Törött mosogatógép - meg tudom oldani magam?

Törött mosogatógép – meg tudom oldani magam?

hibaelhárítás mosogatógép

Ha a mosogatógép lebomlik - nem kapcsolja be vagy rosszul mosogatja az edényeket, akkor ne rohanjon, ha hívja a javítót. Végül is a legtöbb kudarcot saját kezűleg lehet kiküszöbölni. Azonban először meg kell értenünk a készülék működési módját, mely fő elemei meghiúsulhatnak.

A működés elve

Mosogatógép javítás saját kezűleg - utasítás

Természetesen a saját kezünk javítása előtt szükségünk lesz egy utasításra. Ha általánosságban elmondjuk az üzemeltetés elvét, akkor érdemes tudni, hogy minden gépben több szabványos mód van hasonló algoritmussal - és a műveletek sorrendje (mint például a végrehajtás elve) nem tér el jelentősen a modelltől függően.

Az utasítás a következő műveleteket írja le:

 1. A gépet a központi hálózatból szivattyúzza egy sóoldószer segítségével.
 2. A víz áramlása a szűrőn keresztül nyomás alá kerül és egy speciális úszószelep szabályozza.
 3. Ha a gép összegyűjtött elegendő mennyiségű vizet, az áramellátás megszűnik, és a fűtés elkezdődik.
 4. A fűtést követően a vizet szivattyúzza a munkatérbe pompával, és a felső és az alsó részeken át fröccsent.
 5. A szennyvizet egy kétlépcsős szűrőrendszerben tisztítják, majd újra mosásra használják.
 6. A mosás alatt egy speciális port adunk hozzá.
 7. A vizet többször is "körben" használják, és csak a gép végénél olvad össze. A lefolyót egy speciális szivattyú biztosítja.
 8. Amikor a mosási folyamat befejeződött, a szárítást végezzük el - lehet kondenzáló vagy turbó. Az utóbbi esetben a folyamat gyorsabb, mivel szárítógépet használnak.

Röviden, az egész folyamat így néz ki: vízbevitel, előzetes és fő mosás, leeresztés, szárítás.

Tipp Ha a felhasználói kézikönyv elvész, töltse le azt a gyártó weboldalán vagy bármely nagyobb hardverraktárban.

Probléma 1. Az edényeket rosszul mossák, foltokkal, szennyeződéssel, plaketttel, fehér fénnyel vagy tapintással maradnak

Ha a mosogatás utáni mosogatószerek nem kielégítőek, ez nem jelenti azt, hogy a mosogatógépnek meg kell javítania.

Először győződjön meg arról, hogy:

 • a gép nem túlterhelt;
 • ételeket, beleértve az evőeszközöket is helyesen betöltve - ne zavarja a fúvókák forgását, és ne blokkolja a adagolót (adagoló mosogatószer);
 • a víz tiszta;
 • a tisztítószer nem sérül.

Ha biztos benne, hogy a probléma nincs ebben, akkor megértjük, mit tehetünk egyedül:

 1. Ha az edényeken foltok és fehér foltok vannak, akkor érdemes minden egyes tablettát feladni, mert nem garantálják a tökéletes minőséget, különösen akkor, ha a csapvíz túl merev.
 2. Az ételek mosás utáni "megjelenésének" hibái jelezhetik, hogy nincs elegendő öblítőszer vagy só a folyamat normális áthaladásához.
 3. Ha az öblítőszer túl nagy, akkor az edények zavarosak lesznek. A megnövekedett mennyiségű öblítőszer túlságosan nagy mennyiségű hab előállítását váltja ki, amelyet porral lehet elnyomni. Vagy be kell állítania az adagolót. Indítsa újra az edényeket, de kevesebb öblítőszerrel és rövidebb idő alatt.
 4. A forgókerék fúvókái eltömődhetnek - folyékony víz alatt tisztítják.
1

Hogyan kell megtisztítani egy forgókeresztőt?

 1. Talán rossz programot választott, válassz egy másikat - intenzívebb.
 2. Az edényeken sötét foltokat lehet kialakítani, mivel a mosási folyamat során az alumínium edényekhez való közelség jön létre. A foltokat kézzel csiszolható termékekkel könnyen meg lehet mosni.
 3. Barna vagy sárgás bevonat keletkezik a csapvízben lévő mirigyek lerakódása miatt. Ebben az esetben meg kell adnia a megfelelő szűrőt. Ezt egy vízvezeték-szerelőnek kell elvégeznie.

Mi a teendő, ha mosogatógépben való mosás után az edények piszkosak

2. probléma. A víz elárasztja a gép alját vagy szivárog

Ha a víz elárasztja az alját, ebben az esetben a javításra nincs szükség - a legtöbb esetben ennek az oka az eltömődött szűrők.

Hogyan szereljük fel és tisztítsuk meg a szűrőt a mosogatógépben

Az alsó részen vannak szűrők - azon a helyen, ahol a lefolyó elhalad. Egyszerűen megkapják, itt nincs szükség az utasításra. Kívánatos, hogy a gép minden egyes kezdete előtt megtisztítsa őket.

A kis rekesznyílás körül kis mennyiségű tiszta víz felhalmozódik a rekesz hátsó részénél. Így a tömítések nedvesek maradnak.

Ha víz vagy hab folyik, akkor a legvalószínűbb oka a túlterhelt adagolóban vagy a kiömlött öblítőszerekben, ami miatt hab keletkezett.

Mosogatógép van

Az így kapott pocsolyát egyszerűen le kell törölni, és a következő alkalommal ne töltsön túl az adagolót. Más esetekben a probléma lehet a tömítések vagy csövek kopása / károsodása.

3. probléma: A gép nem működik, zajos, a leeresztő szivattyú nem kapcsol ki, vagy nem jön ki a gőz

 • Ha a gép nem indul el, és biztos benne, hogy az aljzatba, mely össze van kötve a gép működik, és hogy a megfelelő kapcsolót, a probléma lehet az alacsony víznyomás, akkor ellenőrizze a csatlakozásokat az összes tömlő és ellenőrizze, hogy a csap nyitva van.

Figyelem!

Ha a programozó hibás, akkor sem a kézikönyv, sem a saját kezű javítások nem segítenek - csak egy szakműhelyt.

Ellenőrizze továbbá, hogy az ajtó szorosan becsukódott-e, mert a bepattanó mechanizmus megszakadhatott. Ebben az esetben jobb, ha nem javítja a készüléket, hanem forduljon a szervizhez.

 • Ha a leeresztő szivattyú nem kapcsol ki, ez azt jelenti, hogy újraindította a gépet, aminek következtében automatikusan kikapcsolja a keringető szivattyút és bekapcsolja a leeresztő szivattyút;
 • Ne féljen a mosogatógépből kilépő gőz - ez normális a szárítás vagy a víz elvezetése közben;
 • A gépből származó zaj előfordulhat az ételek és adagolók őrlése során - ez normális. Ha hosszabb ideig nem használta az írógépet, akkor a motort a zaj kibocsáthatja. A jövőben próbáljon meg időről időre öntözni és vízbe önteni az autót, vagy hetente egyszer mosogatni az edényeket, hogy a párnák nedvesen maradjanak. Ezenkívül a zaj oka lehet egy kis tárgy, amely a kosárba esett, vagy rosszul rögzített evőeszközök.

Figyelem! A kopogás jelzés lehet a javításra, majd a kopott és sérült alkatrészeket kicserélik:

 • Forgó lengőkarok sérült csapágyai;
 • A fő vagy a leeresztő szivattyú csapágyai - akkor a kopogás időszakosan vagy csak az egyes ciklusok végén következik be, amikor a leeresztést végzik.

Ha meg vagy győződve arról, hogy miután az autónak komoly javításokra van szüksége a szervizközpontban, az első dolog, amit meg kell tennie, ha a mosogatógép meghibásodott, szétszerelni. Te magad is megteheted. Ehhez az áramellátást le kell választani, a vízellátó tömlőt és a csatornát le kell választani. Szükséged lesz egy sematikus utasításra az elülső panel eltávolításának végrehajtásához - csak azért, hogy hozzáférhessen a kezelőszervekhez. Az alsó burkolatot is el kell távolítani - ez hozzáférést biztosít a szivattyúhoz, tömlőkhöz, szelepekhez és a motorhoz.

A mosogatógép leszerelése

Melyik rész leggyakrabban meghibásodik

Leggyakrabban az úszókapcsoló leáll - az elektromos berendezés a gép padlójában. Ez egy úszó műanyag henger formájában, amely a kamrán belül helyezkedik el és felbukkan, amikor a víz teljesen feltölti a gépet. A kapcsoló blokkolja a vizet - ebben az esetben az utasítás azt javasolja, hogy javítsa vagy kicserélje.

A szelepek is hibásak lehetnek. A beömlőszelep az alján található - eltömődhet, és nem engedheti meg a víz áramlását. A mosogatógép működési zavarai is előfordulhatnak az elektromágneses szabályozó tekercs meghibásodása miatt.

Ha a kocsija motorral van ellátva, a hátramenet nélkül, akkor egy másik szelep kerül beépítésre, ami a vizet kiüríti. A hibás működést szakembereknek kell megszüntetni.

Problémák jelentkezhetnek a porlasztóval, bár ez általában ritkaság. Leggyakrabban túl kemény víz miatt vagy az élelmiszer-törmelék szennyezettsége miatt keletkeznek.

És az ilyen lebomlások, mint az égett motor vagy a szivattyú hibája, amely vízelvezetést vagy áramlást biztosít, szakképzett beavatkozást igényelnek.

Problémák jelentkezhetnek a szárítási fázis során is. Itt egy elektromos fűtőelem éghető, vagy a ventilátor megsérülhet (kenést, tisztítást, cserét igényel). Ha a termosztát meghibásodik, akkor nem javítják, hanem kicserélik.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map