Hoe een vaste blender voor thuis te kiezen

Hoe een vaste blender voor thuis te kiezen

Handige functionele blender voor elektrische apparaten is al lang een onmisbare keukenassistent geworden. Hiermee kun je groenten snel hakken voor salade, een fruitcocktail opkloppen of ieders favoriete aardappelpuree maken. Als je nog geen bruikbare vriend hebt gekocht, koop dan een vaste of blender met mixer: welke je beter kunt kiezen, we zullen proberen uit te vinden door de soorten en kenmerken van het apparaat te begrijpen.

Aanbevelingen voor het kiezen van een blender

Begin met het kiezen van een goede blender voor een huis is het beste met beoordelingen van bekende mensen en toezicht op de verkoopmarkt. Op de sites van verkopers publiceren vaak kaarten met alle technische kenmerken, en vrienden en kennissen helpen bij het identificeren van de tekortkomingen van apparaten, die meestal vergeten de fabrikant te vermelden.

Welke optie is beter

Om een ​​stationair of handmatig model te selecteren, moet u zich concentreren op de basisfuncties die in het paspoort van het apparaat worden vermeld. Als u een hakmes nodig heeft, let dan op de grootte van de container en de kwaliteit van de messen. Om werkstukken voor de winter te maken of eenvoudig voorwaarden te creëren voor langdurige opslag van producten, zoekt u naar een vacuümpomp in de lijst met apparaten. Voor de bereiding van smoothies of sap is het beter om hoge capaciteiten te kiezen die op een glas lijken.

blender

De aanwezigheid van een menger tussen keukenapparatuur verhoogt de snelheid van koken

Overdraag niet voor apparatuur die u niet nodig heeft. Als je dagelijks drankjes mixt en verslaat en helemaal geen chopper gebruikt, hoef je geen blender te kopen. In plaats daarvan kunt u een gewone mixer kiezen, draagbaar of stationair. Het heeft een meer bescheiden functioneel, maar het presteert perfect met zijn uitvoering.

keukenmachine

De keukenmachine verhoogt de kookmogelijkheden en breidt de lijst met specialiteiten uit

Meesteressen die zich geen leven voorstellen zonder kook- en kookexperimenten moeten aandacht schenken aan voedselverwerkers. Dit zijn apparaten die samen met de taken van de blender verschillende handige functies uitvoeren – van eenvoudig kloppen tot vlees verdraaien en het sap persen. In de regel worden multifunctionele apparaten gekenmerkt door een hogere prijs en volume. Bereid dat voor om de rooier op te slaan (en dit is een stationair elektrisch apparaat) je hebt een aparte, vrij grote plaats in de kast of op de plank nodig.

Hoe werkt de blender?

Het werkingsprincipe van een stationair of draagbaar apparaat hangt grotendeels af van het ontwerp. Stationaire modellen bestaan ​​uit twee hoofdonderdelen – een stabiel lichaam en een kom, mobiel vertegenwoordigen een onderdompelingselement met een bepaalde vorm en doel. De capaciteit voor stationaire instrumenten wordt geleverd, terwijl voor ondergedompelde mixers u elke handige kom kunt gebruiken.

verwerking van producten

Verwerking van producten kan direct in een pan gebeuren

De werking van het hoofdwerkmechanisme hangt volledig af van de kracht van de elektromotor. Het bepaalt de actie en is verantwoordelijk voor de rotatiesnelheid van de nozzles. Je hebt gezien hoe snel stukjes fruit of groenten veranderen in een homogene massa – dit komt door de snelle rotatie van de messen. Het aantal omwentelingen per minuut bereikt enkele honderden.

deeg

Een paar seconden – en het deeg is klaar

Om te snijden, te mixen of te verslaan, worden de producten in een plastic container geplaatst (met een deksel op een stationaire machine of zonder een deksel voor draagbare), vervolgens wordt het roterende element geactiveerd door op de knop te drukken. Het bedieningspaneel van stationaire elektrische apparaten bevindt zich op het lichaam, terwijl het bedieningspaneel op het handvat zit. Afhankelijk van de taak worden de spuitkoppen geselecteerd, bijvoorbeeld voor kloppen, moet u de garde selecteren. De bewegingssnelheid van dynamische onderdelen kan zelfs tijdens het gebruik worden aangepast. Start vaak met een lage snelheid en ga vervolgens naar het maximum.

De beste fabrikanten

Vanwege de vraag naar elektrische apparaten, is de keuze van de gebruikers van vaste en ondergedompelde mengers gewoon enorm. Bij het kopen van het model moet u zich niet alleen richten op de prijs, maar ook op de fabrikant. Tops van merken worden samengesteld op basis van feedback van klanten, maar sommige merken lopen van de ene lijst naar de andere. Dus in 2017 werden de ratings geleid door bedrijven wiens naam door iedereen werd gehoord – Bosch, Philips, Braun.

blender

Bosch – ergonomisch, gemakkelijk en handig

Hun producten verschillen in verschillende bundels, in moderne series kunt u apparaten van verschillende prijscategorieën vinden. Leidende posities worden bepaald door dergelijke kenmerken van de goederen als:

  • hoge kwaliteit van het werk;
  • gebruiksgemak;
  • energiebesparing;
  • lange levensduur zonder reparatie;
  • ultramodern ontwerp.

Niet onderdoen voor de geavanceerde merken en ze zelfs overtreffen zelfs Moulinex, Bamix, BORK, Kenwood. De reeks budgetvoorstellen is niet duur, maar ze staan ​​bekend om hun functionele kenmerken van het merk Scarlett, Polaris, Vitek. Ze kunnen worden geselecteerd als u deze techniek zelden gebruikt.

Vitek

Vitek – goedkoop, snel, hoge kwaliteit

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een stationair apparaat dat een cocktail kan bereiden en zelfs ijs of noten kan crushen, let dan op professionele krachtige blenders van het merk Rawmid met een waarde van 11 duizend roebel. tot 23 duizend roebels.

Onder goedkope onderwatermodellen raden we u aan de Bosch-lijn eens van dichterbij te bekijken: een uitstekende verhouding tussen de kosten en de kwaliteit van het werk stelt u in staat ze de beste in hun categorie te noemen. De kosten van een eenvoudige blender met een plastic schaal in de set – van 1600 roebel. tot 2700 roebel.

Het doel van verschillende blenders

Bij het kiezen van een elektrische assistent mag niet worden vergeten dat alle blenders functioneel vergelijkbaar zijn. Er wordt aangenomen dat onderdompelbare – jongere broers stationair zijn, en om hiervan zeker te zijn, zullen we opnieuw de beoordeling van de beste blenders in 2017 en klantrecensies analyseren. Laten we elke soort afzonderlijk bekijken.

Conventioneel handboek

Handmatige aanpassingen van blenders verschillen in hun kleine formaat en uiterlijk. Ze lijken op een langwerpig handvat, meestal bedekt met plastic, waarop verschillende knoppen zitten voor het verwijderen en aanpassen van de rotatiesnelheid van de spuitmonden. Het handvat wordt in één hand gehouden en het werkgedeelte – een mes of een garde – wordt ondergedompeld in een container of kom. De functie die aan het apparaat is toegewezen, is afhankelijk van het type spuitmond: mengen, malen, kloppen, snijden.

blender

Handmatige modellen zijn onvervangbaar voor de bereiding van soeppuree

De voordelen van draagbare apparaten zijn klein formaat, gewicht, handige vorm. Nozzles zijn eenvoudig te verwijderen en wassen onder een kraan of in een vaatwasser. Demontage vindt plaats in één beweging – door op een paar knoppen te drukken die zich tegenover elkaar bevinden op het handvat. Het aantal spuitmonden varieert gemiddeld van 1 tot 3, maar soms meer.

De nadelen van velen omvatten de gebruiksmethode: tijdens het gebruik moet het apparaat met één hand op het gewicht worden gehouden terwijl de knop voor vermogensregeling wordt ingedrukt. Als het proces vertraagd is, verschijnt er vermoeidheid. Het tweede nadeel is om de fans van cocktails te kennen – voor hun voorbereiding is het beter om een ​​stationair apparaat te kiezen.

Stationaire mixer met een kom

De tweede naam van stationaire modellen is een desktop. Om ze te gebruiken, hebt u inderdaad een horizontaal oppervlak nodig om de behuizing te installeren. In de basis, waarop de kom is bevestigd, bevindt zich het werkmechanisme. De body + cupset neemt meer ruimte in dan het handheld-apparaat, dus om ruimte te besparen, kunt u een compacter product kiezen. Meestal bestaat de set uit verschillende kommen, die niet alleen verschillen in ingebouwde messen, maar ook in vorm.

blender

Stijlvolle en goedkope KitchenAid met 5 werkingsmodi

Volgens reviews is het belangrijkste voordeel van stationaire apparaten de vrijheid van handen. De tijd die gemoeid is met het malen van groenten of het mengen van het deeg kan worden besteed aan het koken of schoonmaken van de tafel. Het aantal containers is beperkt, maar u kunt nog steeds verschillende bewerkingen met producten uitvoeren, van hoogwaardige cocktails tot grote gesneden groenten voor salade.

De nadelen zijn het volume van de installatie – het lichaam en meerdere schalen bezetten de hele plank. Sommige modellen doen het niet erg goed met het snijden van groenten. Maar hier, voordat u kiest, hoeft u alleen maar te informeren naar de kwaliteit van de messen.

Voor babyvoeding

Voor jonge gezinnen met een baby, raden we aan speciale apparatuur te kiezen voor het bereiden van babyvoeding. Wanneer het nodig is om aanvullende voedingsmiddelen te introduceren, is het beter dan plantaardig, en dan is vlees puree van natuurlijke producten niets. Fabrikanten van elektrische installaties, gericht op vraag, produceerden verschillende speciale modellen voor de bereiding van babyvoeding.

Veel mensen kennen het merk Baby Bullet: een felgroene tint van plastic elementen, een lachende kom en een setje kleine containers die ook bij kinderhandvatten comfortabel kunnen worden vastgehouden. Een compacte unit maakt de dagelijkse bereiding van verse producten voor baby’s mogelijk zonder gebruik te maken van ingeblikt voedsel.

blender

Stationaire mixer voor babyvoeding met een set containers voor het bewaren van puree

Selecteer extra functies om de gewenste vaste installatie te selecteren. Sommige apparaten voor babyvoeding werken bijvoorbeeld in de stomer-modus. Met hun hulp kunt u voedsel opwarmen of ontdooien. Voorbeelden van blender-steamers zijn Avent Philips en Beaba Babycook.

duikboot

Modellen van onderwater-type – in feite handheld-apparaten, die we al hebben genoemd. Ze hebben geen stationair lichaam en een set kommen met ingebouwde messen, maar ze zijn een langwerpig handvat, waarvan een uiteinde de spuitmonden bevestigt. U kunt een afzonderlijke blender of een set met plastic containers kiezen, die steeds vaker in sets van verschillende fabrikanten verschijnen.

onderwatermaterieel

Onderdompelbaar apparaat met twee soorten spuitmonden

Dompelmodellen nemen, zoals hierboven vermeld, weinig ruimte in, maar vereisen noodzakelijkerwijs handmatige besturing gedurende het gehele werkproces.

Technische specificaties

Aan het kookproces was leuk en niet ongemakkelijk, alvorens te kopen, bestudeer de technische specificaties. Ontdek bijvoorbeeld het optimale vermogen voor comfortabel gebruik: hoe u de kracht kunt bepalen, kunt u de consultants raadplegen.

Stroomverbruik

Het is de kracht die de kwaliteit van snij- of mengproducten bepaalt. Apparaten met laag vermogen omvatten apparatuur met parameters tot 500 W, gemiddeld – 500-800 W, sterk – meer dan 1000 W. Professionele apparatuur KitchenAid heeft bijvoorbeeld krachtige kenmerken – 1200-1300 W. Als je vaak kookt en een echt snelle en efficiënte installatie wilt kiezen, let dan op dit merk.

KitchenAid Artisan

KitchenAid Artisan is een heavy-duty apparaat met elektromagnetische aandrijving

Een voorbeeld van een energiezuinig, maar functioneel model is de Philips HR2875. Het heeft een vermogen van 350 watt, maar het is voldoende om het ijs te splitsen. Geheel budgetwaarde (3500 roebel.) Wordt vergezeld door nog een bonus – een paar wegflessen voor water (sap, proteïnecocktail).

Materiaal en afmetingen van de kom

De capaciteiten verschillen niet alleen qua vorm, maar ook qua materiaal. Kies iets bijzonders dat niet werkt, er zijn slechts 2 opties: plastic en glas. Elke soort heeft zijn eigen voordelen. Plastic breekt bijvoorbeeld niet wanneer het tegen een vloertegel wordt geraakt, maar verliest uiteindelijk een mooi uiterlijk – is bedekt met krassen en troebel. Glazen staan ​​gestaag op de tafel, zien er geweldig uit, dienen lange tijd, maar zijn niet bestand tegen schokken op vaste objecten.

blender

Gemakkelijke plastic capaciteit Kenwood

Dimensies zijn belangrijk als u verschillende gerechten bereidt – van soepen tot smoothies – voor een groot gezin. Het gemiddelde volume van de tank is van 400 ml tot 1 l, maar er zijn opties voor 1,5-2 liter. Om te voorkomen dat de inhoud door de randen naar buiten komt, moet je een schaal selecteren met een iets groter volume dan je van plan bent te vullen. Besteed aandacht aan instrumenten met twee of drie soorten kommen: ze kosten iets meer, maar ze hebben uitgebreide functionaliteit.

Aantal snelheden

De kwaliteit van kookdeeg, soep of puree is afhankelijk van de snelheid waarmee messen of andere mondstukken roteren. Begroting stationaire installaties en handheld-apparaten hebben meestal 1-2 snelheden. De eerste snelheid is matig, de tweede – verhoogd (turbo-modus). Als u een apparaat met een groot aantal snelheden wilt kiezen, raadpleegt u modellen met een prijskaartje van 5000 roebel. en hoger.

blender

BRAUN Identity Collection werkt in 11 high-speed modi

Sommige blenders zijn nog krachtiger en hebben tot 24 snelheden. Volgens beoordelingen is zo’n aantal – een voor de hand liggende zoekopdracht en te veel betalen voor onnodige “toeters en bellen” – de moeite niet waard. Het valt op dat voor de bereiding van salades of aardappelpuree twee snelheden voldoende zijn, voor kloppen of kneden – niet meer dan 5-6.

Selectie van hulpstukken en accessoires

Met de complete sets is alles eenvoudig: je moet een kit kiezen met de containers en messen die echt nodig zijn tijdens het koken. Een universele optie is een onderdompelbaar apparaat met 3 spuitmonden en 2 kommen. Stationair kan worden uitgerust met 1-3 verschillende containers. Als u meer keuzemogelijkheden nodig heeft, is het beter om een ​​keukenmachine te kiezen.

blender

Standaard set

Hier is een lijst met standaardtips:

  • Kunststof afneembaar been met een mes, dat noodzakelijkerwijs aanwezig is met een manueel model. Het mes is ideaal voor het maken van aardappelpuree en verschillende groentemixen.
  • Corolla is een volledig vervangende mixer. Vereist voor mixen of kloppen.
  • Chopper – kom met ingebouwd mes, verplicht onderdeel van vaste installatie. Uitstekend snijdt alle wortelgewassen, noten, uien, kaas op zeer kleine delen. Geschikt voor het koken van vlees of kippenvlees.
  • Vacuümpomp. Een speciaal apparaat voor het verwijderen van lucht uit de containers, een vondst voor zuinige huisvrouwen.

Naast de nozzles zijn de kits uitgerust met een glas met een schaal aan de zijkant. Ze zijn handig in gebruik voor het meten van bulk- en vloeibare producten.

Video-instructie voor de keuze

Hoe u de beste blender voor uw huis kiest:

Een enorm scala aan elektrische apparaten vormt een moeilijke uitdaging: u moet een functionele, efficiënte, mooie blender kiezen, en bij voorkeur tegen een redelijke prijs. Een positief resultaat kan worden bereikt door de eigenschappen van het apparaat zorgvuldig te bestuderen en recensies te lezen. Correct gekozen modellen gaan niet alleen langer mee dan de door de fabrikant opgegeven tijd, maar verhogen ook het aantal thuisgerechten.

decor

Leave a comment