenc eleme. Amikor létrehoz egy csillárt saját kezével, ez az anyag nagyon hasznos lesz. Különösen értékesítve van mindenféle fonat, ami tovább egyszerűsíti a folyamatot.

Annak érdekében, hogy egy lámpablakot a mennyezeten készítsen, vegyen több különböző méretű gyűrűt, csatlakoztassa őket csökkenő sorrendben, és töltse fel őket egy szalaggal. Az eredeti csillár készen van, és továbbra is biztosítja a patront vezetékkel.

Alternatív megoldásként a kész gyári szegély helyett színes vagy monokróm szalagokat, szalagokat és szálakat használhat. Egy kicsit tovább tart a barkácsoláshoz, de ennek eredményeképpen egyedi házi készítésű csillárokat kapsz.

házi csillár

Mint egy fonat is illeszkedik még csupasz régi csíkos pólók és ruhák

Retro és vintage

A belső térben, házi készítésű csillárok és lámpák szervesen illeszkednek. A legmegfelelőbb megoldás ebben az esetben az “akkori” átalakított csillár. Ez megtalálható a nagyanyja házában vagy a bolhapiacon egy fillért sem. A lényeg az, hogy a készüléknek működnie kell. De még ha nem is működik, nem számít, mindig javítható.

Az ilyen dekoratív díszekhez alkalmas szüreti lámpák esetében:

 • kristályok;
 • gyöngyök;
 • csipke;
 • toll.

Távolítsa el a régi plafondokat, és díszítse a vázkészüléket műanyag kristályokkal.

Fotó

Fotó “előtt” és “után” helyreállítás

Fontos! A kép zökkenőmentes elkészítéséhez használja a régi típusú izzókat – ami gyertyákat jelent. A retro csillár el fogja veszíteni bűbáját, ha csavargatja a spirál háztulajdonosokat a patronokba.

A tollakkal ellátott szegély, a körbe kerekített papírra ragasztva, a lámpát valami súlytalan és tiszta levegővé alakítja. Egy ilyen csillár, amelyet kézzel készítettek egy olyan házhoz, amely szüreti stílusban díszített, a kompozíció középpontjává válik. Kezdje ragasztani az alsó szintről, fokozatosan emelkedni. Az Ön feladata, hogy elrejtse a csatolási pontokat a következő tollal.

lámpaernyő

Az ilyen lámpabúra megfelel a retro belső térnek és a ház modern kialakításának

Egy másik elidegeníthetetlen tulajdonság a csipke. De hogyan készíts egy csillárt a csipke saját kezéből? A léggömb, a PVA ragasztó és a nagymama csipkés szalvéta megment. Ha tudsz horgolásról, akkor különféle nyílászárókat készíthetsz kifejezetten erre a célra.

Vegyünk néhány kötött cikket, bőven áztassuk őket PVA ragasztóval. Ne aggódjon, szárítás után a ragasztó átlátszóvá válik, és nem lesz látható. Vegye ki a kívánt alakú és méretű léggömböt. A tál felületét kenje meg zsíros krémmel vagy olajjal, és finoman ragassza a szalvétát.

A plafonja lehet golyó formában, akkor be kell kezdeni a ragasztást alulról. Az első szalvéta központi elemének szigorúan a lámpatest közepén kell lennie. Ha egy kissé nyitott kupolára van szüksége, akkor az oldalról induljon.

Miután a ragasztó teljesen megszáradt a labdából, szükség van a levegő felszabadítására. Távolítsa el a tálat és a tál kész.

csillár

Az ötlet egyszerű, nevetséges, de mennyire hatékony!

Kísérletek lámpákkal az óvodában

Gyakran javításokat végeznek az óvodában, a szülők nem találnak olyan csillárokat, amelyeket a gyermek szeretne és jól néz ki a belső térben. Ha ebben a helyzetben vagy, keresse meg, hogyan készítsen egy csillárt a saját kezével és hozzon létre egy lámpát, amelyet a gyermek álmodik.

Sok lány álmodik egy szobából, amely úgy néz ki, mint egy tündér vagy hercegnő hálószoba. A levegőben lévő rózsaszín rózsaszálak mágikus csillárja jó lesz a mesebeli óvodához. Alapul véve használjon régi padlót a padlólámpából vagy acélhuzal keretből.

Mint dekoráció alkalmas kész szirmai mesterséges rózsák, amelyek megtalálhatók az értékesítés. Egy másik lehetőség, hogy magad készítsd a szirmokat. Ehhez szükséged lesz egy vékony, megfelelő színű szövetre, amely nem fog összetörni a széleken. Az eszközök közül elegendő ollóval és tűvel van ellátva.

Vágja fel a kör alakú szirmokat az elkészített sablon szerint. Csatlakoztassa őket egy szálon, hogy fürtöket készítsen. A kereten rögzítse a kapott szálakat a teljes kerület mentén. A keret közepén készítsen egy drótalapot a patronra és egy felfüggesztést a mennyezethez való rögzítéshez.

csillár

Ez a csillár könnyű, mint egy balerina, és gyengéd a toll

Ha ragasztópisztollyal rendelkezik, a lámpák létrehozása nem jelent problémát. A hűvös ötlet egy gyerek számára egy színes csillár műanyag poharakból. Az üvegeket tartós és átlátszó műanyagból kell készíteni. Ezeket gyakran a pártoknál találják, léggömbök és sapkák közelében.

Az összekötő elemek munkája eléggé szigorú. Középen kezdődik. Válassza ki az átmérőt és csatlakoztassa a kívánt csészék számát a kerület körül. Vigye fel sorokat egyenként, amíg el nem éri az ablaktörlő tetejét. Ezután fordítsa meg a munkadarabot, és ismételje meg a másik oldalon. Az egyes üvegek alját a gömb középpontjába kell húzni. Középen elég nagy hely lesz, ahol könnyedén helyezhet el egy villanykörtét.

gyermekcipő

Gyermek lámpabúra – minden nagyon egyszerű

Néhány dollár egyszerű lámpák ötlete

Nagyon egyszerű, de ugyanakkor szép ötlet – rétegelt lemezből készült lámpa-éjszakai fény. A formaválasztás csak a képzeleted által korlátozott. A rétegelt lemez alakja rövid távolságra van rögzítve a mennyezetről vagy a falról, mögötte pedig egy villanykörte. Az eredmény egy sötét árnyalatú, elgörbült fény.

Egy népszerű lehetőség a felhő. Vágja ki a rétegelt lemezből vagy dsp felhőből, egy gyönyörű kompozícióhoz néhány kisebb felhőt készíthet. Festse a felhőket fehér, akril nem mérgező festékkel. Csatlakoztassa a “P” betű alakú fémelemeket a hátsó oldalon lévő felhőhöz. Távolítsa el a huzalokat és csatlakoztassa a tokmányot. Ezután csavarja fel a felhőjét a falhoz, és rejtőzze el a vezetékeket és a villanykörtét.

csillárral nightlight

Ez a csillár csak pár órán belül készíthető el

FONTOS! Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden házi csillár csak olyan típusú izzókkal használható, amelyek működés közben nem melegednek fel. A legjobbak a diódalámpák. Nem melegednek fel, élénken ragyognak és kevés villamos energiát fogyasztanak. Ezenkívül a formák sokasága lehetővé teszi, hogy kiválassza a villanykörtét, még a legigényesebb lámpához is.

Egyszerű és hagyományos módon egy lámpabúra-henger. Ilyen gyakran előfordul a régi padlófényeknél. Két azonos kört alkot a felső és alsó szélén a plafond. Közöttük húzza meg a ruhát vagy a papírt. A színtől és a nyomtatottságtól függően a csillár ugyanazt a modellt teljesen különböző stílusban ábrázolja – az etnikai motívumtól a minimalizmusig.

Lámpabúra egy háttérképből

Az ilyen lámpabúra akár háttérképből is készíthető

Egyszerű, de hatékony ötlet – pók-csillár (a kép alább). Hosszú drótjaiban, amelyek nem rejtenek el sehol, hanem éppen ellenkezőleg, a mennyezet dekorációjaként szolgálnak. Úgy néznek ki, mint egy pók hosszú lábai, ezért ez a modell az úgynevezett. Mindegyik vezetékhez egy golyó csatlakozik, és egy izzó csavarják be. A vezetékek a mennyezeten minden irányban mozognak, rögzítik a pontokat és leereszkednek. Hihetetlen és rendkívüli, nagyon egyszerű végrehajtás.

lámpa

A lámpatest igazán olyan, mint egy nagy pók, vékony lábú

A legeredetibb ötletek a bátorak számára

Elvben, hogy házat csillárokkal készítsünk, minden objektum túlzás nélkül alapulhat. Tegye bele a képzeletbe, és észre fogod venni, hogy bármilyen dolog kreatívan megverhető.

Régi fadarabok? Mint egy házi készítésű lámpa nem ötlete! Az elv ugyanaz: a keret, a dekor, a patron felerősítése, a mennyezetre rögzítés. Az eredmény meghaladja az Ön elvárásait. Egy ilyen csillár díszíti a belső tér tetőtéri stílusban. Nagyon eredetinek tűnik.

fából készült ruhadarabok

Fa ruhák – stílusos és környezetbarát

Virágszál és virágkosár? Nagy! Ne félj kísérletezni. Vágja le a szálakat, és kösse össze őket a kosár felső szélével. Csomót kötni alsó, enyhén helyes kendő, díszíteni gyöngyökkel, hogy a szeretet, és csatolja a mennyezet, amely már megtett vezetékek és csatlakoztatott izzók.

Csillár saját kezűleg

Minden ötletes egyszerű, és ez az elképzelés megerősíti ezt

Pompon, origami, karácsonyi díszek, gyöngyök, ételek, tea-készletek, evőeszközök, CD-ROM-ok, mindenféle maradékot, maradékot – ha szükséges, akkor át ezt a dolgot egy csodálatos fény.

Passzív mesterkurzusok a csillárok készítéséhez

Azok számára, akik saját kezűkkel próbálnak csillárokat készíteni, eredeti ötleteket és egy lépésről-lépésre szóló útmutatót kínálunk. A lámpák legnépszerűbb és legeredményesebb ötleteit részletesebben tárgyaljuk. Ha követi az ajánlásokat, és bizonyos erőfeszítéseket tesz, akkor ugyanaz lesz, mint a fotó, vagy talán még jobb.

Csillár műanyag palackokból

Egyesek úgy vélik, hogy a használt műanyag palackokat szélsőséges esetben – a nyersanyagok másodlagos feldolgozására szolgáló üzemhez – kell a hulladéklerakóba küldeni. De néhány vemhes nem hiszi. A hétköznapi zöld, barna és átlátszó üveg italok hihetetlen szépség árnyalatai.

fantasztikus lámpa

Fantasztikus lámpa saját kezűleg készíthető

Ilyen plasztikus palackokból készült csillár levél formájában is lakhat a házban. Ehhez gyűjtsd össze a szükséges anyagokat és eszközöket:

 • több színű palackok;
 • olló;
 • vékony huzal;
 • árral;
 • forrasztópáka;
 • huzal;
 • chuck;
 • kapcsolót.
eszközök és anyagok

Eszközök és anyagok

A csillárok gyártására és szerelésére vonatkozó utasítások:

 1. Rajzolj egy sablont levél formájában. Tegyük jobban egy vastag kartonpapírra.
 2. Vágja ki a kapott lemezt.
 3. A műanyag helyre helyezze a sablont, és tollal kösse össze. Keresse meg a minták optimális elrendezését úgy, hogy a vágások a lehető legkisebbek legyenek.
 4. Vágja le ugyanazokat a leveleket az összes színű műanyagból. A levelek szélei túlságosan élesnek és hanyagnak tűnhetnek – ne aggódj, hamarosan megjavítjuk.
szeletelt levelek

Szeletelt levelek

 1. Amikor a levelek állománya készen áll, feldolgozásra megyünk. A forrasztópálca itt hasznos. Előmelegítjük és meghajtjuk az egyes elemek szélén. A műanyag elolvad, és a levelek kerekítik.
kiderül, elég pontos

Kicsit szépnek tűnik

 1. Feldolgozza az összes alkatrészt ilyen módon.
lombozat

A leveleket sokat kell készíteni

 1. Az AWL használatával készítsen lyukakat az alaplap minden egyes lapjában.
 2. A drótból és a levelekből gyűjtenek gallyakat. Használja a különböző árnyalatokat, hogy az ág nagyobb és világosabb legyen. Rögzítse a huzalt a műanyag lyukakba, próbálja meg az ágakat vastagon eltakarni a vezetéket a levelek mögött.
gallyak

Szálak a drótból

 1. Folytassuk a szerelést. A kis ágakból összegyűjti a nagyot, összekötve őket ugyanazzal a vezetékkel, mintha koszorút gyúrnának. Formázza meg a szükséges alakzat lámpaernyőt. A vezeték rugalmas, ha valami rosszul működik, akkor mindig javítható és igazítható.
 2. A csillár alján készítsen egy drót rögzítést a patronhoz.
Kész, lefagyhat

Kész, lefagyhat

 1. Viseljen a mennyezetet a csilláron.

Luxus üveg csillár

Az üvegből készült borpalackokból egy egyedi csillár hozható létre a nappaliban vagy a bárban. Az ötlet nagy léptékű – erőteljes fa alap és tucat palack lámpaernyő a könnyű izzók számára. Mindez nehézkes szerkezetet felfüggeszti a mennyezetről.

lámpa

Egy igazi borkülönlegessé válhat egy másik lámpa?

Mit kell tenned egy üvegcsillárral a saját kezedben?

 • borospoharak – lehetnek különböző színek és márkák, de hasonló formában és méretben;
 • ellátás;
 • láncok szuszpenzióhoz;
 • Önzáró csavarok csuklópántokkal – rögzítéshez;
 • üveg vágó;
 • elektromos kirakós játék;
 • csiszológép;
 • drill;
 • folt;
 • patronok és vezetékek.

A mesterkurzus meglehetősen bonyolult, de részletes utasítások segítenek megbirkózni a feladattal:

 1. Készítsen palackokat: tisztítsa meg a címkékről, mossa le és szárítsa meg. Mindegyik üvegen egy magasságot kell elhelyezni. Üvegvágóval vágja le az alját.
palackozott címke

Néha a címkéket vízbe kell áztatni,

 1. Testület a táblákon. Vágott őket egy kirakós játék, hogy a megfelelő méretű szegmensek – vezérlik az alapterület és a palackok számát (a példában 10 db).
fedélzeti fájl

A táblák dossziéja

 1. Kezelje a széleket egy darálóval. A végeinek olyan sima legyen, mint a felület többi része.
 2. Festse a fát a penészgombával. A szín az Ön belsőségétől függ. A szerző sötétebb árnyalatot választott.
mély nemes színű

Szerezzen mély, nemes színt

 1. Jelölje meg, hol helyezze el a buborékpalackokat. Szimmetrikusan kerülnek telepítésre két sorban, mindegyikben 5.
 2. Egy 25 mm-es fúróval fúróval fúrjon lyukakat minden egyes címkén.
lyukfúrás

Fúrási lyukak

 1. Az alap sarkain és peremén felülről csavarozza össze a csavart csuklópántokkal a mennyezetre rögzítéshez. Mérjük meg a kívánt hosszúságú lánc hosszát, és csatlakoztassuk az alaphoz.
 2. A lyukakat a palackok, telepíteni a nyakat.
nyílás a palackok számára

Hole for bottles

 1. Készítsünk 10 fordulót és csatlakoztassuk a kábeleket. Adjon át minden egyes vezetéket az üvegen úgy, hogy 10 vezeték maradjon a lámpatest tetején.
 2. A kábelek láncban vannak és szigeteltek. Felfüggeszti a láncok csillárját. Csatlakoztassa a villamos energiát.
Borosüveglámpa

Kész lámpa a borospoharakból

A gyöngyszálak ötletes ötlet és megvalósítás

Glamorous csillárok stílusban Shabby-chic vagy pezsgő Swarovski – lámpák a kövek és a gyöngyök magára a figyelmet, és a nyaralás bármilyen környezetbe. Tedd a saját kezét egy csillár készült gyöngyök és kristályok tűnik, hogy valami elzárva, sőt, a technológia létrehozása nagyon egyszerű.

Egy ilyen fényes és masszív modellhez készítse elő:

 • elkészült gyöngyöket, girlandok (értékesített minden osztály dekoráció), vagy nagy számú gyöngyök, damil, és a türelem, ha úgy dönt, hogy toborozni saját téma;
 • virágra vagy más hasonló kosárba lógó kert;
 • akrilfesték dobozban;
 • kötőhuzal vagy speciális drót ékszer készítéséhez;
 • Ragasztópisztoly és rudak;
 • ollóval.
szükséges anyagokat

Kötelező anyagok

Hogyan készítsünk egy gyöngy lámpát a saját kezünkkel:

 1. Készítsd elő a gyöngyöket. Jobb, ha kész gyöngyöket (pl. Karácsonyfát díszít), különben meg kell kötni a kötést. Ha a szín nem felel meg Önnek, festje őket festékkel a palackból.
 2. Amíg a gyöngyök szárításra kerülnek, kezeljék a kosarat. Ha rozsdásodik, menj ecsettel a fémmel. Ha normális vagy új állapotban van – egyszerűen festeni.
 3. A gyöngyök szárazak. Most több girlandból kell összegyűjtened egy hosszú hosszúságot. Forró ragasztóval csatlakoztassa a külső gyöngyöket.
 4. Vágja le a vezetéket drótvágóval 5-7 cm-re, és több százra lesz szüksége egy ilyen csillárhoz.
huzal

A munka monoton, de gyorsan megy

 1. Vedd le a füzét és egy darab drótot. Biztosítsa a gyöngyöket az alsó kosárba. Folytassa a gyöngyöket egy kosárral, majd az eredményt egy huzallal rögzítse úgy, hogy a dekoráció ne mozogjon egyik oldalra.
A lámpatest alsó részének díszítése

A saját kezével díszítse a lámpabúra alját

 1. Amikor a kosár alsó része teljesen készen van, folytassa a felső fele díszítését. Hosszú szálakat vezetnek át a lámpatest tetején és a kosár felső szélén húzódnak. Ne húzza le a füzéreket, szabadon kell lógniuk. Jegyezd fel őket minden fordulóban.
Csillár saját kezűleg

Majdnem kész – balra, hogy eltávolítsák a vezeték maradványait

 1. Ha mindent helyesen csináltál, a gyöngyök teljesen elrejtették a kosarat és láncszemeket. A kapott mesterművet szalagokkal, strasszokkal vagy más elemekkel díszítheti.
szép és szalaggal

Gyönyörű, szalaggal és anélkül – ez ízlés

Szerelési és telepítési vékonyodás

A lámpabúra kialakításával minden világos – a fantasy és a fikció helyszíne van. De mi van az elektromos részekkel? Végül is, helyes és biztonságos kapcsolat nélkül, még a legelegánsabb csillár sem fog működni.

Reméljük, hogy ha úgy döntesz, hogy magával készítesz egy lámpát, akkor ismeri a telepítési és biztonsági szabályok bonyolultságát. De abban az esetben ismét felsoroljuk az összes fontos részletet:

 1. Soha ne végezzen elektromos munkát (akár egy égetett izzó csekély cseréjét) bekapcsolt állapotban.
 2. Ne csavarja le a csillót a kábel segítségével. A kivitelezést felfüggesztésnek kell alávetni: lánc, kötél, kötél – bármi, de nem működő kábel.
 3. A villanykörtéknek nem kell lógnia a vezetéknél – ezért gyakran vannak hibák. A lámpatest alaplemezére helyezze be a patront, így távolítsa el a terhelést a kábelről.
 4. Használja a jelzőt a vezetékezés fázisának azonosításához. Ezt nem kell “tapasztalatonként” végrehajtania, ha véletlenszerűen csatlakoztatja az eszközt.
sárga vezeték

A sárga vezeték általában “földet” jelent

 1. Használjon háromvezetékes kettős szigetelésű huzalt. A keresztmetszet a készülék teljes teljesítményétől függ. 60 W-os lámpatesthez 0,35 mm-es terület2, 120 W – 0,5 mm-ig2, legfeljebb 300 – 0,75 mm2.
 2. Törekedj a jó kapcsolatra a csomópontokon. A rossz érintkezés a vezetékek fűtését okozhatja, ami nagyon veszélyes.
kábel a patronban

Csavarhúzóval rögzítse a kábelt a tokmányba

 1. Az izzólámpák nem kompatibilisek a papír lámpatestekkel – ez tűzveszélyességi kombináció.

Amint látja, egyszerű biztonsági szabályok és kreatív megközelítés figyelembevételével bárki, aki házi lámpát szeretne készíteni, meg tudja csinálni. A fotó-ötletek inspirálják a kreatív megoldások keresését és rendkívüli megközelítést. A lámpád tükrözi személyiségét, és díszíti a szobát.

decor

Leave a comment